+m2mPL Posted February 18, 2012 Share Posted February 18, 2012 Powinnam napisać tu i w żalach, ale napiszę tylko tu. Mam już moją najpiękniejszą na świecie pieczątkę ze smokiem i Krakowem :) A w żalach powinno być, że zapomniałam ją dzisiaj zabrać, gdy zdobywałam po raz drugi Wawel.. Mogłam "dobić" piękną pieczątkę w LB.. Quote Link to comment
zywcu Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Mnie bardzo cieszy otwarcie się kolegów na keszerów, też rodzimych - popieram akcję , już dawno otworzyłem się w kierunku turystów. Dziękuję i pozdrawiam ! Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Serwis Geocaching Polska nigdy nie był zamknięty dla rodzimych geocacherów, wprost przeciwnie, powstał specjalnie z myślą o nich. Specjalnie z myślą o polskich geocacherach został powołany polski reviewer, został założony dział forum, gdzie można pisać po polsku, strona Geocaching.com jest systematycznie tłumaczona na polski, opisy skrytek są przede wszystkim po polsku (EarthCache wręcz MUSI być po polsku), na stronie Geocaching.pl powstają kolejne ułatwienia dla polskich użytkowników, a ostatnio można w opisach umieszczać polskie znaki, no i mamy polskiego moderatora na forum. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby szukać i zakładać skrytki. To chyba powód do radości. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Wiosna idzie, wysyp skrytek , prawie wszedzie, nic , tylko maszynę w dłoń i do akcji Quote Link to comment
+Thathanka Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Rozbawila mnie dzisiaj historia pewnego psa: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=290926&view=findpost&p=4979140 [tekst w j. angielskim] Quote Link to comment
+soolash Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 Rozbawila mnie dzisiaj historia pewnego psa: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=290926&view=findpost&p=4979140 [tekst w j. angielskim] Super psisko! Cholernie przydatny. Mnie rozbawiło pytanie zadane przez kolejnego forumowicza: Czy można tego psiaka wynająć? :-). Niestety, posiadam kota, ale wpis o nim musiałby znaleźć się w temacie z żalami i pretensjami, bo to typ Garfielda raczej... :-(. Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Rozbawila mnie dzisiaj historia pewnego psa: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=290926&view=findpost&p=4979140 [tekst w j. angielskim] Super psisko! Cholernie przydatny. Mnie rozbawiło pytanie zadane przez kolejnego forumowicza: Czy można tego psiaka wynająć? :-). Niestety, posiadam kota, ale wpis o nim musiałby znaleźć się w temacie z żalami i pretensjami, bo to typ Garfielda raczej... :-(. A tresurę mew już zarzuciłeś? Quote Link to comment
+Spider Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 A tresurę mew już zarzuciłeś? Quote Link to comment
+soolash Posted February 23, 2012 Author Share Posted February 23, 2012 A tresurę mew już zarzuciłeś? Tak, definitywnie. Moje próby nie rokowały wielkich nadziei, co pokazał efekt ostateczny... Ale doszły mnie słuchy o podobnych zamiarach wobec innego gatunku ptactwa, zwanego potocznie "dachowymi obsrańcami". Nie wróżę jednak temu projektowi większego sukcesu, bo to i pojemność trzewi i inteligencja dużo mniejsza niż u mewy srebrzystej. P.S. Zastanawiam się nad przygarnięciem psa . Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 P.S. Zastanawiam się nad przygarnięciem psa . Moj GeoPies przyklaskuje Twojej idei. Daje mi swietne maskowanie podczas poszukiwan i jeszcze wiecej frajdy, gdy nie keszuje. Swoja droga w przyszlym tygodniu wybieramy sie z Sunia na male polowanie na Wasze pomorskie keszyki Juz sie ciesze na kilka dni zabawy polaczonej z chwilami pracy Quote Link to comment
