+bacza Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 (edited) potwierdzam swoje 3 coiny + proporcjonalne dodatkowe oplaty. edit: zrezygnowalem jednak z podbicia zamowienia, pozostaja pierwotnie 3 szt. + oplaty. Edited December 19, 2010 by bacza Quote Link to comment
+Spider Posted December 19, 2010 Author Share Posted December 19, 2010 Aktualna lista: Quote Link to comment
runfixe Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Potwierdzam moje 3 GC i oplate dla aparatu opresji (clo) jesli bedzie trzeba Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Od osób zamawiających >= 10 szt będę wymagać przedpłaty na konto (nie jestem w stanie założyć pieniędzy za wszystkie coiny). Choć zamawiam mniej niż 10, nie widzę powodu, byś wykładał za mnie pieniądze. Wpłacę je niezwłocznie, gdy tylko podasz numer konta. W czasach bankowości internetowej to żaden problem. Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Od osób zamawiających >= 10 szt będę wymagać przedpłaty na konto (nie jestem w stanie założyć pieniędzy za wszystkie coiny). Choć zamawiam mniej niż 10, nie widzę powodu, byś wykładał za mnie pieniądze. Wpłacę je niezwłocznie, gdy tylko podasz numer konta. W czasach bankowości internetowej to żaden problem. Spider, ja też poproszę o numer konta. Czy zapłacę teraz czy później, to nie robi mi różnicy, a dla Ciebie lepiej wcześniej. Quote Link to comment
+mushinPL Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Potwierdzam pokrycie proporcjonalnego cła do mojego 1 zamówionego coina Kasę mogę wpłacić z góry. Quote Link to comment
+RobertPL Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Potwierdzam pokrycie cła, proszę o zmianę zamówienia z poprzednich 2 sztuk na 3. Quote Link to comment
+xenotime Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Xenotime potwierdza zamówienie na 3 szt. i zobowiązuje się pokryć odpowiednie koszty cła. W razie kłopotu z gotówką, mogę przesłać pieniądze w przedpłacie. pozdrowienia i wesołych świąt! Quote Link to comment
Dlugi Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Długo tu nie zaglądałem, trochę znów się zmieniło i okazało się że mało co a nie zdążył bym na geocoiny - potwierdzam dla mnie 2szt. Quote Link to comment
+ejohexteam Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 my też potwierdzamy nasze zamówienie Quote Link to comment
zywcu Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Wszystkiego dobrego, wszystkim w nowym roku... - temat, trochę odświeżam bo chyba terminy się już rozjechały Spider, jest kolejny problem? - czy odpuściłeś? Quote Link to comment
+Spider Posted January 3, 2011 Author Share Posted January 3, 2011 Był problem: mój urlop. Ale już go nie ma, a szkoda. W tym tygodniu powinienem mieć wszystko dopięte. Quote Link to comment
zywcu Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Jakieś wieści z frontu... (?) Tylko dodam, że jakby co... , to Vat poszedł na 23% Quote Link to comment
+Spider Posted January 11, 2011 Author Share Posted January 11, 2011 Niestety ostatnie 2 tygodnie byłem strasznie zarobiony i nie miałem czasu zając się tematem. Do końca tego tygodnia postaram się wszystko załatwić i wtedy wszystkich poinformuję co i jak. Quote Link to comment
+Spider Posted January 13, 2011 Author Share Posted January 13, 2011 Kody zostały właśnie zakupione w Groundspeaku. Jak tylko je otrzymam to zlecam produkcję coina Quote Link to comment
+Spider Posted January 15, 2011 Author Share Posted January 15, 2011 (edited) Właśnie otrzymałem kody od Groundspeaka i wysłałem zamówienie do OakCoins. Jak tylko otrzymam potwierdzenie wcześniej ustalonej ceny oraz wagę coinów (potrzebna do ustalenia kosztów przesyłki w polsce) to będę się z Wami kontaktował w celu otrzymania płatności za zamówione coiny. Edited January 15, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
