+emkapej Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Czy znacie może szybki sposób na zciągnięcie GPXa ze wszystkich swoich własnych keszy? Do GSAKa? Jak robię pocket query - "skrytki założone przez emkape" - to mam ograniczenie do promienia 500 mil. I nie mogę automatycznie zapisać tych założonych przeze mnie w Finlandii. Aby aktualizować znalezienia moich keszy w GSAKu - używam Macro "AddLogs.gsk" ale to bardzo powolny sposób, bo trzeba to robic pojedynczo... Moze jest jakies inne Macro? Quote Link to comment
+emkapej Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Chm. wlasnie znalazlam to: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=236852 (Ciekawe makra do GSAKa) gdzie piszecie o AddLogsBatch ... czy to jedyny sposob? Czy Groundspeak oferuje cos takiego jak "My Finds Pocket Query"... tylko My Caches... Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Nie ma póki co automatycznego PQ "My Caches", ale jest gdzieś w Feedbacku prośba o to (choć z tego co pamiętam to na razie bez odzewu). Można sobie jednak zrobić własne PQ - zamiast promienia wybrać opcję wyszukiwania po krajach i zaznaczyć (używając klawisza CTRL) te kraje, które nas interesują. Potem tylko przejechać AddLogsBatch'em i finito. Quote Link to comment
+Spider Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Nie ma póki co automatycznego PQ "My Caches", ale jest gdzieś w Feedbacku prośba o to (choć z tego co pamiętam to na razie bez odzewu). http://feedback.geocaching.com/forums/75775-geocaching-com/suggestions/1051383-my-hides-pq?ref=title Można sobie jednak zrobić własne PQ - zamiast promienia wybrać opcję wyszukiwania po krajach i zaznaczyć (używając klawisza CTRL) te kraje, które nas interesują. Potem tylko przejechać AddLogsBatch'em i finito. Na dzień dzisiejszy to jest najsensowniejsze rozwiązanie. Quote Link to comment
+emkapej Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Acha rzeczywiście działa. Nie wiedziałam, że jak zaznaczę "Within" (Country i States) to "From Origin" przestaje być obowiązkowe. To załatwia sprawę. Dzięki wielkie! Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 http://feedback.geocaching.com/forums/75775-geocaching-com/suggestions/1051383-my-hides-pq?ref=title Sądzę, że Groundspeak wychodzi z założenia, że skoro rozbudowują własne statystyki w profilu, to nie ma sensu tworzyć PQ dla GSAKa. Ale z drugiej strony po co komu w takim razie PQ "My Finds", którego częstotliwość pobierania ostatnio zwiększyli. Cuda na kiju. Quote Link to comment
+Spider Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Oddałem 3 głosy na wprowadzenie tej funkcjonalności i Was też do tego namawiam. Dodatkowo wysłałem maila do Silesiana by napisał do Groudspeaka w tej sprawie Quote Link to comment
+emkapej Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Oddałem 3 głosy na wprowadzenie tej funkcjonalności i Was też do tego namawiam. Dodatkowo wysłałem maila do Silesiana by napisał do Groudspeaka w tej sprawie Ja tez. Quote Link to comment
Recommended Posts