+Murazor Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Bardzo mnie ucieszył kod, na jaki się załapałem przy mojej najnowszej skrytce: GC3QRDY. Trzy QRDY? Kurd stoi na kordach i pyta: "Kurde, gdzie ten kesz?" Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Ogroooomnie się cieszę bo przed chwilą listonosz przyniósł: Quote Link to comment
+soolash Posted July 19, 2012 Author Share Posted July 19, 2012 Ślicznota! Miałem się trochę wstrzymać, ale nie wytrzymam . Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Ogroooomnie się cieszę[/size][/size] bo przed chwilą listonosz przyniósł: moja jest juz na poczcie - musze sie po nia wybrac, a z tym jak zwykle najtrudniej ;-) Quote Link to comment
+lupiPL Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Ja od dziś także jestem dumnym posiadaczem odznaki popularnej Nie wrzucam zdjęcia bo wygląda tak samo jak odznaka QVIXOTE czyli wspaniale, jest piękna. Teraz czas na zdobywanie odznaki brązowej. Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Ja tam, ambitnie czekam, aż uzbieram do srebrnej. Trzeba troszkę skrzynek jeszcze znaleźć, no i 2 województwa odwiedzić. Może do końca roku się uda... Quote Link to comment
+Spider Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Mi brakuje 13 skrytek do znalezienia i będę miał srebrną. Ale z racji tego, że okolicę mam wyczyszczoną, to może chwilę potrwać zanim osiągnę 500 znalezień, więc już teraz zamówiłem popularną i srebrną i nie mogę się doczekać kiedy do mnie przyjdą Quote Link to comment
KrystianT Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Zapraszam w opolskie po te brakujące - wystarczy ci to co jest, czy jeszcze coś dołożyć? Quote Link to comment
toczygroszek Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Wpadnij w małopolskie, to wyjedziesz ze złotą Quote Link to comment
+Spider Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Z wielką chęcią, ale czasu brak :/ Quote Link to comment
+kuchomik Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Moja odznaka, chwilę po osobistym odbiorze na warszawskiej Pradze. Nie mogłem się powstrzymać, więc od razu podjąłem okolicznego kesza Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 (edited) Ja z racji odległości i dostępności, zapewne uzupełnię braki nawiedzając Łódzkie (Skierniewice i okolice :-) ) oraz Lubelskie. No i w Warszawskich okolicach, też co nie co zostało :-> Edited July 19, 2012 by ru.beus Quote Link to comment
+kuchomik Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 a ja muszę się zebrać i założyć kilka sztuk, żeby się obrązowić, bo znalezień to już dawno mam wystarczającą ilość... popularna zachęca! Quote Link to comment
+ochkarol Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 O! We Warszawie na czarno zawijaja. Quote Link to comment
+GeoDarco Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 Moja odznaka, chwilę po osobistym odbiorze na warszawskiej Pradze. Nie mogłem się powstrzymać, więc od razu podjąłem okolicznego kesza W pierwszej chwili pomyślałem, że to latarka... dap Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 a ja muszę się zebrać i założyć kilka sztuk, żeby się obrązowić, bo znalezień to już dawno mam wystarczającą ilość... popularna zachęca! To się niech kolega przyłączy do projektu Twierdza Warszawa :-) Quote Link to comment
+Spider Posted July 21, 2012 Share Posted July 21, 2012 Dzisiaj wreszcie zdobyłem "Gold Earthcache Master" tylko muszę jeszcze pologować Do Platinum trzeba znaleźć jeszcze 7 i założyć 1 Quote Link to comment
toczygroszek Posted July 22, 2012 Share Posted July 22, 2012 Dzisiaj wreszcie zdobyłem "Gold Earthcache Master" tylko muszę jeszcze pologować Do Platinum trzeba znaleźć jeszcze 7 i założyć 1 A mi od ponad roku brakuje jednego znalezienia do platynowej, bo nikt, kurde, nie kwapi się do założenia Earthcache w okolicy Quote Link to comment
+Murazor Posted July 22, 2012 Share Posted July 22, 2012 A mi od ponad roku brakuje jednego znalezienia do platynowej, bo nikt, kurde, nie kwapi się do założenia Earthcache w okolicy Kwapi się. Dwa w przygotowaniu. Quote Link to comment
+lowca Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 A mi od ponad roku brakuje jednego znalezienia do platynowej, bo nikt, kurde, nie kwapi się do założenia Earthcache w okolicy Kwapi się. Dwa w przygotowaniu. Gdzie te statystyko-odznaki się generuje? Quote Link to comment
