+Spider Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 Mosznir, nie ma problemu. Quote Link to comment
+Spider Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 26 marca 2010 to termin na 99% procent. Przygotowuje właśnie opis Eventu i jak tylko będzie gotowy to puszczam do publikacji. W związku z tym mam pytanie: czy ktoś zna język niemiecki i przetłumaczyłby mi opis Eventu na ten język? Quote Link to comment
+Mosznir Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Słyszałem, że w Trójmieście ktoś zna Quote Link to comment
+soolash Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Słyszałem, że w Trójmieście ktoś zna Poczułem się wywołany do odpowiedzi :-). Choć to nie o mnie chodzi, to możesz mi przesłać polski tekst Spider. Zostanie przetłumaczony na 100 %. Już Eva się o to postara... Quote Link to comment
+Spider Posted February 23, 2011 Author Share Posted February 23, 2011 Z tego co się orientuję, na forum jest kilka osób, które są z Wrocławia lub okolic. W związku z planowanym eventem prosiłbym o kontakt (PW lub przez profil GC) i informację czy planujecie zakładać jakieś skrytki przed eventem. Proszę o to gdyż sam chcę założyć ok. 10 nowych skrytek a nie chciałbym abyśmy dublowali miejsca. P.S. A tak w ogóle to przydałyby się nowe skrytki we Wrocławiu bo dzisiaj znalazłem już wszystkie w okolicy i nie mam co szukać Quote Link to comment
zywcu Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 P.S. A tak w ogóle to przydałyby się nowe skrytki we Wrocławiu bo dzisiaj znalazłem już wszystkie w okolicy i nie mam co szukać Ja ma tak samo w Opolu Quote Link to comment
+formicaPL Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 W Trójmieście na event powstało 21 skrytek + 1 spotkaniowa Przebijecie? Quote Link to comment
+Spider Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 Jeśli tylko ja będę zakładać to nie, bo nie dam rady, ale liczę na okorzeca, lupiego, pawła i innych chętnych Quote Link to comment
+czajapawel Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Postaram sie pomyslec nad miejscowka, ale musze przyznac ze miejskie kesze srednio mi leza i nie planowalem zadnych zakladac. Ale nic nie jest niemozliwe. Jakies pomysly mam to zglosze sie po weekendzie do glownego organizatora. Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Chetniebym pomogl ale dla mnie to troche za daleko Quote Link to comment
+Spider Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 (edited) Na razie podstawowe informacje: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=865e981e-1da7-4c7b-ae73-63199749ac98 Jest zarezerwowana cała sala na ok 20-30 osób. (niedługo opis zostanie rozszerzony) Edited March 3, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+keymanPL Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 W logach już pojawiają się pytania o bazę noclegową. Może przeniesiemy temat tutaj i w miarę możliwości uda się zebrać całą brać cacherską w jednym miejscu. My planujemy jakiś hostel na rynku. Przykładowe linki z ofertą: http://www.noclegi-wroclaw.pl/tanienoclegi.php http://www.polish.hostelworld.com/findabed.php/Hostele/Wroclaw/Polska?source=googleadwordspl&gclid=CI7X3ti-tKcCFYIlfAodc0PV_A Ktoś ma coś sprawdzonego? Quote Link to comment
+Spider Posted March 4, 2011 Author Share Posted March 4, 2011 Tutaj nocowali nemrodek i kedzik: http://www.kolorhostel.pl/ więc może się wypowiedzą jakie są warunki. Quote Link to comment
+Mosznir Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Jak ktoś chcę oszczędnie podejść do sprawy to najtańszą opcją jest chyba http://www.puhot.pl/text.php?alias=oferta_trio〈=PL 1.5 km od rynku. 76 zł za dwójkę, oczywiśćie jaka cena taka jakość czyli: łazienka na korytarzu, dwa łożka, umywalka i stolik Quote Link to comment
