+ochkarol Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Uprzejmie donosze, ze toczygroszek wpisuje sie spalonymi zapalakami do logbookow. lol Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Bywa, że i patykiem umaczanym w glinie. Quote Link to comment
+ochkarol Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Czyzby to ta slynna krakowska "przedsiebiorczosc"? lol Quote Link to comment
nemrodek Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 musi coś w tym być bo i mi sie to zdarzalo - czasami po prostu nie ma od kogo pożyczyć nic do pisania Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 musi coś w tym być bo i mi sie to zdarzalo - czasami po prostu nie ma od kogo pożyczyć nic do pisania Zwłaszcza nocą w środku lasu Niestety, ostatnio w Krakowie powstaje sporo nowych keszy bez ołówka autorstwa nowego "zakładacza". Nie wyrabiam z dodawaniem ołówków Chyba coś jest na rzeczy z ta krakowską "przedsiębiorczością" Quote Link to comment
+TomPL Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 To może by się tak przedsiębiorczo wybrać np. do Ikei lub Castoramy? Są świetnymi dawcami krótkich ołówków. W sam raz do większości pojemników. Quote Link to comment
nemrodek Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 a ja się chcę pochwalić, że kolejny mój cache Fontana di Trevi zaliczył 2000 znalezień :-) Quote Link to comment
X2_Team Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 A ja się cieszę bo wczoraj, podczas geocachingu ekstremalnego, w temperaturze dochodzącej do 38 stopni udało nam się przekroczyć magiczną liczbę 100 skrzynek Zabawa zaczyna się od początku Quote Link to comment
+Thathanka Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 a ja się chcę pochwalić, że kolejny mój cache Fontana di Trevi zaliczył 2000 znalezień :-) I nie tylko. Nemrodek, gratulacje! http://blog.geocaching.com/2012/05/fontana-di-trevi-gc1qc5d-geocache-of-the-week-may-15-2012/ Quote Link to comment
nemrodek Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 wow, a to niespodzianka :-) Quote Link to comment
X2_Team Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 A ja się tylko pochwalę że X2_Team się szykuje Quote Link to comment
+Spider Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Niestety te z żółtą pokrywką nie są szczelne Quote Link to comment
X2_Team Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Nie we wszystkich miejscach muszą być szczelne skrzynki za to kosztują tylko 2,50 Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 (edited) Już to nie raz kalkulowałem. Na pojemniku zaoszczędzamy 5 zł. Wkładamy do niego fanty i logbook powiedzmy za 10 zł. Jedziemy go ukryć gdzieś w terenie. Mija jakiś czas, deszcze, zima, ktoś znajduje i raportuje, że w środku woda, logbook spleśniały, fanty pordzewiałe. Mamy nauczkę, więc tym razem kupujemy pojemnik za 7,50 zł, dajemy nowe fanty za 10 zł, do tego zużywamy paliwo na dojazd (zależy gdzie umieściliśmy pojemnik), powiedzmy że 15 zł. Chcieliśmy zaoszczędzić 5 zł, dołożyliśmy ponad 20 zł i czas. Do tego może zmaltretował się czyjś TB. Ale to prawda, są miejsca, które są suche i bezpieczne od wody, np. gdzieś pod dachem. Niemniej taki pojemnik z klipsami jakoś tak się milej trzyma w ręku. Edited May 24, 2012 by toczygroszek Quote Link to comment
+ochkarol Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Pojemnik z klipsami jest OK, troche gorzej gdy uszczelka jest rozowa. Ja osobiscie polecam, glownie ze wzgledu na cene , pojemniki firmy OKT. Kupuje to w Carrefourze. Zdecydowanie tansze od klipsowych, a sadze, ze wcale nie gorsze. Rozne ksztalty i pojemnosci. Tak, ze w moim mniemaniu to optymalny wybor w temacie pojemniki. Quote Link to comment
X2_Team Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Tak jeszcze napiszę tylko że te mniejsze pakowane są po 4 szt i kosztują 4 pln za komplet w Tesco. Quote Link to comment
