Jump to content

Mystery and puzzle caches

Recommended Posts

Posted

Sziasztok, lehet csak én vagyok ezzel így, de nekem ezek a Puzzle/Mystery kódok rejtve maradnak (pld. TeamGBGA BBT-E17,GC32M16).

A "?" Ferihegy pálya közepén van, a koordinátát az NO és EO átszámolásával kapom/kapnám meg.

Mi az a NO és EO ?

Van ezekről a rejtvényekről valami leírás, ahol ezekről lehet olvasni ?

Köszi.

Posted (edited)

Sziasztok, lehet csak én vagyok ezzel így, de nekem ezek a Puzzle/Mystery kódok rejtve maradnak (pld. TeamGBGA BBT-E17,GC32M16).

A "?" Ferihegy pálya közepén van, a koordinátát az NO és EO átszámolásával kapom/kapnám meg.

Mi az a NO és EO ?

Köszi.

Rendszerint az N0 es az E0 a kiindulasi koordinata N es E reszeit jeloli az N47 es E19 reszek nelkul. Esetleg megszorozva 1000-rel.

Jelen esetben a keplet ugy nez ki, hogy egy nem egesz szamot ad hozza az N0-hoz es E0-hoz:

N0+180/1000 es E0+155/1000

ezert valoszinuleg N0=26.232 es E0=16.254. Azert irok valoszinuleget, mert meg nincs meg nekem ez a lada.

Ha a keplet igy nezne ki:

(N0+180)/1000 es (E0+155)/1000

akkor NO es E0 valoszinuleg egesz lenne, vagyis N0=26232 es E0=16254 lenne.

Tudom ez igy eleg zavaros es nagyon pongyola, de vannak akik igy adjak meg a kepletet. Igazsag szerint oda kellene irni azt is, hogy mi NO es E0.

Remelem segitettem.

kia71

Edited by kia71
Posted

Mi az a NO és EO ?

Köszi.

Rendszerint az N0 es az E0 a kiindulasi koordinata N es E reszeit jeloli az N47 es E19 reszek nelkul. Esetleg megszorozva 1000-rel.

Jelen esetben a keplet ugy nez ki, hogy egy nem egesz szamot ad hozza az N0-hoz es E0-hoz:

N0+180/1000 es E0+155/1000

ezert valoszinuleg N0=26.232 es E0=16.254. Azert irok valoszinuleget, mert meg nincs meg nekem ez a lada.

Ha a keplet igy nezne ki:

(N0+180)/1000 es (E0+155)/1000

akkor NO es E0 valoszinuleg egesz lenne, vagyis N0=26232 es E0=16254 lenne.

Tudom ez igy eleg zavaros es nagyon pongyola, de vannak akik igy adjak meg a kepletet. Igazsag szerint oda kellene irni azt is, hogy mi NO es E0.

Remelem segitettem.

kia71

Szia,

Megnéztem néhely ilyen cache-t, úgy tűnik ez a jó megoldás, amit leírtál - mindenhol a reptéren kívülre vitt.

A gondolat menetedet röviden így is megfogalmazhatom: a pont utáni ezredekhez hozzá kell adni, vagy ki kell vonni az adott számot, azaz:

ha N47 26.232 és NO+180/1000 - a 232+180= 412, tehát N47 26.412 a szélességi koordináta. És így tovább.

Köszi, Gyuri

Posted (edited)

A módszer 2007 ben kezdődött a legendás BOB sorozattal, ott érthetően le van írva.

Legalábbis nekem nem okozott gondot.

Edited by ramgab
Posted

..

Van ezekről a rejtvényekről valami leírás, ahol ezekről lehet olvasni?

Általános leírás nincsen, magyon sok ilyen ládánál nehezebb a módszert kitalálni, mint utána a rejtvényt megfejteni. Pár példa: GC28D4E, GC2RE8V, GC2QXJT, GC2CVHT, GC1KF1N. És még egy, amiről egyelőre fogalmam sincs: GC1JVBP :)