+dadoskawina Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Patrzę, w ręku trzyma logbook, no to mówię - o znalazłeś jakiegoś kesza, to daj się wpisać. No i dał. I się wpisałem. Nawet jeszcze nie sprawdziłem co to za kesz. Takie rzeczy to tylko w Krakowie E tam tylko, w Pradze przy maszcie to nas było chyba z 10 osób, które gorączkowo przeszukiwały logbook w poszukiwaniu nazwy skrytki czy choćby GC-kodu. Quote Link to comment
+wantsky Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Poznański geocacher leito76 miał dzisiaj sen, z którego się uśmiałem. "Postanowiłem założyć we śnie skrytkę. Pomyliłem kolejność i najpierw wysłałem ją do publikacji. Skrytka została opublikowana i dzwoni do mnie dadoskawina krzycząc GDZIE MÓJ FTF? Wtedy się obudziłem." )))) Quote Link to comment
+longmen76 Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Poznański geocacher leito76 miał dzisiaj sen, z którego się uśmiałem. "Postanowiłem założyć we śnie skrytkę. Pomyliłem kolejność i najpierw wysłałem ją do publikacji. Skrytka została opublikowana i dzwoni do mnie dadoskawina krzycząc GDZIE MÓJ FTF? Wtedy się obudziłem." )))) :lol: :lol: :lol: już dawno się tak nie ubawiłem - bardzo dobre Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 E tam tylko, w Pradze przy maszcie to nas było chyba z 10 osób, które gorączkowo przeszukiwały logbook w poszukiwaniu nazwy skrytki czy choćby GC-kodu. "Dobry mystery cache powinien być zabezpieczony przed przypadkowym znalezieniem" W sumie dobry patent... Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 E tam tylko, w Pradze przy maszcie to nas było chyba z 10 osób, które gorączkowo przeszukiwały logbook w poszukiwaniu nazwy skrytki czy choćby GC-kodu. Też się tam wpisałem. Do dziś nie wiem co to było... ;-) Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 E tam tylko, w Pradze przy maszcie to nas było chyba z 10 osób, które gorączkowo przeszukiwały logbook w poszukiwaniu nazwy skrytki czy choćby GC-kodu. Też się tam wpisałem. Do dziś nie wiem co to było... ;-) Kolega źle patrzył Znaleźliśmy to : D -> http://coord.info/GLC6PECY Quote Link to comment
+Murazor Posted May 25, 2014 Share Posted May 25, 2014 No jest sukces: Udało mi się osiągnąć jeden z istotniejszych geocachingowych celów, jakie sobie wyznaczyłem na pierwsze półrocze: Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 100 EarthCachy w pół roku, gratulacje Też sobie taki cel postawię, jak prawo jazdy wreszcie zrobię, trzeba będzie jakoś uczcić Quote Link to comment
+Murazor Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 (edited) 100 EarthCachy w pół roku, gratulacje Jakie tam pół, ponad dwa... Tyle tylko ze cel na zrobienie setki był wyznaczony do połowy tego roku. Edited May 26, 2014 by Murazor Quote Link to comment
seba020 Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 (edited) Niezmiernie się cieszę, że po rocznej podróży, powrócił do mnie mój geocoin którego rok temu podczas MEGA wrzuciłem do zasobnika balonu stratosferycznego ... w końcu nie często zdarza się mieć w ręku coś co było w kosmosie Edited May 26, 2014 by seba020 Quote Link to comment
+Scout_RB Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Ja się cieszę 50-tym FaVem jaki dziś dostałem! Quote Link to comment
+lowca Posted June 4, 2014 Share Posted June 4, 2014 Cieszę się, albowiem znalazł się serwis elektroniczny króry podjął się wlutowania urwanego gniazda USB w mojej nawigacji, dzięki czemu zaoszczędziłem kilkaset złotych nie kupując nowej. Quote Link to comment
+ru.beus Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Cieszę się, albowiem znalazł się serwis elektroniczny króry podjął się wlutowania urwanego gniazda USB w mojej nawigacji, dzięki czemu zaoszczędziłem kilkaset złotych nie kupując nowej. Cieszę się z tobą Ale może mimo wszystko warto pomysleć o kupnie tursytyka ? Quote Link to comment
+lowca Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Ale może mimo wszystko warto pomysleć o kupnie tursytyka ? Może jak oszczędzę na czymnś jeszcze Quote Link to comment