+Murazor Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 (edited) Gdzie te statystyko-odznaki się generuje? Jeśli o mnie idzie, to wklepałem je ręcznie. Może kiedyś jak będę miał premium, to skorzystam ze skryptów na http://badgegen.com/ . Zaś te z earthcache'y sa tu: http://www.geosociety.org/earthcache/ecMasters.htm i tu: http://www.geosociety.org/earthcache/ecEDA.html . Edited July 23, 2012 by Murazor Quote Link to comment
toczygroszek Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 A mi od ponad roku brakuje jednego znalezienia do platynowej, bo nikt, kurde, nie kwapi się do założenia Earthcache w okolicy Kwapi się. Dwa w przygotowaniu. No to się podjarałem Quote Link to comment
+Murazor Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 No, Toczygroszku, to ja podążam po srebrnego ECM-a (założenia mi brakowało), a waść zdążaj po platynę! GC3R1CP Quote Link to comment
+Thathanka Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Chcialbym zwrocic uwage, ze w ciagu ostatniego roku w Polsce podwoila sie liczba skrytek. Pozdrowienia dla zakladajacych. Quote Link to comment
toczygroszek Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 No, Toczygroszku, to ja podążam po srebrnego ECM-a (założenia mi brakowało), a waść zdążaj po platynę! GC3R1CP Tak, już widziałem, bardzo ciekawy i wymagający Earthcache. Planowałem kiedyś założyć EC przy Maczudze Herkulesa, ale nie miałem pomysłu na jakieś ciekawe pytania, więc zaniechałem. Tym bardziej więc się cieszę, że ktoś wykorzystał ten fenomen do EC. Platyna blisko! Quote Link to comment
+Murazor Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Ja mam dziś dwa główne powody do radości: zweryfikowałem srebrnego EarthCache Mastera (do złotego niewiele brakuje) i osiągnąłem połówkę normy na pupolarną OGP (z moich znalezień sporo przypada na zagranicę, więc choć do setki mi już niewiele brak, polskich skrzynek mam dopiero 50). Za to w niedzielę miałem dwa inne powody do radości: 22-go lipca w skrytce pod Diabelskim Kamieniem trafiłem na odznakę z Leninem. Dawno się tak nie uśmiałem. A przy okazji w skrzynce był wypuszczony niegdyś przeze mnie geokret. Quote Link to comment
nemrodek Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 zainspirowany waszymi postami, zerknąłem na zasady Earthcache Mastera i widzę, że teraz za każdego założonego earthcache'a dostanę odznakę :-) Quote Link to comment
+Murazor Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Zakładaj! Dobrych erthcache'y nigdy dość! Quote Link to comment
Goszka Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 witam jestem bardzo poczatkująca. potrzebowałabym pomocy, tylko nie wiem gdzie na forum szukać wskazówek. Mianowicie chciałabym pobrać aplikacje na tel Samsung Galaxy Gio. Bo w tej chwili wypozyczam GPS za ładne pieniązki :/ Aplikacja najlepiej po polsku Quote Link to comment
+wantsky Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 (edited) https://play.google.com/store/apps/details?id=cgeo.geocaching&feature=search_result https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Groundspeak.geocaching&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ncm91bmRzcGVhay5nZW9jYWNoaW5nIl0. nie pamiętam w jakich wersjach językowych są, ale chyba c:geo śmiga po polsku Edited July 26, 2012 by wantsky Quote Link to comment
Goszka Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 wielkie dzieki za pomoc już mi wszystko pieknie smiga na tel Quote Link to comment
mm.iwona Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 A ja się cieszę, bo od soboty - od kiedy zaczęłam szukać - czuję się jak turysta w mieście, w którym juz przecież trochę mieszkam . Jeden kesz znalazłam w siebie w domu - no nie, że w przedpokoju, ale jakieś 15 m niżej (rzeczywiście, mieszkam w pięknej kamienicy, ale jakoś do tej pory uważałam ten fakt za moją jedynie osobistą opinię). Quote Link to comment
+wantsky Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Iwona, super, pamiętaj, że gdybyś miała pytania, wątpliwości lub problemy, wal śmiało. Pozdrawiam! Quote Link to comment
+Murazor Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Cieszę się niezmiernie ze zweryfikowania złotego EarthCache Mastera. Do platyny jeszcze trochę brak... No i zapraszam do Bochni! Quote Link to comment
toczygroszek Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Cieszę się niezmiernie ze zweryfikowania złotego EarthCache Mastera. Do platyny jeszcze trochę brak... No i zapraszam do Bochni! napaliłem się na tą Bochnię jak szczerbaty na suchary Quote Link to comment
