+Laczy76 Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Bizonyara eszrevettetek, hogy kezdenek szaporodni a profil souvenirs resze alatt az ikonok. Tobb orszag mellett mar Csehorszagnak is van es Szlovakia is tervbe van veve. Ha szeretned, hogy Magyarorszag is kapjon egyet, szavazz ra minel tobb ponttal a Vote gomb segitsegevel ezen az oldalon... http://feedback.geocaching.com/forums/8071...nir-for-hungary Quote Link to comment
+somloci Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 szavazz ra minel tobb ponttal +3 Köszi a fölvetést! Quote Link to comment
+Gubirobi Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Jó ötlet! 2 x 2 ment! Quote Link to comment
+BiharyG Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 (edited) Bizonyara eszrevettetek, hogy kezdenek szaporodni a profil souvenirs resze alatt az ikonok. Tobb orszag mellett mar Csehorszagnak is van es Szlovakia is tervbe van veve. Ha szeretned, hogy Magyarorszag is kapjon egyet, szavazz ra minel tobb ponttal a Vote gomb segitsegevel ezen az oldalon... http://feedback.geocaching.com/forums/8071...nir-for-hungary Rendben, csak valaki mesélje el végre, hogy ezek mik, mire jók, és hogy lehet hozzájuni? (honnan van nekem is öt db? ) Edited December 17, 2010 by BiharyG Quote Link to comment
+R.Guszty Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Rendben, csak valaki mesélje el végre, hogy ezek mik, mire jók, és hogy lehet hozzájuni? (honnan van nekem is öt db? ) Amennyire felfogtam ezek virtuális "emléklapok". "Semmire nem jók", amennyire "semmire sem jó" egy túra emléklapja: önmagában semmi értéket nem képvisel. Úgy lehet hozzájutni, hogy "valahol" vagy "valamikor" megtalálsz ládákat. Bár kifejezetten leírva azt nem láttam, hogy melyiket miért kaptam, de ki lehet találni: - a 10/10/10/10 -et azért kaptam, mert 2010. október 10.-én jelentettem be találatot - a cseh szuvenírt - gondolom - azért kaptam, mert megtaláltam csehországi ládát Gondolom a német tartományi szuvenír a különböző tartománybeli megtalálásokért jár. Quote Link to comment
+BiharyG Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Amennyire felfogtam ezek virtuális "emléklapok". "Semmire nem jók", amennyire "semmire sem jó" egy túra emléklapja: önmagában semmi értéket nem képvisel. Úgy lehet hozzájutni, hogy "valahol" vagy "valamikor" megtalálsz ládákat. Bár kifejezetten leírva azt nem láttam, hogy melyiket miért kaptam, de ki lehet találni: - a 10/10/10/10 -et azért kaptam, mert 2010. október 10.-én jelentettem be találatot - a cseh szuvenírt - gondolom - azért kaptam, mert megtaláltam csehországi ládát Gondolom a német tartományi szuvenír a különböző tartománybeli megtalálásokért jár. Hacsak így nem... Köszi, megyek szavazni. Esetleg a másik topicban (magyar geoérme) folyó ötletelés ide is hasznos lenne, nem? Quote Link to comment
+babu&ze'o Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 A fórumnak hála már ezzel is tisztába vagyok +3 Quote Link to comment
taska Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Az van, hogy kaptam Horsttol egy levelet, mi szerint már készül a magyar 'ajándék', és tőle kérnek pár ötletet. Szóval, akkor mibe maradtunk? Horst szerint ne legyen nagyon bonyolult, és ne feledjük a paprikát! Quote Link to comment
+somloci Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Az van, hogy kaptam Horsttol egy levelet, mi szerint már készül a magyar 'ajándék', és tőle kérnek pár ötletet. Szóval, akkor mibe maradtunk? Horst szerint ne legyen nagyon bonyolult, és ne feledjük a paprikát! A kalocsai szárítottat nagyon támogatom! Quote Link to comment
+BiharyG Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Az van, hogy kaptam Horsttol egy levelet, mi szerint már készül a magyar 'ajándék', és tőle kérnek pár ötletet. Szóval, akkor mibe maradtunk? Horst szerint ne legyen nagyon bonyolult, és ne feledjük a paprikát! Rubik-kocka? Quote Link to comment
taska Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Az van, hogy kaptam Horsttol egy levelet, mi szerint már készül a magyar 'ajándék', és tőle kérnek pár ötletet. Szóval, akkor mibe maradtunk? Horst szerint ne legyen nagyon bonyolult, és ne feledjük a paprikát! Én leginkább a kilenclyukú hidat és egy szürkemarhát, gémeskúttal tudom elképzelni, főleg ahogy néztem az eddigieket (cseh és szlovák, illetve néhány német tartomány). Az eléggé jellemző lehet hazánkra. Esetleg egy címert még a kicsi képre középre, fent. Quote Link to comment