+TomPL Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 A ja się cieszę, że zdobyłem dzisiaj FTF na keszu, który zabrał mi prawie cztery dni i na koniec zmieszał z błotem (dosłownie). To była przygoda Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 Swoja droga w przyszlym tygodniu wybieramy sie z Sunia na male polowanie na Wasze pomorskie keszyki Juz sie ciesze na kilka dni zabawy polaczonej z chwilami pracy Zapraszamy w nasze skromne progi, trochę masz zaległości, trochę nowych skrytek powstało... Nie zapomnij jednak zabrać łopatki razem z pieskiem Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 Nie zapomnij jednak zabrać łopatki razem z pieskiem GeoPiesek jest czyscioszkiem - lopatka + torebki to obowiazkowe wyposazenie. Niestety, nie wszyscy wlascicele czworonogow mysla w ten sposob Ostrze sobie juz zabki na nieodkryte jeszcze keszyki (zwlaszcza Gdansk, ale zapewne rowniez Gdynia sie zalapie). Quote Link to comment
+soolash Posted February 23, 2012 Author Share Posted February 23, 2012 y_a_h_oo: a zamiana kotka na pieska nie wchodzi w rachubę? Jak przyjedziesz to moglibyśmy zrobić małe "machniom" :-). Zapraszamy. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 moglibyśmy zrobić małe "machniom" :-) tiaaa.... tylko to nie byloby "machniom", a "zjadlbymjom" ;-) Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 Znalazłem taką notkę: Badania rentgenowskie wykonane przez Czechów odkryły skandaliczną prawdę na temat przyczyn śmierci orła przedniego. Ptak był w doskonałej kondycji fizycznej, a w ciele tkwiła śrucina – został zastrzelony przez polskiego myśliwego. 18 lutego współpracownik KOO Robert Kruszyk przekazał informację o znalezieniu na Śląsku martwego orła przedniego. Ptak wyposażony był w nadajnik satelitarny[...] Jak widać Czechom już mewy nie wystarczą... Quote Link to comment
+Spider Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 A ja się cieszę że wiosna idzie ! Dzisiaj będąc służbowo w Płocku widziałem w okolicach Wisły dwa bociany! Z okazji nadchodzącej wiosny, życzę wszystkim masę znalezień i dużo założeń Quote Link to comment
+TomPL Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 A ja się cieszę że wiosna idzie ! Dzisiaj będąc służbowo w Płocku widziałem w okolicach Wisły dwa bociany! Z okazji nadchodzącej wiosny, życzę wszystkim masę znalezień i dużo założeń Tobie też! Zdecydowanie czuć już rychłe przyjście wiosny. Wczoraj byłem w Puszczy Niepołomickiej - wszytko jakby żywsze, widać że się budzi Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Widać, że wiosna, bo mam pocztę zasypaną logami. Quote Link to comment
+ru.beus Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Nie mogąc się doczekać publikacji kesza, pobiłem dziś wszelkie rekordy szukania w trybie gps free :-). Jedyne co wiedziałem na temat skrzynki, to to, ze już jest schowana przy pewnym ciekawym obiekcie (który aż się prosił o okeszowanie, ale wolałem aby zrobił to ktoś inny), oraz to jak wygląda pojemnik. Nie miałem dokładnych kordów miejsca ukrycia, ani żadnej podpowiedzi, nic. Odnalezienie skrzynki metodą eliminacji kolejnych miejsc, w których ja bym coś schował zajęło mi ok. 10-15 minut. Oczywiście, jakbym nie znał miejsca, to bym się nie porywał - ale i tak powód do radości jest. Quote Link to comment
+ru.beus Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 No cóż... się i tu pochwalę. Kupiłem sobie Garmina Dakote 10 za jedyne 460 PLN. Akurat w sieci EURO RTV AGD, jest promocja i sprzedają za 499, a mi udało się wytargować rabat, za to że mój egzemplarz (jedyny jaki się ostał na sklepie) był na ekspozycji i każdy mógł sobie macać ekranik Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 No cóż... się i tu pochwalę. Kupiłem sobie Garmina Dakote 10 za jedyne 460 PLN. Gratulacje, mam Montanę i bardzo sobie chwalę, kiedyś uzywałam pozyczonego od geo- kolegi Oregona. Mam radę- sprawdź na stronie producenta czy jest jakies nowe oprogramowanie na ten typ sprzetu, czasami dodają jakieś bajerki. Powodzenia!!! Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Kupiłem sobie Garmina Dakote 10 Gratki dla Rubiego! Mam Dakotke 20 - super i dziala! Quote Link to comment
+kuchomik Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 A co tam, pochwalę się! 250 sztuk, od czerwca Quote Link to comment
