Jump to content

De toekomst van Geocaching in Nederland


Veenlopertje

Recommended Posts

Helaas kan ik er geen pol van maken maar eerst maar eens wat opgooien.

 

Voor de mensen die mij niet kennen. Ik cache met mijn vrouw sinds 2007. ik ben zzp regelneef (uitvoeder). De afgelopen jaren heb ik veel contacten gehad met diverse partijen zoals GC.nl (geoman), global (Robert en Hemma), TC met de eigenaren en de nieuwe eigenaar, OC met het Dev team in Europa. Zelf heb ik met hulp van andere de site Terracaching.eu, Opencaching.nl, stichtinggeocaching.nl en geocachers.nl gebouwd. Door de aanschaf van een boerderij in het oosten heb ik nu nergens meer tijd voor. Ik heb de Sichting Geocaching overgenomen en weer op poten gezet met jos en harrie. Hier ben ik weer uitgestapt wegens boven genoemde rede omdat ik me voledig inzet of niet.

 

Tuurlijk blijf ik de fora volgen wat er alemaal gebeurd en soms kan ik het niet laten om me ergens mee te bemoeien. Ik heb dus met (zal eerlijk zijn) enig leed vermaak gisteren zitten lezen op gc.nl. Onder het mom ik had het toch gezegd. Ik blijf ook maar mens net als de mensen die mail openbaar maken ;)

 

Ik denk dat het tijd word voor een open discussie met voorstellen.

 

FF stukje geschiedenis: Stichting Geocaching is opgericht en afspraken gemaakt hoe en wat (daar zat ook geoman aan tafel). Geoman heeft toen snel gc.nl geclaimed en wou deze niet overdragen aan de stichting. Hierna werd Stichting Gecaching Nederland opgericht Lees Geoman). Sichting geocaching is hierna wegens gebrek aan duidelijke url wat weg gezakt. ik heb eind vorig jaar het bestuur van SG benaderd en de boel overgenomen. Er is een nieuw bestuur gekomen welke wel democratisch is. Alle URL die ik had zijn in de stichting gegaan zodat deze niet zoals bij SGN over geleverd is door 1 persoon. Het doel van de stichting is het promoten van Geocaching. Maar dan alle manieren zoweg Geocaching, terracaching, opencaching en al wat niet meer. De in/uitkomsten zijn openbaar en worden alleen gebruikt om de kosten te dekken en restant word gebruikt ter promotie van de sport. Er verdwijnd dus nergens ergen geld in eigen zakken. Ook heb ik het COME event bij SG ondergebracht omdat dit past bij de doelstelling van de Stichting

 

Mijn voorstel is dat het bestuur gaat inventarseren aan de hand van de onderstaande discussie om hulp te vragen waar dit nodig is en hulp te bieden waar dit gewenst is. De structuren zijn er dus wat houd het tegen.

 

Ik hoop van harte (al heb ik officieel niets meer met enig site te maken)dat de SG weer meer tot leven komt en de nieuwe thuis haven voor gebruikers.

 

Dus geef hieronder weer wat mensen als gbruiker willen en hoe men ondersteund wilt worden door SG

 

Groetjes Kees

aka zaanhoeve

Edited by zaanhoeve
Link to comment

Nou op deze vraag is voor mij een eenvoudig antwoord nodig. Maak een portal richting www.geocaching.com en haar forum en beperk de site hooguit tot een in het Nederlands vertaalde versie van de basisbeginselen van geocaching. De site van geocaching.com biedt al zoveel extra dat er aan het spelletje zelf weinig veranderd hoeft te worden.

 

Als er behoefte is aan andere spielerei omtrent geocaching, dan zou dat m.i. niet in een site hoeven dat zich als doel stelt om geocaching te promoten. Wil iemand extra features, dan zou je daar op deze site hooguit nog een externe linkpagina voor kunnen opzetten. Het doel is tenslotte het promoten van geocaching en dat kan ook als verwijsfunctie.

