+Spider Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 (edited) International Geocaching Day This Saturday, August 20th is the first International Geocaching Day! You can celebrate with fellow geocachers at an event near you or simply mark the day by finding a geocache. Anyone who finds a cache or logs an "attended" for an event will receive the International Geocaching Day souvenir. If you are in the Seattle area, we hope you will be celebrating International Geocaching Day with us at the annual Geocaching Block Party. Ktoś z was już dzisiaj coś znalazł i dostał suwenira? Bo u mnie się nie pojawił Edited August 20, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+MrCJDL Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Someone of you have found something today and got a souvenir? Because for me did not appear It is probably because of the time difference to Groundspeak HQ. Delete your log and re-log it again in a few hours (though now should be fine), and hopefully it will work Jest to prawdopodobnie ze względu na różnicę czasu, aby Groundspeak HQ. Usuń dziennika i ponownie zalogować się ponownie za kilka godzin (choć teraz powinno być dobrze) i miejmy nadzieję, że praca Excuse my Google-translate Quote Link to comment
+Spider Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Niestety ponowne dodanie logu nie sprawiło, że suwenir się pojawił, pomimo tego, że aktualnie w Groundspeak HQ jest godzina 2:37 Ktoś z Was na podobny problem? Quote Link to comment
+ejohexteam Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 U nas też nic się nie pojawiło Quote Link to comment
+MrCJDL Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 (edited) Unfortunately, re-add the log does not meant that souvenir to appear, despite the fact that currently Groundspeak HQ What time is 2:37: ( Someone of you have a similar problem? Hmmm... ok, I just logged an event and 5 or 6 finds... I didn't get the souvenir either Maybe they will add it tomorrow ? Hmmm ... ok, ja po prostu zalogowany zdarzenie i 5 lub 6 znajdzie ... I nie dostał upominek albo Może będą dodawać jutro? Edited August 20, 2011 by cjdl Quote Link to comment
zywcu Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Właśnie!..., może nagrodę dają dzień później ? Quote Link to comment
+wantsky Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 suwenira niestety brak, mam nadzieję, że się jeszcze pojawi Quote Link to comment
zywcu Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Tu nawet "premium" nie pomaga... Mam nadzieję, że to z "tymi" problemami technicznymi się wiąże i chłopaki, to naprawią Quote Link to comment
+ru.beus Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 (edited) U mnie też suvenira brak. A logowałem event i jednego kesza, grubo po 'poranku' kwatery głównej Groundspeka, bo ok. 23 czasu polskiego Edited August 22, 2011 by ru.beus Quote Link to comment
+Thathanka Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Do zaniepokojonych brakiem souvenira: Moun10Bike(Admin, Geocaching) responded The souvenir needs to be awarded retroactively via a script, so we are just waiting for a little while to allow people to log their finds from the day. Quote Link to comment
+Thathanka Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 No i jest suvenir. Quote Link to comment
+Spider Posted August 26, 2011 Author Share Posted August 26, 2011 International Geocaching Day Quote Link to comment
+Maliniak Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 ale bajer - też dostałem ale z czech dalej mi nie dodało Quote Link to comment
+formicaPL Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 ale z czech dalej mi nie dodało Ja tez miałam ten problem. Próbowałam edytować jakieś stare logi - nie pomogło. Więc zalogowałam skrzynkę znajomego czecha, z komentarzem, że tylko "testuję" , dostałam suwenir, i wykasowałam log od razu. Suwenira dalej mam. Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 W tym roku International Geocaching Day przypada na 18. sierpnia. Czy ktoś planuje jakiś event z tej okazji? Quote Link to comment
+Spider Posted July 25, 2012 Author Share Posted July 25, 2012 Mało czasu zostało... A co chcesz zrobić? Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Ostatnio trochę ciężko z czasem ... Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 Dla mieszkancow okolic Warszawy oraz dla wszystkich przyjezdnych - zapraszam na International Geocaching Day 2012 nocne keszowanie Quote Link to comment
+GeoDarco Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 (edited) Hej, w Strzyżowie też będzie się działo - serdecznie zapraszam http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=899500bd-96c1-4b3c-939a-59614bd476ca dap Edited August 1, 2012 by daaap Quote Link to comment
