Jump to content

Οικονομικά κουτιά


Mimhs.gr

Recommended Posts

Τελικα πολλά απο τα κουτιά που χρησιμοποιούμε έχουν τουλάχιστον τρία σοβαρά ελατώματα ,που δεν έχουν τα κουτιά που προτείνω.

Α'. Δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις αδιάβροχα.

Β'. Τα τρωει ο Ηλιος ( UV ακτινοβολία ).

Γ'. Είναι πολύ ποιό ακριβά.

Μπορούμε εύκολα να κατασκευάσουμε κουτιά που να καλύπτουν αψογα και τις τρείς αυτές αδυναμίες !

Τα κουτι φτιαχνονται απο την κλασική πλέον γκρί σωλήνα αποχέτευσης στην οποία κολάμε τα βιδωτά καπάκια, που υπάρχουν έτοιμα στα χρωματοπωλεία και καταστήματα που εμπορεύονται υλικά και εργαλεία για οικοδομές.

Πλεονεκτήματα ειναι επίσης :

Υπαρχουν σωληνες με αντίστοιχα καπάκια σε μεγέθη απο 3 εκατοστά μέχρι 12 τουλάχιστον διάμετρο (3-5-7.5-10-12)!

Μπορούμε να κόψουμε τις σωλήνες σε οποιο μήκος χρειαστούμε !

Ειναι λιγότερο εμφανή στον άσχετο αν τα "κρύψουμε" σε ενα τοίχο π.χ , απο οτι ενα ταπερ !

Για να τα φτιαξει κανεις χρειάζεται μονο ενα γκαζάκι που στην φλογα του ζεσταίνουμε για πολυ λιγο την σωλήνα για να μαλακώσει και να δεχτεί ευκολα το κοματι που αποτελειται απο μια βαση με βιδωτο πασο και ενα καπακι με λαστιχο.

Αν θελουμε να γινει πολυ περισσότερο αδιάβροχο μπορούμε να βάλουμε και την ειδική κόλα για σωλήνες αποχέτευσης (πάμφθηνη και για πολλές κολήσεις).

Αν θελετε περισσοτερες λεπτομέρειες ( που δεν νομίζω οτι χρειάζεστε) στειλτε μου e-mail και θα μπορουσα να φτιάξω ενα vide-ακι.

Edited by Mimhs.gr
Link to comment

Εννοείς κάτι τέτοιο:

Δες προσεκτικά όλες τις φωτογραφίες και τα σχόλια, τα περιγράφω αρκετά αναλυτικά.

 

Να και τα παραδείγματα σε έτοιμες κρύπτες (δες φωτογραφίες):

http://coord.info/GC23V42

http://coord.info/GC24TC9

http://coord.info/GC26KVM

http://coord.info/GC26VJJ

http://coord.info/GC27ZZQ

http://coord.info/GC29PXR

Link to comment

Δηλαδή τώρα δεν μπορώ να πατεντάρω την ιδέα ; φτου γ....ο !και σκεφτόμουν να υποβάλω αίτηση....

Πάντως είναι πολύ καλή κι'ας μην είναι δικιά μου ! Χαίρομαι που κι άλλος την δοκίμασε πριν από μένα

και αν κρίνω από τον αριθμό των κρυπτών που τις χρησιμοποίησες Θα πρέπει να τις βρήκες και συ με πλεονεκτήματα !

Και να συμπληρώσω ότι υπάρχουν έτοιμα χρώματα σε γκρι - μαύρο - λευκό ,αλλά βάφονται εύκολα και σε ότι χρώμα χρειαστεί όπως camo ή το χρώμα της πέτρας .Τελικά έχεις εντρυφήσει στο θέμα και μάλλον δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο !

Edited by Mimhs.gr
Link to comment

Φίλε, η ιδέα είναι ΚΑΙ δική σου, αφού την συλλάβαμε ξεχωριστά :)

 

Ναι πράγματι γίνονται ωραία κουτιά, με βόλεψαν πολύ. Δεν βρέχονται, δεν ανοίγουν τυχαία, είναι ευρύχωρα, είναι σκληρά και δεν χαλάνε, δεν σκάνε από τη ζέστη, μπορούν να καμουφλαριστούν όπως θες (με σπρέι ή με αφρό πολυουρεθάνης, όπως είδατε). Σκέφτομαι και άλλες φευγάτες ιδέες καμουφλαρίσματος, κάποια στιγμή θα τις δοκιμάσω και αυτές.