Link to comment

Denk dat het een goed idee is om het nl forum hier meer onder de aandacht te brengen. Tenslotte heb je alleen deze site nodig om te cachen, zeker nu er ook hard wordt gewerkt aan de nl vertaling van de site.

Het forum hier trekt nog te weinig mensen om succesvol te zijn.

 

Een stichting geocaching in Nederland... ach kan, maar mijn ervaring is dat je maar een erg klein percentage van de geocachers bereikt en dus vertegenwoordigd. Denk persoonlijk dat de stichtingen en belangengroepen in Nederland er maar mee moeten stoppen. Geocaching is te groot, te divers, en los zand.

 

Hou het bij lokale sites van geocachers die ook lokaal mogelijk zaken regelen. Vertegenwoordig niet meer DE Nederlandse geocacher.

Verder is er alle ruimte voor sites als global die faciliteren in tooling, ruimte geven aan races etc.

 

Een site die beoogd de NL geocacher te vertegenwoordigen heeft het hoog in zijn bol.

Link to comment
Als het hier drukker wordt ontstaat er een onoverzichtelijke brij van berichten.

Dit is forum is inderdaad een forum met beperkte mogelijkheden.

Zodra enige tientallen er gebruik van gaan maken, ga je de berichten niet meer vlot terug vinden.

Dit forum is ook gemodereerd, er dus geen vrijheid van menings uiting.

 

Misschien kan iemand een mailtje naar Sivota sturen?

Zou dat zin hebben?

Edited by JandeBehanger
Link to comment

Ik heb net, achter de schermen, een stuk met uitleg over de ontstane situatie neer gezet.

Ik zal ook een mail sturen en jullie wens overbrengen.

Ik heb geen idee of dit kan en of men het ook wil doen.

 

Het is echter ook bij Groundspeak weekend en dan hebben met name de werkende Lackey's gewoon vrij.

Verwacht ook niet op maandagochtend direct een antwoord, ik denk dat men de situatie even rustig wil uitzoeken alvorens beslissingen te nemen.

Link to comment

Sivota bedankt voor je hulp tot zover.

 

Hopelijk staan ze positief tegenover een uitbreiding van het NL-deel hier.

 

Door de ontstane situatie op gc.nl zijn er redelijk wat bezoekers die behoefte hebben aan dit forum.

Mocht het niet kunnen blijven er weinig optie's over....

 

We wachten af.

Link to comment

Voor wie de chat te veel denkt te gaan missen:

Je kunt voor windows hier een prettige irc-client downloaden (tenminste, ik vind het een prettige irc-client). Als je hem voor de eerste keer opstart kun je een rijtje nicknames opgeven die je graag wil gebruiken (als de eerste bezet is op de server wordt de tweede genomen en zo verder). Vervolgens voeg je een nieuw netwerk toe (bijvoorbeeld Geocaching). Vervolgens selecteer je dat netwerk en drukt op Bewerken. Als server geef je op irc.xs4all.nl, zet je een vinkje voor Auto-verbinden met dit netwerk bij opstarten, zet je bij je favoriete channels #geocaching.nl neer. Dan klik je op Sluiten. Daarna op Verbinden en als het goed is kom je dan in het kanaal #geocaching.nl en kun je met de aanwezigen praten. Er zitten tegenwoordig al wel elke dag mensen, maar erg veel gepraat wordt er niet, dus daar kunnen we nu verandering in aanbrengen ;)

Elke volgende keer dat je x-chat opstart, log je automatisch in de chat in

 

Natuurlijk werken andere irc-oplossingen ook, zoals Trillian (uitgebreide IM-client), pidgin (andere uitgebreide IM-client), ChatZilla (voor in Firefox), Irc-client in Opera, MIrc, mibbit.com en vast nog wel meer

Link to comment

Even ter duidelijkheid en 100% op forumtechnisch nivo (als buitenstaander ken ik het wel en wee van de nederlandse geogeschiedenis niet; misschien is dat toch niet zo jammer):

 