+Murazor Posted June 8, 2014 Share Posted June 8, 2014 No, nie wierzyłem, że mi się to uda w tym półroczu, ale jest! Zdołałem dojść do pierwszego z arcymistrzowskich pasów według kategorii BadgeGen-a. Czyli pozostały mi jeszcze tylko do zdobycia dwa "oficjalne" pasy, co nie powinno być zbyt trudne ani bardzo czasochłonne... A potem - się zobaczy. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 No, nie wierzyłem, że mi się to uda w tym półroczu, ale jest! Zdołałem dojść do pierwszego z arcymistrzowskich pasów według kategorii BadgeGen-a. Czyli pozostały mi jeszcze tylko do zdobycia dwa "oficjalne" pasy, co nie powinno być zbyt trudne ani bardzo czasochłonne... A potem - się zobaczy. Gratulacje! Quote Link to comment
+lechoo_hsf Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Jestem podekscytowany, ponieważ dziś wrzuciłem swojego pierwszego TB w podróż oby tylko nie zaginął Quote Link to comment
+soolash Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 Wprawdzie to nie mój sukces a dadoskawiny, ale chciałbym pogratulować koledze przejęcia żółtej koszulki w naszym kraju. To się nazywa geoaktywność. Jestem pod wrażeniem i szczerze zazdroszę :-). Quote Link to comment
+Murazor Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Wprawdzie to nie mój sukces a dadoskawiny, ale chciałbym pogratulować koledze przejęcia żółtej koszulki w naszym kraju. Jak to, przecież spośród polskich cacherów najwyżej wciąż jest niezagrożony lonely_wolf 9415, potem wilvot 4997 (?? wygląda na Holendra, ale przypisany do Polski), później Ty 4414, a dadoskawina czwarty 3757... Quote Link to comment
+soolash Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 Na terenie Polski (czyli naszego kraju) dadoskawina jest leaderem niedościgłym :-). Quote Link to comment
+dadoskawina Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Dzięki Soolash, ale to przecież kwestia tylko paru godzin, abyś znów przywrócił naturalny porządek w kraju Ja chciałem się pochwalić dwoma innymi sukcesami. Pierwszy to w końcu diament za 300 FTF-ów, a drugi: 366 dni ciągłości. Mogę iść na geoemeryturę Quote Link to comment
bezsenna Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Chętnie też się podziele swoją radością. W maju poprosiłam o wypełnienie ankiety na temat Geocachingu. Zgłosiło się aż 250 osób ! Chciałam wszystkim serdecznie podziękować za odpowiedzi i poświęcony czas! Cieszy mnie bardzo, że zebrała się taka grupa ochotników !!! Quote Link to comment
+Murazor Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Chętnie też się podziele swoją radością. W maju poprosiłam o wypełnienie ankiety na temat Geocachingu. Zgłosiło się aż 250 osób ! Czekamy na oficjalną prezentację wyników! Quote Link to comment
+longmen76 Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Mogę iść na geoemeryturę Albo zająć się handlem rybami . A serio to gratuluję i jednocześnie zazdraszczam..... Quote Link to comment
+soolash Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 Dzięki Soolash, ale to przecież kwestia tylko paru godzin, abyś znów przywrócił naturalny porządek w kraju Ja chciałem się pochwalić dwoma innymi sukcesami. Pierwszy to w końcu diament za 300 FTF-ów, a drugi: 366 dni ciągłości. Mogę iść na geoemeryturę Naturalny porządek będzie panował, gdy najwyższe pozycje zajmować będą ci, którzy poświęcają zabawie najwięcej czasu, mają dużo chęci i determinacji a z obserwacji wynika, że ja do takich nie należę,wiec spoko Maroko :-). FTFowego diamencika też Ci gratuluję a jak zrobisz 366 to postawię flaszkę :-). Quote Link to comment
bezsenna Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 (edited) Czekamy na oficjalną prezentację wyników! Planuję zrobić event, ale może już po wakacjach, bo teraz będziemy w rozjazdach Edited June 25, 2014 by bezsenna Quote Link to comment
+elales Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Zgłosiło się aż 250 osób ! To naprawdę bardzo dobry wynik! Też czekam na wnioski. Quote Link to comment