 

Εμένα με βοήθησε να τις φτιάξω ο αδελφός μου που είναι υδραυλικός.

 

Το μόνο μου φάουλ στη πρώτη παρτίδα ήταν ότι η κόλλα που χρησιμοποίησα για να κολλήσω το καπάκι από τη μία πλευρά ήταν κόλλα PVC, η οποία μετά από καιρό σε συνθήκες κρύου και ζέστης ξεραινόταν και χαλούσε, με αποτέλεσμα μερικές από τις κρύπτες να ξεβιδώνουν τώρα και από τις δύο πλευρές. Ο αδελφός μου είπε ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια καλή συλικόνη ή μονταζόκολλα. Θα το δοκιμάσω στα επόμενα.

Link to comment

Δεν μιλάει κανένας;

Να μην ανεβάσω τα υπόλοιπα βίντεο;

:)

Εγω ειπα να μην μιλησω μια που ειμαι κατα καποιο τροπο ηδη στην αγορα σαν κατασκευαστης των ιδιων κουτιων (!) ,αλλα δεν ηξερα οτι εχει κι'αλλο ,για να βοηθησω και στο promotion ,με σχολια ! Γιατι για παραδειγμα εγω εκανα και καλιτεχνιες στα δικα μου ,γραφοντας με το κολητηρι το GC-code ,το σημα της Groundspeak και τα βελακια με το Open other side ή το Close ! Λεπτομερειες βεβαια, αλλα δινουν ενα ποιο προσωπικο τονο σε μια ηδη προσωπικη κατασκευη .Πραγματικα ομως .Ειναι πολυ απλη ιστορια η κατασκευη του βασικου κουτιου και το μονο που μενει ειναι η προσαρμογη του στο καθε περιβαλλον ,που θα το τοποθετησεις .Το συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους και περιμενω το Sequel της κινηματογραφικης επιτυχιας σου " ο Δρομος με τις Αποχετευσεις Α' " με αγωνια !!!

Link to comment

Ενας Μπαμπηνος παντως ,και αυτο τελικα εχει αξια !

Αδελφε μου παντως δεν θα ηθελα να ειμαι αυτος που την σκαλισε αλλα ακομη περισσοτερο αυτος που θα την ψαχνει ! :mad:

Αν ειχε σκεφτει τετοιες κρυπτες και ο 'YanniG' τωρα ο Υμητος θα ηταν οικοπεδο απο τις πετρες που θα μετακινουσαμε για να βρουμε οσα εχει βαλει "κατω απο πετρες" ! :lol:

Θα μου πεις σαμπως με τα κουτια που συζηταμε που ξερεις, μπορει καποια στιγμη ,πανω στο ψαξιμο, να ξεβιδωσεις και καμμια αληθινη αποχετευτικη σωληνα ,με οτι ηθελε προκυψει ! :o

Μα στ'αληθεια τωρα, με τι την εσκαψες και τι 'ρατσα' πετρας ειναι ;

Link to comment

η κρύπτη είναι από πουρόπετρα,αρκετά μαλακή πέτρα που με ένα τρυπάνι και κοπίδι κόβετε εύκολα(ιδιαίτερα όταν είναι υγρή),η επιλογή αυτής της πέτρας έγινε γιατί πρόκειται να μπει σε περιοχή με πολλές από αυτές (άντε βρε στην,ήρθα να σας δυσκολέψω λίγο)

 

έτυχε μια φορά να πάω να βρω μια κρύπτη με φυσικό καμουφλάζ αλλά την βρήκα κατεστραμμένη(καθόλου καμουφλάζ) είμαι και καινούριος και δεν ξέρω αν αυτό θεωρείτε φυσικό καμουφλάζ ή απλά 3-4-5 αστέρια δυσκολίας

με την ευκαιρία μιας και θα την τοποθετήσω κάποια στιγμή τι βαθμό να την βάλω ???

συγνώμη που γυρνάω το αρχικό θέμα σε άλλο θέμα αλλά νομίζω το (Ιδιοκατασκευές)μας επιτρέπει να βαθμολογήσουμε τις κατασκευές μας.