- Volgens dit draadje is diskussie rondom sites als "TC", "OC", enz. hier ongewenst. Dat geldt nog steeds in het algemeen, maar zoals deze sites in een historisch context door de OP genoemd zijn geweest, vinden de moderators het redelijk om hiervoor een uitzondering te maken. :)

 

- Een verdeling in subfora acht ik voor (zeer) onwaarschijnlijk. De Duitsers hebben maar één forum hier, die overigens ook met Zwitserland, Oostenrijk, Liechtenstein, en de Süd-Tirol ;) gedeeld wordt. <persoonlijke_mening> Ik denk overigens niet dat het de bedoeling voor Groundspeak is, om een groot deel van de wereldwijd geoforumverkeer te hosten. Ze weten bijvoorbeeld dat 80% van de duitse discussies in de "Grüne Hölle" (geoclub.de) plaatsvinden.</persoonlijke_mening>

Link to comment

@Riviouveur. Dat de Duitsers ook maar één forum hebben is toch geen argument? Stel, en ik zeg stel, dat er door NL geocachers wel behoefte zou zijn aan een nieuw forum, gezien de ontwikkelingen in NL kan daar dan nog niet over nagedacht worden? Het komt de leesbaarheid ten goede en kost qua serveropslag niet veel meer data dan dat alles ongeordend door elkaar staat?

 

Of het moet inderdaad het standpunt van Groundspeak zijn dat men niet van plan is om een goed lopend forum te faciliteren, om welke reden dan ook, dan snap ik het.

 

Gr Jeroen

Link to comment

Vijf opties dus. Jammer dat er zo'n versplintering is. Hierdoor is waarschijnlijk ieder forum net iets te inactief om bestaansrecht te hebben. Het wordt tijd dat de verschillende initiatiefnemers van de diverse sites een gaan kijken waar de overeenkomsten liggen i.p.v. de verschillen. Alleen op die manier denk ik dat er in Nederland een platform kan ontstaan dat ertoe doet en meekan in de dynamiek van het Geocachen.

Link to comment

optie 6 : de site geocaching.nl links laten liggen en het forum gewoon gebruiken .............

Ik heb enkele minuten geleden nog even op dat forum gekeken maar daar wordt op het moment het ene na het andere topic gesloten en aan het zicht onttrokken. Dat komt de leesbaarheid niet echt te goede.

Edited by Ellino
Link to comment

Op het GS forum is nog genoeg ruimte voor goede discussies maar het is nog niet echt optimaal doordat de kennis en de mankracht ontbreekt.

 

Hierbij is de mogelijkheid voor iemand met kennis van CB en Kunena om hieraan te werken en het forum goed te laten werken.

Met een beetje goede wil en de mensen zou hier best wel een goed alternatief kunnen ontstaan.

Edited by harrieklomp
Link to comment
@Riviouveur. Dat de Duitsers ook maar één forum hebben is toch geen argument?

Op zich, rhetorisch gezien, inderdaad niet. Maar de Duitsers (die 15% van alle caches wereldwijd vertegenwoordigen, alsmede een nog hogere percentage van alle site page views) hebben hier meerdere malen om gevraagd, en het werd tot nu toe altijd geweigerd. Alleen maar het aantal moderators die je zou moeten aanstellen spreekt hiertegen (en niet alleen omdat het niet altijd eenvoudig is om moderators te vinden die het respekt van alle delen van de cachingcommunity hebben).

Link to comment

Ik heb het eerder dit jaar al eens geprobeerd maar zwengel het opnieuw aan gezien de recente ontwikkeling: zijn er ex gc.nl teamleden of andere mensen die zin hebben om een nieuwe club te beginnen? Neem even contact op via mijn profiel.

 

Ik vind het belangrijk dat er een centrale plek is waar de geocachers in nederland samen kunnen komen om de positieve zaken in het geocachen te promoten. Alleen een forum is daarvoor onvoldoende. Vandaar mijn oproep.