+ru.beus Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 A ja mam szczególny powód do radości - nie planowałem dziś żadnego keszowania, a nieoczekiwanie miałem okazję podjąć keszyka ponad 200 km od domu. Ba... osoba, z którą podróżowałem, sama zaproponowała, że się zatrzyma gdzieś po drodze, abym mógł sobie podjąć skrzyneczkę Quote Link to comment
+catnh Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 A mnie cieszy, że Zielony Team zmobilizowała Dziesięcioro szaleńców i udało mi się przejść na piechotę 20 km na evencie http://coord.info/GC56BCA Dodatkowo cieszy mnie, że są osoby, które uczestniczą dzisiaj w publikacji kolejnego odcinka Wały Wiślane http://coord.info/GC56VV3 Cieszy mnie także, że są weseli ludzie, którzy potrafią się zmobilizować i tworzyć genialne projekty - i tu chodzi mi o wszystkie świetne GC akcje w PL Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 A ja się cieszę,że po 3 latach udało mmi sie wreszcie załozyć konto na gc.pl, do tej pory zawsze miałam problemy z hasłem itp. Ostatnio denerwowały mnie statystyki, trudno się akualizowały, według nich miała zebrane w Polsce tylko 903 skrytek, po aktualizacji okazało się,że 954, co pozwoliło przeskoczyć o kilka ładnych miejsc w górę! Poza tym całkiem fajnie zrobiony serwis,gratulacje, Spider !, imponujaco blado wygląda u mnie mapa powiatów- trochę koło Trójmiasta, Warszawa, Łódź, Poznań, Górzno, NML,Słubice, blady Kraków i sląsk, Opole i okolice Kielc, Słupsk i Koszalin a reszta całkiem biała, to straszne... niby 14/16 województw mam, ale z powiatami krucho Quote Link to comment
+wantsky Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 Cieszę się, że możemy ogłosić konkurs! Quote Link to comment
+kuchomik Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Mój pierwszy EarthCache. Czujcie się zaproszeni! Quote Link to comment
+Gothrukk Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Ha! wczoraj spełniłem wymagania na odznake PTTK Geocaching Polska w stopniu popularnym! Innymi słowy, pierwsza setka pękła Teraz musze się zmobilizować i zacząć zakładać własne skrzynki. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Ha! wczoraj spełniłem wymagania na odznake PTTK Geocaching Polska w stopniu popularnym! Innymi słowy, pierwsza setka pękła Teraz musze się zmobilizować i zacząć zakładać własne skrzynki. Jest jeszcze kilka setek do zrobienia. 100 keszy poszczególnego typu (100 Mega:D), rozmiaru, 100 dziennie, 100 powiatów... 100 założonych, po 100 znalezień każdy... No i pozageokeszingowo: 100 km dziennie np Quote Link to comment
bezmiar Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 a mnie cieszy że województwo dolnośląskie pnie się szybko do góry z ilością keszy Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Ha! wczoraj spełniłem wymagania na odznake PTTK Geocaching Polska w stopniu popularnym! Innymi słowy, pierwsza setka pękła Teraz musze się zmobilizować i zacząć zakładać własne skrzynki. Gratulacje, poplarna najładniejsza... A na skrytki czas najwyższy, dobrze, że poczekałeś do setuchny... Quote Link to comment
+dadoskawina Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Ciesze sie, ze udalo mi sie odnalezc dwa najstarsze kesze w Danii. Pierwszy to zwykly klipsiak, po reaktywacji. Natomiast drugi - rewelacja! Oryginalny ammobox z oryginalnym logbookiem z 2000 roku! Polecam zdecydowanie bardziej niz jakies tam cuda na kiju. Quote Link to comment
+Murazor Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Tego najstarszego duńskiego też udało nam się znaleźć i kilka z 2001, choć tego z grudnia 2000 pominęliśmy. Miejsce - sądząc z mapy - takie, ze nie ma się co dziwić, że przetrwał tam oryginalny pojemnik sprzed 14 lat... Quote Link to comment
+Miszczus Posted July 19, 2014 Share Posted July 19, 2014 Dziś po prawie 3 tygodniach odzyskałem mój pojemnik letterbox. Po 2 tygodniach od zaginięcia napisał do mnie syn pana, który zabrał moją skrytkę do domu, nie wiedząc co to jest. Syn napisał, że sprawdził co to za link jest podany na pudełku. Założył konto i skontaktował się z 'założycielem' czyli ze mną. Wytłumaczyłem mniej więcej na czym to polega i poprosiłem o zwrot pojemnika. Dziś jak przejeżdzałem obok zajżałem do miejsca ukrycia - i JEST! Strasznie mi się humor poprawił po tym odkryciu :-) Przygotowanie tej skrytki kosztowało mnie ponad 70 zł, więc jakoś nie uśmiechało mi się reaktywowanie jej po zaledwie miesiącu od publikacji... Quote Link to comment
