Jump to content

Μία νέα κρύπτη στην Αρκαδία


Recommended Posts

Μία νέα ενδιαφέρουσα κρύπτη στο χωριό Σάγκας Αρκαδίας, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.Σύμφωνα με Έλληνες και ξένους ερευνητές: Ότι πιο σημαντικό έχει να παρουσιάσει η Πελοπόννησος από το αρχαίο οδικό δίκτυο. Πρόκειται για ένα γιγάντιο τεχνητό άνοιγμα ανάμεσα από τους Βράχους που λάξευσαν οι αρχαίοι.

 

Μοναδικό μνημείο στον ελλαδικό χώρο.Στα ίχνη της Διαδρομής της Κλίμακας πέρασε ο Φειδιππίδης, ο Αθηναίος ημεροδρόμος, στη μνημειώδη πορεία του προς τη Σπάρτη κατ' εντολή του Μιλτιάδη για να ζητήσει βοήθεια για λογαριασμό της Αθήνας που βρισκόταν προ της Περσικής απειλής.Η προσπάθεια αυτή του Αθηναίου αγγελιοφόρου Φειδιππίδη αναβιώνεται ως γνωστόν από το 1983 στα πλαίσια του υπερμαραθώνιου αγώνα με το όνομα «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

Η διαδρομή της Κλίμακος από το Σάγκα μέχρι την Δίοδο της Πορτίτσας είναι μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη. Η θέση του Βράχου της Πορτίτσας στην κορυφογραμμή προσφέρει πανοραμική θέα στην περιοχή και στην Εθνική οδό που βρίσκεται χαμηλότερα. Από εκεί ψηλά, το μάτι φεύγει, χάνεται και ταξιδεύει ελεύθερο σε περασμένα και μελλούμενα. το κέιμενο της περιγραφής αυτής το πήραμε από την ιστοσελίδα του χωριού www.saga.gr .(Σάγκα Μαντίνειας Αρκαδίας).

Η τοποθεσία της κρύπτης είναι :

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=9326a9d8-71f7-413c-8476-5b38f21a8912

Μία κρύπτη που αξίζει να πας.....A must find for 2012! Bookmark from : Arizona and Kids LIST: In Greece (Athens & Peloponissos)

Happy Geocaching....

Edited by giannhs1983
Link to comment

Sakis εχεις υπερβει τα ορια .Αν δεν μπορεις να φερεσαι σωστα θα χρειαστεις ενα ειδικο σε θεματα κοινωνικης προσαρμογης . Εδω ειναι forum για Geocaching . Υπαρχουν site που θα μπορουσες να ασκησεις τα εφηβικα σου πειραγματα ,υποθετω ,αλλα αν δεν υπαρχουν κανε ενα δικο σου. Τοση ανευθυνοτητα πια, καταντα ενοχλητικη .Στο site μπαινουν μικρα παιδια και ατομα με διαθεση να συζητησουν για το hobby τους, και οχι φιλοι σου που εχοντας την πνευματικη σου ηλικια τα βλεπουν ολα σαν παιδιο εξυπνακισμων. Παρε το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια . Επιτελους, ελεος ...

Link to comment

Sakh συμμαζέψου λίγακι.... εχει δίκιο ο Μίμης. Εσύ αμαυρώνεις την ανάρτηση του καθενός με τα κακόγουστα troll και πειράγματα σου...

Είπαμε να το κανεις μια φορα οκ....αλλα οχι συνεχεια....δεν εχω τιποτα αλλο να σου πω....

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...