+ru.beus Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 To oficjalnie Zapraszam na Geomajówkę w Warszawie - data 14 maja o 18-tej http://coord.info/GC2RRWG Jutro potwierdzę rezerwacje pięterka w knajpce. Szczegóły dot. keszowania w Lesie Kabackim podam przed weekendem majowym, albo tuż po - zależnie od tego co uda mi się założyć. Myślę nad jakimś multakiem - być może po prostu wykorzystam elementy już istniejącej ścieżki edukacyjnej, aby zrobić spacer po kilku punktach i popodziwiać piękno wiosennego lasu, posłuchać ptaszków itp Knajpka znajduje się dosłownie 5 minut od stacji końcowej warszawskiego metra, w pobliże podjeżdża bezpośredni autobus z Dworca Centralnego jaki i Wschodniego. Z Lotniska też nie jest problem - na Ursynów, pod jedną ze stacji metra dojeżdża autobus 148. Quote Link to comment
+wantsky Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 super ekstra ja będę na pewno i przytargam kolegę z Niemiec - Rhoener Calmunda Quote Link to comment
+ru.beus Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 Uprzedziłem obsługę, że wśród gości mogą być osoby nie mówiące po polsku. Ponieważ musiałem podać orientacyjną liczbę osób, to podałem zakres do 20-tu osób. Pięterko zarezerwowane jest na hasło... GEOCACHING :-D Ps. Obawiam się czy dogadam się z ew. gośćmi zza granicy. Języki obce nie są moją najmocniejszą stroną :-( Quote Link to comment
+wantsky Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Uprzedziłem obsługę, że wśród gości mogą być osoby nie mówiące po polsku. Ponieważ musiałem podać orientacyjną liczbę osób, to podałem zakres do 20-tu osób. Pięterko zarezerwowane jest na hasło... GEOCACHING :-D Ps. Obawiam się czy dogadam się z ew. gośćmi zza granicy. Języki obce nie są moją najmocniejszą stroną :-( dogadamy się, spokojnie, ja mogę tłumaczyć Quote Link to comment
+ru.beus Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 dogadamy się, spokojnie, ja mogę tłumaczyć Z góry dziękuję. Ps. Dziś schowałem pierwszą skrzyneczkę, która zostanie opublikowana kilka dni przed Eventem. Quote Link to comment
runfixe Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 no cóż, będę z wami duchem! Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Dwie (w tym jedna multi) z planowanych 3 skrzynek (jak się zaopatrzę w fanty, coby samych nędznych mikrusów nie dawać, to może będzie i czwarta) w Lesie Kabackim już schowałem. Publikacja nastąpi po najbliższym weekendzie, tak więc będzie czas aby pobrać współrzędne. Wyznaczyłem również miejsce zbiórki, dla tych co chcą przed eventem poszukać keszy Współrzędne: N 52 07.729 E 021 02.625 Radziłbym zabrać jakieś obuwie turystyczne, bo w lesie w paru miejscach jest dość mokro, a miejscami wręcz 'bagniście'. Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Bardzo zaluje, ale kolejny event przejdzie mi obok nosa, juz sie cieszylem na sama mysl a tu masz W kazdym razie dzieki Rubeus za inicjatywe i chec podjecia sie tego zadania, moze w jesien ja cos takiego zrobie ale na podlasiu. Milej zabawy... Quote Link to comment
+soolash Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Bardzo zaluje, ale kolejny event przejdzie mi obok nosa, juz sie cieszylem na sama mysl a tu masz W kazdym razie dzieki Rubeus za inicjatywe i chec podjecia sie tego zadania, moze w jesien ja cos takiego zrobie ale na podlasiu. Milej zabawy... ...na Podlasie też postaram się dotrzeć :-). Z przyjemnością... Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Jak tylko wroce, to pomysle... Quote Link to comment
lavinka Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Wielkie dzięki za miły wieczór, co prawda się nieco z Meteorem spóźniliśmy, ale to wina zbyt dużej ilości skrzynek w okolicy Quote Link to comment
+soolash Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Wielkie dzięki za miły wieczór, co prawda się nieco z Meteorem spóźniliśmy, ale to wina zbyt dużej ilości skrzynek w okolicy Wszyscy życzymy sobie tego rodzaju problemu :-). BTW: Spotkanie było kameralne a atmosfera przemiła. Cieszę się, że mogłem w nim uczestniczyć i poznać kolejnych geozakręconych. Quote Link to comment
+Mosznir Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Pytanie za 100 punktów, czy ktoś byłby chętny na event 23 lipca (sobota) tego roku w Warszawie bo na 99 % będziemy w stolicy i chętnie byśmy gdzieś na piwo wyszli. Quote Link to comment
+wantsky Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 ja byłbym bardzo chętny, ale ostatnio mam złą passę i jak cokolwiek zaplanuję to plany legną w gruzach ze względu na różnorakie czynniki Quote Link to comment
+ru.beus Posted June 9, 2011 Author Share Posted June 9, 2011 23 lipca to ja się jeszcze urlopuję na podgrójeckiej wsi :-( Quote Link to comment
lavinka Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Pytanie za 100 punktów, czy ktoś byłby chętny na event 23 lipca (sobota) tego roku w Warszawie bo na 99 % będziemy w stolicy i chętnie byśmy gdzieś na piwo wyszli. Środek wakacji, ciężka sprawa, może nas nie być z Meteorem. Eventy chyba lepiej planować po sezonie, jakiś wrzesień, początek października... Quote Link to comment
+Mosznir Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 No właśnie po sezonie to nie będzie mnie w Warszawie dlatego o lipiec pytałem, no szkoda szkoda :)może kiedy indziej Quote Link to comment
+formicaPL Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 a co za problem czy w sezonie czy po Trzeba zrobić dwa po prostu - jedno w lipcu, jedno w październiku. Czesi robią regularne spotkania co miesiąc sobie. Quote Link to comment
+ru.beus Posted June 10, 2011 Author Share Posted June 10, 2011 (edited) mini eventy można robić w postaci forumowego piwa :-D Edited June 10, 2011 by ru.beus Quote Link to comment
+Mosznir Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 a co za problem czy w sezonie czy po Trzeba zrobić dwa po prostu - jedno w lipcu, jedno w październiku. Czesi robią regularne spotkania co miesiąc sobie. No ja bym chętnie założył event tak o:P kto przyjdzie ten przyjdzie ale w Polsce obawiałbym się samotnego picia piwa:P, za mało nas jeszcze. Quote Link to comment
+ru.beus Posted June 10, 2011 Author Share Posted June 10, 2011 a co za problem czy w sezonie czy po Trzeba zrobić dwa po prostu - jedno w lipcu, jedno w październiku. Czesi robią regularne spotkania co miesiąc sobie. No ja bym chętnie założył event tak o:P kto przyjdzie ten przyjdzie ale w Polsce obawiałbym się samotnego picia piwa:P, za mało nas jeszcze. W Warszawie jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś przyjdzie. Zwłaszcza w tygodniu :-D Quote Link to comment
Recommended Posts