+soolash Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 Ja nie wiem, jakich witamin używa abdul65, ale po godzinie od publikacji mojego kesza był już w Gdyni, by po kilkunastu następnych minutach zalogować znalezienie... Miszcz nad miszczami . A dlaczego w tym wątku? Bo cieszy mnie, że są tacy zakręceni ludzie...raźniej mi z tą świadomością . Quote
+Wiesia.K Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 A dlaczego w tym wątku? Bo cieszy mnie, że są tacy zakręceni ludzie...raźniej mi z tą świadomością . Dodajmy do tego,że nie tylko zbiera , ale i Z A K Ł A D A całkiem fajne, w odróznieniu od innych( bez nicków...), korzystających jedynie z cudzej pracy!!!Wiem , nie ma przymusu zakładania, ale... Quote
+schron Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 A dlaczego w tym wątku? Bo cieszy mnie, że są tacy zakręceni ludzie...raźniej mi z tą świadomością . Dodajmy do tego,że nie tylko zbiera , ale i Z A K Ł A D A całkiem fajne, Muszę się zgodzić, że same pojemniki są ukrywane w coraz bardziej kreatywny sposób i aż miło się ich szuka Ja niestety zmarnowałem swój krótki urlop na słodkim "nic nie robieniu" a 3 skrytki czekają na założenie .. nawet pojemniki już gotowe, tylko chęci brak ;p Quote
+ochkarol Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Oj tam, oj tam. Dzisiaj wyhaczylem wlasnie jedna, rowerowo. I to by bylo na tyle w temacie Leba i geocaching.com. Ale za to zaliczylem 5 innych ze znienawidzonego, krytykowanego, wyszydzanego, lekcewazonego i deprecjonowanego przeze mnie (przynajmniej jak niektorzy wnioskuja) lokalnego serwisu, w tym trzy rowerowo. Nie mam bladego pojecia co wy macie przeciwko autowemu zdobywaniu keszy. Pogoda jak drut i musze kombinowac jak kon pod gore. Jutro znowu pobudka o 6:00. Jedna, ewentualnie trzy na celowniku, rowerowo. Ja chyba jednak jestem nienormalny. Quote
+Murazor Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Dodajmy do tego,że nie tylko zbiera , ale i Z A K Ł A D A całkiem fajne, w odróznieniu od innych( bez nicków...), korzystających jedynie z cudzej pracy!!!Wiem , nie ma przymusu zakładania, ale... Patrząc na pewne skrytki odnoszę wrażenie, że co do niektórych osób, to lepiej, żeby nic nie zakładały, niż żeby robiły dziadostwo. Quote
+Wiesia.K Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Dodajmy do tego,że nie tylko zbiera , ale i Z A K Ł A D A całkiem fajne, w odróznieniu od innych( bez nicków...), korzystających jedynie z cudzej pracy!!!Wiem , nie ma przymusu zakładania, ale... Patrząc na pewne skrytki odnoszę wrażenie, że co do niektórych osób, to lepiej, żeby nic nie zakładały, niż żeby robiły dziadostwo. Pierwsze koty za płoty, swoje sugestie zawsze można zawrzeć w logu lub posłać na priva.... Może cos poprawi, moze następne beda lepsze... Nikt się mistrzem nie rodzi Quote
+woytas Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 A ja miałem przyjemność oprowadzać po mojej mieścinie geokeszerkę z północy i powiem tyle - fajna babka I kesza też miała fajnego Quote
toczygroszek Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Pierwsze koty za płoty, swoje sugestie zawsze można zawrzeć w logu lub posłać na priva.... Może cos poprawi, moze następne beda lepsze... Nikt się mistrzem nie rodzi Niestety bywa też i tak, że ktoś się obrazi za takie sugestie... Quote
seba020 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Niestety bywa też i tak, że ktoś się obrazi za takie sugestie... Ja tam bardzo chętnie posłucham krytyki, bo jak coś jest nie tak, to przy najbliższej wolnej chwili lecę i poprawiam. Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego i napędzającego dalej niż logi: "Dla takich skrzynek warto szukać!" Dla mnie zabawa w "wykiwaj mugola" i pokaż fajne miejsce stoi na równi z "znajdź fajne miejsce" może po prostu nie każdy dostrzega wszystkie możliwości? Quote
+lowca Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Cieszy mnie, że podczas urlopu pojeździliśmy na rowerach, znaleźliśmy przy okazji zwiedzania kilkanaście klasycznych, ładnych, nieraz niebanalnych skrzynek, rozwiązaliśmy 5 'eartcaches' i po przepuszczeniu wszystkiego przez GSAKa i BadgeGena pojawiły się nowe odznaki w profilu. Quote
+ochkarol Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Dzisiaj rano lalo jak z cebra, a potem sie wypogodzilo. Quote
