Jump to content

12 Provincien Geocoinrace 2011


De Wijngemachtigde
Followers 0

Recommended Posts

Er kan gestemd worden om te bepalen wie de grootste PECHVOGEL is van de 12 Provinciën Geocoinrace 2011, zie hier de poll.

 

Nu de 12 Provincien Geocoinrace 2011 op zijn eind begint te lopen en geocachend Nederland alweer warm begint te lopen voor de Gemeenterace van 2012 denk ik dat we toe zijn gekomen aan het bepalen van de grootste pechvogel in de race van 2011.

Er zijn wel aardig wat coins inmiddels zoekgeraakt en over de grens naar verre vreemde landen ontvoerd, maar een aantal coins spannen echt de kroon als het gaat om DIKKE PECH.

 

Er is een shortlist van 5 pechcoins samengesteld waaruit jullie de grootste pechvogel mogen kiezen. Stemmen kan alleen op het gegeven forum (stemmen op 2 of zelfs 3 fora zou tot een verkeerd resultaat kunnen leiden vanwege de mogelijkheid tot dubbel stemmen).

Je mag gerust op je eigen coin stemmen, en stemmen kan tot/met 31 oktober 2011. Op 1 november is dan als het goed is de grootste pechvogel van de 12 Provincien geocoinrace 2011 bekend. Deze ontvangt in elk geval een mooie fles wijn, beschikbaar gesteld door ondergetekende.

 

De shortlist bestaat uit:

 

1. De coin van AJKwak.

Deze coin deed al mee aan de race van 2010, die al niet zo'n gelukkig verloop kende en werd op 30 december 2010 door het gammo team in de cache RINGDORP DREISCHOR gedropt. Dat was de 1e provincie (Zeeland), maar daar is de coin nooit meer uitgekomen... Waarschijnlijk is de coin samen met de cache in januari al de houtversnipperaar van de gemeente terecht gekomen. Het slechtste resultaat van alle deelnemers: 1 provincie en 0 kilometers.

 

2. De coin van stabertjes.

Hoewel deze coin inmiddels weer meedoet aan de race, heeft hij wel een trieste start gekend. Op 18 november 2010 werd hij in Klok1 gelegd (Zuid-Holland), maar werd pas op 1 februari 2011 als 'niet aanwezig' opgemerkt. Vervolgens is de coin als vermist opgegeven en was alle hoop vervlogen. Echter, op 4 september 2011 bleek dat de cachers die al waren aangeschreven als zijnde de mogelijke retrievers de coin te hebben doorgegeven aan Kattukwaad die de coin weer in een cache stopten. De race kon toen alsnog beginnen. WBKWADRAAT was toen al 6 maanden winnaar...

Nu staat de coin van stabertjes op 4 provincies en 164 km op de 141e positie.

 

3. De coin van De Pad.

Racerund Hendrika kende een vliegende start. Op 25 februari 2011 was er wat onduidelijkheid waar deze coin terecht was gekomen maar in elk geval was de 9e provincie bereikt. Voorwaar geen kattepis! Maarrrr... Toen ging alles mis en was de coin spoorloos, totdat tovenaartje en team C&W de coin spotten op het MZLE in juni 2011 en de coin weer opdook in Zeeland. Dat was een waar hoeramoment voor Hendrika en De Pad. Hoewel de overwinning aan de neus van Hendrika voorbij ging, kon de coin toch weer verder reizen, en staat nu met 11 provincies op de 59e plaats.

 

4. De coin van Team Sinus.

Na een prima start waarin al rap de eerste 6 provincies werden bezocht was het toch opeens afgelopen op 8 mei 2011 toen er in de auto van Team Kwebbel werd ingebroken en de cachetas waarin de racecoin zat buitgemaakt werd.

 

5. De coin van irisisleuk.

Hoewel bij de verdwijning van deze coin FrisseFries wellicht nog onfortuinlijker was, kan deze toch niet in dit rijtje ontbreken. De coin was goed van start gegaan en leek een voorsprong te nemen doordat behoorlijk wat mensen de coin wilden zien, discoveren en retrieven omdat er een coord voor een cache aan vast zat. Helaas stapte FrisseFries eind juni in de hondenpoep (een bekend ARGH moment) en was de coin voorgoed vertrokken.

 

Stemt allen!!

Link to comment

NIEUWS!!!!

