Jump to content

Vervolg Tot Ziens


GeoVlinder

Recommended Posts

Ziet er netjes en constructief uit. Nu snap ik zijn reactie al helemaal niet meet.

 

Het is alsof hij met zijn bericht wil zeggen; leuk dat jullie het beste voor hebben met de site maar ik vind het al jaren prima lopen. Stilstand is vooruitgang.

 

Eeuwig zonde zo'n persoon als baasje van zo'n mooie site met potentie.

Link to comment

Bedankt Attila! Als er niets is weggehaald uit het bericht verder, dan is dit naar mijn idee een zeer nette mail.

Hiermee kan ik dan wel een mening vormen.

 

Nu het weerwoord van geoman nog, en een net bericht op forum wat er aan de hand is en de genomen beslissingen, en dan mogen jullie er op los interpreteren.

Zou de eerste keer zijn helaas (tenzij Vlindertje=Geoman)

Link to comment
Lees het nog eens...
Heeft geen zin, aardman laat toch niets van zich horen.

Ik ben daar toch geband door dat drammerige mannetje met die lange onzin posten.

 

Dammmm hebben ze jou ook weer opgetrommelt ;)

Ik ga het echt niet voor jou regelen.

Lag er al ijs in de sloten bij jou in het hoge noorden?

Edited by JandeBehanger
Link to comment

Na het lezen van de brief is mijn mening iets veranderd. Ik vond het idioot, nu vind ik het ronduit belachelijk. Feit is wel, nu het draadje op slot is gezet en de censuur politie eroverheen gaat, verdwijnt het langzaam onderaan de lijst en is er straks niemand meer die het ziet. en als er nog eens iemand op wil kijken, staat er niets meer in... alles is weggepoetst

Link to comment

Beste mensen,

 

Ik snap alle commotie over wat er in Nederland speelt zeer goed.

Dat er hier een topic over wordt geopend is ook begrijpelijk, hoewel het niet echt de bedoeling van dit forum is, om allerlei discussies, waarvan in Nederland een topic wordt gesloten, hier integraal voort te zetten.

Soms gebeurt dat echter, zoals nu...

 

Voor wat betreft dit topic:

Verontwaardiging, kritische berichten, het bespreken van de toekomst, allemaal best.

Persoonlijke aanvallen zeer zeker niet, dus ik hoop dat iedereen, ondanks de emoties, de grenzen hierin kan blijven zien.

Wees je er ook van bewust dat het neerzetten van brieven, mails en citaten over het algemeen geen compleet verhaal opleveren en dat derden die hier, uit andere bronnen en zonder toestemming, worden geciteerd kunnen verzoeken om verwijdering ervan.

 

Naast dit topic, is ook dit draadje geopend.

Liever niet nog meer topics openen m.b.t. de huidige situatie in Nederland.

 

Verder hoop ik dat iedereen, oude en ook nieuwe gebruikers van dit forum, nog even de moeite willen nemen om zich te verdiepen in de forumregels.

Voorlopig ga ik aan de mensen van Groundspeak uitleggen wat er gebeurd is en waarom dit forum ineens wat meer bezoekers lijkt te krijgen.

 

Sivota

Edited by Sivota
Link to comment

Alles kan hierheen!!!!!!!!

 

Topics gewoon hier vervolgen en op .nl een linkje naar hier zetten.

 

Als je bepaalde info mist: gewoon plaatsen!!!

 

Met verbazing lees ik de diverse draadjes, hoewel verbazing?

 

Ik heb ooit de ondergang van Terracaching en Geocaching.nl voorspeld.

 

Beide voorspellingen zijn zo ongeveer wel uitgekomen.

 

Of er nog meer voorspellingen in de hoge hoed zitten?

 

Geen idee eigenlijk, de koek is op wat mij betreft.

 

Wel aardig om te zien hoe voormalig gc.nl teamleden opeens

partij kiezen en na pas durven te spreken hoe het binnen gc.nl is.

 

Wordt het niet eens tijd dat de site in de verkoop gaat?

 

Ik bied alvast 1 euro, wie biedt er meer ;)

Link to comment

Geoman heeft een reactie op het gc.nl-forum gezet. Kan niet zeggen dat de boel er duidelijker van wordt. Hij heeft het alleen over een vertrouwensbreuk waar hij getuige van was. Het lijkt erop dat hij de brief van het team niet gezien heeft als iets om mee aan de slag te gaan, maar als een opzegging van het vertrouwen. Blijkbaar sluit hij bij voorbaat uit dat zijn gedrag/houding er weleens de oorzaak van zou kunnen zijn. Jammer, want nu blijft de zaak nog steeds schimmig.