 

ας κάνω και την αρχή

στα κουτάκια του συμπαίκτη GregoryGR θα έβαζα ένα 3 σαν βαθμό δυσκολίας

 

φιλικά Μπαμπήνος και Μπαμπήνος

Link to comment

Να σου πω την προσωπικη μου αποψη. Υπαρχουν δυο σχολες:

α) Αυτοι που κρυβουν τα κουτια για να μην τα βρισκουν οι muggle's αλλα να τα εντοπιζουν οι geocachers,

β) Αυτοι που κρυβουν τα κουτια αλλα δεν τα βρισκουν ουτε οι μεν ουτε οι δε !

Προσωπικα θεωρω οτι η πρωτη 'σχολη' ειναι ποιο μαγκες απο τους δευτερους για τους παρακατω λογους:

1) Δεν βγαζουν χωρις λογο και αιτια την ψυχη των συμπαικτων τους.

2) Δεν κινδυνευουν να βανδαλιστει ευκολα η κρυπτη. Αν εισουν muggle και εβλεπες καποιους με κατι μηχανακια στο χερι να αναποδογυριζουν τα παντα, δεν θα ειχες την απορια τι σ...α ψαχνουν ολοι αυτοι;

3) Εχεις πολλα :) και αυτο σου δινει χαρα και ικανοποιηση.

4) Δινεις πολλα :) στους αλλους και αυτο μας δινει ολους χαρα και ικανοποιηση.

5) Μειωνεις στο ελαχιστο τις DNF :( και γλυτωνεις απο απρογραμματιστες επισκεψεις για να κανεις ενα ελεγχο του γιατι συμβαινει αυτο.

6) Δειχνεις στους αλλους οτι σου κοβει ρε παιδι μου και δεν χρειαστηκε να το χωσεις στου βοδιου το κερατο για να μην το βρισκεις ουτε εσυ που το εβαλες! (Αυτο με του βοδιου το κερατο ,ωραια ιδεα για κρυπτη δεν ειναι ;) ;

7) Αν θελεις να κανεις puzzle κανε puzzle ρε γ....ο ! Μην βαζεις τους συμπαικτες σου, αφου εχουν σκαρφαλωσει στον Γραμμο και το Βιτσι να ψαχνουν και να μην βρισκουν το ρημαδοκουτο! Αν σπασεις μετα κανα ποδι θα φταινε αυτοι που σε καταριοντουσαν ;

8) Αν βαλεις ενα κουτι σε ενα χρηματοκιβωτιο στην κορυφη του Ολυμπου ενω ο συνδυασμος ειναι στη Ροδο τι 5Χ5 να βαλεις αμα δεν ειναι να παει να το βρει ουτε ενας ; Δεν εχει ουσια...

Αυτα σαν μια προχειρη απαντηση .

Τωρα μενει να δουμε γιατι βαθμολογεις με τρια, τα κουτακια του GregoryGR.

Ειναι μετρια σαν κατασκευη ή ειναι μετρια δυσκολα στην ανευρεση τους ;

Μην ξεχναμε οτι το μεγεθος και το περιβαλλον επιβαλουν πολυ τον τροπο της καλυψης. Ενταξει απαγορευεται το θαψιμο,αλλα αμα στησεις ενα φορτηγακι πετρες απο πανω, αντιστοιχει με θαψιμο !

Και τι ειναι ευκολο στην ανευρεση ,με βαθμολογια 1 π.χ. ;

Ενα κουτι που αναγνωριζει ενας Geocacher αλλα δεν φαινεται περιεργο σε εναν ασχετο, ειναι μια καλη κρυπτη και δεν χρειαζεται βαθμολογια πανω απο 1-2 .

Τωρα αν βαλεις ενα κουφιο κουτσουρο με ενα ταπερ μεσα στην Ομονοια θα ειναι δυσκολια 0 ενω αν το βαλεις σε ενα δασος μπορει να ειναι 4.

Αν βαλεις μια σωληνα αποχετευσης στο δασος ,ε τι να σου πω, μονο τυφλος δεν θα την βρει !

Δεν λεω οτι ειμαι ο ειδικος, αλλα ετσι προς χαριν συζητησης... :D

Link to comment

Τωρα μενει να δουμε γιατι βαθμολογεις με τρια, τα κουτακια του GregoryGR.