runfixe Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Super, czekam na wieści i podsumowanie całości kosztów Quote Link to comment
+Spider Posted January 18, 2011 Author Share Posted January 18, 2011 (edited) Mam już ostateczną wycenę Coina. Cena za sztukę to 4,17$. Poniżej przedstawiam zestawienie kosztów: Wszystkie osoby które zamówiły więcej niż jednego coina proszone są o zrobienie przedpłaty. Przedpłata o którą proszę będzie zawierać tylko koszt wyprodukowania coina. Po otrzymaniu coinów będę prosić o drugi przelew w którym zostanie skorygowana wartość zamówienia (wg. kursu dolara z dnia płatności) oraz zostanie naliczony koszt przesyłki wg. cennika poczty polskiej (na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie stwierdzić kosztu przesyłki bo nie znam wagi cionów) plus koszt koperty bąbelkowej. Informacje o płatności wyślę do każdego z Was poprzez formularz kontaktowy na stronie GC. Jeśli chodzi o termin wykonania to może się trochę opóźnić bo w dniach 29.01 - 7.02 producent ma wakacje. Edited January 18, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+Spider Posted January 18, 2011 Author Share Posted January 18, 2011 (edited) Wszystkie osoby, które zamówiły > 1 coina już powinny dostać ode mnie wiadomość. Jeśli ktoś z was zamówił > 1 coina a nie dostał wiadomości to proszę o kontakt. Po otrzymaniu płatności od wszystkich osób opłacam zamówienie i coin idzie do produkcji. Tak więc im szybciej wpłacicie pieniądze tym szybciej będą coiny EDIT: Widzę, że działacie ekspresowo bo pierwsze przelewy już są EDIT2: Przypominam o podaniu w tytule przelewu loginu na geocaching.com! Żywca rozpoznałem, ale nie mam pojęcia kto to "EMMAGDA" Edited January 18, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+somloci Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 May I just confirm that Strombus would like her own Polish Geocoin. (If she won't be happy with it, I'll have them both!) Quote Link to comment
sebastian_ Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Dziękuję Jutro wyślę przedpłatę za coiny. Cieszę się, że projekt udało się zrealizować. Jeżeli już przybędą, to przy okazji spotkań będą do wzięcia z mojego kuferka. Pozdrawiam najserdeczniej - Sebek Quote Link to comment
+Spider Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 sebastian_, to super, bo głownie to na Twoją przedpłatę czekam Prawie wszyscy już wpłacili. Ci co nie wpłacili proszeni są o jak najszybsze dokonanie przelewu gdyż chciałbym w piątek zamknąć temat, gdyż może wtedy przed do 28 stycznia (urlop producenta) uda się wyprodukować coiny. Quote Link to comment
+Thathanka Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Jeśli ktoś z Trójmiasta zalega z wpłatą, to mogę wyłożyć, a później na własnym podwórku się rozliczymy. Quote Link to comment
+Spider Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 Poniższe osoby proszę o jak najszybszą wpłatę: Dlugi, ejohexteam, formicaPL, kedzik, keymanPL, sebastian_, tanti, wallson Jeśli ktoś z was nie otrzymał ode mnie maila lub nie jest w ciągu najbliższych dni dokonać płatności to proszę o kontakt poprzez formularz na stronie GC Quote Link to comment
sebastian_ Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Dziś dokonałem przelewu i pieniądze za coiny powinny znaleźć się jutro na Twoim rachunku bankowym. Pozdrawiam serdecznie - Sebek Quote Link to comment
