+formicaPL Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Bo to nazwa wlasciwa. No pewnie że tak! Po drugiej stronie nasypu kolejowego jest przecież dla równowagi ulica Biała. Obecnie nie jest to nazwa właściwa - najwyżej 'potoczna', ale nieważne. W/g planu miasta z 1946 roku ul. Czarna była jeszcze Czarną do lipca 1946, następnie przemianowano ja na Montwiła Mireckiego, a w roku 2002 otrzymała nazwę ks. Józefa Zator-Przytockiego byłego proboszcza kościoła NSJ żołnierza AK. Jeżeli Zator-Przytockiego przed 2002 r. nazywała się Montwiłła, to musieli nieźle zamieszać, ponieważ obecna Czarna na planie z 1946 r. nazywała się Montwiłła Ciekawe dlaczego je zamienili ze sobą. Quote Link to comment
+soolash Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 Biję się z myślą o zwołaniu noworocznego trójmiejskiego spotkania. Nie chciałbym być jedynym keszerem, który się na nim stawi, więc daję pod rozwagę taką oto propozycję. Spotkajmy się przy dobrym piwie (może być drogie, żebyśmy za bardzo nie szaleli :-)), serach, chlebie ze smalcem lub preclach, podsumujmy stary rok i podzielmy się planami na następny. Co Wy na to? Miesiąc: styczeń, dzień tygodnia: piątek lub sobota. Czekam na sugestie i propozycje terminów (forum lub priv). W przypadku braku zainteresowania upiję się z rozpaczy :-). Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Biję się z myślą o zwołaniu noworocznego trójmiejskiego spotkania. Nie chciałbym być jedynym keszerem, który się na nim stawi, więc daję pod rozwagę taką oto propozycję. Spotkajmy się przy dobrym piwie (może być drogie, żebyśmy za bardzo nie szaleli :-)), serach, chlebie ze smalcem lub preclach, podsumujmy stary rok i podzielmy się planami na następny. Co Wy na to? Miesiąc: styczeń, dzień tygodnia: piątek lub sobota. Czekam na sugestie i propozycje terminów (forum lub priv). W przypadku braku zainteresowania upiję się z rozpaczy :-). jestem za- ale w sobotę Quote Link to comment
+Maliniak Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 za ale żeby to nie był wekend sylwestrowo-noworoczny oraz 6-8 Quote Link to comment
+Spider Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Maliniak, event jest już dawno opublikowany: http://coord.info/GC3996Q Quote Link to comment
+Maliniak Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 no trudno co robić a szczerze, nie zaglądałem na gc więc nie wiedziałem, ze już powstał poza tym Spider nie "już dawno" opublikowany tylko wczoraj Quote Link to comment
+soolash Posted December 20, 2011 Author Share Posted December 20, 2011 To prawda: event wisi już na stronach GC.com. Pragnę poinformować, że konkurs geopiwny jest już przygotowany tylko nagroda jeszcze nie została zakupiona (wizja już jest!). Konkurs naprawdę łatwy, nie powinien nikogo zestresować ani nikomu sprawić wielu trudności. Serdecznie zapraszam do Gdyni. Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 będzie konkurs, ale fajnie lubię konkursy Quote Link to comment
+soolash Posted December 20, 2011 Author Share Posted December 20, 2011 będzie konkurs, ale fajnie lubię konkursy Skoro jeden udało się przygotować nadspodziewanie gładko, to może pomyślę o kolejnym Quote Link to comment
+soolash Posted March 13, 2012 Author Share Posted March 13, 2012 Niespodziankę nam Czesi w Trójmieście przygotowali :-). To chyba już czwarty event GC u nas With beer in the 3City. Termin nieodległy i niestety w dzień roboczy, ale może komuś będzie pasować. Dla mnie to synteza dwóch uwielbianych przeze mnie używek: piwa i geocachingu, więc jak nic się nie urodzi, to z przyjemnością się zjawię (koniecznie z puszką jakiegoś polskiego piwa)... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Niespodziankę nam Czesi w Trójmieście przygotowali :-). To chyba już czwarty event GC u nas With beer in the 3City. Termin nieodległy i niestety w dzień roboczy, ale może komuś będzie pasować. Dla mnie to synteza dwóch uwielbianych przeze mnie używek: piwa i geocachingu, więc jak nic się nie urodzi, to z przyjemnością się zjawię (koniecznie z puszką jakiegoś polskiego piwa)... ja tez będę. Miło.ze czesi uznali nasze Trójmiasto za miejsce warte geo- odwiedzenia Mam nadzieje, że pobuszuja trochę po naszych skrytkach,zanim zasiąda do piwa, mam kilka w okolicy... Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Mnie zdziwilo tylko to, ze publikacja ukazala sie 3 czy 4 dni przed sama impreza. Moze w drodze powrotnej zrobia w Łomzy np 21. Quote Link to comment