zywcu Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Bardzo żałuję, poprzednie terminy mi pasowały. Tu akurat wiem, że na północy będę. Postaram się Wasze kesze pozbierać później. Miłej zabawy i do następnego... Quote Link to comment
+Spider Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Trochę zaktualizowałem opis: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=865e981e-1da7-4c7b-ae73-63199749ac98 I teraz mam pytanie do osób przyjeżdżających z daleka (szczególnie z Trójmiasta): Czy będziecie dzień wcześniej czy przyjeżdżacie prosto na event? Pytam się bo chciałbym zorganizować wspólne poszukiwania skrytek przed oficjalnym eventem i nie wiem na którą godzinę to zorganizować? Myślałem o tym, żeby zrobić zbiórkę pomiędzy 10 a 12 (do ustalenia) i pokeszować do 16 a następnie zrobić przerwę od 16 do 18 i o 18 spotkanie. Quote Link to comment
+keymanPL Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 (edited) I teraz mam pytanie do osób przyjeżdżających z daleka (szczególnie z Trójmiasta): Czy będziecie dzień wcześniej czy przyjeżdżacie prosto na event? Pytam się bo chciałbym zorganizować wspólne poszukiwania skrytek przed oficjalnym eventem i nie wiem na którą godzinę to zorganizować? Myślałem o tym, żeby zrobić zbiórkę pomiędzy 10 a 12 (do ustalenia) i pokeszować do 16 a następnie zrobić przerwę od 16 do 18 i o 18 spotkanie. Team: formica, soolash z ewa i ja planujemy być 11-12 na miejscu w dniu eventu, zależnie od tego jak będzie trasa wyglądać. Nie wiem jak Thathanka dotrze ale jak dla nas start 11-12 brzmi idealnie. Najwyżej się trochę spóźnimy i złapiemy Was na mieście. Doba w hostelach jest od 14 wiec tez pasuje. Spider masz jakiś pomysł gdzie można auto bezpiecznie zostawić? Przy hostach nie ma parkingów a całe centrum jest w sobotę płatne. Edited March 7, 2011 by keymanPL Quote Link to comment
+Spider Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 W sobotę parkingi są płatne do 14. Więc jeśli będziecie o 12 to wiele nie zapłacicie (o ile dobrze pamiętam to 3 zł/godz). W niedziele są bezpłatne. Tu można zaparkować bezpłatnie: N51 06.875 E17 01.753 (nie ma już strefy), obok jest komenda policji więc raczej bezpiecznie aczkolwiek może być różnie bo pod latarnią zawsze najciemniej Tu też chyba można za darmo zaparkować: N51 06.507 E17 02.691 oraz N51 06.811 E17 01.324 i tu N51 06.639 E17 02.581 Quote Link to comment
+Thathanka Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Nie wiem jak Thathanka dotrze Raczej nie dotrę. Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 My (2 lub 4 osoby) zjawimy się na 18.00 (mam nadzieję) - niestety wcześniej się nie da :-( Quote Link to comment
+keymanPL Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 W sobotę parkingi są płatne do 14. Dzięki za namiary, chociaż ta informacja powinna wystarczyć Raczej nie dotrę. Wielka szkoda, poszło PW. Quote Link to comment
+Spider Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 OK, to nieoficjalne spotkanie będzie od 12 do 16. Teraz zastanawiam się nad miejscem. Czy lepiej spotkać się w centrum np. przy tej skrytce: http://coord.info/GC1W8JJ czy też poszukiwania w centrum zrobić po Evencie (mniej mugoli) i spotkać się przy tej: http://coord.info/GCVKMP lub tej http://coord.info/GC112YQ skrytce (większe skupiska skrytek obok siebie) ? Quote Link to comment
+soolash Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Z pewną dozą nieśmiałości proponuję zacząć od Parku Szczytnickiego...jest piękny. Szkoda tylko, że dwie skrytki są tymczasowo niedostępne...może do eventu coś się zmieni. Quote Link to comment
+keymanPL Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Z pewną dozą nieśmiałości proponuję zacząć od Parku Szczytnickiego...jest piękny. Nie widziałem, chętnie zobaczę. No i logistycznie jest lepszy ze względu na dojazd od północy Quote Link to comment