+Thathanka Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 (edited) Dla mieszkancow okolic Warszawy oraz dla wszystkich przyjezdnych - zapraszam na International Geocaching Day 2012 nocne keszowanie Przy okazji: mialem problem z publikacja bardzo podobnego eventu w Szkocji. Reviewer zwrocil uwage na punkt w wytycznych mowiacy, ze nie powinno sie organizawac eventu wylacznie w celu wspolnego szukania cache'y ( http://support.Groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=308#event ). Ostatecznie po wymianie kilku e-maili i drobnej zmianie opisu event sie odbedzie. Edited August 1, 2012 by Thathanka Quote Link to comment
+Spider Posted August 1, 2012 Author Share Posted August 1, 2012 Zgadza się jest taki zakaz: http://support.Groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=308#event An event cache should not be set up for the sole purpose of drawing together geocachers for an organized geocache search. Such group hunts are best organized using a discussion forum or an email distribution list. Ale wystarczy zorganizować 15 minutowe spotkanie w określonym miejscu. A po spotkaniu zaprosić na wspólne keszowanie. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Zgadza się jest taki zakaz: http://support.Groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=308#event An event cache should not be set up for the sole purpose of drawing together geocachers for an organized geocache search. Such group hunts are best organized using a discussion forum or an email distribution list. Ale wystarczy zorganizować 15 minutowe spotkanie w określonym miejscu. A po spotkaniu zaprosić na wspólne keszowanie. To ja chcialem zapewnic, ze bedziemy dyskutowac i spotykac sie na pewno dluzej niz wspomniane 15 minut A ze zapowiadaja sie Przyjaciele spoza Wawki, to tym bardziej na samych keszach sie nie skonczy Quote Link to comment
+Thathanka Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Zgadza się jest taki zakaz: http://support.Groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=308#event Rzecz w tym, ze to nie jest zakaz, a zalecenie. I cale szczescie, bo po co na sile wynajdywac sposoby obchodzenia regul. Quote Link to comment
+Spider Posted August 1, 2012 Author Share Posted August 1, 2012 Racja, zalecenie - mój błąd. Quote Link to comment
+BOX Team PL Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 y_a_h_oo Twoje zapewnienie mnie uspokoiło, będziemy może nawet na dwa auta w stolycy w związku ze "znacznym wydłużeniem" eventu W 15 minut to ani pogadać ani coś więcej niż 1 kesza znaleźć... Pozdrawiam i do zobaczenia na eventowych kordach Quote Link to comment
+Spider Posted August 18, 2012 Author Share Posted August 18, 2012 (edited) Ja już mam suwernira A Wy? Edited August 18, 2012 by Spider Quote Link to comment
+soolash Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 Ja już mam suwernira A Wy? A jakże, a jakże... Też mamy - "my" czyli ja i geoplumPL :-). Gdyby nie geointuicja, to bym miał problem, bo następny kesz do zdobycia trochę za daleko. Ale udało się. Można iść wieczorem na browara! Quote Link to comment
+kuchomik Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 Ja już mam suwernira A Wy? A ja popełniłem 3 znalezienia po północy, zalogowane na dzisiaj i suweniry nie ma Quote Link to comment
+Spider Posted August 18, 2012 Author Share Posted August 18, 2012 @soolash Hehe, ja też specjalnie sobie zostawiłem jednego kesza na dzisiaj bo inaczej musiałbym jechać poza Wrocław. @kuchomik Jak do poniedziałku Ci się nie pojawi to napisz do Groundspeaka to dodadzą ręczenie. Quote Link to comment
+kuchomik Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 @Spider Dzisiaj w czasie eventu planowane mam jedno znalezienie, wtedy zobaczymy. Dzięki Quote Link to comment
+Murazor Posted August 18, 2012 Share Posted August 18, 2012 (edited) Ja już mam suwernira A Wy? My tyż. Edited August 18, 2012 by Murazor Quote Link to comment
+Maliniak Posted August 19, 2012 Share Posted August 19, 2012 a ja logowałem skrzynki z wyjazdu i mi data przeskoczyła z 16 na 18 (po pewnym czasie na zmienia się data z ostatniej logowanej na aktualną w arkuszu logowania skrzynek) i dostałem, choć zmieniłem datę, da się to jakoś usunąć? bo nie znalazłem tego dnia nic Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 a ja logowałem skrzynki z wyjazdu i mi data przeskoczyła z 16 na 18 (po pewnym czasie na zmienia się data z ostatniej logowanej na aktualną w arkuszu logowania skrzynek) i dostałem, choć zmieniłem datę, da się to jakoś usunąć? bo nie znalazłem tego dnia nic Godna podziwu uczciwość, a niektórzy znajdują cos kilka dni wczesniej i loguja z datą " 18 " Próbowałeś przez " edit" na wpisie?, u mnie działa jak sie pomylę w dacie... Quote Link to comment
