+Thathanka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Keszując po Stanach i Niemczech można zdobywać "suweniry". Więcej o nich (po angielsku) tu: http://support.Groundspeak.com/index.php?p...page&id=272 Informacje o nowych: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=264608 Jakoś nie bardzo dostrzegam, na czym ma polegać zabawa w ich zbieranie, ale może to dlatego, ze żadnego jeszcze nie mam. Szukacie keszy dla tych suvenirów? Quote
+lonely_wolf Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Sam kiedys mysllem o tym temacie, ja sam otrzymalem kilka ale nie bardzo wiem jakie sa zasady przyznawania, i nie berdzo mnie to interesowalo, po prostu dostawalem maila ze dostaje i tyle, niektore fajne wygladaja. Mozna by o ile jest to mozliwe takie stworzyc np dla 16 polskich wojewodztw, np jezeli ktos bedzie ial 50 znalezien z danego wojewodzwa to taki otrzymuje, wiem oczywisce ze w niektorych wojewodztrach nie ma jeszcze 50 keszy ale z czasem. Jak to kiedys ktos powiedzial mala rzecz a cieszy. Quote
zywcu Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Była taka akcja bicia rekordu znalezień (opisywana już na forum), wtedy też dostałem Quote
+formicaPL Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 to chodzi o tę ikonę, co się dostało np. za zalogowanie znalezienia 10/10/10? Quote
zywcu Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 to chodzi o tę ikonę, co się dostało np. za zalogowanie znalezienia 10/10/10? Przykładowo tak, to właśnie "souvenir". Quote
+lonely_wolf Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 (edited) Tak 10/10/10 to jeden z wielu ale jest wiele innych, ja mam chyba ze 5 innych ktore dostalem, oczywiscie nie chodzi mi o to zeby sie chwalic, bo jak pisalem wczesniej nie bardzo wim dlaczego je dostalem, dla zobrazowania dodaje link http://www.geocaching.com/profile/?guid=8f...2e-316d8f24a445 nalezy spravdzic w souvenirs Mysle ze warto bylo by cos takiego zrobic dla polskich wojewodztw dla przykladu, albo jakiegos wydarzenia jak keszowanie w dzien niepodleglosci czy w Nowy Rok Edited December 9, 2010 by rkorbi Quote
nemrodek Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 o właśnie odkryłem że mam Souvenira z Bawarii :-) Quote
+soolash Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 "Kurcze pieczone w pysk!" - do tej chwili przekonany byłem, że posiadam tylko 10-10-10 . Z ciekawości sprawdziłem, a tam prawdziwy wysyp . Wygląda jakbym był Niemcem . Nie jestem!!!! Tak, trzeba coś zrobić, byśmy mieli jakieś swoje pamiątki. Zdolni graficznie! Do pracy!!! . Quote
+formicaPL Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 ja bym bardzo chętnie coś przygotowała, ale jeżeli zależało by Wam na szybkości uzyskania efektu, to niestety nie mogę się zgłosić Z czasem jest problem, więc raczej w okolicach Świąt by mogło dopiero coś powstać... Quote
+Thathanka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Tak, trzeba coś zrobić, byśmy mieli jakieś swoje pamiątki. Np. czekać. We are starting slow to make sure that our infrastructure can handle a lot of souvenirs before we release a large set of them. Please be patient. :-) We do appreciate the enthusiasm! Sądzę, że trochę jeszcze poczekamy, bo spodziewam się, że przed Polska są kraje bardziej aktywne geocachingowo, a trochę ich jest. Quote
+formicaPL Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 (edited) Czy są jakieś wytyczne co do ich tworzenia? Bo na tej stronie - http://www.geocaching.com/about/souvenirs.aspx - nic nie znalazłam ---EDIT--- OK, znalazłam... Razem z cytatem "We are not presently accepting souvenirs from users. If this changes in the future, we will let the community know." Więc nie ma się co zabierać do pracy Edited December 10, 2010 by formicaPL Quote
+Thathanka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Jak piszą tu http://blog.geocaching.com/2010/12/help-de...g-com-souvenir/ , można zasugerować co mają wziąć na warsztat: http://feedback.geocaching.com/forums/80715-souvenirs We’re currently only accepting country suggestions. However, we are producing individual regions for several countries such as Australia, Canada, the United Kingdom and Ireland. Chyba jest za mało keszy by zgłaszać województwa, ale Polskę można. Jak zgłosicie, dajcie link do zgłoszenia, to zagłosuję. Quote
+formicaPL Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 (edited) Jakby zgłaszać to warto od razu z jakimś projektem - jak zdobędę trochę wolnego czasu, to postaram się w weekend coś przygotować. Edited December 10, 2010 by formicaPL Quote