+Murazor Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 napaliłem się na tą Bochnię jak szczerbaty na suchary No to super - liczę na szybkie znalezienia, bo teraz aż trzy moje kesze czekają na FTF-a, a czwarty wysłany do przeglądu! Quote Link to comment
toczygroszek Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 napaliłem się na tą Bochnię jak szczerbaty na suchary No to super - liczę na szybkie znalezienia, bo teraz aż trzy moje kesze czekają na FTF-a, a czwarty wysłany do przeglądu! Czy szybko, to nie wiem, bo ostatnio kiepsko u mnie z czasem, a zwiedzenie kopalni to takie hop-siup, ale na pewno jet to na liście najważniejszych rzeczy do zrobienia Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted August 3, 2012 Share Posted August 3, 2012 ...cieszy mnie nowa paczka, w ktorej przyjdzie do mnie zestaw do wykonania nocnego kesza. Teraz tylko musze sie uwinac, aby byl gotowy na poczatek wrzesnia na ten event, co go jeszcze nie zglosilem do Reviewera. Bez latarki ani rusz! Quote Link to comment
zywcu Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 Cieszy mnie ta wypowiedź, w zamkniętym wątku Quote Link to comment
+ochkarol Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 (edited) a mnie cieszy, ze w jednym z keszy z serii palacow i zamkow kotliny jeleniogorskiej mam loga prawnuczki wlascicieli z 1945 roku jednej z posiadlosci, bardzo sympatyczny. o ile dobrze zrozumialem. Edited August 10, 2012 by ochkarol Quote Link to comment
+wantsky Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 Ja bym się cieszył, gdyby ktoś chciał jechać do Górzna jutro z Warszawy. Transport chętnie zapewnię, ale sam nie pojadę. Ktoś chętny? Quote Link to comment
+kuchomik Posted August 10, 2012 Share Posted August 10, 2012 BEZE MNIE!!!?!?!?!?!?!?! Zdrajca! Quote Link to comment
toczygroszek Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 (edited) W nocy z soboty na niedzielę znalazłem kilka geocache autorstwa mparka. Rewelacja! Dawno mi się nie zdarzyło znaleźć kilka pod rząd fajnych keszy, rewelacyjnych, z innowacyjnymi pomysłami, dopracowanych ze szczegółami, starannie wykonanych. Normalnie serce roście PS Zamieniłem nieodpowiednie słowo na bardziej "family friendly" Edited August 14, 2012 by toczygroszek nieodpowiednie słowo Quote Link to comment
+woytas Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 A ja się cieszę, że za miesiąc znowu pobiegam na MRU i poszarpie kesze które powstały pod ziemią Quote Link to comment
+ochkarol Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Tylko pozazdroscic. Wprawdzie latalem po MRU z czerwcu, ale w takim towarzystwie, ze wchodzenie do systemu podziemnego bylo niemozliwe. Bylem za to na oficjalnym obchodzie czesci podziemi w grupie zorganizowanej i bylo to jak lizanie cukierka przez papierek. NUDY! W kazdym razie ciesze sie, ze w przyszlym roku, w czerwcu jest duza szansa, ze sie poprawie. Quote Link to comment
+woytas Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Ostrzegam - MRU wciąga A jak się wpadnie obiema nogami do dziury to już wogóle Ja nigdy na Boryszynie 717 czy 724 z biletem nie byłem - zawsze na "gapę" Quote Link to comment
+Murazor Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 Przybyła dziś do mnie odznaka GP, z czego wielce się cieszę. Quote Link to comment
+ochkarol Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 A ja jutro jade nad morze!!!! W bazie danych po drodze i na miejscu 1012 keszy!!!!! I rower na dachu, i sprzet elektroniczny narychtowany, i fanty na wymiane przygotowane, i strategia opracowana, i geba sie cieszy, i ...... i zona tez gotowa, i tez sie cieszy. Jeszcze zeby pogody nie bylo to moze ze 20 keszy wyhacze. Quote Link to comment
+woytas Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Dobrego polowania życzę i nie pogody oczywiście Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 (edited) A ja jutro jade nad morze!!!! W bazie danych po drodze i na miejscu 1012 keszy!!!!! I rower na dachu, i sprzet elektroniczny narychtowany, i fanty na wymiane przygotowane, i strategia opracowana, i geba sie cieszy, i ...... i zona tez gotowa, i tez sie cieszy. Jeszcze zeby pogody nie bylo to moze ze 20 keszy wyhacze. w Łebie masakra, nic prawie, ale bardziej na zachód i wschód coś się znajdzie... Pozdrów stajnię w Nowęcinie... Edited August 17, 2012 by Wiesia.K Quote Link to comment
Recommended Posts