Jump to content

Élménybeszámoló


Bazsy1983

Recommended Posts

Sziasztok!

 

Gondoltam beszámolok nektek az első svédországi eventemről:)

 

Ma reggel 9:30-kor találkoztunk Stockholm belvárosában, kb. 200 an. Az event ingyenes volt.

Az eseményre kb. 40 új láda (hagyományos, multi, mystery és Wherigo) jelent meg a starttal egy időpontban.

A helyszínen 2 laptoppal vártak minket és feltöltötték fél 10-től a 10-kor megjelenő ládákat a GPS-ekre.

Ezen kívül kapott mindenki 1 színes áttekintő térképet és 2 színes dupla oldalon nyomtatott lapot a mystery ládák leírásával. Az esemény ingyenes volt, 2 GC shop támogatásával (ez nekik nyilván jó reklám)

Az egész event köré szerveztek egy monopoli játékot, amihez a ládákban találtunk segítséget és a végén bonusz ládákákat találhattunk vele.

Mi gyalog voltunk, de mások jöttek biciklivel, motorral vagy kocsival is. És láttam babakocsis családot is :)

6 óra alatt 17 ládát találtunk meg (volt közte nem a mai nap megjelent is bőven), ami elég jó tempó volt. 5 helyen találkoztunk más cacherekkel is, akik jellemzően 40-60 közt voltak. Ehhez képest nekem még a tojáshéj a valogamon:)

A ládák elég változatosak voltak.

5 helyen találkoztunk másokkal, ebből 3szor én adtam nekik a ládát 2szer én kaptam meg más kezéből.

Ami nagyon fontos és eltanulandó szokás, az az hogy a tippek közt szerepelt az is, hogy ha valakinek átadod a ládát, mindig mutasd meg neki pontosan hogy volt elrejtve mikor megtaláltad. Ez a nap folyamán rengetegszer segített és mindenki be is tartotta.

 

Ami a nyelvi viszonyokat illeti, velem volt a svédül anyanyelvi szinten beszélő barátnőm, de egyszer sem volt szükség a segítségére, mivel mindenki folyékonyan beszélt angolul amint csak 1 szót angolul szóltam vissza nekik. Mondjuk igaz, hogy már én is elég jól kezdem megérteni a svédet és egy esetben sikerült angol nélkül is kommunikálnom ma:)

 

Az esemény végén egy közparkban volt grillezés amihez a faszenet a szervezők biztosították a kolbit és kenyeret pedig mindenki hozta. Sajnos erre már nem tudtam ott maradni, pedig ott lett volna a TB/GC cserebere is.:) Az eseményen egyébként kb. 100 TB és GC volt jelen.

 

Ha valakit bővebben érdekelnek az itteni viszonyok lehet kérdezni még szabadon:)

Link to comment

Ha már van ez a fórum:

Jó múltkor említettem egy Geosörön, hogy le akarjuk járni "A nyíl" ládasorozatot Brno-tól északnyugatra. Lcsoka akkor jelezte, hogy csatlakozna hozzánk. Némi szervezés után a múlt hétvégén elmentünk négyen: Alíz, lcsoka, robogo és én. Olvasva a logokat eléggé "szórtak" az adatok a teljesítés idejét és hosszát illetően. Az egyik kesser felrakott tracklogot, (http://connect.garmin.com/activity/53643771) ami Bukovinkai parkolással északról a nyíl "nyakánál" kezdve járta körbe. Neki ~24km és 6,5 óra volt az út. Elnézve a szintemelkedést, sejtettük, hogy ez nekünk nem fog menni, így két naposra terveztük a menetet. Szombat reggel 1/2 5-kor indultunk Budáról, és ládázva értünk kb. 3/4 10-re a kiindulópontra. Innen a 39-estől a 45-ösig, majd az 1-16. ládáig mentünk. A legtöbb láda elég pontosan volt bemérve, a hint-ek nem sokat értek (szinte mindegyik láda fatönkben volt), de a kinyomtatott spoiler fotók hasznosnak bizonyultak. A 16-os láda után átvágtunk a "Studanka Miluska" ládához. Innen folytattuk a 38. ládáig, majd vissza a kocsihoz. A szálláson gyors tusolás, átöltözés, és vacsora előtt megkerestük a városka 6 kereshető hagyományos ládáját.

