Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
riviouveur

Waar mag het wel en niet over gaan hier?

Recommended Posts

Het is de laatste tijd 2-3 keer gebeurd, dat er een post (eventueel met één of twee antwoorden) uit dit forum verwijderd werd.

 

De hoofdzakelijke reden hiervoor is dat het om discussies gaat, waar men Websites, services, of produkten, die met Groundspeak concurreren, bespreekt.

 

Het zal wel duidelijk zijn - maar blijkbaar nog niet 100% voor iedereen - dat deze site en dit forum voornamelijk bedoeld zijn voor discussies rondom geocaching in het algemeen, maar toch ook een beetje in de zin van "het Groundspeakwereldje".

 

Dat hoeft niet te betekenen dat elk draadje alleen maar over nieuwe site-features gaat. Alles wat geocaching in het algemeen betreft is in principe als diskussieonerwerp welkom.

 

Maar goed, je mag niet aan tafel gaan zitten bij de plaatselijke McDonald's en je eten uit een Burger King-zakje halen.

 

Er wordt dus gevraagd om de volgende onderwerpen te mijden, tenminste als het om de "thread topic" gaat:

 

- Concurrerende Web sites: Dit zijn sites die hun eigen databank hebben en cachegegevens ter beschikking stellen: óf gegevens van Geocaching.com zonder akkoord van Groundspeak, óf andere geocachebeschrijvingen.

 

Sites zoals Geocaching.nl en Globalcaching.eu vallen hier niet onder. Sites zoals Opencaching.nl (en aanverwanten in .de, pl, etc), OpenCaching.com, TerraCaching, enz dienen wel als onderwerp gemeden te worden. (Let op: geen van beide voorafgaande opsommingen is kompleet.)

 

Het is bijvoorbeeld toch logisch dat je een chat met een woordvoerder van een concurrerende site hier niet mag promoten. Af en toe zeggen van "Het zou wel leuk zijn als je bij Geocaching.com zo'n handige feature X zou hebben, zoals je dat bij Blablacaching.com vindt", mag natuurlijk wel. Hopelijk is het verschil wel duidelijk.

 

- Concurrerende Geocachingtoepassingen, bijvoorbeeld voor mobiele telefoons. De meeste van deze applicaties zijn niet alleen concurrerend, ze maken ook misbruik van de "Terms of Use" van de site.

 

Hier geldt ook: zo'n produkt spontaan, incidenteel benoemen mag meestal wel, over zijn gebruik gaan discussiëren meestal niet.

 

- Concurrerende trackable items, zoals die kleine muntachtige dingen met een gaatje om je verzameling op haakjes te hangen... enfin, je weet waar het overgaat. Zo'n produkt waarvan in de reklame staat dat het bewust goedkoper of leuker dan een geocoin is, alsjeblieft, praat er hier niet over.

 

Ik denk dat het met een beetje gezond verstand moet lukken. Eet smakelijk. I'm lovin' it. (Have it your way... on other forums.)

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...