 

Misschien zijn velen van jullie het alweer vergeten, maar de prijzenpot voor de 12 Provincien Geocoinrace 2011 bevat nog steeds een hele grote prijs...

Een nieuwe ongebruikte Magellan eXplorist 610, gedoneerd door Globalcaching.

Voor het begin van de race is besloten deze onder alle deelnemers te verloten, en dat gaat....................

 

.........dit weekend gebeuren!!!!

 

Er zijn lootjes gemaakt met alle namen van de nu nog deelnemende geocachers. Deze worden in een grote pot gestopt en Hemma en Robert gaan dit weekend 1 lootje trekken en die geocacher wint deze fantastische prijs!!

 

Het plan is om dit zondagavond 4 december 2011 bekend te maken. Hou de fora dus goed in de gaten, want dit belooft een spektakel van jewelste te worden.

 

Wie van de deelnemers aan de 12 Provincien Geocoinrace 2011 gaat er vandoor met deze schitterende Magellan GPS???

Zondagavond weten we het!

Link to comment

EN WE HEBBEN EEN WINNAAR VAN DE GPSr

Het is...

Nah, bekijk het filmpje maar

:anicute:

 

 

... van harte gefeliciteerd! We nemen nog contact met je op!

 

De wijngemachtigde heeft tevens 2 troostprijzen verloot. Bekijk het filmpje en zie of jij tussen de getroosten zit.

 

 

De wedstrijd is bijna ten einde en we willen iedereen bedanken die zich hebben ingezet voor deze wedstrijd:

- De deelnemers

- De donateurs (er zijn veel prijzen gedoneerd)

- De verplaatsers

- en met name de Wijngemachtijgde voor de goede organisatie en de vele postzegels!

 

Wij hebben in ieder geval genoten van de wedstrijd en kijken uit naar het vervolg, De gemeenterace 2012.

Edited by De broekies
Link to comment

Gefeliciteerd voor de 3 winnaars!!!!!!!!!

 

Enne einde vd maand is er toch weer een spannend moment?

Zeker, we hebben nog de decemberverplaatsprijzen en we gaan nog voor de kilometerrace, waarin de eerste 10 coins een prijs kunnen pakken. Daarbij hebben we ook 3 winnaars in de kilometerraadwedstrijd (gehouden in maart/april) en dan is er nog de fotowedstrijd.

Van die laatste denk ik dat ik eerder iets ga posten, omdat ik eigenlijk de race van 2011 ook wil afronden op 1 januari, waarna we kunnen overgaan in de nieuwe gemeenterace. Maar daarover volgt dan nog bericht.

Link to comment

Er kan gestemd worden in de verkiezing voor de leukste, mooiste, grappigste foto in de fotowedstrijd die samenhangt met de 12 Provinciën Geocoinrace 2011. Dit kan helaas niet op meerdere fora tegelijk, omdat dan de mogelijkheid bestaat om meerdere malen te stemmen.

Daarom is er gekozen voor een centrale plek.

 

Wil je je keuze maken? Graag!! :grin::D:grin:

 

HIER STEMMEN

Link to comment

De race van 2011 is voorbij, maar er zitten nog wel een aantal prijzen in de prijzenpot die nog moeten worden uitgedeeld.

Ten eerste: de verloting van de maandelijkse verplaatsprijzen voor de maand december, waarin in totaal 104 verplaatsingen werden geteld.

De volgende coins werden gereserveerd:

 

56d9de37-6328-4560-a327-cffbf7cc626b.jpg

 

Links, een ongeactiveerde Willem van Oranje geocoin, gedoneerd door geocoinshop.de. Deze is gewonnen door de trije susters voor het droppen van de coin van wilg in Zonnegloren op 22 december 2011.

In het midden de maandelijks terugkerende prijs: een ongeactiveerde Nomad geocoin + TB buddy gedoneerd door van Stoffelen. Deze zijn gewonnen door Majisto62 vanwege de drop van de coin van Birdie.NL in Purk's 1000-ste op 11 december 2011.

Rechts, een non-trackable sample van een Dutch Rider geocoin, ontworpen en gedoneerd door van Stoffelen. Deze is gewonnen door bbommel voor het droppen van de coin van uienchip in Vreemde brieven 1: "De Schatbewaarder" op 19 december 2011.

