toczygroszek Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Mialem ostatnio ciekawa przygode. Opisana jest w moich logach w skrytce http://coord.info/GC36MXM Quote
+ejohexteam Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 To chyba jest jakiś sezon na takie ciekawe historie, bo my takową mieliśmy w niedzielę.... Szukając pewnej skrytki znaleźliśmy kesza "Tajemnica szyfru marabuta" z lokalnego serwisu - linka nie dajemy coby nie było Quote
+lonely_wolf Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) Ja w Gdansku, na tej samej miejscowce znalazlem dwa pojemniki jeden obok drugiego. Znalazlem pojemnik, wpisalem sie, ale cos mi nie pasowalo, sprawdzam dokladnie, a to jakas wedrujaca skrzynka cy cus, odlozylem siegnalem ponownie i tu niespodzianka skrzynka wlasciwa doslownie obydwie stykaly sie wieczkami (dobrze ze nie ogonkami, i po co tu jakies wojny systemowe, kiedy zimno to i skrzynki tula sie do siebie, natury nie oszukasz...). a ludzie i tak pewnie loguja sie zamiennie, w zaleznosci ktora ktos wczesniej znajdzie Edited January 25, 2012 by lonely_wolf Quote
+ochkarol Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Co prawda nie w tym roku, ale kiedys znalazlem metalowa puszke, z fantami i logbookiem w miejscu gdzie szukalem skrzynki ewentualnie skrytki bo w obu systemch zarejestrowana. Byla schowna na gorce wiec sie troche natrudzilem by do niej dotrzec. Tylko cos mi nie gralo. Po skontaktowaniu z autorem skrytki, tudziez skrzynki okazalo sie, ze znalazlem nie wiadomo co, a jego skrytko- skrzynka najwyrazniej zaginela. Mowi sie trudno. Po paru miesiacach na OC pojawila sie skrzynka z opisem wskazujacym na to, ze to ja wlasnie znalalezlem. Ktos sobie rychlo w czas przypomnial o zalozeniu skrzynki. A w listopadzie 2011 szukajac miejsca na schowanie swojej skrytki znalazlem inna. Normalnie oznakowany pojemnik z fantami i logbookiem, calkiem przyzwoita. Do dzisiaj jest jeszcze nie opublikowana- szkoda, ze FTFa nie miala. Quote
+keymanPL Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 W Gdańsku na Starym Mieście kilka lat temu sporo osób zamiast odnaleźć właściwą skrzynkę odnajdowało ukryte w murze pudełko z różnymi rodzajami tabaki Było ono zapewne schowane tam przez miejscowych, a że oko geocachara jest wyczulone na każdą zakamuflowaną dziurę w ścianie to bez problemu sporo osób je znajdywało. W pudełku pojawiły się nawet wpisy na skrawkach papieru. Jako że sama skrzynka do łatwych nie należała to właściciel logi "od tabaki" kasował Dziś już skrzynka znajduje się w innym miejscu (jakim nawet nie wiem), a co stało się z tabaką nie mam pojęcia Tyle jeśli chodzi o znaleziska "skrzynek" spoza geocachingu. Natomiast znalezienie czegoś geo przez przypadek najlepiej obrazuje log ze skrzynki: http://coord.info/GC3AZWN Quote
zywcu Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 (edited) W drugą stronę też działa - Krystian miał wpis w logbooku: "WĘDKARZ PZW KRAPKOWICE 15.08.09 POZDRAWIAM" Edited January 27, 2012 by zywcu Quote
toczygroszek Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Ciekawe czy w tszecia tez dziala? działa aż do siudmej. Quote
+ochkarol Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 (edited) ... Edited January 27, 2012 by ochkarol Quote
toczygroszek Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 To chyba jest jakiś sezon na takie ciekawe historie, bo my takową mieliśmy w niedzielę.... Szukając pewnej skrytki znaleźliśmy kesza "Tajemnica szyfru marabuta" z lokalnego serwisu - linka nie dajemy coby nie było Wygląda na to, że szukacie tej samej skrytki co ja, bo dziś też dałem się złapać na tego "marabuta" Quote
+ru.beus Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 W drugą stronę też działa - Krystian miał wpis w logbooku: "WĘDKARZ PZW KRAPKOWICE 15.08.09 POZDRAWIAM" Na OC jest kesz, do którego wpisało się kilka ekip robotników Tramwajów Warszawskich :-) Quote
+woytas Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 PZW 741 - 2 szkrzynki około pół metra od siebie Oczywiście MRU Quote
Recommended Posts