Jump to content

Mapa skrytek - "ukryta" funkcja

Spider

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj, po 2,5 roku (!) korzystania z GC znalazłem nową funkcję, która zapewne była od zawsze :unsure: Chodzi o powiększenie mapy na szerokość. Jest taki magiczny przycisk:

69099076.png

Po jego kliknięciu mapa się rozszerza. Chyba jakiś ślepy byłem wcześniej, a post ten napisałem dla innych ślepców ;)

Posted

nie wiem czy to normalna sprawa, ale można zainstalować skrypt, dzięki któremu mamy takie suwaki i można lewe boczne menu zwinąć i powstaje prawie pełnoekranowa mapa :unsure:

Posted

To mnie rozbawiłeś, a ja z wypiekami otwierałem, sądząc, że jest np dostęp do finałów puzzli :unsure:

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to nad mapą jest napis "Map Size:" a za nim 3 ikonki, którymi można zwiększać rozmiar mapy w pionie.

;)

Posted

hehe... bywa... widzimy to co niewidoczne a nie widzimy to co zobaczyc mozna...

natomiast ja myslalem ze pojawila sie funkcja zobaczenia mapki znalezien innego kekszera... to by bylo dopiero ciekawe...

Posted (edited)
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to nad mapą jest napis "Map Size:" a za nim 3 ikonki, którymi można zwiększać rozmiar mapy w pionie.

To akurat widziałem, ale tego w poziomie to nie wiem czemu wcześniej nie widziałem <_<

oto i on:

Dzięki!

Edited by SpiderPL
Posted
Po jego kliknięciu mapa się rozszerza. Chyba jakiś ślepy byłem wcześniej, a post ten napisałem dla innych ślepców <_<

Z tego korzystałem od zawsze, ale na pewno jest jeszcze masa innych użytecznych rzeczy, z których chciałbym korzystać, a tego nie robię, bo o nich nie wiem.

(Mało to spójne logicznie, ale wiadomo o co chodzi.) ;)