Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Hiker_R

[Feedback idee] Trackable alleen nog maar discoverable maken

Recommended Posts

Veel trackable eigenaren hebben tb's en coins die alleen maar gediscovered mogen worden, dus niet gegrabbed, retrieved/dropped. Bijvoorbeeld de car TB, coins in de collectie, virtuele TBs.

Ik heb op .com een idee ingediend om het mogelijk te maken dat je je trackable alleen nog maar discoverable maakt, d.m.v. een checkboxje op je TB-pagina.

Dit voorkomt dat je auto TB of virtuele TB die in jouw cache zit (en gelogd mag worden door de vinders van de cache) in de inventory van een (andere) cacher terecht komt (hetgeen dan weer gecorrigeerd moet worden met terug-grabben, terug-droppen etc.).

 

Stemmen kan hier: http://feedback.geocaching.com/forums/75775-geocaching-com/suggestions/2293957-option-for-trackable-s-owner-to-disable-all-action

Share this post


Link to post

Volgens mij kan dat al min of meer door de trackable in je collectie te plaatsen. Dan zijn de opties zoals "Retrieve" en "Grab" niet actief.

Share this post


Link to post

Volgens mij kan dat al min of meer door de trackable in je collectie te plaatsen. Dan zijn de opties zoals "Retrieve" en "Grab" niet actief.

Dat klopt, maar dan kun je die TB ook niet meer 'meenemen naar'.

Ik heb een TB op mijn auto zitten (TB49HNH) en die neem ik mee naar iedere cache, zodat ik een totaal aantal kilometers krijg.

Als ik de TB in mijn collectie plaats gaat dat niet meer.

Share this post


Link to post

TB's horen te reizen! Van cache naar cache. TB's zelf meenemen naar caches en gelijk weer mee nemen om maar kilometers te krijgen vind ik wel heel flauw, maar goed. Ik zal dus niet op het idee stemmen.

Share this post


Link to post

TB's zelf meenemen naar caches en gelijk weer mee nemen om maar kilometers te krijgen vind ik wel heel flauw, maar goed.

Mijn auto TB is voor mij alleen een makkelijk middel om te zien hoeveel kilometer ik heb afgelegd naar alle gevonden caches. Bijkomend voordeel voor mede-geocachers is dat ze mijn TB kunnen discoveren en zo een punt aan hun totaal kunnen toevoegen. Daarom lijkt het mij dus wel handig om een optie te hebben om een TB die in mijn inventaris zit én waarvan ik de eigenaar ben alleen discoverable te maken.

(Trouwens, ik ben nog geen cache tegengekomen waar mijn auto in past :lol:)

Share this post


Link to post

Wij hebben 1 coin die alleen wordt gebruikt om mee te lopen met onze caches. Elke gevonden cache wordt die coin 'visited' gelogd. Op die manier ontstaat een leuke kaart waar je precies kan zien waar en op welke volgorde de caches zijn gevonden. Doordat de coin verder niet wordt gebruikt kan niemand hem grabben. Ik las ergens dat een coin/tb die zo wordt gebruikt een tracker heet. Wad-Seekers found tracker

Share this post


Link to post

@Ogima en Wad-seekers,

Wat een leuk idee om zo bij te houden waar je bent geweest. Ik denk dat ik ook maar eens zo'n 'tracker' ga regelen. Ik heb geloof ik nog een (doelloze)TB liggen.

Edited by Arsari_NL

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...