Sign in to follow this  
Followers 0
Bourbonnais

MEGA EVENT FRANCE #1

1 post in this topic

Het Mega Event vindt plaats op 1, 2 et 3 oktober 2011 in de Montagne Bourbonnaise (Allier, Auvergne) in het hart van Frankrijk met

Original Can of Bean.

 

Mega-150x150.jpg

 

U wordt tijdens deze dagen verwelkomt in een geheel natuurlijke omgeving, waar u geocachers uit alle landen kunt ontmoeten. Het gebied kan een groot aantal mensen ontvangen. Het ligt vlakbij Vichy, waar een station is en mogelijkheden zijn om een auto te huren, en 1 uur van het vliegveld van Clermont Ferrand. Dit natuurgebied is goed bereikbaar. De vliegvelden van Saint-Etienne en Lyon liggen op 2 uur rij-afstand.

 

Vue-sur-Ch%C3%A2telus-entre-la-borne-romaine-et-les-Faures-02-300x225.jpg

 

De Montagne Bourbonnaise is een wandelparadijs. De hoogteverschillen, van 300 tot 1300 meter, en de variatie in landschappen (veengebieden, valleien, beuken- en dennenbossen) bieden mogelijkheden voor mensen met uiteenlopende fysieke condities. Op de 400 km gemarkeerde wandelpaden kunt u de vele bezienswaardigheden van onze bergen ontdekken.

 

Chemin-bord%C3%A9-dun-mur-en-pierre-s%C3%A8che-entre-Terrenoire-et-Mo-300x225.jpg

 

Deze streek werd al in het neolitische tijdperk bewoond en was duizenden jaren lang een grensgebied. Er zijn vele overblijfselen uit het verleden, van druiden tot kastelen. Door het relatieve isolement van deze bergstreek heeft de Montagne Bourbonnaise een geheel eigen identiteit, met specifieke tradities en gewoonten.

 

Bachasse-en-haut-du-bourg-de-Lavoine-01-300x225.jpg

 

Hierdoor is het een zeer gewild toeristengebied, natuurlijk voor de Fransen, maar ook voor Nederlanders en Belgen, die zich hier soms definitief vestigen. De Britten en Duitsers waarderen dit groene paradijs vanwege de rust en de landschappen.

 

DSCN4325-300x225.jpg

 

Le Mayet de Montagne beschikt over de noodzakelijke infrastructuur voor een meeting van deze omvang. In het centrum van deze gemeente, die gelegen is in het hart van de Montagne Bourbonnaise, zijn allerlei voorzieningen (zoals supermarkten, benzinestations, bakkers…).

 

Verrerie-03-300x225.jpg

 

Aan deze Mega zullen verschillende teams deelnemen en er worden meer dan 200 caches van verschillende typen en moeilijkheidsgraden geplaatst voor de deelnemers. GC code : GC2MHF5

 

See you soon in the Montagne Bourbonnaise or the Geocaching trails !

 

More informations on www.mega-event-mb2011.com

0

Share this post


Link to post

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0