zywcu Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Poniższe osoby proszę o jak najszybszą wpłatę: Dlugi, ejohexteam, formicaPL, kedzik, keymanPL, sebastian_, tanti, wallson Jeśli ktoś z was nie otrzymał ode mnie maila lub nie jest w ciągu najbliższych dni dokonać płatności to proszę o kontakt poprzez formularz na stronie GC Hej, rozmawiałem z Sebastianem i przelew już puścił (jutro będziesz miał na koncie), pozostałą część, koniecznych wpłat: 259,95 (Dlugi, ejohexteam, formicaPL, kedzik, keymanPL, tanti, wallson), przelałem (masz już na koncie) abyś już mózgł puszczać zamówienie. Przepraszam za "samowolkę" ale możesz już złożyć zmówienie Jeśli otrzymasz wpłaty od osób, za które założyłem - rozliczymy się przy odbiorze - jeśli nie, ja przejmę zobowiązanie i ew. rozliczę się z zamawiającymi Pozdrawiam Quote Link to comment
+Spider Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 Rozumiem żywcu że chciałeś pomóc, ale moim zdaniem "trochę" wpieprzasz się między wódkę a zakąskę... Kwotę zwróciłem na Twoje konto... Quote Link to comment
zywcu Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Rozumiem żywcu że chciałeś pomóc, ale moim zdaniem "trochę" wpieprzasz się między wódkę a zakąskę... Kwotę zwróciłem na Twoje konto... Intencję mam szczere! Przepraszam jeśli uraziłem, nie chcę odwlekać terminu (zwłaszcza, że tam wakacje, jakieś...) zamówienia. Jeszcze raz przepraszam, to Twoja inicjatywa. Quote Link to comment
+Spider Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 (edited) Ja na razie głównym ograniczeniem jest (a z tego co zostało napisane był) przelew Sebastiana, gdyż nie chciałem zostać na lodzie ze 100 Coinami. Aktualnie Coiny i tak już się produkują. Płatność za nie będzie po wykonaniu. Edited January 20, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+kedzik Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 przelalem wlasnie!! pozdrawiam i przepraszam za poslizg!! Quote Link to comment
+formicaPL Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Spider, przepraszamy za zwłokę, ale właśnie wróciliśmy z keymanem z urlopu. Przelew przed chwilką puściłam za nas oboje, pieniądze już powinieneś mieć. Jak rozumiem odbiór coinów na spotkaniu - ale jeżeli coś by wypadło to licz nas na jedną wspólną przesyłkę Quote Link to comment
zywcu Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Się porobiło... Jeszcze raz przepraszam (... choć moja inicjatywa, mogła uprościć, przyśpieszyć i zdjąć troski z organizatora). Zwrot wpłaconej kwoty otrzymałem. Wczoraj się spotkaliśmy z Tanti, która chciała się ze mną rozliczyć za coiny. Już wie, że inaczej - przelew będzie. Quote Link to comment
+Spider Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 Dzisiaj dokonałem płatności za Coiny. Całkowita wartość zamówienia wynosi 3639,33 zł, czyli 12,13 zł/szt. Poniżej przedstawiam zaktualizowane dane dotyczące płatności/przedpłat. Wychodzi na to, że wyszło kilka groszy taniej (inny kurs dolara), nadwyżkę będę później uwzględniał przy kosztach wysyłki, a osobom które będą chciały odebrać coiny osobiście, będę zwracać na konto. Proszę każdego z Was o weryfikację czy kwota przedpłaty się zgadza z tym co przelaliście na moje konto. Niestety mam złą wiadomość. Coiny nie zostaną wyprodukowane do piątku. Od piątku do 7 lutego są jakieś wakacje w USA i mennica jest nieczynna. Tak więc coiny będą wysyłane dopiero w lutym. Kiedy dokładnie jeszcze nie wiem ale do końca tygodnia powinienem wiedzieć. Quote Link to comment
zywcu Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Niestety mam złą wiadomość. Coiny nie zostaną wyprodukowane do piątku. Od piątku do 7 lutego są jakieś wakacje w USA i mennica jest nieczynna. Tak więc coiny będą wysyłane dopiero w lutym. Kiedy dokładnie jeszcze nie wiem ale do końca tygodnia powinienem wiedzieć. No trudno, dopatrzmy się w tym pozytywów: - ferii nie będzie, - może śniegu też, - jakieś kesze się pojawią, - PKP się poprawi... Ewent w marcu, też ma sens Quote Link to comment