+ru.beus Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 A ja się spytam przy okazji. Czy jest w planach 'third time in tri city' :-) Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 (edited) A ja się spytam przy okazji. Czy jest w planach 'third time in tri city' :-) Nie wiem, ale widzę,że trójmiejskie eventy maja juz markę poza tym na wiosnę planujemy kilkadziesiat nowych skrytek do opublikowania i nawet ustalamy co kto bierze, co by konfilktów i wyścigów nie było , o! Edited March 14, 2012 by Wiesia.K Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Kurcze, może jakieś wczasy zamówię nad Bałtykiem, albo co... Quote Link to comment
+Spider Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 I jak udał się event? Quote Link to comment
+formicaPL Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 Event bardzo sympatyczny! Frekwencja całkiem dopisała, humory były dobre, wymiana regionalnych piw się odbyła i parę skrytek znalezionych później (mimo odstraszającego wiatru). Czesi do czasu eventu już 40 znalezionych skrytek na koncie mieli - podziwiam Quote Link to comment
+keymanPL Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 I jak udał się event? Myśle że się udał, jak na taki spontan frekwencja 10 osób to dobry wynik. Było kameralnie i sympatycznie. Był to (do tej pory) mój najkrótszy event GC na jakim byłem. Trwał w naszym przypadku ok 3h Ale itak podziwiam Czechów - jechali całą noc, w dzień znaleźli 40 skrzynek (byli nawet na Helu), potem spotkanie, dziś cachowanie w Gdańsku do max 14, a jutro rano do pracy w Nahodzie... Fajna inicjatywa z zakładaniem eventu na przyjazd do danego miasta - podobno jak byli w Londynie to też założyli spotkanie Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 (edited) I jak udał się event? Dokumentacja fotograficzna na stronie eventu, zapraszam do podziwiania! Edited March 20, 2012 by Wiesia.K Quote Link to comment
+Spider Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 Żałuję, że nie mogłem być... Quote Link to comment
+soolash Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Żałuję, że nie mogłem być... ...to może przy okazji pobytu założysz swój, spontanicznie? Ja przyjdę . Quote Link to comment
+soolash Posted October 31, 2012 Author Share Posted October 31, 2012 Topic trochę przywiędły, więc jest okazja by go odświeżyc przy okazji dwóch spotkań w okolicach trójmiejskich. 10 listopada planowane są: Jesienne CITO w Bieszkowicach by moja osoba i poCITOwe Piwo - Gdynia by Mosznir. Zapraszamy serdecznie. Są jeszcze wolne miejsca :-). Quote Link to comment
+Spider Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Szkoda że to nie ten weekend... Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Szkoda że to nie ten weekend... Szkoda, że to nie ta strona Polski Quote Link to comment
+soolash Posted November 12, 2012 Author Share Posted November 12, 2012 10 listopada 2012 r. zapisze się w historii pomorskiego geocachingu duzymi literami:-). Zgodnie z planem odbyły się w województwie dwa spotkania. Oba bardzo udane i liczne. Mnie szczególnie cieszy duża frekfencja na moim CITO, gdyż liczba uczestników przerosła moje oczekiwania. Wszyscy bardzo aktywnie działali i, mam taką nadzieję, dobrze się bawili. Tak jak obiecałem, było gorąco. Największe ognisko miało około 3-metrowe płomienie a kawałek lasu zupełnie zmienił swój wygląd i charakter po naszych zabiegach. To daje satysfakcję. Więcej napiszę w logu eventu po dokonaniu wpisu przez wszystkich uczestników. Pomorskie geospotkania - ZAWSZE! :-) Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Soolash, alez zaluje ze mnie tam nie bylo. Fajnie jednak poczytac Wasze wpisy i poogladac liczne swietne zdjecia - dzieki za barwna relacje. Quote Link to comment
nemrodek Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Tak jak obiecałem, było gorąco. Największe ognisko miało około 3-metrowe płomienie a kawałek lasu zupełnie zmienił swój wygląd i charakter po naszych zabiegach. hmm - brzmi jakbyście ten las spalili :-) Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Las na szczescie nie splonął ale bylo blisko przy okazji mi splonął rekaw w kurtce, podobnie Boxowi seniorowi i pojawiło sie kilka dziur w czapkach juniorow I zgadzam sie co do trojmiejskich eventow, sa po prostu ekstra, bo tworza go swietni ludzie Quote Link to comment
