Jump to content

Jak zdobyć diamentowe odznaki mając 1 znalezienie

toczygroszek

Recommended Posts

Posted

Tak sobie oglądałem odznaki generowane przez skrytpt BadgeGen w GSAK i obliczyłem jak można zdobyć sporo odznak, w tym kilka diamentowych, logując się tylko do jednej skrytki. Skrytka taka musi spełniać następujące warunki:

- musi być ona założonym przez nas megaeventem (1 brązowa The Event Host)

- musi byc ona przez nas znaleziona (1 brązowa The Mega Social Cacher)

- musi mieć trudność 5/5 (1 brązowa The Adventurous Cacher)

- musi ona wymagać nurkowania (1 brązowa The Scuba Cacher)

- musi ona znajdować się w kraju, gdzie jest wydzielonych nie więcej niż 10 prowincji (nie wiem jaki kraj ma ich najmniej, ale np znajdująć jedną skrytkę w Irlandii autoamatycznie spełniamy wymogi już na złota odznakę)

No i wymogi na diamenciki:

- musi ona znajdowac się ponad 10000km od naszego domu (1 diamentowa The Long-Distance Cacher)

- musi ona się znajdować albo na wysokości 4500 m albo -400, z racji wymogu nurkowania, to drugie jest bardziej prawdopodobne (1 diamentowa The Head-In-The-Clouds Award lub The Head-In-The-Ground Award)

- nasz wpis o znalezieniu musio zawierać conajmniej 100 słów (1 diamentowa The Author)

- do naszego wpisu musimy dołączyć conajmniej 2500 zdjęć (1 diamentowa The Shutterbug)

- musimy zalogowac tam znalezienie conajmniej 1800 Travelbugów (1 diamentowa The Travel Bug)

- musimy zalogowac tam znalezienie conajmniej 1800 Geocoinów (1 diamentowa The Coin Collector)

- musimy za tego geocache otrzymać conajmniej 500 punktów ulubionych (1 diamentowa The Favourite Cacher)

W ten sposób znajdując jedną tylko skrytkę, zdobywamy 12 odznak w tym 7 diamentowych. Powodzenia :)

Posted

a jakby to zrobić w Watykanie to też od razu jest diamentowa - chyba był Watykan na liście w GSAKu albo mi się wydawało ;)

i tak jedna więcej diamentowa do kolekcji biggrin.gif

Posted

a jakby to zrobić w Watykanie to też od razu jest diamentowa - chyba był Watykan na liście w GSAKu albo mi się wydawało ;)

i tak jedna więcej diamentowa do kolekcji biggrin.gif

Tak, ale nie jest on podzielony na prowincje, wobec tego nie ma dla niego odpowiedniej odznaki.