Link to comment

Vraag me af of het de oplossing is om opnieuw een nieuwe site op te richten, terwijl er al meerdere sites zijn. Het is toch niet nodig om de boel nog verder te laten versplinteren? Het lijken de protestantse kerken wel! (Voor iemand zich aangevallen voelt: ik behoor ook tot een van die vele protestantse kerkjes.) Je creëert alleen nog maar meer wij-zij, meer conflicten. En uiteindelijk is er overal wel iets op de gang van zaken aan te merken. Of op een paar aanwezigen. Of op het beleid. Terwijl we allemaal hetzelfde willen: een centrale plek voor de Nederlandstalige geocachers. Een plek waar je gezellig samen kunt discussieren over de regeltjes van GS, de uitvoering van de regeltjes, de (on)geschreven richtlijnen, af en toe wat info kunt vinden mbt het geocachen. Dat kon strak-gemodereerd tot nog toe op gc.nl (voor sommigen TE strak wellicht), en erg vrij op global (voor sommigen TE vrij wellicht). Waarom dan nog een site oprichten? En dan zeker eentje die qua moderatie tussen die twee in zit ;)

Link to comment

Dan moet Geoman dat wel willen, en voor hij dat zal willen, zal hij eerst moeten toegeven dat hij ook fouten gemaakt heeft en misschien niet capabel genoeg is om zo'n stichting op een goede manier draaiende te houden. Maar aangezien daar al veel vaker op aangedrongen is, vrees ik dat daar nog wel heel wat jaren overheen zullen gaan voor hij zover is. Zoals ik al zei: lang niet iedereen is in staat tot goede zelfreflectie en het toegeven van eigen fouten en/of beperkingen

Link to comment

Ligt hier mogelijk een nieuwe toekomst voor de Stichting?

 

Ringeling, ik heb al zo vaak aangeboden om het geheel over te nemen. Jaren geleden al en heb daar ook een aantal berichten over naar Geoman gestuurd, maar als daar geen reaktie op komt dan houdt het ergens op. Kost me prive waarschijnlijk een duit, maar dat is via een andere manier ook weer terug te verdienen. Wat ik als grootste probleem zie is dat Geoman niet of nauwelijks nog sturing aan het geheel geeft. Als site owner zal je toch zo af en toe je gezicht moeten laten zien, zowel voor als achter de schermen. Achterover gaan leunen is echt een verkeerde instelling, zeker als er duidelijke signalen vanuit de community komen. We wachten het maar af, ooit zal Geoman die stap wel zetten, alleen is de vraag wanneer dat gaat gebeuren en wie de kar verder gaat trekken. van Geoamn begrijp ik ook wel dat hij een aantal vertrouwelingen om zich heen wil hebben, dat wil iedere site owner. Een stukje overleg kan daarbij helpen, maar niet met de botte bijl een aantal vrijwilligers de rechten zomaar ontnemen, zeker niet bij mensen die al jaren zoveel inzet hebben getoond.

Link to comment

Vraag me af of het de oplossing is om opnieuw een nieuwe site op te richten, terwijl er al meerdere sites zijn.

 

Lijkt me ook niet wenselijk. Een nieuwe eigenaar met een frisse blik om het geheel op termijn in een nieuw jasje te steken lijkt me de beste en kortste weg. Er zou een nieuw team geformeerd kunnen worden gericht op een langdurige samenwerking, zonder al die wisselingen van de afgelopen jaren. Wel zal een nieuwe eigenaar een duidelijk kader moeten gaan stellen waar binnen gewerkt kan worden en breed gedragen ideeen van buitenaf moeten niet meer genegeerd worden. Andere mogelijkheid is een stukje commercie gaan binnenhalen om het geheel naar een hoger plan te tillen. Een nieuwe site gaan opzetten is zo ongeveer bij voorbaat al tot mislukken gedoemd, omdat geocaching.nl nou al eenmaal de naamsbekendheid heeft. Geen enkel nieuw idee zal daar tegenop kunnen.