+Spider Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 Okej, to zbiórka będzie przy drewnianym kościółku (pisałem do Renia Team żeby reaktywowali swoją skrytkę tam umieszczoną ale jak na razie bez odzewu). W okolicach Parku Szczytnickiego mam zaplanowanych kilka skrytek więc chyba to dobry wybór Quote Link to comment
+Spider Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 Zaktualizowałem opis spotkania - dodałem informacje dotyczące wspólnego keszowania: http://coord.info/GC2N009 Zastanawiam się czy nie rozbić tego na dwa osobne eventy - byłoby bardziej przejrzyście no i dwa eventy w jeden dzień można by było zaliczyć Quote Link to comment
+Spider Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Z pewną dozą nieśmiałości proponuję zacząć od Parku Szczytnickiego...jest piękny. Szkoda tylko, że dwie skrytki są tymczasowo niedostępne...może do eventu coś się zmieni. Jedna skrytka została odarchiwizowana i jest aktywna. Ja z kolei aktualnie przekazałem do publikacji 6 nowych skrytek umieszczonych w Parku Szczytnickim i okolicach (rejon Hali Ludowej, czy jak ktoś woli Stulecia). Na razie poprosiłem reviewera by ich nie publikował. Mam jeszcze w planach dwie inne skrytki w tym rejonie. Oprócz tego kończę robić 3 kolejne w innym rejonie Wrocławia i jeszcze pewnie coś wymyślę Więc będzie co szukać Quote Link to comment
+soolash Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Pięknie to wszystko wygląda . Nowe skrytki będą opublikowane w dniu spotkania, czy wcześniej? Quote Link to comment
+Spider Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 Na razie poprosiłem reviewera by ich nie publikował ale jeszcze nie zdecydowałem czy zostaną opublikowane w dniu eventu czy wcześniej. Quote Link to comment
+elales Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Jeśli zostaną opublikowane w dniu eventu, to ja mogę mieć problem z dostępem do aktualnego gpxa. Quote Link to comment
+Spider Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 elales, możesz już pobierać gpxy Quote Link to comment
+Spider Posted March 17, 2011 Author Share Posted March 17, 2011 Właśnie dostałem powiadomienie na maila, że na spotkaniu pojawi się specjalny gość Quote Link to comment
zywcu Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Właśnie dostałem powiadomienie na maila, że na spotkaniu pojawi się specjalny gość No przecież wiemy, kto to ... Jak wcześniej pisałem, nie dam rady tym razem ale dwie nowe skrzynki Wam w Opolu posadzę (jedną na pewno, druga wymaga pomocy "specjalnego gościa" - jest jak "Szafa Gdańska" i będą tam trzy "czyste coiny" na wymianę - tym razem zrobię wyjątek i opublikuję na OC, po publikacji GC - jednak podjęcie jest możliwe w określonym czasie - w sobotę chyba koło południa będzie możliwe...) Miłej zabawy Quote Link to comment
+Maliniak Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 udanego spotkania, niestety - egzamin w następnym tygodniu pokrzyżował plany wyjazdu ... ale chętnie się dowiem, któż to jest tym specjalnym gościem Quote Link to comment
zywcu Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 ale chętnie się dowiem, któż to jest tym specjalnym gościem To dam Ci hinta! Popatrz na ostatnio zdobywane, śląskie skrzynki i pogłówkuj... Quote Link to comment
+Spider Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 Wszystko jest już gotowe. Lekki deszczyk ma być w sobotę z rana a poza tym powinno być ok. Tak więc zapraszam wszystkich najpierw do parku szczytnickiego a wieczorem do knajpy P.S. Jeśli czas mi na to pozwoli to dzisiaj będą jeszcze 3 nowe skrytki (nie wiem czy zdążę je w terenie umieścić). Quote Link to comment