+Thathanka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Dzis rano bylo pogodnie, potem lalo jak z cebra, a mimo to udalo mi sie wyhaczyc FTFa. Quote
+ru.beus Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Jeszcze tylko 10 keszyków i wyprawa do 2 ościennych województw by mieć 8 różnych i będę mógł sobie zamawiać srebrną odznakę :-) Quote
r00t7 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Jeszcze tylko 10 keszyków i wyprawa do 2 ościennych województw by mieć 8 różnych i będę mógł sobie zamawiać srebrną odznakę :-) dla mnie 1 event Quote
+ru.beus Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Jeszcze tylko 10 keszyków i wyprawa do 2 ościennych województw by mieć 8 różnych i będę mógł sobie zamawiać srebrną odznakę :-) dla mnie 1 event To już wiem, kto robi następną pogaduchową imprezę, albo jakieś ognisko w październiku :-) Quote
+Murazor Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 (edited) Wczoraj miałem naprawdę rewelacyjny dzień keszingowy: załapałem osiem znalezień, z czego trzy bardzo fajne skrytki, jednego FTF-a i jedną skrytkę-rewelację (GC3CHH9). Były przy okazji dwa DNF-y, z czego jeden spowodowany zamknięciem terenu, na którym kesz się znajduje, ale nie zepsuły radochy. A wieczorem dokończyłem przygotowywanie kolejnej mojej skrytki, co do której mam przeczucia, że bedzie miała więcej znalezień niż wszystkie inne moje razem wzięte. Na szczęście Toczygroszek wybaczył mi niebezpieczną bliskość pewnych punktów... Edited August 23, 2012 by Murazor Quote
toczygroszek Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Murazor, nie rób ze mnie jakiegoś aferzysty Nie musisz się mnie pytać o zgodę na umieszczenie punktu wirtualnego obok mojego kesza, czy swojego kesza obok mojego punktu wirtualnego. Gdybym zaś nie życzył sobie, żeby obok mojego punktu wirtualnego powstał jakiś pojemnik, wówczas mam możliwość oznaczyć go jako "stage of multicache" i działa on wtedy na zasadzie fizycznego pojemnika. Przy okazji - dzięki za kolejnego EarthCache, w tym tygodniu dzięki temu powinienem dodać do swojej listy znalezień 2 Quote
+soolash Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Radość mnie rozpiera, bo otrzymałem wczoraj gotową pieczątkę, która bedzie częścią kesza z serii Latarnie morskie. Projekt robiłem nieudolnie, ale efekt końcowy bardzo mi się podoba. Wkrótce więc przy jednej z latarń morskich powinien pojawić się mój pierwszy letterbox. Same radosne wieści... Quote
+mpark Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Bardzo mnie cieszy wpis w jednej z moich skrzynek: First time visiting this cute little town, and was happy to see that there were some caches here!... To małe miasteczko to Krynica, która doczekała się na razie tylko 2 keszy. Quote
+schron Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Radość mnie rozpiera, bo otrzymałem wczoraj gotową pieczątkę, która bedzie częścią kesza z serii Latarnie morskie. Projekt robiłem nieudolnie, ale efekt końcowy bardzo mi się podoba. Wkrótce więc przy jednej z latarń morskich powinien pojawić się mój pierwszy letterbox. Same radosne wieści... Cieszy mnie to również, gdyż będzie okazja do zdobycia Twojego kesza i przy okazji kolejnej wizy do odznaki "Bliza" ) Mam już brązową .. zbieram na srebro ;p Quote
toczygroszek Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) Po wielu latach starań wreszcie udało mi się uciułać platynową odznakę EarthCache Master: Dziękuję wszystkim twórcom tego typu skrytki za pomoc w uzyskaniu odznaki. Edited August 27, 2012 by toczygroszek Quote
+soolash Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Po wielu latach starań wreszcie udało mi się uciułać platynową odznakę EarthCache Master: Dziękuję wszystkim twórcom tego typu skrytki za pomoc w uzyskaniu odznaki. Congratulations! Wielka rzecz, super tytuł. Mam nadzieję, że próba stopu tej platyny Cię satysfakcjonuje :-). Quote
+Murazor Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) Pięknie, gratuluję platyny! Teraz pora na kwarc! Edited August 27, 2012 by Murazor Quote
toczygroszek Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 A ja mam kolejny powód do radości. Ostatnio został znaleziony mój kesz, będący finałem bardzo trudnej serii, który przez kilka osób był komentowany jako "nie do znalezienia". Oczywiście znalezienia dokonali Czesi, co mnie kompletnie nie zaskoczyło. Powinno to zawstydzić lokalnych geocacherów http://coord.info/GC2JHXC Quote