+soolash Posted March 13, 2012 Author Share Posted March 13, 2012 Cieszy mnie brak śniegu, temperatura powyżej "zera", słońce na niebie! A jeszcze bardziej zadowolony jestem z "wysypu" skrzynek (szkoda, że nie na północy), który jest chyba pokłosiem pewnego dolnośląskiego gestu :-). I o to chodzi... Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 A ja się cieszę, że w Małopolsce pomiędzy licznymi, przybywającymi skrytkami, pojawiają się bardzo dobrze przygotowane kesze, z innowacyjnymi maskowaniami i dużą dozą pomysłu. Mam tu głownie na myśli skrytki uzytkowników u810 i mpark. Gorąco je polecam. Quote Link to comment
+mpark Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 A ja się cieszę, że w Małopolsce pomiędzy licznymi, przybywającymi skrytkami, pojawiają się bardzo dobrze przygotowane kesze, z innowacyjnymi maskowaniami i dużą dozą pomysłu. Mam tu głownie na myśli skrytki uzytkowników u810 i mpark. Gorąco je polecam. HA! to teraz mam się z czego cieszyć taka reklama! Następna sprawa to, że cieszę się z pierwszej odznaki i to srebrnej, wreszcie przebrnąłem przez gsaka... Quote Link to comment
+GeoDarco Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Mój pierwszy FTF zdobyty kosztem obiadu http://coord.info/GC3EMMN Quote Link to comment
+ru.beus Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Jest takie powiedzenie 'Nigdy nie mów nigdy'. Zarzekałem się kiedyś, że nie pojadę z Lavinką i Meteorem na kesze do Modlina, bo w życiu nie wilizę do żadnego tunelu... Upłynęło trochę wody w Wiśle i co... ano przyszedł event (OC) i sam z nieprzymuszonej woli, do jednego z rzeczonych tuneli wczołgałem się http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=87773017-e236-41d4-a741-4049010e6899 Quote Link to comment
+mpark Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 No i stało się...dzień zaczął sie ładnie, słońce, ciepło i takie tam przytulanki z synem obchodzącym urodziny Sprawdzam wiadomośći a tu taka perełka: http://blog.geocaching.pl/2012/03/15/skrytka-tygodnia-15-03-2012/ Szczęka opadła DZIĘKUJE! Quote Link to comment
+GeoDarco Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Kolejny FTF może szczęśliwa seria właśnie się rozpoczęła? Quote Link to comment
+soolash Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 Jeszcze tego w statystykach nie widać, ale z moich wyliczeń wynika, że właśnie Pomorskie wskoczyło na piąte miejsce w kategorii ilości skrytek w województwie :-). Wreszcie... Brawo WiesiaK! :-) Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Jeszcze tego w statystykach nie widać, ale z moich wyliczeń wynika, że właśnie Pomorskie wskoczyło na piąte miejsce w kategorii ilości skrytek w województwie :-). Wreszcie... Brawo WiesiaK! :-) Dzięki,ale nie tyko ja załozyłam , także schron i niejaki soolash Dziś wieczorem jeszcze jedna, bardzo czeska, z okazji eventu przybedzie... A poza tym - do roboty kolezanki i koledzy z Pomorskiego, bo LW wróci z Hameryki i popędzi nam kota... Quote Link to comment
+Spider Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Jeszcze tego w statystykach nie widać, ale ... Już widać Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Jeszcze tego w statystykach nie widać, ale ... Już widać Dzieki, no i w liczbie skrytek na głowe mieszkańca mamy tyle co Mazowieckie;) a będzie jeszcze lepiej... Quote Link to comment
+wantsky Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 http://blog.geocaching.pl/2012/03/19/Wherigo-konkurs/ Cieszy, bo to słuszna inicjatywa obywatelska kolegi y_a_h_oo. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 http://blog.geocaching.pl/2012/03/19/Wherigo-konkurs/ Cieszy, bo to słuszna inicjatywa obywatelska kolegi y_a_h_oo. Oj, Wantsky.... a tak chcialem pozostac Anonimowym Maruda, a tu sie wydalo A jak juz sie wydalo, to sobie pozwole na kawalek komentarza: Tak, ciutke maczalem swoje wstretne paluchy w inicjatywie spopularyzowania Wherigo. Bardzo dziekuje Kolezankom i Kolegom, ktorzy pokazali/pomogli/zachecili do zapoznania sie z "ta bestia". Nie ukrywam, ze za moim zainteresowaniem stoi wstretna, samolubna chec zlupienia keszy innych niz kolejne mikrusy, tubki i pudelka (nie ujmujac nikomu zaslug i dobrych checi do tworzenia kazdego kesza w Polsce). Gdy popatrzylem na np. Prage (stolica Republiki Czaskiej, a nie ta czesc Wawki za Wisla ), gdzie jest chyba wiekszosc mozliwych rodzajow keszy, to mnie po prostu zazdrosc zzera. Dlatego bardzo prosze Wszystkich Zainteresowanych o wziecie udzialu w naszym konkursie! Nagrody juz sa lub beda sie robily u naszego Kolegi (ten zapis chyba nie lamie zasad forum?). Tak wiec - Do Dziela Drogie Panie i Panowie! Quote Link to comment
+ru.beus Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Ło matko... może jak zrobię w końcu tego kościelnego fotoquiz'a co to się od miesiąca 'produkuje' to spróbuję zrobić to whigo. W końcu pomysł na pokazanie najładniejszych kamienic i willi mokotowa, łatwiej zrealizować w ten sposób niż za pomocą serii mikrusów. Quote Link to comment
+Spider Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 A mnie cieszy, że z dnia na dzień przyrost skrytek jest coraz większy Quote Link to comment
seba020 Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 Dobrze widać to w statystykach, do tej pory każdego roku styczeń-luty był w "dołku" a teraz proszę! Pniemy się coraz wyżej! Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Na pierwszy polski tysiąc czekaliśmy 9 lat. Ostatni tysiąc powstał w 9 miesięcy. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Na pierwszy polski tysiąc czekaliśmy 9 lat. Ostatni tysiąc powstał w 9 miesięcy. Super, dzis zbierałam koordy do 6 kolejnych, he, he. Poza tym prowadzę intesywną działalność apostolską i namawiam zbieraczy do zakładania- oczywiście po zebraniu kilkudziesięciu skrytek, coby wiedzieli co i jak... Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Super, dzis zbierałam koordy do 6 kolejnych tysięcy? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Super, dzis zbierałam koordy do 6 kolejnych tysięcy? eee, nie, sztuk, przy okazji, musze powiedzieć, że Twój nick został uzyty jako jedno hasło w geokrzyzówce, na organizowanym przez soolasha gdynskim evencie w styczniu... Po prawdzie chodziło o czesc nicka, ale i tak wielu zgromadzonych miało kłopoty... Quote Link to comment
+Spider Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 A ja się cieszę, że we Wrocławiu powstaje coraz więcej skrytek CCC czyli Cool Cache Containers. Dzisiaj jedną taką znalazłem Łatwo nie było. Szukałem ponad 30 minut bo jak się później okazało zasłoniłem ją rowerem który położyłem na ziemi Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 A ja się cieszę, że we Wrocławiu powstaje coraz więcej skrytek CCC czyli Cool Cache Containers. Dzisiaj jedną taką znalazłem Łatwo nie było. Szukałem ponad 30 minut bo jak się później okazało zasłoniłem ją rowerem który położyłem na ziemi Oh, w Trójmieście takich caałkiem sporo, mniej parapetówek... Quote Link to comment
+Spider Posted March 21, 2012 Share Posted March 21, 2012 Wiem że w 3M jest ich całkiem sporo bo część z tych pomysłów sam wykorzystuję we Wrocławiu Quote Link to comment
+XEUL Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 A ja się cieszę, że dołączyłem do zacnego grona Geocacherów, sam nie wiem jak przy mojej aktywności terenowej mogłem do tej pory żyć w matrixie obok Quote Link to comment
+schron Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Oh, w Trójmieście takich caałkiem sporo, mniej parapetówek... Mam nadzieję, że więcej będzie CCC jak pojemników 35mm na magnesie za rynna ;] Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Oh, w Trójmieście takich caałkiem sporo, mniej parapetówek... Mam nadzieję, że więcej będzie CCC jak pojemników 35mm na magnesie za rynna ;] Szukaj, zobaczysz .... poza tym , jak ciekawe miejsce to i rynne i czarna probówkę mozna wybaczyc, bez przesady! Quote Link to comment
Recommended Posts