Link to comment

Er is helemaal geen nieuwe eigenaar nodig. Rene kan rustig eigenaar blijven van het domein etc. Toen ik en Jan in het bestuur zaten was dat een eerste aanzet. Het bleef echter hangen op overdracht van informatie rondom bijvoorbeeld financiën etc. Als dagelijks bestuur liepen we dus mank en toen het contact ook niet meer tot stand kwam was het voor ons duidelijk dat we op deze manier niet verder kwamen.

 

Het enige wat nodig is, is dat er een nieuw bestuur komt dat ook daadwerkelijk alle toegang, rechten en inzicht heeft zodat de site vooruit kan. Niets meer, en niets minder. Rene kan dan zichzelf terug trekken maar wel eigenaar blijven.

Link to comment

Ik denk dat de koop door 1 rechtspersoon zeer onwenselijk zou zijn. Gaan we weer "10"jaar alleen heerschappij te gemoed.

 

De goede optie zou zijn overdracht van SGN aan een democratisch bestuur die ook verantwoording aflegt aan de donateurs. Als dit op orde is kan de url via leningen gekocht worden door de stichting. Hiermee is de url niet meer van 1 persoon. De leningen kunnen via donaties terug betaald worden.

 

verkoop aan een persoon zou de community niet dienen

Link to comment

Er is helemaal geen nieuwe eigenaar nodig. Rene kan rustig eigenaar blijven van het domein etc. Toen ik en Jan in het bestuur zaten was dat een eerste aanzet. Het bleef echter hangen op overdracht van informatie rondom bijvoorbeeld financiën etc. Als dagelijks bestuur liepen we dus mank en toen het contact ook niet meer tot stand kwam was het voor ons duidelijk dat we op deze manier niet verder kwamen.

 

Het enige wat nodig is, is dat er een nieuw bestuur komt dat ook daadwerkelijk alle toegang, rechten en inzicht heeft zodat de site vooruit kan. Niets meer, en niets minder. Rene kan dan zichzelf terug trekken maar wel eigenaar blijven.

 

Hier ben ik het mee eens. Als het probleem is dat het René ontbreekt aan tijd, motivatie en/of visie om de site op een goede manier te besturen, dan hoeft dat helemaal niet te betekenen dat niet meer de eigenaar van de site kan of mag zijn. Maar hij zal mensen die dat wel kunnen en willen in zoverre moeten vertrouwen dat ze ook in de gelegenheid worden gesteld om dat op een goede manier te doen. Daarvoor zal hij hen de middelen moeten geven.

 

Maar allereerst zou een duidelijke toekomstvisie op tafel moeten worden gelegd, waarmee medewerkers voor zichzelf zouden kunnen bepalen of ze daar een rol in zouden kunnen spelen, en of ze dat zouden willen. Want nu worden steeds om nieuwe medewerkers gevraagd zonder dat de leiding een duidelijke visie op de toekomst heeft.

Link to comment

Zolang geocaching.nl donateurs -en dus inkomsten- heeft, gok ik dat de huidige eigenaar de kip met de gouden eieren niet snel zal afstaan..

Ik geloof niet zo in dat kip met gouden eieren verhaal. Zeker niet zoals de site nu draait.

Want laten we eerlijk zijn: zeker komt nu een x bedrag aan donaties binnen. Maar uit een site als gc.nl is natuurlijk, als je het slim zou aanpakken, veel meer te halen. Het is een prachtige domeinnaam, waaruit veel inkomsten te genereren zouden zijn.

 

Maar wat zie je daarvan terug? Niks toch zeker?

Tenminste ik zie geen Google Ads, toch één van de eerste zaken die je op je site zet als je er wat geld mee wilt genereren. Daarnaast zou je allerlei commerciële acties kunnen ontwikkelen, of bedrijven op outdoorgebied uitnodigen dat voor jou te doen. Maar niets van dat alles zie je gebeuren.

Je zou willen dat je site regelmatig aan de nieuwste ontwikkelingen wordt aangepast. Maar niets. Ongetwijfeld leven dergelijke ideeën wel bij de medewerkers, maar krijgen die de kans niet om ze te bouwen.