+formicaPL Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Tak jeszcze napiszę tylko że te mniejsze pakowane są po 4 szt i kosztują 4 pln za komplet w Tesco. Na pewno 4 pln za komplet? U mnie w Tesco te same są za 4 pln za sztukę (pakowane też po 4, więc 16zł) Quote Link to comment
zywcu Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Na pewno 4 pln za komplet? U mnie w Tesco te same są za 4 pln za sztukę (pakowane też po 4, więc 16zł) To taka promocja - w Opolu też były po 4 zł za komplet (4 szt.), jakieś dwa tygodnie temu Quote Link to comment
X2_Team Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Na pewno 4 pln za komplet? U mnie w Tesco te same są za 4 pln za sztukę (pakowane też po 4, więc 16zł) Wiem ile zapłaciłem Są jeszcze combosy za 52 pln zestaw kilku pudełek różnej wielkości. Quote Link to comment
+formicaPL Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 To taka promocja - w Opolu też były po 4 zł za komplet (4 szt.), jakieś dwa tygodnie temu Wiem ile zapłaciłem to zazdroszczę Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Tak jeszcze napiszę tylko że te mniejsze pakowane są po 4 szt i kosztują 4 pln za komplet w Tesco. W którym Tesco, Wielicka czy Kapelanka? Kiedyś była promocja na te pojemniki ale 4 zł to prawie darmo. Quote Link to comment
X2_Team Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Na Wielickiej. Hmm jak była promocja to była karteczka że są przecenione, ale teraz jest normalna cena powieszona. Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Na Wielickiej. Hmm jak była promocja to była karteczka że są przecenione, ale teraz jest normalna cena powieszona. Ech, że też od razu nie daliście znać... Quote Link to comment
X2_Team Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Mieszkam praktycznie obok. Mogę podjechać jutro i kupić Ci kilka jeśli chcesz. Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Mieszkam praktycznie obok. Mogę podjechać jutro i kupić Ci kilka jeśli chcesz. To już nie rozumiem. Podjechać sam mogę, tylko napisałeś, że promocja się już skończyła... Quote Link to comment
+ochkarol Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 A co ty taki dociekliwy? Najwyzej dolozy do interesu. Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 26, 2012 Share Posted May 26, 2012 Byłem, Zobaczyłem, Kupiłem Quote Link to comment
X2_Team Posted May 26, 2012 Share Posted May 26, 2012 O tym że była przecena pisałem pół roku temu, wtedy wszystkie klipsy były przecenione o połowę. Teraz żadne nie są przecenione i wisi normalna cena 4 pln za 4 szt teraz powinno być jaśniej Quote Link to comment
+Spider Posted May 26, 2012 Share Posted May 26, 2012 Byłem dzisiaj w Tesco we Wrocławiu i są po 16zł... Quote Link to comment
+lukaszpla Posted May 26, 2012 Share Posted May 26, 2012 (edited) Ja byłem w Tesco w Tarnowie i są także po 16zł z 4 szt Edited May 26, 2012 by lukaszpla Quote Link to comment
X2_Team Posted May 26, 2012 Share Posted May 26, 2012 Hmm mogę zebrać zamówienie zbiorowe i kupić Quote Link to comment
+ochkarol Posted May 26, 2012 Share Posted May 26, 2012 Tadam!!!! Pierwsze koty za ploty. Podbijanie Czech uwazam za rozpoczete! Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 A ja się cieszę, że w sobotę wygarnąłem wszystkie FTF'y i jednego STF'a z okolic Dobieszyna pod Warką http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?lat=51.61864&lng=21.18537&dist=9.375 Rowerkiem zrobiłem tego dnia prawie 60 km [z czego coś koło 50 na samym keszowaniu] i byłem tylko lekko zmęczony. Quote Link to comment
u810 Posted May 29, 2012 Share Posted May 29, 2012 Te małe klipsiaki faktycznie są po 1 zł za sztukę, tylko tak dziwnie opisana jest cena. Jako 1 sztukę należy chyba rozumieć jeden czteropak. Potwierdziłem sobie na czytniku cen i zakupiłem spory zapas. Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 29, 2012 Share Posted May 29, 2012 Zapewne w moim ursynowskim TESCO o takiej cenie nie słyszeli... Ale na wszelki wypadek się przejdę i sprawdzę Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 A ja się cieszę, że jedna z moich skrytek posłużyła za etap szalonej wyprawy: http://coord.info/GL8C1D98 Quote Link to comment