+Spider Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 Jedna bardzo ważna sprawa: W nocy z 26 na 27 marca zmieniany jest czas na letni. W związku z tym proszę mieć to na uwadze podczas planowania podróży powrotnej z eventu. Również wiele banków w tym czasie ma przerwy techniczne i mogą pojawić się problemy z autoryzacją kart płatniczych. Quote Link to comment
+soolash Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 P.S. Jeśli czas mi na to pozwoli to dzisiaj będą jeszcze 3 nowe skrytki (nie wiem czy zdążę je w terenie umieścić). Nie ma pośpiechu Spider. Weź je do plecaka, pomożemy znaleźć odpowiednie miejscówki Quote Link to comment
+Spider Posted March 25, 2011 Author Share Posted March 25, 2011 Dostałem takie info: I would like to please for sending announcement to all who write will attend log that I will came to Wroclav with merchandise (coins, TB's , logbook's and other). Děkuji Many thanks Dartanan Petr Korec GCSHOP.EU Trochę komercyjnie się zrobiło... Quote Link to comment
nemrodek Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 hehe - sam zacząłeś :-) gość pewnie pomyślał, że skoro i tak będą sprzedawane coiny to przyjedzie ze swoim towarem :-) Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 To co na piwo też nie pójdziemy? No bo komercyjne... Quote Link to comment
+Spider Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 Dziękuję wszystkim którzy stawili się na wrocławskim evencie Było naprawdę super. Mam nadzieję że i Wam się podobało Osoby które robiły zdjęcia na evencie (i przed) proszę o kontakt Quote Link to comment
+soolash Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Szkoda, że spotkanie już za nami... Na szczęście kolejne przed... Kto nie był niech pluje sobie w brodę (lub w to co mu pasuje). Towarzystwo doborowe, miejsce klimatyczne, atmosfera przednia, Piast z beczki wyborny. Czegóż więcej można chcieć? Pięknie dziękujemy Spiderowi za możliwość uczestniczenia w wyjątkowym spotkaniu z wyjątkowymi ludźmi. Szkoda tylko, że wciąż nie wiem, kto jest naszą Wiewiórą . Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Szkoda, że spotkanie już za nami... Na szczęście kolejne przed... Kto nie był niech pluje sobie w brodę (lub w to co mu pasuje). Jestem jednym z tych co strasznie żałują... kolano nie dało jechać Szkoda tylko, że wciąż nie wiem, kto jest naszą Wiewiórą . Im dłużej incognito, tym chyba dla niego lepiej. Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za spotkanie! Quote Link to comment
+Spider Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 Zdjęcia eventowego logbooka: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=7e658275-a35a-4686-a4fd-b0acbb515f4f Quote Link to comment
+Thathanka Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Niepokoi mnie trochę, że aż 3 z pięciu przywiezionych przeze mnie TB wisi ciągle w eventowym keszu. Mam nadzieję, ze nie zginęły i proszę o zalogowanie ich zabrania. Quote Link to comment
+Spider Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 W dalszym ciągu w eventowym keszu są 4 coiny/travelbugi -> http://coord.info/GC2N009 Osoby które je zabrały ze sobą są proszone o odnotowanie tego faktu na stronie! Quote Link to comment
+Thathanka Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 Dołączam i ponawiam prośbę. Przynajmniej dwa z trzech zaginionych, a przywiezionych przez mnie na event coinów są dla włascicieli szczególne: jeden wypuszczony na 60-te urodziny, a drugi związany z osobistymi przeżyciami, których opisywanie nie nadaje się na forum. Bardzo mi zależy by się odnalazły, bo w pewien sposób czuję sie za nie odpowiedzialny. Quote Link to comment
+formicaPL Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Patrząc na zdjęcia z eventu, wydaje mi się, że te coiny leżały na stole u Czechów. Quote Link to comment
Recommended Posts