+HighlanderPL Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 (edited) Jakiś czas temu GS dodał w portalu pole na krótką notatkę związaną z keszem (takie żółte u góry, przy disclaimerze). Od pewnego momentu nie mogę go znaleźć, a miałem tam wrzucone rozwiązania do własnych i cudzych keszy - czy ono zostało gdzieś przeniesione, czy też notatka jest widoczna tylko dla premium members? Edited September 29, 2011 by HighlanderPL Quote
+Spider Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Notatki są widoczne tylko dla użytkowników premium. Quote
zywcu Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Ciekawe kiedy się skuszę na taką funkcjonalność? Atakuje mnie z każdej strony, wczoraj chciałem kesza polecić i babuba Quote
+HighlanderPL Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Notatki są widoczne tylko dla użytkowników premium. Świetnie - szkoda że o tym nie ma żadnej informacji na portalu - inne funkcjonalności premium są dostępne na porównaniach albo oznaczone. Dobrze że chociaż część miałem zdublowaną, ale częściowe rozwiązania quizów zagranicznych przepadły. Quote
KrystianT Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 (edited) A jak je wpisywałeś to miałeś premium, czy było dla wszystkich i ni z tego, ni z owego się zmieniło? w/g opisu na forum to ty masz premium... Edited September 29, 2011 by KrystianT Quote
+HighlanderPL Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 (edited) Notatki były dodane jako nowość w czasie gdy już miałem konto premium. Była to tak elementarna funkcjonalność że mi nie przeszło przez myśl że mogli ja wprowadzić jako premium Sprawdziłem sobie porównanie kont na stronie http://www.geocaching.com/Membership/comparison.aspx i nie było tam mowy o notatkach. Tak sobie pomyślałem, możliwe że w tej sytuacji również kesze którym przyznałem "Favorities" również je straciły? Opis na forum po skończeniu członkostwa premium nie zmienił się automatycznie mimo integracji z kontem. Może zostawiają na pamiątkę Edited September 29, 2011 by HighlanderPL Quote
+Spider Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 HighlanderPL, nic się nie straciło. Po prostu nie masz dostępu do notatek. Jak wykupisz premium to zapewniam Cię, że wszystkie Twoje notatki pojawią się ponownie. A jeśli chodzi o Twoje Favorities to wejdź na swoje konto: http://www.geocaching.com/profile/?id=2460023 i przejdź do zakładki "Lists" Quote
+Thathanka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 HighlanderPL, nic się nie straciło. Po prostu nie masz dostępu do notatek. Jak wykupisz premium to zapewniam Cię, że wszystkie Twoje notatki pojawią się ponownie. Przyznam, ze nie rozumiem tej polityki w przypadku notatek. Nie rozumiem na jakiej podstawie GS ogranicza dostep do dobr intelektualnych bedacych wlasnoscia uzytkownika. Quote
+HighlanderPL Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 A jeśli chodzi o Twoje Favorities to wejdź na swoje konto: http://www.geocaching.com/profile/?id=2460023 i przejdź do zakładki "Lists" Dzięki za linka, faktycznie zostały. Wątek można zamknąć - uzyskałem odpowiedź na swoje pytanie. Quote
+t_e_d Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 HighlanderPL, nic się nie straciło. Po prostu nie masz dostępu do notatek. Jak wykupisz premium to zapewniam Cię, że wszystkie Twoje notatki pojawią się ponownie. Przyznam, ze nie rozumiem tej polityki w przypadku notatek. Nie rozumiem na jakiej podstawie GS ogranicza dostep do dobr intelektualnych bedacych wlasnoscia uzytkownika. Dokladnie tak samo jak z telefonoami prepaid - zaplacisz, nie wykorzystasz kasy a czas Ci sie skonczy i nie mozesz dzwonic. Ale jak zaplacisz znowu to masz dalej swoje poprzednie, pozostale pieniadze. Quote
+HighlanderPL Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 A jeszcze mnie zaciekawiła jedna sprawa - co by się stało z własną skrzynką premium? Autor straciłby dostęp do swojej skrzynki na zasadzie analogii do notatek? Quote
toczygroszek Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 A jeszcze mnie zaciekawiła jedna sprawa - co by się stało z własną skrzynką premium? Autor straciłby dostęp do swojej skrzynki na zasadzie analogii do notatek? Podejrzewam, że zamieniłaby się w ogólnodostępną. Quote
+raffik-amarok Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 A wiecie może kiedy notatki będzie można wysyłać na GPS-a? Quote
+Spider Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 (edited) Tu jest informacja Include personal cache notes in GPX-File/Pocket Query z której niestety nie można się dowiedzieć kiedy funkcjonalność zostanie dodana. Ale wydaje mi się, że nowy GPX pojawi się już niedługo. Początkowo miał być w sierpniu ale powstały jakieś tam problemy ze zgodnością z innymi aplikacjami. Generalnie nowy GPX ma mieć notatki, ulubione i inne dodatki. Edited October 2, 2011 by SpiderPL Quote
+HighlanderPL Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Trochę offtop, ale znalazłem kolejną ciekawą funkcję dostępną tylko dla Premium Members. Jeśli wyszukamy sobie własne (lub jakiekolwiek inne skrytki), np. tak: http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=HighlanderPL to przy próbie posortowania wyniku wg innego kryterium niż domyślna data ukrycia (tzn. po kliknięciu w nagłówek wybranej kolumny) pojawia się informacja: "Login to your Premium Member account or learn more about Premium Membership." Nie działają również bezpośrednie linki z ustawionym sortowaniem, np: http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=HighlanderPL&sortdir=desc&sort=fav To chyba jest nowe ograniczenie, wcześniej sortowania działały normalnie. Mam nadzieję że ta informacja przyda się osobom zainteresowanym ewentualnym nabyciem członkostwa premium, bo ta informacja nie jest pokazana w porównaniu typów kont. Quote
+Maliniak Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 sortowanie o którym piszesz jest dla PM od sporego czasu - ja to zauważyłem jak wprowadzono rekomendacje - bo chciałem posortować według tej kolumny Quote
+HighlanderPL Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Pewnie dawno nie próbowałem sortować Myślę że dobrym pomysłem byłoby kompleksowe zebranie takiej pełnej funkcjonalności są dostępne tylko w wersji premium - i wrzucenie ich albo jako stały temat na forum, albo jako stronę w serwisie GC PL (jeśli Spider będzie zainteresowany). Będzie to lepsze porównanie niż ogólna tabelka w której są tylko ogólne informacje. Quote
+keymanPL Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ja też nie wiedziałem o tej funkcjonalności dla PM. Dziś oglądając najnowszy filmik GS o favourites'ach dowiedziałem się że wraz z tą funkcją można wyselekcjonować najlepiej ocenione skrzynki w rejonie Przy okazji filmu, jak to jest z taką skrzynką w bibliotece? Można mając zgodę czy nie? Quote
+Spider Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Można, ale musi ona spełniać wymaganie użycia GPSa Quote
Recommended Posts