Ειναι μετρια σαν κατασκευη ή ειναι μετρια δυσκολα στην ανευρεση τους ;

Μην ξεχναμε οτι το μεγεθος και το περιβαλλον επιβαλουν πολυ τον τροπο της καλυψης.

για την κατασκευή θα έβαζα 10 ,το 3 πήγε για την ανεύρεση .

ίσως να έχω παρερμήνευση το παιχνίδι ,δεν έχω βρει πολλά αλλά προσωπικά θα ήθελα περισσότερο παίδεμα ώστε να τα βρω.

θα ήθελα πραγματικά να παιδευτώ για μέρες,αλλιώς υπάρχει και το GeoCheckpointing που ανέφερε ο GregoryGR http://www.geocheckpointing.com/

Link to comment

Αν θες να παιδευτεις τοτε χτυπα ενα δυο ΜοΜ πχ. GC213AF και να εισαι σιγουρος οτι θα παιδευεσαι ΠΟΛΛΕΣ μερες !

Και αμα τα βρεις παλουκια μπορω να σε βοηθησω !

Link to comment

Απλα, ενα ξεκινησε ο r10n και αγκομαχαει σχεδον ενα χρονο τωρα ! Αν ριξεις μια ματια στο forum για το 12 θεοι του Ολυμπου, θα δεις τι εννοω. Προσπαθω να κανω τον Ποσειδωνα (καπου στο Σουνιο , λεω) αλλα με εχει παει πισω ο καιρος . Αν τωρα θελεις εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος να το συνεχισουμε, εμπειριες υπαρχουν, μπορουμε να το ολοκληρωσουμε .

Link to comment

Έχετε δίκιο παιδιά, στο παραπάνω βίντεο δεν είχα σκοπό να δείξω δύσκολη στην ανεύρεση κρύπτη, αλλά απλά την ιδέα της κατασκευής από σωλήνες.

 

Στο επόμενο βίντεο όμως μπορείτε να δείτε πως από αυτό τον σωλήνα μπορούμε να φτιάξουμε κρύπτες που πραγματικά δύσκολα εντοπίζονται :)

 

Έχουμε φτιάξει σε διαφορετικά χρώματα: καφέ, πράσινα παραλλαγής, γκρίζα, εξαρτάται από το πού θέλετε να την κρύψετε. Το σίγουρο είναι ότι ένα τέτοιο πράγμα δεν φαίνεται εύκολα μέσα στο δάσος ή ανάμεσα στις πέτρες.

 

Αυτές οι κρύπτες από το βίντεο ήδη έχουν τοποθετηθεί και μερικοί ήδη είχαν την τύχη να τα βρουν. Ειδικά μια παρόμια αλλά μικρότερη κρύπτη μου στο Μπάνσκο Βουλγαρίας είχε μεγάλη πέραση:

http://coord.info/GC289XE

 

Ελπίζουμε να σας αρέσει η ιδέα :)

 

Link to comment

Και γιατι μας λες οτι ειναι δικη σου ιδεα ,αφου ειναι ξεκαθαρο οτι εισαι βοηθος ? Φαινεται απο το video αλλωστε οταν αφου σου δειξει τι να κανεις παει αλλου και σ'αφηνει να τελειωσεις ! Ή εκει που δεν ξερεις τι να πεις για το επομενο σταδιο και σε συμπληρωνει... :D

Σκεφτηκες να το κυλισεις σε φρυγανα (πευκοβελονες ή φυλλα ) ενω ειναι ακομα φρεσκος σχετικα ο αφρος ?

Link to comment

Δεν είπα ποτέ ότι είναι δική ΜΟΥ ιδέα :)

Όχι, δεν δοκίμασα.

Μην αλλαζεις θεμα ! :lol: Το προβλημα δεν ειναι στην πατροτητα του θεματος, αλλα στο οτι αλλος ειναι ο καλφας και συ εισαι τσιρακι !! :rolleyes:

Link to comment

νομίζω ότι εδώ χωράει η ερώτηση μου.