+soolash Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 @Maliniak - będziesz musiał z tym żyć :-) lub zwrócić się do Groundspeaka, by usunął ręcznie... @Wiesia.K - przykro to stwierdzić, ale temu podobne "geooszustwa" są powszechne. Tylko po co oszukiwać samego siebie? Nie rozumiem... Quote Link to comment
toczygroszek Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Tylko po co oszukiwać samego siebie? Nie rozumiem... Podobno jak się zbierze 10 suwenirów, to dają za to medale ze szczerego złota... Quote Link to comment
+soolash Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Podobno jak się zbierze 10 suwenirów, to dają za to medale ze szczerego złota... To nieprawda. Coś bym o tym wiedział :-). Quote Link to comment
toczygroszek Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Podobno jak się zbierze 10 suwenirów, to dają za to medale ze szczerego złota... To nieprawda. Coś bym o tym wiedział :-). Faktycznie. W rzeczywistości są platynowe Quote Link to comment
+Murazor Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Podobno jak się zbierze 10 suwenirów, to dają za to medale ze szczerego złota...To nieprawda. Coś bym o tym wiedział :-).Faktycznie. W rzeczywistości są platynowe Ja słyszałem, że z Ambergolda. Quote Link to comment
Bench Mark Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Podobno jak się zbierze 10 suwenirów, to dają za to medale ze szczerego złota...To nieprawda. Coś bym o tym wiedział :-).Faktycznie. W rzeczywistości są platynowe Ja słyszałem, że z Ambergolda. Wasn't it supposed to be on the 18th?? Quote Link to comment
+Thathanka Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 (edited) W tym roku IGD przypada 17 sierpnia (sobota). Warto zawczasu pomyslec o organizacji spotka. Uczestnictwo w takim spotkaniu, jak i znalezienie skrytki bedzie, jak rok temu, nagradzane pamiatkowym souvenirem. Edited July 3, 2013 by Thathanka Quote Link to comment
andpaw88 Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Domyślam się, że raczej nie ma co liczyć, że takie spotkanie odbędzie się w Wielkopolsce? Dopiero zaczynam przygodę z geocachingiem, póki co raczej będę szukał keszy lokalnie... Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Domyślam się, że raczej nie ma co liczyć, że takie spotkanie odbędzie się w Wielkopolsce? Dopiero zaczynam przygodę z geocachingiem, póki co raczej będę szukał keszy lokalnie... wystarczy, abys zalogowal znalezienie jakiegokolwiek cache'a (nie tylko eventy sie licza) w tym dniu, abys dostal souvenira. Ciesze sie, ze sa takie obrazki rozdawane, ale (chyba?) bawimy sie dla przyjemnosci, a nie dla wirtualnych obrazkow, wiec jak sie takiego nie dostanie, to przeciez nic zlego sie nie stanie.... Dodatkowo, o ile mnie pamiec nie myli, to z wielkopolski jest tylko rzut beretka z dwiema antenkami do Gorzna - tam na bank beda jakies imprezki zorganizowane przez rzutka spolecznosc Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Domyślam się, że raczej nie ma co liczyć, że takie spotkanie odbędzie się w Wielkopolsce? Dopiero zaczynam przygodę z geocachingiem, póki co raczej będę szukał keszy lokalnie... NO tak, masz szansę rozkrecic tam gocaching... Popatrz na to pozytywnie- ile fajnych miejscówek nie jest zajetych. Polecam wyjazd do kujawsko - pomorskiego ,ze szczególnym uwzglednieniem Górzna. Wrocław tez jest geo-zadbany, mozesz tam sie wybrac na jednodniowy wypad.... A potem- sam zaczniesz takie spotkania organizowac... Quote Link to comment
toczygroszek Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Domyślam się, że raczej nie ma co liczyć, że takie spotkanie odbędzie się w Wielkopolsce? Dopiero zaczynam przygodę z geocachingiem, póki co raczej będę szukał keszy lokalnie... Kiedy 3 lata temu przyjechałem do Tarnowa, nie było tam ani jednego kesza na GC. Najbliższy był chyba w ostępach Puszczy Niepołomickiej kilkadziesiąt km od Tarnowa. Byłem tam jedyny. Zacząłem zakładać skrytki, a na znalezienia czasem czekałem tygodniami, aby w końcu przyjechała ekipa z Czech. Na chwilę obecną w samym mieście oraz powiecie jest ok. 250 skrytek, było już kilka eventów, nie ma tygodnia, żeby coś nowego nie powstało, a FTFy zwykle zgarniane są w ciągu godziny od publikacji. Tarnów jest na 3 miejscu w Polsce pod względem zagęszczenia skrytek i często przyjeżdżają tu geocacherzy z innych regionów Polski oraz Świata. Wielkopolska ma ogromny potencjał, zwłaszcza Poznań, który jest wielkim miastem z wieloma zabytkami i dużą liczbą ludności. Znajdź jeszcze trochę skrytek, wybierz się na event do Górzna, a dzięki zdobytemu doświadczeniu będziesz mógł zakładać ciekawe skrytki w swoim regionie. Za jakiś czas dołączą następni. Tak to się odbywa w KAŻDYM regionie, tylko ktoś musi zacząć. Zostań prekursorem Quote Link to comment
Recommended Posts