+hanbei Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Po wielu latach starań wreszcie udało mi się uciułać platynową odznakę EarthCache Master... gratulacje, to jest naprawdę i estetyczna nagroda i trochę cięższe wyzwanie. mnie też ucieszyło, jak mi ją przyznali Quote
toczygroszek Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Po wielu latach starań wreszcie udało mi się uciułać platynową odznakę EarthCache Master... gratulacje, to jest naprawdę i estetyczna nagroda i trochę cięższe wyzwanie. mnie też ucieszyło, jak mi ją przyznali Szkoda tylko, że aktualnie nie mają jej na składzie w sklepiku Quote
+hanbei Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Szkoda tylko, że aktualnie nie mają jej na składzie w sklepiku no to jest ból mnie też to zmartwiło. dlatego mam nadzieję dochrapać się tego kolejnego "badgenika", zanim i ten nakład się skończy. ale bądźmy szczerzy, ten genetycznie przejęty instynkt łowiecko-zbieracki już poczuł satysfakcję, jak się link do grafiki dla swojego profilu dostało Quote
+Murazor Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 A ja mam kolejny powód do radości. Ostatnio został znaleziony mój kesz, będący finałem bardzo trudnej serii, który przez kilka osób był komentowany jako "nie do znalezienia". Oczywiście znalezienia dokonali Czesi,[...] Ale numer, to ci sami, którzy polegli na "Rogatce Wrocławskiej"! Czuję się bardzo tym dowartościowany. Quote
toczygroszek Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Ale numer, to ci sami, którzy polegli na "Rogatce Wrocławskiej"! Czuję się bardzo tym dowartościowany. No to faktycznie. Oni rzadko odpuszczają Quote
+Wiesia.K Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 A ja się ciesze,że po wakacyjnym najeździe turystów i handlarzy udało mi sie wreszcie uporządkować wszystkie moje skrytki, tak przedeventowo.. Poniewaz mam ich 32 i to raczej w uczęszczanych miejscach miałam sporo roboty z wymianą logboków, odtwarzaniem zaginionych pojemników itp. dodatkowo załozyłam nowe 3 skrytki, które po drobnych poprawkach zostały zaakceptowane przez Kashubiana. Publikacja w trakcie eventu, każda inna i żadna nie jest pojemnikiem po filmie/ mikroprobowką Quote
+Stryker Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 a mnie cieszy dzisiejsza wzorowa postawa toczygroszka, zuch chłopak! Quote
toczygroszek Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Ja natomiast się cieszę, że nasze grono puściły osoby, którym zwykłe wyjaśnienie wątpliwości reviewerowi uwłacza ich godności. Wszyscy zatem są zadowoleni i o to chodzi Quote
+ru.beus Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 jeszcze tylko 2 albo 12 (jeśli liczyć te fizycznie 'namacalne') i będzie 500 Quote
+ochkarol Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 (edited) A ja dzisiaj znalazlem kesza, palce lizac! Edited August 31, 2012 by ochkarol Quote
+Murazor Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Ha, w końcu i ja mogę dumnie nosić miano platynowego Earth Cache Mastera. Jak uświadomił mnie Toczygroszek podszedłem do tego osiągnięcia nieco nadgorliwie (nie wiedziałem, że województwa też liczą się jako "states"). Ale dzięki temu tym większa radocha. Fakt, fizyczne odznaki platynowego stopnia na earthcache.org już wyprzedane, ale zawsze można sobie sprawić wersję emaliowaną. A przy okazji także śledzone blaszki od kwarcowej do diamentowej, żeby mieć na przyszłość, jakby miało ich też zabraknąć (oczywiście aktywując dopiero po spełnieniu kryteriów). Quote
toczygroszek Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 No to teraz sobie zakładajmy wzajemnie EarthCache w Krakowie i okolicach Quote
+GeoDarco Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Bardzo ucieszyła mnie trasa jednego z już zapomnianych GK Trasa Quote