πρόλογος

κατασκευάζω και εγώ "ιδιαίτερες κρύπτες" και θα ήθελα να δείξω το τι κατασκεύασα για κρύπτη

Ερώτηση 1

δείχνοντας την κατασκευή και πώς δουλεύει δεν μαρτυράμε την κρύπτη ???

 

Ερώτηση 2

μπορώ να μοιραστώ με τους συμπαίκτες τις κατασκευές μου ? ή θα χαλάσω την μαγεία του παιχνιδιού ?

Link to comment

Αλφον : Εμ , να μη μας δειξεις ; Να δουμε και καμμια καινουρια ή να βελτιωσουμε τις παληες ιδεες μας ;

Βητον : Αυτο δεν το αντεληφθην ! Δηλαδη πως αποκαλυπτεις την κρυπτη ; Φασον τις κανεις ιδιες ή με καλουπι τις χυνεις ; Αμα ειναι διαφορετικες μεταξυ τους τι αποκαλυπτεις ; Αμα σου δειξω εγω μια σωληνα αποχετευσης θα καταλαβεις που ειναι η θεση που την εκρυψα;

Γαμον : Αμα δεν μοιραστεις με τους συμπαικτες σου τις κατασκευες με ποιους θα τις μοιραστεις; Οι muggles αποκλειονται . Οι geocacher ειναι αυτοι που επιτρεπεται (επιβαλεται !) να τα δουν ! Η εξισωση εχει μονο μια απαντηση : Τα μοιραζεσαι !

Δελτον : Η μαγεια του παιγνιδιου ειναι να κρυβεις ετσι που να το βρισκουν οι geocachers ΠΑΝΤΑ και οι muggles ΠΟΤΕ ! Αλοιως δεν κανεις για μαγος .Εισαι για την πλατεια με το κοινο, να χειροκροτας ! :laughing:

Εψιλοτον : Αντε τελειωνε και μας εφαγε η αγωνια ... περιμενουμε !

Ζητον : Δεκτες και ημιτελεις ιδεες για επεξεργασια και προτασεις .

Ητον : Λογω Hobby /επαγγελματος, μπορω να βοηθησω με κατασκευες και ιδεες για εμπλοκη ηλεκτρονικων συσκευων και μηχανισμων.

Link to comment

Mimhs θέλω να πω πως αποκαλύπτεις τον τρόπο που ανοίγει η κρύπτη όπως θα δεις στο βίντεο,όταν θα πέσεις επάνω σε μια τέτοια κρύπτη τώρα πια θα ξέρεις και χαλάει την μαγεία να προσπαθήσεις να καταλάβεις τη λέει ο φύλακας με το "χτυπήστε την πόρτα για να σας ανοίξουν τα πουλιά" .

το κουτί έχει 2 ορόφους ώστε και να μπουν πουλιά επάνω δεν θα ενοχληθούν από την κρύπτη που είναι στο ισόγειο :)

Link to comment

Μαλιστα !

Α' : Κοβεις το ζουληγμα απο το δαχτυλο στην πορτα ,και δειχνεις μονο το πριν και το μετα . Ετσι κρυβεις τον 'κωδικο'.

Β' : Προτεινεις σε οποιον θελει να το φτιαξει για δικη του κρυπτη (αυτο ή κατι αντιστοιχο ) να του στειλεις την διευθυνση με το πληρες βιδεο της υπερπαραγωγης σου , συμπεριλαμβανοντας το 'directors cut' .

Γ' : Μας προτεινεις την αποστολη των λεπτομερειων της κατασκευης ή μετατροπης που εκανες στο οικοδομημα.

Δ' : Φροντιζεις να συμβληθεις με Ωτορινολαριγκολογο διοτι πολυ θα κουφαθουν σαν και μενα, να βγαζεις τα εξοδα .

Ε' : Ποσοι θα ερθουν στην κρυπτη και ποσοι απ'αυτους θα μπουν στο ελληνικο φορουμ ωστε να τους χαλασει η εκπληξη ;

Ζ' : Για λεγε ,εχεις καμμια αλλη ιδεα . Πολυ θα ηθελα να το κουβεντιαζαμε γυρω απο ενα τραπεζι . Να ριξουμε ενα brainstorming περι του θεματος...