+Spider Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Cieszę się, że jest Euro bo znacząco wzrosła ilość znalezień w moich skrytkach Czesi zaczęli logować znalezienia z opóźnieniem. A to jeszcze 2 mecze zostały Oprócz tego dzisiaj udało mi się zrobić klona "pachołka" (ludzie z Trójmiasta wiedzą o co chodzi) i również się z tego cieszę. http://coord.info/GC35726 Tak w ogóle to super wieża, polecam się tam wybrać. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Oprócz tego dzisiaj udało mi się zrobić klona "pachołka" (ludzie z Trójmiasta wiedzą o co chodzi) Dobrze , że Pachołek( nazwa własna, piszemy z dużej litery ... ) ma klona bo oryginalna oliwska skrytka zosatał totalnie zaniedbana przez właścicielai została skreslona z listy... Gratulacje i wpisuję ją na listę do znalezienia podczas następnego pobytu na Dolnym Śląsku... Quote Link to comment
+Spider Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Dobrze , że Pachołek( nazwa własna, piszemy z dużej litery ... ) (...) Wiesiu, Twoje ciągłe uwagi zaczynają być nudne. To jest forum a nie matrura z języka polskiego. Jeśli już chcesz kogoś poprawiać to zacznij od siebie... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Dobrze , że Pachołek( nazwa własna, piszemy z dużej litery ... ) (...) Wiesiu, Twoje ciągłe uwagi zaczynają być nudne. To jest forum a nie matrura z języka polskiego. Jeśli już chcesz kogoś poprawiać to zacznij od siebie... "matrura" na pewno nie... ale pewne zasady obowiązuja, nawet na forach... Jak cie widzą, tak cie piszą.... Poza tym dzieki za zastapienie "ilości" "liczbami" na głównej stronie gc.pl. Quote Link to comment
+Spider Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Wiesiu, nie chce mi się z Tobą dalej spierać, bo ten temat jest o "Sukcesy, radości i wszystko co nas cieszy czyli geozabawa pozytywnie". Twoje problemy pasują raczej do tego tematu: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=269696 Pozdrawiam życzę więcej luzu i dystansu do spraw mało istotnych Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Cieszy mnie niezmiernie, że moja VistaHCx z która obłaziła z gumy, właśnie wróciła z serwisu Garmina. Została bezproblemowo wymieniona na całkiem nówkę-sztukę nieśmiganą, z kolejną dwuletnią gwarancją. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Podjalem ostatnio keszyka w kieleckiem - wlasciwie mam FTF'a, ale.... Kesz ladnie schowany. Wyjmuje, a tu w logbooku wpis trzech Mugoli: "my (wymienieni z imienia) uczniowie technikum lesnego znalezlismy to pudelko. nie bawimy sie w ta zabawe, ale sie ladnie wpisujemy i odkladamy pudelko na miejsce". Czyli i Mugole moga sie bawic w geocaching! Quote Link to comment
+mpark Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Mnie cieszy to, że wreszcie kupiłem sobie porządny GPS! I żeby było śmieszniej do tego czynu popchnęła mnie skrzynka toczygroszka na Diablim Boisku. Będąc tam poprzednio, rozładowałem telefon(GPS) i nie pomogła nawet dodatkowa bateria jak się okazało też rozładowana... Dzisiaj, choć w deszczu i w mokrym lesie Boisko "poległo", a przy okazji nazbierałem grzybów Quote Link to comment
toczygroszek Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 No proszę, to pierwszy polski sukces na boisku podczas Euro 2012 Quote Link to comment
+Spider Posted June 28, 2012 Share Posted June 28, 2012 (edited) Dolnośląskie wyprzedziło mazowieckie i to mnie cieszy Edited June 28, 2012 by Spider Quote Link to comment
toczygroszek Posted June 28, 2012 Share Posted June 28, 2012 Widzę, że Spider powrócił do źródeł Quote Link to comment
+GeoDarco Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 Wiem jestem ignorantem, ale właśnie w 5 minut zrobiłem swoją pierwsza custom maps na Garmina - naprawdę to mi się podoba. Zobaczymy jak zadziała w terenie dap Quote Link to comment
Recommended Posts