Link to comment

Ik denk dat de koop door 1 rechtspersoon zeer onwenselijk zou zijn. Gaan we weer "10"jaar alleen heerschappij te gemoed.

 

De goede optie zou zijn overdracht van SGN aan een democratisch bestuur die ook verantwoording aflegt aan de donateurs. Als dit op orde is kan de url via leningen gekocht worden door de stichting. Hiermee is de url niet meer van 1 persoon. De leningen kunnen via donaties terug betaald worden.

 

verkoop aan een persoon zou de community niet dienen

Dat zou dan m.i. het bestuur van een vereniging moeten zijn. Want een stichting heeft geen leden en hoeft dus ook aan leden geen verantwoording af te leggen. Alleen in een vereniging kun je een vorm van democratie bieden. Al was het alleen maar omdat je een bestuur dan weg kunt stemmen als je vindt dat het niet goed functioneert.

Link to comment

Zolang geocaching.nl donateurs -en dus inkomsten- heeft, gok ik dat de huidige eigenaar de kip met de gouden eieren niet snel zal afstaan..

 

Na wat ik nu in twee dagen tijd gelezen heb op dit forum en op het forum van geocaching.nl verleng ik voorlopig zeker niet mijn donateurschap.

 

Eerst eens kijken wat de ontwikkelingen gaan worden.

 

O ja, en mocht ik in de toekomst nog ergens donateur van worden/ voortzetten, dan kijk ik voortaan ook of de rechten van de donateur voldoende worden gerespecteerd, cq dat ik mee kan beoordelen of de stichting wel naar behoren functioneert.

Edited by Ringeling
Link to comment

 

Het enige wat nodig is, is dat er een nieuw bestuur komt dat ook daadwerkelijk alle toegang, rechten en inzicht heeft zodat de site vooruit kan. Niets meer, en niets minder. Rene kan dan zichzelf terug trekken maar wel eigenaar blijven.

 

Het nut van het laatste ontgaat me eerlijk gezegd. Wat is het nut van een eigenaar die zich verder onttrekt aan beslissingen die in een bestuur genomen worden, stugger nog de site eigenaar kan ieder besluit tegenhouden en daarmee de voortgang van zijn eigen site tegenhouden, ondanks de goede bedoelingen van het nieuwe bestuur die door de eigenaar met handen en voeten gebonden blijven. Ook van een site owner wordt toch wel enige aktieve inbreng verwacht of mis ik nu iets?

Link to comment

Dat zou dan m.i. het bestuur van een vereniging moeten zijn. Want een stichting heeft geen leden en hoeft dus ook aan leden geen verantwoording af te leggen. Alleen in een vereniging kun je een vorm van democratie bieden. Al was het alleen maar omdat je een bestuur dan weg kunt stemmen als je vindt dat het niet goed functioneert.

 

Verenegings verband zou betekenen dat met strand in onoplosbare discussies. Hierdoor komt de site ook niet vooruit.

 

in mijn visie zou er een democratisch bestuur zijn van ongelijk aantal (stemmen). Verder zouden de bestuursleden eerst discussie moeten aangaan in het forum en daar hun conclusie uit moeten trekken.

 

Net als bij SG zou iedere functie na 12 maanden weer vacant zijn. en zou er via poll gestemd kunnen worden op de gegadigden. De gegadigden moeten natuurlijk wel de nodige capaciteiten en inzichten moeten hebben om de functie te kunnen vervullen.

jm2c

Link to comment

Volgens mij heb je dan de opzet van een vereniging niet helemaal goed in je hoofd. Een vereniging heeft ook een bestuur met beslissingsbevoegdheid maar worden periodiek gekozen door leden. Eigenlijk zoals je omschrijft in het geval van SG. Het is niet zo dat bij een vereniging overal over moet worden gestemd door de leden.