Rysia Posted July 19, 2014 Share Posted July 19, 2014 Dziś po prawie 3 tygodniach odzyskałem mój pojemnik letterbox. Po 2 tygodniach od zaginięcia napisał do mnie syn pana, który zabrał moją skrytkę do domu, nie wiedząc co to jest. Syn napisał, że sprawdził co to za link jest podany na pudełku. Założył konto i skontaktował się z 'założycielem' czyli ze mną. Wytłumaczyłem mniej więcej na czym to polega i poprosiłem o zwrot pojemnika. Dziś jak przejeżdzałem obok zajżałem do miejsca ukrycia - i JEST! No, no, no to się chwali miałeś szczęście, że komuś chciało się tak pofatygować Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted July 20, 2014 Share Posted July 20, 2014 Udało mi się wymusić 64-tą multi! Jeszcze kolejne 64 i będę mógł exponential challenge logować Earth już niewiele do 64 brakuje. Zrobiłem też letterboxa w którym stacja pośrednia zawierała zagadkę której nie byłem w stanie rozwiązać (dot. sterowania samolotem). Miałem odległość, a azymutu nie. Było 8 możliwości, przyszło sprawdzać wszystkie po kolei ale znalazłem No i tego samego dnia zaliczony Challenge. Co prawda z tych takich-sobie bo alfabetyczny, czyli po zrobieniu odpowiedniej różnorodności keszy można takie logować na pęczki gdzie tylko sie pojawią Quote Link to comment
+lowca Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Cieszę się przedterminowo - i zapraszam. Wyskoczyłby ze mną ktoś z Warszawy do Goteborga 13 września na 4 godziny, zgarnąć kilka skrzynek i pomoczyć nogi w Kattegacie? Quote Link to comment
+Murazor Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 i pomoczyć gacie w Kattegacie? Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 A mnie cieszy że na GC, w moich rejonach (Kołobrzeg + Gdańsk) w ostatnim roku tak zwiększył się ruch polskojęzycznych użytkowników, że wczoraj zdecydowałem że angielskie nazwy keszy zmieniam na polskie, a dodatkowe angielskie lub niemieckie dokładam w nawiasach na końcu. Nawet w Kołobrzegu GC przestał być już systemem dedykowanym dla zagranicznych turystów. Pojawiły się również pierwsze dobre dusze na GC, które zaoferowały się z pomocą w serwisowaniu mojej daleko wysuniętej placówki zachodniopomorskiej. Wcześniej mogłem liczyć na pomoc wyłącznie ze strony użytkowników "lokalnego serwisu". To bardzo pozytywny sygnał. Quote Link to comment
KrystianT Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Całkiem niespodziewanie udało się zdobyć FTF-y na drugim końcu Polski Niby nic wielkiego, a jak cieszy... Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 (edited) A mnie cieszy że na GC, w moich rejonach (Kołobrzeg + Gdańsk) w ostatnim roku tak zwiększył się ruch polskojęzycznych użytkowników, że wczoraj zdecydowałem że angielskie nazwy keszy zmieniam na polskie, a dodatkowe angielskie lub niemieckie dokładam w nawiasach na końcu. A ja ostatnio mam więcej logów na moich warszawskich skrzynkach dwusystemowych z GC niż OC. A na początku było to 10 do 1 na korzyść OC A w mojej świętokrzyskiej to już i obcokrajowcy się zalogowali (ale szczudłak jest czadowy, więc warto podjechać nawet gdyby kesza nie było). Szkoda tylko, że kesze w samym Busku mi lokalsi zmugolili. Miałem je wrzucić na GC jak przetrwają próbę czasu, ale niestety nie przetrwały Edited July 22, 2014 by GeoLog81 Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Pojawiły się również pierwsze dobre dusze na GC, które zaoferowały się z pomocą w serwisowaniu mojej daleko wysuniętej placówki zachodniopomorskiej. Wcześniej mogłem liczyć na pomoc wyłącznie ze strony użytkowników "lokalnego serwisu". To bardzo pozytywny sygnał. No ja się nie chwalę, ale raz Ci serwisowałam Kołobrzeg... Będzie ze 2 lata temu…we wrześniu... Quote Link to comment
Recommended Posts