+ru.beus Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 (edited) W warszawskiej dzielnicy Ursus ruszył bardzo ciekawy projekt związany z geocachingiem. Jest to połączenie gry miejskiej (geocaching) ze zbieraniem wspomnień o Ursusie - sprzed kilku, kilkunastu a nawet kilkudziesięciu laty. http://portal.bpursus.waw.pl/oferta/gra-miejska-gps-interwencje-mapa-cennych-wspomnien-dzielnicy Pomysł i idea bardzo ciekawa, od strony technicznej można mieć uwagi co do sposobów ukrycia (z tego co się orientuję, chowają to raczej osoby bez geo-doświadczenia i pewne niedociągnięcia z tego powodu wynikają), ale generalnie nie jest źle, a ekipa jest otwarta na wszelkie uwagi i sugestie. Zresztą dziś miałem okazję spotkać jedną z członkiń grupy SKORO. Mapka keszy na stan dzisiejszy http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=52.195033&lng=20.8966 Edited September 10, 2012 by ru.beus Quote
toczygroszek Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Chciałem podzielić się swą radością, wynikającą z faktu, iż z 25 skrytek wymagających serwisu lub kontroli, jakie miałem jeszcze miesiąc temu, obecnie pozostało tylko 10. To daje szanse, że uda mi się uporać z nimi jeszcze przed zimą. Quote
+Murazor Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Chciałem podzielić się swą radością, wynikającą z faktu, iż z 25 skrytek wymagających serwisu lub kontroli, jakie miałem jeszcze miesiąc temu, obecnie pozostało tylko 10. To daje szanse, że uda mi się uporać z nimi jeszcze przed zimą. Tak to jest, jak się ma gadzilion skrytek. Bardzo ucieszyła mnie trasa jednego z już zapomnianych GK Trasa No tu też jest ciekawa trasa jednego coina: http://www.geocaching.com/track/map_gm.aspx?ID=4216673 Quote
+Spider Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Cieszę się że we Wrocławiu pojawiły się nowe osoby które zakładają bardzo fajne skrytki i dzięki którym mam co szukać i czasem nawet FTF się trafi Quote
toczygroszek Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Tak to jest, jak się ma gadzilion skrytek. E, fajnie jest, nie ma nudy Quote
+HighlanderPL Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 A mnie dziś wspólnie z Trolandią spotkała super gratka - znaleźliśmy na granicy litewsko-polskiej kesza z 2008 roku, który po jednym znalezieniu (FTF-ie) czekał na nas prawie cztery lata! Wydaje mi się że przez to że leży na uboczu, i miał jako ostatni wpis jedno nieznalezienie. Ale to była radość otworzyć pudełko i znaleźć suchy logbook http://coord.info/GC1ENVT Ogólnie polecamy wszystkim "zrowerowanym" tereny Suwalszczyzny i wycieczki wzdłuż granicy litewskiej. Keszy jest tam niewiele, ale dzięki temu można pokonywać większe dzienne dystanse Wielkie podziękowania kieruję również do Johnny224, Teda i innych, którzy się wiele napracowali aby stworzyć w tamtym rejonie wiele keszy, pokazujących rewelacyjne miejscówki. Quote
toczygroszek Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Ja za to kilka dni temu otrzymałem powiadomienie o wpisie w jednym z moich keszy, który poprzednie znalezienie miał 2,5 roku temu Quote
+lowca Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Cieszę się, bo znalazłem wreszcie skrzynkę, do której podchodziłem sześć razy, jesli nie więcej. I zreaktywowałem to, co zaginęło. Quote
+StachoB Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 (edited) Ja za to kilka dni temu otrzymałem powiadomienie o wpisie w jednym z moich keszy, który poprzednie znalezienie miał 2,5 roku temu Tylko mam nadzieję, że to nie był mszm, który zalogował 6500 keszy w jeden dzień. A teraz wszystkie logi kasuje. Edited September 21, 2012 by StachoB Quote
+Spider Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Tylko mam nadzieję, że to nie był mszm, który zalogował 6500 keszy w jeden dzień. A teraz wszystkie logi kasuje. Hehe, w moich keszach on się również zalogował. Zapewne testował jakiś automat i przedobrzył Quote
+Thathanka Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 A mnie dziesiaj ucieszyla publikacja mojego Earthcache'a. Droga do niego byla wyboista (ilez ja nazlorzeczylem, ile razy rezygnowalem - raz nawet go zarchiwizowalem), ale ostatecznie zostalem nawet pochwalony przez reviewera, czego zupelnie sie po nim nie spodziewalem, bo zwykle mial do powiedzenia rzeczy zupelnie odmienne. Co najwazniejsze, EC mnie samemu sie podoba i przyznam, ze mam satysfakcje. Quote
+mpark Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 A ja się cieszę, że wreszcie zacząłem urlop i umieściłem w terenie 5/5, który chodził mi po głowie od jakiegoś czasu Quote
Recommended Posts