En uiteraard mogen de gebruikers van het forum niet reageren op zijn reactie

Link to comment

Schimmig zal het altijd blijven, je zal 1 kant van het verhaal horen van de mensen die een schop hebben gekregen en van Geoman niks zo is de ervaring in de laatste 10 jaar.

 

Je kan natuurlijk ook een nieuw topic daar openen voor een reactie op zijn schrijven! ;)

Met dan natuurlijk meteen op z'n minst een waarschuwing aan m'n broek, topic dicht en waarschijnlijk op zichtbaar. Modje tegen me in het harnas jagen terwijl ik 1 oktober samen met haar (en nog een paar anderen) een prijskoe moet gaan verlossen, lijkt me niet zo goed voor de sfeer op die avond ;) En ik heb weinig zin om m'n cacheplezier om zoiets te gaan laten vergallen

Link to comment

ik vind het erg lastig om te reageren. wat mag wel, wat niet?

ik zal in dit bericht daarom alleen over mezelf spreken. dat is zeker niet omdat andere ex-teamleden het niet met me eens zouden zijn.

de vertrouwensbreuk waar rene het over heeft is gebaseerd op wat hij noemt een geheime vergadering. afgelopen woensdag heeft hebben we skype-overleg gehad. daar is de situatie besproken. wat praktische zaken maar vooral het uitblijven van een reactie van rene kwam ter sprake. ik had die vergadering georganiseerd via datumprikker, op verzoek van andere teamleden en met name Attila. alle teamleden, ook rene, waren daarvoor uitgenodigd. daarnaast heb ik in een teamgedeelte de vergadering aangekondigd, en per mail. al die berichten waren ook aan rene gericht. op de vergaderavond heb ik op het skypegdeelte van het team geschreven dat teamleden die mee willen vergaderen zich even moesten melden. dat was ook voor rene zichtbaar, en hij was dus ook van harte welkom. vervolgens heb ik een aparte skypegroep geopend voor iedereen die op dat moment aanwezig was. dat kon rene niet zien zonder zich te melden. ook andere afwezige teamleden niet. de gedachte daarachter is dat ik niet prettig vergader als er microfoons of cameras in de zaal zitten. ik wilde een transparante vergadering waar duidelijk is wie er in de zaal zit. rene was daar van harte welkom, maar niet met een onzichtbare status. rene heeft kans gezien om de skypeberichten van die vergadering te pakken te krijgen. hier wordt het schimmig, en ik doe geen uitspraken over wie/hoe. in elk geval is tijdens dat teamoverleg afgesproken dat we nogmaals een brief naar rene zouden sturen. een brief met deadlines deze keer. dat was voldoende voor het ontslag.

Ik ben geen type van moddergooien. ik heb hem dan ook gevraagd waar ik dat zou hebben gedaan. mijn informatie is volgens mij recht-door-zee maar niet onbeschoft of op de man gespeeld.

Link to comment

Dank je wel Wad-Seekers. Het is ook niet mijn bedoeling om te gaan moddergooien, maar hoe kan ik snappen wat er aan de hand is als een deel verzwegen wordt? Ik probeer om niet meteen met een oordeel klaar te staan, en ik ben ook bereid mijn voorlopige oordeel aan te passen.

De situatie, zoals ik hem nu als buitenstaander zie, is ongeveer als volgt:

Geoman lijkt moeite te hebben in duidelijk communiceren, goed leiding geven, kortom moeite met projectmanagement. De moeite die hij daarmee heeft, heeft nu al jaren z'n weerslag op de vrijwilligers die af en aan komen, die hun stinkende best doen, maar wel een stuk leiding nodig hebben. Degene die die leiding zou moeten geven, is vaak te onzichtbaar en is blijkbaar communicatief gewoon niet sterk, terwijl dat wel nodig zou zijn. Misverstanden ontstaan dan al snel. En hoe bereidwillig de vrijwilligers dan ook zijn om alles in goede banen te leiden, voor Geoman kan het dan aanvoelen als zware kritiek op hem en een opzeggen van vertrouwen, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is.

