Jump to content

Wat is er aan de hand?


gensnet

Recommended Posts

Prima wat je daar in Belgie allemaal doet, maar in Nederland ligt de lat een stuk hoger.

Dat zouden een aantal cachers graag willen, maar toch wordt ook dat gene wat door iedereen vergruisd en uitgek.... wordt erg vaak gevonden door mede-cachers. Zolang een cache aan de regels voldoet, moet een reviewer hem wat mij betreft gewoon goedkeuren. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.

 

Wij lopen mooie wandelingen, maar doen ook gerust een dagje alleen tradi's oppikken. Het enige waar ik een beetje een hekel aan heb zijn die lange fietscaches...maar daar heeft Groundspeak dan ook een mooie IGNORE LIST voor gemaakt waar ik alles wat ik niet leuk vindt op gooi! En dat zouden meer mensen moeten doen.

Link to comment
Bijzonder bedankt daarvoor, van de Belgen moeten we het hebben. Prima wat je daar in Belgie allemaal doet, maar in Nederland ligt de lat een stuk hoger.

 

Van een reviewer verwacht ik dat die zijn verstand gebruikt.

 

@Groundspeak: Wanneer krijgen we een fatsoenlijke reviewer?

 

Je positieve ingesteldheid druipt er weer vanaf...

 

Je reaktie zegt meer over hoe je zelf in elkaar steekt dan hoe je denkt over de dingen.

Link to comment

De vraag van de topic starter is inmiddels al beantwoord.

Als er nog behoefte bestaat aan een inhoudelijke discussie over opvattingen rond de taken van een reviewer, wat mij betreft prima, maar kritische opmerkingen kunnen misschien wat minder ongelukkig worden geformuleerd.

Voor wat betreft de reacties op de houding van een ander zou ik nu met klem willen verzoeken om dat hier achterwege te laten en wanneer je dat niet laten kan, via PM te organiseren.

Dank jullie wel.

Link to comment

@sivota: Bedankt voor je reactie. Wat jullie van mij persoonlijk vinden hoor ik graag via PM, wat jullie inhoudelijk van het werk van de Belgische reviewers vinden lees ik graag in dit topic.

 

O ja, ik was het heilige huisje vrijwilliger weer even vergeten. Daar mag ik natuurlijk niet aankomen. Wat een vrijwilliger doet, is per definitie goed. Daarnaast kan het de Belgische reviewers niet worden verweten dat ze bij moeten springen, maar Groundspeak had natuurlijk al lang een vervanger in de lucht moeten hebben, nog voordat Kruimel het stokje neerlegde. Dit alles even terzijde.

 

Het is erg fijn dat de Belgische reviewers komen helpen. Waarom? Omdat er nog niet genoeg caches online zijn in Nederland? Omdat er per week minstens een XX aantal bij moeten komen? Kom op zeg, de wereld vergaat niet als je cache ipv binnen 24 uur binnen 2 maanden gereviewed wordt.

 

Wat wel zorgwekkend is, is dat er cachepagina’s online komen met 1 regel tekst. Of zonder attribute icoontjes. Of met een onzinnige hint. De vraag is of de persoon die zo’n cache online wilt brengen daar voldoende over heeft nagedacht. Dat kan een reviewer toch best vragen? Dat heeft niets met smaak of persoonlijke voorkeuren te maken.

 

Een reviewer is ‘in dienst’ van Groundspeak. Groundspeak heeft als missie zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk plezier te bezorgen met geocachen. De vraag is of dat met cachepagina’s waar maar voor de helft aandacht aan is besteed, gebeurd. Volgens mij is het antwoord daarop nee. Dat betekend dan dat de reviewer zijn werk niet goed (oftewel onfatsoenlijk) doet om de missie van Groundspeak uit te dragen, je kunt immers een cachelegger die niet in dienst is van Groundspeak dit niet verwijten.

 

Als een reviewer er alleen maar is om te controleren of iemand gegevens heeft verzonnen van iemand die toestemming heeft gegeven om de cache op zijn grond te leggen, dan stel ik voor om dit dan ook maar verantwoordelijkheid van de community te maken en de reviewer af te schaffen, zoals men bij de o…caching en t…..caching heeft gedaan. Is dat dan waar we naar toe willen? Als de reviewers er toch zijn, en dat is een goede zaak nmm, kunnen ze ook dat stapje extra doen waardoor deze site toch net iets beter is dan al die anderen.

Link to comment

Als men zo graag voor kwaliteit gaat is daar toch al een club voor, volgens mij QC, daar hebben ze volgens mij kwaliteit hoog in het vaandel staan, alleen loopt het daar niet zo storm. Ook reviewers hebben ze daar niet, daar doet het de community, dus precies zoals het wordt voorgeteld.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...