+somloci Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Indítványozom, hogy ne az legyen a geoérmén, ami az ajándékon, bármi is legyen az. Quote Link to comment
+R.Guszty Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 (edited) Rubik-kocka? Szerintem jogdíjas (nekem egyébként sem tetszene). Inkább Tas ötletét támogatom. Arra figyelni kell, hogy kicsiben is jól látszódjon, ne legyen túlzsúfolt. A szlovák szuveníren mi van? Törött síléc? Edited January 6, 2011 by R.Guszty Quote Link to comment
+kia71 Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 A szlovák szuveníren mi van? Törött síléc? Azon valami nepi hangszer van. Pont tegnap lattam a TV-ben. A hortobagyi 9 lyuku hid szerintem is OK ... esetleg a Lanchid. Quote Link to comment
taska Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 A Lánchíd is nagyon jó ötlet! Quote Link to comment
+ramgab Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 A Lánchíd is nagyon jó ötlet! Népviseletbe öltözött menyecske ? Busó ? Egyébként a szaloncukor is hungarikum. Quote Link to comment
+Gubirobi Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Az van, hogy kaptam Horsttol egy levelet, mi szerint már készül a magyar 'ajándék', és tőle kérnek pár ötletet. Szóval, akkor mibe maradtunk? Horst szerint ne legyen nagyon bonyolult, és ne feledjük a paprikát! Nekem souvenir-ként a Lánchíd, vagy a Parlament épülete, esetleg mindkettő együtt a Duna folyó partján tetszene! Quote Link to comment
+kia71 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Egy buso maszk az szertinem is jo. Talan ez a legjobb otlet. Quote Link to comment
taska Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Egy buso maszk az szertinem is jo. Talan ez a legjobb otlet. "A farsangi alakoskodó szokások eredetét történelmi népmonda magyarázza. A busójárásnak, a mohácsi délszláv népcsoport, a sokácok, látványos farsangi beöltözésének, maszkviselésének előzménye a 150 évig elnyomó hatalomként Magyarországon táborozó török kiűzéséhez kapcsolódik." Forrás: http://www.puszta.com/hun/hungary/cikk/farsang Ergo ez nem magyar szokás, nem támogatom. Népviselet: melyik falu népviseletét tennéd rá a képre? Szerintem ez se jó ötlet, esetleg, ha oda jutunk, hogy megyénként akarunk valamit, akkor jó lehet... Quote Link to comment
taska Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Egyébként a szaloncukor is hungarikum. "A szaloncukor ősét (fondantcukor) a franciák a XIV. században kezdték el készíteni[1], tőlük német közvetítéssel a XIX. századelső harmadában jött be és lett népszerű Magyarországon." Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szaloncukor Quote Link to comment
taska Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Bocs, hogy ennyire szőrös szívű vagyok ma... Quote Link to comment
+somloci Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Bocs, hogy ennyire szőrös szívű vagyok ma... Mit szóltok egy szőrös szívhez? Quote Link to comment
+ramgab Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Nehéz lessz olyan motívumot találni ami minden régióra jellemző. Puli (és ne gyertek különféle rasztokkal) a vájogház (tetszés szerinti téjegység) előtt közvetlenül a gémeskút (még mielőtt vita lenne belőle természetesen akácfából) mellett, az udvarban libák rohangálnak (természetesen nem állatkínzással tömöttek, hanem boldog természetes halálra váró jószágok) és mindez a paprikaföld előtt látható (itt román vendégmunkások serénykednek). A házon természetesen hagymafűzérek láthatók (a fokhagyma kínai nehogy vita legyen belőle), a pincében pálikafőző (alu kukta magyar timföldből szovjet testvérvárosban feldolgozva), a kapu előtt Vám és Pénzügyűr terepjáró (ez japán márka). Ja ás természetesen van juh is (merinó, csak hogy meg tudjuk indokolni a puli jelenlétét, és tudm hogy nem őshonos) Quote Link to comment