+Thathanka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Można zrobić, jak piszesz i coś zasugerować, choć przyznam, że ciekawe byłoby zobaczyć, jak nas widzą (Syrenka, górale, Wałęsa, PKiN, czy raczej białe niedźwiedzie i wozy drabiniaste?). Quote
+lonely_wolf Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 MAcie racje trzeba byloby zasugerowac sam pomysl , pozniej za tym glosowac, mysle ze jak kazdy inny kraj mamy szanse Czesi widze ze maja 19 glosow to niewiele, jak na taka ilosc keszerow i keszow w tamtym kraju. Nie wiem tylko czy mozna zasugerowac sam projekt, poszukam tego... Mysle ze sens jest zglosic wojewodztwa a przynajmniej te wojewodztwa gdzie jest "duzo" keszy czyli malopolskie, mazowieckie, pomorskie itd,czy jakie kolwiek inne, mysle ze orientujecie sie lepiej niz ja Quote
+formicaPL Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 (edited) ja zaproponowałam wersję zgłoszenia z propozycją własną, bo widziałam, że w którymś ze zgłoszeń dali link do propozycji -> http://feedback.geocaching.com/forums/8071...10-ye?ref=title ---EDIT--- widzę że doszły nowe zgłoszenia - dla Portugalii, Danii i Czech Edited December 10, 2010 by formicaPL Quote
+lonely_wolf Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Czesi maja juz 33 czy jakos tak, pewnei tez wpadli na taki sam pomysl jak my ale inne kraje moglibysmy wyprzedzic spokojnie Quote
+Thathanka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Czesi widze ze maja 19 glosow to niewiele, jak na taka ilosc keszerow i keszow w tamtym kraju. Teraz mają już 29 głosów i uzbierali to w godzinę od opublikowania propozycji. Z nimi nie mamy szans konkurować. Mysle ze sens jest zglosic wojewodztwa a przynajmniej te wojewodztwa gdzie jest "duzo" keszy czyli malopolskie, mazowieckie, pomorskie itd,czy jakie kolwiek inne, mysle ze orientujecie sie lepiej niz ja Mierz siły na zamiary. Skoro nawet w US zgłaszają całe stany, to nie wygłupiajmy się z naszymi województwami. ja zaproponowałam wersję zgłoszenia z propozycją własną, bo widziałam, że w którymś ze zgłoszeń dali link do propozycji To dobre podejście. Nie ma terminu do którego mamy zgłaszać, więc nie ma co się spieszyć - jest czas na dobre przygotowanie propozycji. Potem będzie można dać ogłoszenie na geocaching.org.pl i Fb i będziemy głosować. Quote
+lonely_wolf Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Dobra ja utworzyklem ten watek moze nie jest jakis blyskotliwy ale chodzi o to zeby sie teraz zebrac i glosowac... Quote
+lonely_wolf Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Co nam szkodzi sprobowac, w Stanach tez nie kazdy stan ma souvenir'a wiec mozna by tak jak pisalem zglosic juz w czasie glosowania ktoere stany/ wojewodztwa mozna tez dodac jak sie bedzie mialo projekt juz konkretny, Quote
+Thathanka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 nie jest jakis blyskotliwy Polish z definicji jest błyskotliwy. Quote
+lonely_wolf Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Mozna jednoczesnie oddac 3 glosy to 35 czeskich wcale nie dziwi Quote
+lonely_wolf Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 nie jest jakis blyskotliwy Polish z definicji jest błyskotliwy. Oczywiscie ze jest Quote
+formicaPL Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Ja myślę, że (jak już oczywiście będziemy mieć jakiś projekt ) trzeba się skupić na przepchnięciu suwenira dla Polski (skumulowaniu naszych głosów), a potem na wojewódzkich (żeby nie rozproszyć głosów za bardzo ) Quote
+lonely_wolf Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 (edited) Oczywiscie ze tak sama idea ze chcemy souvenira powinna dac do myslenia tym ktorzy go tworza oczywiscie mozemy podrzucic im projekt ale wszystko musi byc poparte Naszymi glosami. Tutaj mozemy zdecydowac ktore wojewodztwa i jak juz zdecydujemy dolozyc to w comments i tele. Ja jestem za malopolska, mazowszem i pomorzem Aha i tu jest link gdie mozna glosowac http://feedback.geocaching.com/forums/8071...-/filter/recent Edited December 10, 2010 by rkorbi Quote
+Thathanka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Tak, jak piszecie: najgorszą rzeczą jaką teraz możemy zrobić to próbować przepychać kilka polskich pomysłów (czyli suweniry dla kraju, województw, krain historycznych, regionów, itd.). Głosujemy razem na jedną propozycję. Co ludzie z Gs z nią zrobią, nie zależy już od nas. A propozycje i pomysły graficzne można im podsyłać swoją drogą. Quote