 

Alle prijswinnaars van deze verplaatsprijzen: bedankt voor het verplaatsen van een racecoin in december 2011 en gefeliciteerd met de prijzen!

Link to comment

Ten tweede: de Kilometerrace.

 

Hoewel veel mensen dachten dat de wedstrijd met het bezoeken van 12 provincies wel gelopen was, is de kilometerrace het hele jaar doorgegaan. Met het teruglopende aantal verplaatsingen per maand (345 in januari en met een dieptepunt van 96 in september) nam ook het kilometrage minder toe dan aanvankelijk werd gedacht.

Uiteindelijk is de coin van Brain and Pinky op de eerste plaats terechtgekomen in deze kilometerrace met 2711 kilometer! :D:D

 

Hieronder staat de Top 10 (met de daarbij behorende prijzen) in de Kilometerrace:

 

1. Brain and Pinky – 2711 km

Een set van 50 wooden coins naar eigen ontwerp, gedoneerd door Matsretep + Een Haec Libertatis Ergo Geocoin XLE foggy gold/antique silver, gedoneerd door Team van Stoffelen.

2. de kikkers – 2553 km

Een Vincent van Gogh geocoin XLE, gedoneerd door geocachingshop.nl + Een Team Geocaching Hockey 8–wilg geocoin, gedoneerd door wilg

3. Fossiel – 2275 km

Een Team Geocaching Hockey 8–wilg geocoin, gedoneerd door wilg + Een ongeactiveerde Travel Racer (blue), gedoneerd door FrisseFries

4. Tovenaartje – 1977 km

Een ongeactiveerde Teichland Geocoin, gedoneerd namens de Kerstcoinman + een Geocaching Keycord groen, gedoneerd door geocachingshop.nl

5. team guppies – 1956 km

Een True and Eternal geocoin, gedoneerd door Palehorse Design Geocoins

6. WBKWADRAAT – 1950 km

Een setje TB tags

7. quipie – 1921 km

Een munitiekist, gedoneerd door Lepman

8. gijsie – 1900 km

Een Kip FarmTagZ, gedoneerd door geocachingshop.nl

9. wilg – 1897 km

Een Magnetic Electrical Utility Plate Geocache, gedoneerd door Team van Stoffelen

10. AMTS – 1858 km

Een microcache + logboekje, gedoneerd door geocachingshop.nl

 

Alle donateurs hartelijk bedankt en alle winnaars: van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!!

Link to comment

En dan: wie wist wat goed te raden??

 

Eind maart 2011 is er nog een tussentijdse wedstrijd uitgeschreven voor iedereen (ook niet-deelnemers) die wilden raden wat de uiteindelijke kilometerstand zou worden voor de winnnende coin in de kilometerrace (= 2711 km voor de coin van Brain and Pinky, zie boven).

 

Deze tussentijdse wedstrijd is gewonnen door CCWAM, die op 24 maart een kilometerstand van 2733 km doormailde!

:lol:B):lol:

 

De 3 winnaars in deze strijd (met de bijbehorende prijzen) zijn:

 

1. CCWAM – geraden: 2733 km

Een geactiveerde Reintje de Vos in memoriam geocoin, ter adoptie aangeboden door Goedweerloper + Een Love and Loyalty geocoin, gedoneerd door geocoinshop.de + Een personalized wilg Geotag, gedoneerd door wilg

2. Miniatuur – geraden: 2789 km

Een Geocaching All in One 2009 geocoin, gedoneerd door geocoinshop.de

3. Best(s)e Broekies – geraden: 2856 km

Een Salzburg Geo Fortress 2009 mega event geocoin, gedoneerd door geocoinshop.de

Link to comment

Om de 12 Provinciën Geocoinrace 2011 helemaal af te ronden is er (opnieuw) een poll geplaatst om te bepalen wie de beste (mooiste, leukste, origineelste) foto heeft gemaakt van een van de racecoins in 2011.

Je kunt HIER je stem uitbrengen tot 15 januari 2012.

 

:o:oLET OP - NB - LET OP :o:o

Lees eerst het 1e bericht goed door voordat je op een van de 8 genomineerden klikt, want anders breng je direct een stem uit, en die is onomkeerbaar. In het 1e bericht staan links naar de genomineerde foto's, aan de hand daarvan kun je je keuze maken en vervolgens bovenin het draadje stemmen.

 

Bedankt voor je stem!!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...