+kia71 Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 (edited) "A farsangi alakoskodó szokások eredetét történelmi népmonda magyarázza. A busójárásnak, a mohácsi délszláv népcsoport, a sokácok, látványos farsangi beöltözésének, maszkviselésének előzménye a 150 évig elnyomó hatalomként Magyarországon táborozó török kiűzéséhez kapcsolódik." Forrás: http://www.puszta.com/hun/hungary/cikk/farsang Ergo ez nem magyar szokás, nem támogatom. En is bocsanatot kerek, amiert ellent mondok neked ... ... de igenis magyar nepszokas. 2009-ben az UNESCO felvette a mohácsi busójárást az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. http://www.szellemiorokseg.hu/index.php?menu=111&pmenu=52&m=unesco_listak&ul_id=34 http://www.unesco.org/culture/ich/index.php?pg=00011&RL=00252 Edited January 8, 2011 by kia71 Quote Link to comment
+Laczy76 Posted January 9, 2011 Author Share Posted January 9, 2011 (edited) Inkább Tas ötletét támogatom. Arra figyelni kell, hogy kicsiben is jól látszódjon, ne legyen túlzsúfolt. A szlovák szuveníren mi van? Törött síléc? Nem silec, szlovak nepi hangszer (fujara): A magyar suvenirnel en is Tas otletet tamogatom ("kilenclyukú hidat és egy szürkemarhát, gémeskúttal tudom elképzelni"), vagy valami hasonlot. Edited January 9, 2011 by Laczy76 Quote Link to comment
taska Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 (edited) http://doodle.com/yyk7e6xtmbm6sd33 és akkor most szavazzunk a fenti linken. Legyen mondjuk szerda este a határiő, az eredményt elküldöm Horstnak. Egyszerre több lehetőséget is választhatsz! http://videa.hu/vide...QLimCv8fRyjqumU ez meg egy elég jó kis országimázs video... Edited January 10, 2011 by taska1981 Quote Link to comment
+somloci Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 ez meg egy elég jó kis országimázs video... Nem sikerült tökéletesen lejátszanom, ösze-vissza szakadozott. Ellenben megtaláltam a videót máshol: Nagyon jó! Köszi! Quote Link to comment
taska Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 igazábol lemaradt a szavazásról a szürke marha. Viszont ara gondoltam, hogy igazából fürdő nemzet vagyunk - úgy értem rengeteg a termál fürdő, nem kellene ezt kifejezni egy ilyen szuvenírral? Úgyis sok az egyéb bejegyzés, kiegészítem a szavazást - bocs azoktól, akik eddig szavaztak... Quote Link to comment
+somloci Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 igazábol lemaradt a szavazásról a szürke marha. Viszont ara gondoltam, hogy igazából fürdő nemzet vagyunk - úgy értem rengeteg a termál fürdő, nem kellene ezt kifejezni egy ilyen szuvenírral? Úgyis sok az egyéb bejegyzés, kiegészítem a szavazást - bocs azoktól, akik eddig szavaztak... óóó, de mennyire szeretem az ilyeneket... sikerült kétszer is elküldenem az újabb szavazatokat, ráadásul nem tudom törölni Quote Link to comment
taska Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 áááááááááá véletlenül kitöröltem a szavazást... Bocs Megcsinálom még egyszer és nem is piszkálok hozzá többet Ígérem! BOCSÁNAT Quote Link to comment
taska Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 http://doodle.com/yyk7e6xtmbm6sd33 az új link Quote Link to comment
+somloci Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 véletlenül kitöröltem a szavazást... Bocs Így legalább én is tiszta lappal indulok! Quote Link to comment
taska Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Nos a lánchíd-parlament vs. gémeskút-szürkemarha áll döntetlen állásra. Ezt küldjem el, hogy ők válasszanak, vagy döntsünk helyettük? Én a másodikra szavazok Gyors választ kérek! Quote Link to comment
+kia71 Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Nos a lánchíd-parlament vs. gémeskút-szürkemarha áll döntetlen állásra. Ezt küldjem el, hogy ők válasszanak, vagy döntsünk helyettük? Én a másodikra szavazok Gyors választ kérek! Legyen ujabb szavazas, de csak a Lanchid es a gemes kut kozott lehet valasztani es mindeki csak egyre szavazhat. Sokan szavaztak mindkettore. Quote Link to comment
5N Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 (edited) Nekem az is jó,ha új szavazás lesz majd,de szerda este volt megadva és én is csak ma reggel láttam,így még lehet lesz egy két szavazat.Persze ha siettetnek akkor nincs sok választás,de akkor legközelebb egy szavazás vége időpontnál legközelebb erre is érdemes lesz figyelni. Edited January 12, 2011 by 5N Quote Link to comment