Και κατι ασχετο αλλα και σχετικο ! Καποιος, αμερικανος νομιζω, εγγραφε στο προφιλ του : " Don't mess with a geocacher . They know a thousand ways to hide a body ! "

Link to comment

Α' οκ στις επόμενες κατασκευές θα κόψω το δάχτυλο (αν και μετά από 10 κατασκευές δεν θα έχω δάχτυλο για να κόψω :) )

Β' σωστό

Γ' είμαι στη διάθεση σας να σας δώσω πληροφορίες για όπιον ενδιαφέρετε

Δ'

Ε' είναι και αυτοί που επισκέπτονται το βίντεο στο youtube (το λύσαμε αυτό κόβοντας το δάχτυλο )

Ζ' ιδέες πολλές ,κατασκευές μεγάλες και όχι φιλμάκια ,δυσκολεύομε να βρω μέρος που αξίζει χωρίς να χρειαστεί να κάψω αρκετό καύσιμο.

Link to comment

Το Ζ μου φανηκε ιδιαιτερα ενδιαφερον !

Για ριξτα να δουμε τι σκεφτεσαι .Χωρις πολλες λεπτομερειες ,μια γευση, και το συζηταμε.

Προσωπικα σκεφτομαι ενα-δυο κολπακια ,οπως ενα μικρο πομπο FM ,να δινω την συχνοτητα στην σελιδα και με φωνη ή με κωδικα Morse να δινω τις συντεταγμενες. Κατι σαν multi cache δηλαδη.

Αυτο μου δινει την δυνατοτητα να εχω τον πομπουδακο μονιμα ανοιχτο σε καποιο σπιτι που εχει ρευμα ενω η κρυπτη θα ειναι σε αλλο μερος χωρις κοσμο.

Το εμποδιο μου ειναι πως θα κανω τον σταθμο να μεταδιδει συνεχεια το ιδιο μηνυμα και σε περιπτωση διακοπης ρευματος να αρχιζει παλι.

Μια δευτερη ιδεα ειναι ενα Gadget, που καταλαβαινει οτι στα 4-5 μετρα υπαρχει κινητο τηλεφωνο και ενεργοποιει ενα μικρο μοτερ 3 φορες επι 2 δευτερολεπτα για καθε ενα λεπτο που λειτουργει το τηλεφωνο.

Χρειαζεται 3 βολτ μπατταριες και κραταει αρκετο διαστημα. Μεχρι στιγμης ειναι σε λειτουργια με 2 μπατταριες ΑΑΑ ενα μηνα και το παρακολουθω.

Θα μπορουσε να ξεκλειδωνει κατι ή να αναβει ενα LED πχ, που ειναι και οικονομικο σε καταναλωση.

Διαθετω τρια κομματια και ειμαι στο ψαξιμο της χρησης τους. Μπορεις να κανεις κληση σε οποιοδηποτε νουμερο, οποτε δεν εχει κοστος για τον χρηστη (ακομα και σε τυχαιο νουμερο με 6-7 ψηφια, οποτε δεν χρεωνει !).

Φυσικα διαθετω το ενα για οποιον εχει μια καλη ιδεα. Τα αγορασα απο μαγαζι -ενα ευρω οτι παρεις- και ετσι δεν μου ειναι κοστος.

Ιδεες κανεις ;

Link to comment

για το morse code μόλις τώρα το δοκίμασα (χωρίς πομπό fm,απλά ένα ηχείο) γιατί μου άρεσε σαν ιδέα ,θα χρειαστείς ένα μικροελεγκτή (εγώ έβαλα ένα atmega328) όπου θα του φορτώσεις τον κώδικα μορς (beep ή PTT)και στην έξοδο του για το ηχείο συνδέεις το μικρόφωνο του πομπού

πολύ καλή ιδέα και εύκολη με ένα arduino,αν αποφασίσεις να το φτιάξεις και θες βοήθεια ευχαρίστως να σε βοηθήσω όπου μπορώ

morsefm.jpg

αυτά για σήμερα

Edited by mpampinos
Link to comment

Τεθηκαν τα θεμελια για την υπερπαραγωγη " Ο δρομος με τα μπιπ " μετα απο τις προτασεις συνεργασιας της εξαιρετικης και πρωτοπορου εταιρειας " Μπαμπινος Tech Co. " και της "mimhs.gr AE". Αν και οποτε ολοκληρωθει το εργο, γιατι ακομα ειναι στο 'ψαξιμο' ,θα σας ενημερωσουμε σχετικα ! Βεβαιως απανταμε σε αποριες και δεχομαστε προτασεις για την δημιουργια πολυμετοχικου οργανισμου ... :laughing:

Link to comment

Αναβιωση του θεματος λογω αρχης σεζον. Χτες πηγα σε αποθηκη υδραυλικων και για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης για το κοστος, παραθετω τις πληροφοριες που μου εδωσαν. ΔΕΝ λεω οτι ειναι οι καλυτερες ή φθηνοτερες. Συγκριτικα στοιχεια επαναλαμβανω !

Το Φ ειναι η διαμετρος σε χιλιοστα.

Σωληνες PVC αποχετευσης :

ΔΙΑΜ_ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΤΡΕΧΟΝ________ΒΙΔΩΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ

Φ40__0.90 λεπτα το μετρο_______0.60 λεπτα το τεμαχιο

Φ50__1.20 λεπτα το μετρο_______0.70

Φ63__1.60 λεπτα το μετρο_______0.80

Φ75__2.20 λεπτα το μετρο_______0.90

Φ100_3.00 λεπτα το μετρο_______1.00

Φ125_5.50 λεπτα το μετρο_______1.70

Link to comment

Το είχα υποσχεθεί από καιρό αυτό το βίντεο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ :)

Φιάχνουμε κρύπτες Geocaching

 

Μπορώ να κατασκευάσω κουτιά με τέτοιους σωλήνες αποχέτευσης ,τους οποίους τους μάζεψα από αλλαγή σωλήνων μιας οικοδομής? Έχουν και λίγο γρέζι μέσα και μια εσανς βοθρίλας !!!

Link to comment

Το είχα υποσχεθεί από καιρό αυτό το βίντεο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ :)

Φιάχνουμε κρύπτες Geocaching

Καλησπέρα, ενδιαφέρον αυτό το βίντεο που ανέβασες με το καμουφλάζ κρύπτης...ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται με αφρό πολυουρεθάνης να κανεις καμουφλάζ σε πλαστικό ταπερ αδιάβροχο Lock and lock. Εννοώ ο αφρός κολλάει πάνω στο κουτί? μπορέις και να το βάζψεις μετα;

Link to comment

Γεια σου Γιάννη,

 

Όπως λέω και στο άλλο βίντεο (

) για να κολλάει καλά ο αφρός, και κυρίως για να μην ξεκολλάει μετά από καιρό σε εναλλαγές θερμοκρασίες έξω (κρύο-ζέστη), στο πλαστικό κουτί καλά θα ήταν να κάνεις 2 πράγματα:

 

1) να το τρίψεις με ένα χοντρό γυαλόχαρτο για να κάνει χαραξιές στο πλαστικό ή να το χαράξεις λίγο με κάτι άλλο (π.χ. μαχαίρι ή καρφί)

 

2) πριν περάσεις τον αφρό, να βρέξεις το κουτί για να κολλάει ο αφρός καλά την ώρα που το περνάς.

 

Και ναι, μπορείς μετά να το βάψεις με σπρει όπως δείχνω και στο παραπάνω βίντεο.

 

Μετά από χρόνια το χρώμα μπορεί να φεύγει σε σημεία, αλλά γενικά η κρύπτη κρατάει. Να ένα παράδειγμα τέτοιας κρύπτης που έβαλα πριν από 4 χρόνια και είναι ακόμα μια χαρά, αν και ξέβαψε αρκετά:

http://www.geocaching.com/geocache/GC289XE_aegean-spirit

 

Δες πως ήταν όταν την έβαλα: http://imgcdn.geocaching.com/cache/large/b563b9b6-fb93-4898-8ade-d6ea61c6a707.jpg

 

Και δες πως έγινε μετά από 3 χρόνια:

http://imgcdn.geocaching.com/cache/log/large/243746ae-e582-436b-8dad-9556de736e6b.jpg

Link to comment

Γεια σου Γιάννη,

 

Όπως λέω και στο άλλο βίντεο (

) για να κολλάει καλά ο αφρός, και κυρίως για να μην ξεκολλάει μετά από καιρό σε εναλλαγές θερμοκρασίες έξω (κρύο-ζέστη), στο πλαστικό κουτί καλά θα ήταν να κάνεις 2 πράγματα:

 

1) να το τρίψεις με ένα χοντρό γυαλόχαρτο για να κάνει χαραξιές στο πλαστικό ή να το χαράξεις λίγο με κάτι άλλο (π.χ. μαχαίρι ή καρφί)

 

2) πριν περάσεις τον αφρό, να βρέξεις το κουτί για να κολλάει ο αφρός καλά την ώρα που το περνάς.