A szállás a Paleo Laci által javasolt Hotel Dukla volt. Tiszta, nemrég felújított (valószínűleg egykori kollégium) épület, elég jó étteremmel. Annyi nehézség adódott, hogy a személyzetből senki nem beszélt angolul, és az angol étlapból is csak 4 db. volt nekik, amit érkezésünkkor egy német asztaltársaság tanulmányozott. Szerencsére a sört minden nyelvi nehézség ellenére ki tudtuk kérni :rolleyes: , így addig sem vesztegettük az időt, amíg megkaptuk az étlapot. A vacsora igen jó és kiadós volt. A reggeli "svédasztal", de elég szegényes: főtt virsli és néhány szelet felvágottból lehetett választani, a kávé nem volt rossz, de a narancslé inkább festékes vízre hasonlított. (Egyébként a szoba fejenként kb. 4000Ft volt)

A kijelentkezés után most a nyíl jobb felső sarkához mentünk autóval (26. láda), és onnan mentünk visszafelé a 17. ládáig, ahol az előző napon kipróbált átvágással mentünk a 32. ládához, hogy onnan visszafelé befejezzük a sorozatot. Itt futottunk bele a sorozat egyetlen "Didn't find it" ládájába :mad: : az "U peti javoru" láda kissé magasnak bizonyult. Ugyan kb. félmagasságig felmásztam, de aztán úgy döntöttem(tünk), hogy ennyit nem ér egy pont (és aközelben sem volt tisztás a mentőhelikopternek :blink:. Bezzeg, ha Brezko ott lett volna. :D:-)

A befejezés után gyors átöltözés az autónál, és irány Brno. Ott az összes könnyen elérhető hagyományos ládát begyűjtöttük, majd hazafelé vetük az irányt. Menet közben begyűjtöttük az útba eső ládákat, többek között az "Od Jeziska" minisorozat elérhető ládáit. Itt volt némi famászás, amit simán megoldottunk. (Lehet, hogy segített, hogy sötétben kellett felmásznom? :P .

Végül éjjel 3/4 1-kor váltunk el a Lágymányosi-hídnál.

Néhány adat:

találat: 119 láda

autózás: kb 850km

gyaloglás:

1. nap 20,8km - 8,5 óra alatt

2. nap 9 km - 3,5 óra alatt

Esetleg meg lehet próbálni egy nap alatt lejárni, mivel a két átvágás összesen kb. 3,5 km pluszt jelentett. Valószínűleg, ha kipihenten indul neki az ember (és korábban), akkor lejárható egyhuzamban. Más kérdés, hogy akkor két ottalvás, ill. 1 nap szabadság szükséges, vagy délutáni indulás, akkor viszont menet közben nem lehet ládázni. Nekünk így tűnk leginkább "cost effective"-nek, hogy tanult barátomat (lcsokát) idézzem. :rolleyes:

Link to comment

Még valami eszembe jutott, Ncastle említette a mocsarat: nos két helyen futottunk bele vizenyős terepbe (mocsárnak azért nem mondanám). Egyik helyen sem volt vészes, ha figyelsz hova lépsz, csak a cipőd talpa lesz sáros.

Az egyik hely errefelé: N49°16.117 E16°46.945, a másik kb. N49°16.620 E16°49.694, az első napi átvágásnál a "Studenka Miluska" láda előtt, amit ha egybe járjátok le kihagyható.

A patakokon az átkelés mindenütt száraz lábbal megoldható, persze, ha özönvízszerű esőzés lesz, akkor lehet komolyabb gond is néhány helyen.

Sok sikert a kereséshez, nagy élmény volt.

Mi igyekeztünk ezt az utat követni, és lényegében járható volt.

Edited by R.Guszty
Link to comment

Most kaptam a szokásos értesítéseket a com.-tól, hogy ez a "Schmollko" nicknevű (http://www.geocaching.com/profile/?guid=bb67193c-9083-4cd9-be7b-e216ade64775) jóember 2010.10.23-án megtalálta mindkét soproni com-os ládámat. Az lett gyanús, hogy csak most logot. Megnéztem a logbookokat, persze semmi bejegyzés. Töltött fel képeket is, amelyeken valamelyik soproni étteremben vidáman esznek-isznak a nejével.

Mondanom sem kell, hogy ugyanekkor megtalálta az összes környékbeli ládát (Ausztriában is), többek között olyanokat is amelyeknek 2011.07.31 illetve 2011.09.11. a megjelenés időpontja!

Tapasztalttatok már ilyent?

Link to comment

Most kaptam a szokásos értesítéseket a com.-tól, hogy ez a "Schmollko" nicknevű (http://www.geocaching.com/profile/?guid=bb67193c-9083-4cd9-be7b-e216ade64775) jóember 2010.10.23-án megtalálta mindkét soproni com-os ládámat. Az lett gyanús, hogy csak most logot. Megnéztem a logbookokat, persze semmi bejegyzés. Töltött fel képeket is, amelyeken valamelyik soproni étteremben vidáman esznek-isznak a nejével.

Mondanom sem kell, hogy ugyanekkor megtalálta az összes környékbeli ládát (Ausztriában is), többek között olyanokat is amelyeknek 2011.07.31 illetve 2011.09.11. a megjelenés időpontja!

Tapasztalttatok már ilyent?

 

Ha fizikai kontektusba került a ládával jár a pont, biztos annyira jól érezte magát az étteremben :blink: hogy képtelen volt levenni a doboz tetejét. :laughing:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...