Wat dan verstandig is? Als buitenstaander zou je zeggen: kom op Geoman, kijk naar het verleden, zie dat je moeite hebt om de leiding te geven waar blijkbaar wel behoefte aan is, en delegeer alles aan iemand die het wel goed aan kan. Maar dat is natuurlijk zout in de wonde wrijven voor iemand die toch al het gevoel heeft dat men hem niet vertrouwt.

Moeilijke situatie dus van beide kanten

Link to comment

Rene heeft al jaaaaren het vertrouwen van het team beschaamd, er starten telkens nieuwe teamleden vol vertrouwen, maar hij weet dat telkens te schaden, door zich niet aan afspraken te houden. Bij vergaderingen is hij altijd uitgenodigd geweest, maar komt zelf meestal niet op vergaderingen opdagen, vaak ook nog zonder afmelding. Dat noem ik geen geheime vergaderingen en er is al veel vaker vanuit het team een motie van wantrouwen naar rene geweest, maar toen werd ook niemand ontslagen.

 

Het team wil het telkens het toch weer proberen en geeft rene telkens nieuwe kansen om zijn afspraken na te komen, omdat men toch vooruitgang wil voor de leden. Maar er is een grens en ipv meteen massaal te stoppen, geven ze hem eerst weeeer nog een deadline (ik denk dat er vanuit team minstens al 5x een noodkreet uit is gegaan naar rene). Ik vind dat die teamleden een lintje verdienen voor hun geduld. En rene die zou zich moeten schamen, dat hij wijst naar anderen ipv zijn verantwoordelijkheid te nemen.

 

Zijn post slaat echt helemaal nergens op!

Link to comment

Vol verbazing heb ik dit gisteravond gelezen. In welke situatie dan ook, afscheid nemen van mensen die voor je hebben gewerkt doe je op een persoonlijke manier, in een goed gesprek. Dat is dus niet via mail of sms. Dan kan geoman een heel verhaal ophangen over vertrouwen, maar dan heeft hij mijn sympathie al tegen met de manier waarop hij met mensen om gaat.

Edited by rhr_nl
Link to comment

Tsja, mogelijk is het gewoon onmacht van zijn kant, en niet zozeer onwil. Niet iedereen is in staat tot zelfreflectie. Dat is over het algemeen namelijk nogal confronterend en de meeste mensen lopen daar voor weg. Niet dat ik het eens ben met de manier van doen, maar een klein beetje begrip heb ik er wel voor. En ik heb minstens zoveel, misschien wel meer, begrip en zeker bewondering voor de vrijwilligers die er keer op keer de dupe van geworden zijn en niet al te snel hebben willen opgeven. Maar Geoman is ook maar een mens met z'n eigen zwakke punten. En ik heb het gevoel dat dat een beetje ondersneeuwt... Ben ik daarmee meteen pro-Geoman? Integendeel. Ik vind dat hij wat meer aan zelfreflectie zou moeten doen, zeker nu het al jaren en jaren op dezelfde manier misloopt, keer op keer. Maar niemand kan hem daartoe dwingen, en hij IS nu eenmaal de eigenaar van gc.nl. Wil je niets meer met hem te maken hebben, dan blijf je daar toch gewoon weg?

Link to comment

Zoals al eerder gezegd, de manier waarop, dát is ook mijn probleem. Ik heb nooit iets naar buiten gebracht, maar omdat hij 3 niveaus is gedaald met deze actie, vond ik dat ik het me wel kon permitteren 1 niveau te dalen.

 

Ik praat het niet goed van mezelf, netjes is het niet, maar ook mijn grenzen van fatsoen zijn blijkbaar dus te verleggen, als andere mensen zulke streken uithalen.

 

En ach op zich vertel ik ook niks nieuws, het is al jaren hetzelfde verhaal en deja-vu op deja-vu.

Link to comment

@Lepman, je hebt gelijk dat ik me momenteel niet helemaal houd aan wat ik in m'n avatar zeg. Maar misschien heb je ook gemerkt dat ik een tikkie genuanceerder tegen de zaak aan ben gaan kijken. Het statement dat ik gisteren wilde maken, blijk ik niet vol te kunnen houden, omdat ik behept ben met de nare eigenschap altijd het beste in een ander te zoeken en altijd een verontschuldiging voor iemands gedrag te willen vinden. Ik zit nu behoorlijk in dubio: ik ben het niet eens met de manier waarop Geoman gehandeld heeft, maar ik ben het ook niet eens met het ontbreken van elk splintertje begrip voor die man. Daarvoor ken ik te veel mensen die op een onhandige manier reageren doordat ze niet anders kunnen op dat moment. Niet omdat ze niet zouden willen. Als ik er van uit ga dat Geoman idd zo in elkaar zit, dan snap ik ook z'n reactie heel goed, en snap ik ook dat hij niet inziet dat hij misschien weleens zou moeten veranderen. Maar nogmaals: ik ben het er helemaal mee eens dat het wel door zijn manier van reageren komt dat keer op keer, jaar na jaar mensen het bijltje erbij neergooien.

