Jump to content

Nederland: Geocaching organisaties en groepen


Sivota

Recommended Posts

Dit topic dient om ieder op te hoogte te brengen van landelijke, regionale en locale geocaching organisaties in Nederland.

De groepen die hieronder worden genoemd ondersteunen bijvoorbeeld ‘eventcaches’ en online forums waarop geocachers in dezelfde regio elkaar kunnen leren kennen en informatie uitwisselen.

Geocaching organisaties kunnen een sleutelrol spelen in het onderhouden van goede relaties met natuurbeheerders van de parken en bossen waar we ons spel spelen.

Betrokkenheid bij landelijke, regionale en locale groepen is een prima manier om nieuwe vrienden te maken en antwoorden te vinden op vragen over geocaching in Nederland.

 

De vertegenwoordigers van de organisaties zijn hierbij uitgenodigd om dit topic te onderhouden als een lijst met handige links naar geocaching groepen in Nederland.

Schrijf gerust een kort bericht over jouw geocaching groep, waarbij je de naam opgeeft, de regio waarin je actief bent en een link naar de website, het forum of een mailinglijst.

Als de informatie verandert, plaats dan een nieuw bericht.

 

Gebruik dit topic alsjeblieft niet om individuele events of initiatieven van je groep te promoten.

Je kunt daarvoor een apart topic openen.

 

Laat commentaar op elkaar achterwege a.u.b.

Edited by Sivota
Link to comment

Deventer Cachers Gilde.

 

Alle cachers die in Deventer wonen kunnen zich als lid aanmelden bij het DCG.

Het DCG bestaat sinds 2008 en heeft als doel om samen te cachen, caches te leggen, en kennis en informatie uit te wisselen. Dit alles zonder enige verplichting in een gezellige en ongedwongen sfeer.

 

Zoals gebruikelijk bij een Gilde zijn er ervaren en minder ervaren teams. In goede samenwerking vullen ze de kaart in de omgeving van Deventer met caches.

 

Door of namens het DCG worden er jaarlijks een aantal events georganiseerd zoals: het jaarlijjkse bbq-event, het halfjaarlijkse stamtafel-event, en een of twee keer per jaar een WWFM. Op dit moment (mei 2011) bestaat het DCG uit ruim 50 teams.

 

Het DCG heeft een eigen website www.deventercachersgilde.nl

 

Daar kunnen leden posten en lokaal nieuws verkrijgen.

Edited by Wad-Seekers
Link to comment

Stichting Geocaching

 

Wat doet Stichting Geocaching:

 

Via onze website bieden wij een platform waar gebruikers van de verschillende cache websites elkaar kunnen ontmoeten, discussie kunnen voeren en van gedachte kunnen wisselen. Ook proberen wij alle mogelijke informatie samen te brengen op deze website.

 

De Stichting beheert de website geocachers. Hier kunnen gebruikers gratis hun eigen website maken in HTML. Ondertussen zijn er al meer dan 100 subdomeinen van geocachers die hun eigen website hebben. Wil je ook GRATIS je eigen website? Meld je dan via het formulier.

 

Wij organiseren jaarlijks een bijeenkomst. Deze bijeenkomst is een heel weekend en wordt georganiseerd in Kessel Limburg. Doel van deze bijeenkomst is het organiseren van een internationaal gebeuren waar gebruikers elkaar kunnen ontmoeten. Dit gebeurt 's vrijdags tijdens het eten van ter plekke vers gerookte forel en om het kampvuur. 's Zaterdags proberen we elk jaar weer leuke caches te plaatsen waaronder een nacht droppingscache, leuke en interessante presentaties te organiseren. 's Avonds is er een geheel verzorgde BBQ welke elk jaar weer een feest is.

 

Op verzoek doen wij interviews geven aan media of geven uitleg aan groepen waar dit gewenst is. Ook is het mogelijk om via afspraak in het weekend leuke bedrijfsuitjes te doen via de Stichting. Wij geven dan een uitleg en gaan daarna natuurlijk het leukste doen. Lekker buiten kissie zoeken.

 

Stichting Geocaching.

Edited by Remunj
Link to comment

Globalcaching (www.globalcaching.eu)

 

Globalcaching is Hét geocaching portaal van Nederland en België en tevens de grootste Nederlandse geocache site wbt aantal geocaches en functionaliteiten.

We zijn een geocaching portaal, omdat we meerdere geocache sites, waaronder de grootste, geocaching.com, ondersteunen.

 

Naast de vele zoekmogelijkheden naar geocaches, werken we ook samen met Groundspeak, Magellan, natuurbeheerders en vele anderen, om zoveel mogelijk te kunnen bieden voor de geocachers en de samenwerkende partijen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld de gebiedsinformatie, waarbij je eenvoudig kunt zien bij wie je moet zijn om toestemming te krijgen voor een cache te leggen in een bepaald gebied.

 

Globalcaching.eu

Edited by globalcaching.eu
Link to comment

GEOLOL GEOCACHERS EN OVERIGE LIEFHEBBERS OMGEVING LOPIKERWAARD

 

Deze groep geocachers in de Lopikerwaard is eigenlijk meer een vrienden groep met een prettige afwijking.... De afgelopen 5 jaar hebben wij het MZLE georganiseerd, CITO's met Staatsbosbheer.

Daarnaast organiseren wij met de vriendegroep weekeindjes weg om te cachen, of gaan we regelmatig met wie kan een aantal caches lopen om veel GEOLOL te hebben

Op dit moment werken wij aan een nieuwe website GeoLoldie een publiek en gesloten gedeelte zal hebben. Deelname aan geolol is op uitnodiging want het moet een geintje blijven, wij streven niet na een platform te worden voor onze omgeving mbt geocaching. Een aantal heeft een rol gespeeld in de Nederlandse stichting, onze stel regel is dat er voldoende sites zijn die dienst doen als een platform.

 

Wel is het leuk om af en toe met andere geocache groepen af te spreken om samen een nacht cache of bv een weekeinde op pad te gaan. Goed voor de contacten en lol.

 

Wil je meer weten? kijk dan een keer op de site

Link to comment

GEOFRIENDS

Wij zijn een groep van 7 geocacheteams : Team Mac Bean Stash, Ellino, Mr Loggy, Fine-Line, Demostar, The Heuv en The Axe Factor. Alle teams zijn afkomstig uit de provincie Gelderland, Nederland. Via onze gezamenlijke hobby, geocaching, zijn wij bij elkaar gekomen. In 2010 zijn wij op het idee gekomen om onder de naam Geofriends samen bijzondere geocache-acties te bedenken. Onze activiteiten kunt u op onze website terugvinden. De website biedt tevens een schat aan informatie voor startende en gevorderde Geocachers. Via onze Twitter-account @geofriendsnl houden wij geïnteresseerden op de hoogte van onze activiteiten.

www.geofriends.nl

wp35deeb8e_06.png

Link to comment

I am trying to find other interested geocachers from the Groningen area, as I have just moved here and would like to meet new people. I have set up a facebook group, and am hoping to get a great group of people who are willing to help out with difficult caches, post their geocaching adventures and maybe meet up on a regular basis. I saw there were a few meets in the area but I have been or are unable to attend. I am thinking of making my own meet coming soon.

 

https://www.facebook.com/groups/925199077553272/

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...