 

Και ναι, μπορείς μετά να το βάψεις με σπρει όπως δείχνω και στο παραπάνω βίντεο.

 

Μετά από χρόνια το χρώμα μπορεί να φεύγει σε σημεία, αλλά γενικά η κρύπτη κρατάει. Να ένα παράδειγμα τέτοιας κρύπτης που έβαλα πριν από 4 χρόνια και είναι ακόμα μια χαρά, αν και ξέβαψε αρκετά:

http://www.geocaching.com/geocache/GC289XE_aegean-spirit

 

Δες πως ήταν όταν την έβαλα: http://imgcdn.geocaching.com/cache/large/b563b9b6-fb93-4898-8ade-d6ea61c6a707.jpg

 

Και δες πως έγινε μετά από 3 χρόνια:

http://imgcdn.geocaching.com/cache/log/large/243746ae-e582-436b-8dad-9556de736e6b.jpg

Ευχαριστώ! Ενδιαφέρον αυτό το κόλπο με τον αφρό πολοουρεθάνης, κάνει καλό καμουφλάζ στην κρύπτη και φαίνεται σαν πέτρα ή ξύλο και δεν φαίνεται καθόλου.

Link to comment

Να σημειώσω επίσης ότι η εμπειρία μου έδειξε ότι:

 

1) Σε βάθος χρόνου ο αφρός ξεκολλάει, γιαυτό όπως είπα προηγουμένως θα πρέπει να κάνουμε εξαρχής τις ενέργειες ώστε να το αποφύγουμε (όπως περιέγραψα παραπάνω)

 

2) Να προσπαθούμε να μην βάζουμε πολύ αφρό, όσο λιγότερο γίνεται, γιατί καταρχήν ο αφρός φουσκώνει πολύ καθώς στεγνώνει και κατά δεύτερο αν έχουμε πολύ παχύ στρώμα αφρού, σε βάθος χρόνου σπάνε κομμάτια όταν τον πιάνουν οι παίκτες και το επανατοποθετούν.

Link to comment

Να σημειώσω επίσης ότι η εμπειρία μου έδειξε ότι:

 

1) Σε βάθος χρόνου ο αφρός ξεκολλάει, γιαυτό όπως είπα προηγουμένως θα πρέπει να κάνουμε εξαρχής τις ενέργειες ώστε να το αποφύγουμε (όπως περιέγραψα παραπάνω)

 

2) Να προσπαθούμε να μην βάζουμε πολύ αφρό, όσο λιγότερο γίνεται, γιατί καταρχήν ο αφρός φουσκώνει πολύ καθώς στεγνώνει και κατά δεύτερο αν έχουμε πολύ παχύ στρώμα αφρού, σε βάθος χρόνου σπάνε κομμάτια όταν τον πιάνουν οι παίκτες και το επανατοποθετούν.

Οκ καταλαβα, αλλά όμως υπάρχουν και διάφορα άλλα κόλπα για καμουφλάζ , κάτι αυτοκόλλητες ταινίες καμουφλάζ, που τις έχω αγοράσει δες εδώ:http://www.geocoinshop.eu/Camouflage:::67.html?XTCsid=951br1fpl6er4nchfb45k89ur1

και επίσης έχω δει και έναν άλλο τρόπο βαψίματος-καμουφλάζ, δες το βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=C3dIRLqpzUk . Την πρώτη μέθοδο τις ταινίες τις έχω χρησιμοποιήσει είναι πολύ καλές και ανθεκτικές...αλλά αρεκί να μην το βλέπει το κουτί ο ήλιος βέβαια, θέλει να είναι σε μέρος σκιερό.. ¨οσο για τη δεύτερη μέθοδο με το βάψιμο το έχεις δοκιμάσει; είναι καλό;

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...