Het is goed dat je me op m'n avatar wijst. Zolang ik niet daadwerkelijk weg ga daar, moet ik dat ook niet in m'n avatar willen hebben staan. Dat ga ik dus veranderen

Link to comment

Klopt het dat dit rijtje nog rest van de medewerkers:

 

Ronald - Prof Y. Lupardi - Shop

Reijer - Team Beetle - Forum Admin

René - Geoman - Forum Admin

Sandra - 't Hopbelletje - Moderator

Jeroen - Kalkendotters - Programmeur

Remco - Hawkeyes - PR / .com contacten

Vera - La Bruja - Donateurs

 

De professor doet alleen de shop. Hawkeyes doet volgens mij helemaal niets. Kalkendotters beraadt zich op verdere stappen. Geoman doet zijn dictatoriale ding, maar verder niks.

Blijven Team Beetle, 't Hopbelletje en La Bruja over. Als die ook doei zeggen is het wel zo'n beetje klaar hier, of niet?

 

Ik heb mijn donateurschap inmiddels ook opgezegd, want wat ik vanavond in het eerste bericht van dit draadje las gaat mij echt te ver.

Wat een idioterie.

 

Of dat rijtje nieuw team klopt???

 

Remco en Vera wisten in ieder geval van niks. Reijer en Jeroen werden ook totaal verrast en volgens mij weet de prof helemaal niet wat er gaande is. Sandra is misschien nog wel het grootste raadsel voor mij.

 

Ook is niet duidelijk of alle gedumpte teamleden wel op de hoogte zijn intussen.

 

groetjes GeoVlinder

 

Ik ben inderdaad totaal verrast en ik snap werkelijk niet wat hier gaande is en waarom Rene het besluit genomen heeft om het hele team op straat te zetten. Dit (en wat er nog meer in het verleden tussen team en Rene mis gegaan is) is voor mij de druppel en ik stop ermee als Forum Admin van GC.nl.

Helaas, want het waren geweldige jaren waardoor ik de Nederlandse geocaching Community beter heb leren kennen en het geweldige team waar ik enkele jaren deel van uit mocht maken en mee mocht samenwerken.

Aan jullie lag het zeker niet!

Bedankt voor de fijne samenwerking en de interactie!

Edited by Team Beetle
Link to comment

Reijer, ook jij enorm bedankt voor je enorme inzet!!! Heb altijd prettig met je samengewerkt binnen het team en we hebben regelmatig van gedachten mogen wisselen. Onderling vertrouwen was er in het team voldoende, waardoor jij er ook tijdelijk even uit kon voor de studie en anderen je taken waar konden nemen.

Het is triest dat het zo moet eindigen, het laatste team was een goed team dat ver had kunnen komen, was bezig om de wensen van gebruikers inzichtelijk te krijgen met als doel om dat vorm te gaan geven.. helaas mocht het niet zover komen.

 

Ik weet echter zeker dat er de laatste maanden genoeg zaken je leven zijn komen verrijken waar je al je tijd en energie in kwijt kunt. Geniet er van zou ik zeggen, en hopelijk nog eens tot ziens!

Link to comment

Goed besluit Reijer,

Toen wij je de laatste keer zagen bij het GME zeiden we na afloop al tegen elkaar dat dit je volgende keuze zou zijn. Helaas hebben we daarin gelijk gekregen. Toch wil ik je op deze manier bedanken voor het vele werk wat je voor gc.nl hebt verzet.

Hopelijk tot ziens in het veld.

Link to comment

Reijer ontzettend bedankt voor alle jaren waarin jij je in hebt gezet.

We hebben altijd heel fijn samengewerkt en juist teamleden zoals jij waren, ondanks de misstanden reden om toch nog wat langer te blijven hangen in het team.

 

Ik wens je veel plezier met de dingen waar je nu meer tijd voor krijgt en we spreken elkaar nog!!!

 

groetjes Hilde

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...