+formicaPL Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Zobaczyłam, że każdy ma 10 głosów, więc myślę, że można wrzucić też propozycję dla Polski ogólnie. Co do województw - ja bym była za Pomorskim, Małopolskim, Śląskim i Zachodnio-pomorskim. Głos już oddałam Quote
+Spider Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Co do województw - ja bym była za Pomorskim, Małopolskim, Śląskim i Zachodnio-pomorskim. A gdzie dolnośląskie, które po małopolskim ma najwięcej skrytek? Quote
+formicaPL Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Co do województw - ja bym była za Pomorskim, Małopolskim, Śląskim i Zachodnio-pomorskim. A gdzie dolnośląskie, które po małopolskim ma najwięcej skrytek? Nie kierowałam się w mojej opinii ilością skrytek w danym województwie, ale powiązaniem rodzinnym Quote
+woytas Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 ja dostalem suvenira z maklemburgii - takiego niemieckiego czrnego orla na niemieckiej fladze - troche sie tego orla boje Quote
+Thathanka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 ja dostalem suvenira z maklemburgii Zastanawiam się, co Maklemburgia ma wspólnego z Kępą Redłowską z obrazka http://souvenirs.geocaching.com/SouvenirIm...852b11a219e.png ? Quote
+Thathanka Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Oj, lecimy w tym głosowaniu na łeb na szyję. A Czesi odjechali w kosmos. Quote
+lonely_wolf Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Moze jak dobrze pojdzie toprzescigniemy Łorwe, Czechy dogonimy za 100 lat Quote
toczygroszek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Moze jak dobrze pojdzie toprzescigniemy Łorwe, Czechy dogonimy za 100 lat A, może namówimy Czechów, by oddali przynajmniej po jednym głosie w naszej ankiecie? Quote
zywcu Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Nie wiem na co i w jaki sposób ale trzy głosy pozwoliło mi oddać Quote
+formicaPL Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Po włączeniu serwisu, zniknął mój jedyny suwenir 10/10/10 Mam nadzieję, że to chwilowe... Quote
+Thathanka Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Po włączeniu serwisu, zniknął mój jedyny suwenir 10/10/10 Mam nadzieję, że to chwilowe... Ja nie miałem suwenira i dalej nie mam. Mam nadzieję, że to chwilowe... Quote
toczygroszek Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Po włączeniu serwisu, zniknął mój jedyny suwenir 10/10/10 Mam nadzieję, że to chwilowe... Choroba, a mi oba zniknęły i ten 10/10/10 i czeski Quote
+soolash Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Psia kostka! Miałem 5. Mam 0. . Rewolucyjne te zmiany... Quote
+soolash Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Psia kostka! Miałem 5. Mam 0. . Rewolucyjne te zmiany... Quote
+lonely_wolf Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Tez wszystkie mi zniknely, ale juz pojawily sie na nowo Quote
+Spider Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Tu jest aktualna lista suwenirów: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=264608 Jeśli w najbliższym czasie Groundspeak doda polski suwenir to będziemy jednym z pierwszych europejskich krajów posiadających własny suwenir Quote
+lonely_wolf Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Jak bedziemy glosowac to pewnie cos z tym zrobia Quote
+formicaPL Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Tez wszystkie mi zniknely, ale juz pojawily sie na nowo U mnie też mój jeden wrócił, ufff I myślałam, że się załapię na jakiś niemiecki, ale moja jedyna znaleziona tam skrzynka jest w nieopublikowanym landzie Quote
+formicaPL Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Został dodany souvenir dla Słowacji -> http://www.geocaching.com/souvenir/?guid=9fc13a9e-dc65-4695-aae4-8fa1e5a0bc8a Jakiś taki bez szału Czy ktoś może mi powiedzieć co jest na nim narysowane? Quote
+Thathanka Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Fujara_s%C5%82owacka Quote
+lonely_wolf Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 (edited) Gerlach najwyzszy szczyt w Karpatach (2655 m.n.p.m) i piszczalka ludowa na ktorej tradycyjnie odgrywa sie slowacki hymn Edited December 23, 2010 by lonely_wolf Quote
+formicaPL Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Dzięki za odpowiedzi Gerlach poznałam, ale o fujarze słowackiej nie miałam pojęcia Quote
Recommended Posts