Jump to content

Teren publiczny czy prywatny

ru.beus

Recommended Posts

Posted

Mam problem z zakwalifikowaniem pewnego miejsca jako publicznego/prywatnego.

Działka na której stoi zrujnowany budynek z ciekawą historią jest własnością państwowej uczelni wyższej.

Teren jest częściowo ogrodzony, ale każdy może sobie tam swobodnie wejść o każdej porze dnia i nocy.

Czy można go traktować jako publiczny, czy też odpuścić sobie zakładanie skrzynki przy obiekcie i umiejscowić ją gdzieś w pobliżu i tylko w opisie dać informacje o miejscu ?

Posted

Wedlug mnie mozesz zalozyc gdzies na terenie tej posesji skoro kazdy moze tam wejsc i teren nie jest calkowicie ogrodzony. Uwazam takze ze Twoj "Bialy domek" jest juz na dzialce prywatnej i sieganie tam moze przysporzyc komus klopotow. :)

Posted (edited)

Uwazam takze ze Twoj "Bialy domek" jest juz na dzialce prywatnej i sieganie tam moze przysporzyc komus klopotow. :)

Dlatego ta skrzynka po świętach zostanie przeniesiona w neutralne, ogólnodostępne miejsce, tylko muszę maskowanie dorobić odpowiednie.

Edited by ru.beus
Posted

Dzieki Ru.beus, nie tylko za przeniesienie tej skrzynki ale za wszystkie Twoje warszawskie, (zaluje tylko ze zgrywalem informacje w piatek a w sobote i niedziele doszlo chyba 8 Twoich nowych, wiec pewnie nastepnym razem) :)

Posted

Dzieki Ru.beus, nie tylko za przeniesienie tej skrzynki ale za wszystkie Twoje warszawskie, (zaluje tylko ze zgrywalem informacje w piatek a w sobote i niedziele doszlo chyba 8 Twoich nowych, wiec pewnie nastepnym razem) :)

Bardzo mi miło :-)

Skrzynek będzie jeszcze trochę - również pod Warszawą, na terenie gminy Konstancin-Jeziorna i być może w Piasecznie. Znam sporo fajnych miejscówek na południu aglomeracji Warszawskiej z wypadów fotograficznych, czekających tylko na to aby tam założyć skrzynkę :-)

W najbliższym czasie planuję serię skrzynek związanych z przystankami kolejki wilanowskiej - 2 lokalizacje już mam, tylko bez informacji o stacjach w pobliżu, 2 kolejne są na różnym etapie szykowania - może się wyrobię z nimi jeszcze przed nowym rokiem.

Przed nowym rokiem postaram się jeszcze opublikować 1 skrzynkę czekającą na przesunięcie/modyfikację zgodną z wymogami GC,

Jeszcze jedna jest ukryta od końca listopada, ale czeka z publikacją na wiosnę - zima mnie nieco zaskoczyła.

A jak zejdą śniegi - ofensywa z multikiem z motywem krzyży przydrożnych wzdłuż Przyczółkowej.

chyba wolę zakładać niż szukać :-p

Posted

Jak bede tylko w Warszawie kolejnym razem to nieomieszkam, zobaczyc co nowego zalozyles. Ja ostatnio zalozylem 2 w Ogrodzie Saskim (troche tak z przypadku nie bardzo mialem przygotowany log itd), i dziwie sie ze tak dlugo nikt tam nic nie zalozyl. :)