taska Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 a lánchíd-parlament kombóról nem találok érdemes képet a neten. A várral egy csomó remek kép van, de a parlamenttel nincs. Esetleg tud ebben valaki segíteni? Quote Link to comment
+somloci Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 A lengyelek Rzeczpospolita Polska nevet adtak neki. A miénk Magyar Köztársaság lesz? Quote Link to comment
+kia71 Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 a lánchíd-parlament kombóról nem találok érdemes képet a neten. A várral egy csomó remek kép van, de a parlamenttel nincs. Esetleg tud ebben valaki segíteni? Szerintem ne cifrazzuk. Legyen rajta csak a Lanchid. http://www.molon.de/galleries/Hungary/Budapest/Views/images01/03%20Chain%20bridge%20%28Szechenyi%20lanchid%29.jpg Quote Link to comment
taska Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Szerintem ne cifrazzuk. Legyen rajta csak a Lanchid. http://www.molon.de/...0lanchid%29.jpg Szerintem meg a gémeskút a gulyával Quote Link to comment
+ramgab Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Szerintem ne cifrazzuk. Legyen rajta csak a Lanchid. http://www.molon.de/...0lanchid%29.jpg Szerintem meg a gémeskút a gulyával Szerintem is. A lánchíd Budapestet jelképezi, valamint modernkori építmény. Quote Link to comment
+kia71 Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Szerintem ne cifrazzuk. Legyen rajta csak a Lanchid. http://www.molon.de/...0lanchid%29.jpg Szerintem meg a gémeskút a gulyával Szerintem is. A lánchíd Budapestet jelképezi, valamint modernkori építmény. A gemeskut meg a Hortobagyot jelkepezi es a 18. szazadi Magyarorszagra utal. Quote Link to comment
+R.Guszty Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 A gemeskut meg a Hortobagyot jelkepezi es a 18. szazadi Magyarorszagra utal. A Széchenyi Lánchíddal csak az a bajom, hogy hihetetlen mód elcsépelt motívum, még a gémeskút/szürkemarha párosnál is sokkal jobban. Quote Link to comment
+kia71 Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 A gemeskut meg a Hortobagyot jelkepezi es a 18. szazadi Magyarorszagra utal. A Széchenyi Lánchíddal csak az a bajom, hogy hihetetlen mód elcsépelt motívum, még a gémeskút/szürkemarha párosnál is sokkal jobban. Sajnos ez igy van, de ha nem igy lenne, akkor kulfoldon nem ismernek. Quote Link to comment
+bgecco Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 A gemeskut meg a Hortobagyot jelkepezi es a 18. szazadi Magyarorszagra utal. A Széchenyi Lánchíddal csak az a bajom, hogy hihetetlen mód elcsépelt motívum, még a gémeskút/szürkemarha párosnál is sokkal jobban. Szerintem nem kell nekünk valami újat kitalálni. Nem biztos, hogy sikeres lenne. Én a rég bevált sztereotípiákat alkalmaznám. Pl New York állam suvenirjében a Szabadság Szobor, a Niagara Vízesés, meg az Empire State Building van. Szinte ezek jutnak mindenkinek az eszébe New York államról. Floridánál egyszerűen egy alligátor van aki narancsot majszol. Florida = Orange state. Németországi Bajorország pedig a Neuschwanstein kastélyt választotta, ami szinte a legismertebb bajorországi látványosság. Szóval hiába elcsépelt a lánchíd/parlament/gémeskút, egy jó grafikával szerintem bomba lehet. Kellene infó arról, hogy nekünk csak ötletelgetni kell, vagy akár grafikai koncepciókat is készíthetünk. Ha igen, akkor álljunk neki, és grafikus vénával megáldott kesserek gondolkozzanak képekben. Quote Link to comment
taska Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 nem kell a grafika csak az ötlet... Quote Link to comment
+bgecco Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 akkor lánchíd/parlament/gémeskút combóra szavazok. Más. Nem lehetne Magyarországra is megyénkénti legyűjtést, szuvenírokat, stb kérni? Vagy ezt a lehetőséget is szavazat alapján lehet megszerezni? Ahogy sok más országnál is megy ez? Quote Link to comment
+ramgab Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 A gemeskut meg a Hortobagyot jelkepezi Elég nagy hiba. Quote Link to comment
5N Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Nekem is tetszene a megyénkénti,már nekem is eszembe jutott.Nem tudom,hogy működik ez a souvenirs dolog,lehet annak is örülni kell,hogy ez lesz. Quote Link to comment
Recommended Posts