 

Net als bij SG zou iedere functie na 12 maanden weer vacant zijn. en zou er via poll gestemd kunnen worden op de gegadigden. De gegadigden moeten natuurlijk wel de nodige capaciteiten en inzichten moeten hebben om de functie te kunnen vervullen.

jm2c

 

Waarom staat dit niet op jullie site? Ik zie dat jullie het al aardig van de grond hebben gekregen, nu wordt SG toch weer interessant.

Link to comment

 

Waarom staat dit niet op jullie site? Ik zie dat jullie het al aardig van de grond hebben gekregen, nu wordt SG toch weer interessant.

 

Ik ben er zelf uitgestapt omdat ik een boerderij gekocht heb die helemaal verbouwd moet worden. De statuten zijn duidelijk. misschien dat ze die eens op de site moeten zetten.

 

Persoonlijk zie ik SG als beste optie.

 

Hoe het bij SGN gaat weten we nu wel.

 

Bij Global komt het op het zelfde neer. Al kan ik de beweegredenen van de broekies heel goed begrijpen. Maar blijft de mogelijkheid bestaan dat het eenzijdig de stekker er uit word getrokken en niemand daar invloed op heeft.

 

SG is van niemand alleen van de stichting die bestaat uit het bestuur welke uit meerdere personen bestaat en welke wisseld en dus de gelegenheid geeft tot vernieuwing.

Ik zou met het huidige bestuur gaan babbellen met wat er mogelijk is. Ik weet dat er veel kan en men veel wilt voor de gebruikers maar dat het schort aan (de juiste) kennis en tijd ten opzichte van d hoeveelheid werk. dus gewoon mensen te kort.

Link to comment

Wat mij betreft.

 

gc.nl-> hoeft voor mij niet meer op deze manier (of de bende moet in betere handen komen ((aan mij geven/verkopen bijvoorbeeld))(maar dat gaat niet gebeuren)

Global -> Trekt me niet

Metacaching -> zo dood als een pier

Gc.com -> dit gaat nooit werken (geen subfora en heeeeeeel traag op bepaalde dagen)

SG -> wist niet eens dat er een forum was, net even gekeken maar dat ziet er ook niet echt inspirerend uit

Nieuw forum -> zou kunnen maar je krijgt toch niet iedereen daarheen (dus nog meer versnippering)

 

*Ba

Edited by *BaJo*
Link to comment

Gc.nl blijft voor velen om verschillende redenen het beginpunt en met alle trouwe bezoekers maakt dat een goed bezocht forum.

Een website kan veel meer te bieden hebben maar het forum (en de chat misschien) is toch waar je contact maakt dus gezelligheid.

 

Gc.nl is dan wel het eigendom van iemand maar het is zo zonde dat de bezoekers niet krijgen waar heel veel vrijwilligers energie in willen steken.

Steeds weer is 1 persoon de beperkende factor in de verbetering van de site, en gek genoeg is dat dus de eigenaar zelf.

Al jaren wordt hij daar subtiel en minder subtiel op gewezen maar er veranderd niets. Wat is toch zijn drijfveer?

 

Ik kan er echt niet bij en ik ga van boos naar teleurgesteld naar onbegrip naar nonchalance en weer terug.

Link to comment

Via Geocaching.com heb ik alle functionaliteiten voorhanden. Buiten deze site heb ik niet veel anders nodig. Youtube en sites van enthousiaste cachers bieden de nodige afwisseling. Een actief forum met een goede indeling zou wel een fijne aanvulling zijn. Voorwaarden van mijn kant zouden wel zijn:

 

- Dat op zo'n forum hufterig gedrag niet gebagatelliseerd zou worden ("Als je een travelbug op pad stuurt moet je deze als verloren beschouwen.")

 

- De moderators durven discussies te sturen i.p.v. afsluiten.

 

- Niet alleen de mening van natuurfundamentalisten als standaard wordt aangenomen ("Ik snap niet waarom iemand mij een woonwijk wil laten zien." zonder door te hebben dat het om een verschrikkelijk mooie verstopmethode gaat.)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...