+Spider Posted January 28, 2011 Author Share Posted January 28, 2011 Dostałem informację z mennicy. Niestety coiny będą gotowe i wysłane 23 lutego. Tak więc w Polsce będą dopiero na początku marca Quote Link to comment
zywcu Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Powtórzę: Ewent w marcu, też ma sens Quote Link to comment
+Spider Posted January 30, 2011 Author Share Posted January 30, 2011 Niestety cena coina nieznacznie wzrosła. Nie wiem dlaczego blokada na karcie była na mniejszą kwotę niż ostatecznie ściągnięta kwota. Ostatecznie cena 300 Coinów wynosi: 3754,21 zł. Poniżej przedstawiam zestawienie: Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Niestety cena coina nieznacznie wzrosła. Nie wiem dlaczego blokada na karcie była na mniejszą kwotę niż ostatecznie ściągnięta kwota. Z tego co wiem to blokada często nie uwzględnia prowizji merchanda (organizacji kartowej np VISA - od 1% do 3%), prowizji za przewalutowania po drodze albo różnic kursowych między dniem transakcji i księgowania. W moim przypadku chyba jeszcze nigdy blokada na karcie przy pobieraniu kasy z bankomatu lub zakupie w sklepie zagranicą nie była równa kwocie zaksięgowanej. Quote Link to comment
zywcu Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Niestety cena coina nieznacznie wzrosła. Nie wiem dlaczego blokada na karcie była na mniejszą kwotę niż ostatecznie ściągnięta kwota. Ale idą i są produkowane? Czy jeszcze coś musimy zrobić? Quote Link to comment
+Spider Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 (edited) Tak, są produkowane. Tyle że od dzisiaj do piątku w mennicy jest wolne i produkcja będzie kontynuowana w przyszły poniedziałek. A różnica najprawdopodobniej wynika właśnie z różnicy kursowej pomiędzy dniem transakcji i księgowania. Edited January 31, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+xenotime Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Potwierdzam, że podobne jaja z transakcjami też mi się zdarzają. Czy można Ci przelać te 41 gr w momencie wpłacania za przesyłkę? Quote Link to comment
+Spider Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 Dopóki nie przyjdą coiny proszę już nic nie przelewać. Quote Link to comment
+Spider Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 (edited) Dobra wiadomość: Dzisiaj dostałem maila z Google Checkout że przesyłka została już wysłana. Jej aktualny status: Your item was processed through and left our SALT LAKE CITY, UT 84199 facility on February 18, 2011 at 7:26 pm. The item is currently in transit to the destination. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later. Edited February 19, 2011 by SpiderPL Quote Link to comment
+Spider Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Jutro Coiny powinny być w Europie! Class: Express Mail International®Status: International Dispatch Your item left the United States from ISC SAN FRANCISCO (USPS) at 7:43 am on February 19, 2011. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later. Detailed Results: Bullet International Dispatch, February 19, 2011, 7:43 am, ISC SAN FRANCISCO (USPS) Bullet Arrival Bullet Electronic Shipping Info Received, February 19, 2011 Bullet Processed through Sort Facility, February 18, 2011, 7:26 pm, SALT LAKE CITY, UT 84199 Quote Link to comment
+woytas Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Czesze sie bardzo Quote Link to comment
+Spider Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Sądzę że w Polsce powinny być w połowie tygodnia Mam tylko nadzieję że nie dostanę żadnego pisma z urzędu celnego... Quote Link to comment
+woytas Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 ze skierowaniem na jakies badania... "Po co Panu tye tych medali..." Quote Link to comment
Recommended Posts