+abdul65 Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Jest taki nowy FlashMob Event w Gdańsku "Chwila przed końcem świata. (FLASH MOB)" GC4027Q - może Wam umknęło. Odbędzie się 15.12.2012 o 11.11, ale trzeba się przygotować....więc odsyłam do opisu i zapraszam. abdul65 Quote Link to comment
+soolash Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Podchwytując myśl by formicaPL z sąsiedniego wątku, by ożywić trójmiejski wątek, który obumarł ostatnio, czy trojmiejskie geośrodowisko ma potrzebę jakiegoś spotkania? Jakaś wola na północy jest, czy zupełnie ją zima zdominowała? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Podchwytując myśl by formicaPL z sąsiedniego wątku, by ożywić trójmiejski wątek, który obumarł ostatnio, czy trojmiejskie geośrodowisko ma potrzebę jakiegoś spotkania? Jakaś wola na północy jest, czy zupełnie ją zima zdominowała? Marzec mam wolny, 3.3 wracam z Lądka... trza omówic plany na przyszłośc i w ogóle... Quote Link to comment
+ru.beus Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 (edited) Wojciechu - a po co się pytać :-) Zakładaj i już... Jak pokazały moje Warszawskie doświadczenia, ludek geokeszerski spragniony jest spotkań i pogaduch w cieple i pod dachem :-D A jak porozsyłasz zaproszenia przez profile do 'swieżaków', to będziesz miał okazję nowych ludzi zapoznać :-D Edited February 18, 2013 by ru.beus Quote Link to comment
+soolash Posted May 9, 2013 Author Share Posted May 9, 2013 No wreszcie!!! Event w 3Mieście:-). Długo trzeba było czekać, ale jak widać warto było, bo to spotkanie, które zdążyło już sobie wyrobić markę w naszej okolicy. Niestety, znam jedynie z opowiadań i doniesień, bo poprzednie terminy nie pasowały mi nigdy ze względu na porę wianków :-). W tym roku jest to piątek - idealnie! Czwarta Pomorska Kupalnocka Do wianków Panowie i Panie! A kto chce geomącić, niech lepiej w domu zostanie :-) Quote Link to comment
+Thathanka Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Czy nie planujecie jakiegoś eventu między 15 a 19 lipca? Chętnie bym dołączył. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Czy nie planujecie jakiegoś eventu między 15 a 19 lipca? Chętnie bym dołączył. Ja też, ale trochę czasu zostało, pomyslimy ... A może byc mały, skromy evencik, bez power traila??? Quote Link to comment
+soolash Posted June 2, 2013 Author Share Posted June 2, 2013 Czy nie planujecie jakiegoś eventu między 15 a 19 lipca? Chętnie bym dołączył. Trzeba by było pomyśleć nad jakimś flash mobem typu "Scotland in Gdańsk"...kilty, dudy i haggis :-). Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Czy nie planujecie jakiegoś eventu między 15 a 19 lipca? Chętnie bym dołączył. Trzeba by było pomyśleć nad jakimś flash mobem typu "Scotland in Gdańsk"...kilty, dudy i haggis :-). O tak, tak, zobaczyć łydy Soolasha... bezcenne! Quote Link to comment
+Thathanka Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 A może byc mały, skromy evencik, bez power traila??? Ja z radością przyjmę każdą propozycję, ale jesli miałbym wybierać, to wolałbym się spotkać i pogadać z ludźmi, niż w grupie latać za skrytkami. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 A może byc mały, skromy evencik, bez power traila??? Ja z radością przyjmę każdą propozycję, ale jesli miałbym wybierać, to wolałbym się spotkać i pogadać z ludźmi, niż w grupie latać za skrytkami. OK, Komitet wykonawczy rozważy petycję Obywatela... Quote Link to comment
+soolash Posted June 2, 2013 Author Share Posted June 2, 2013 Thathanka, który dzień pasuje Ci najbardziej, by spotkać się w 3Miejskim (i nie tylko) gronie? Coś się skleci :-). Quote Link to comment
+Thathanka Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Thathanka, który dzień pasuje Ci najbardziej [...]? We wspomnianym czasie nie ma dla mnie różnicy, który to dzień będzie. Quote Link to comment
+abdul65 Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Witam Wszystkich i zapraszamy wraz z kolegą "piona" na GeoKajakowyEvent: "Kajakiem po Gdańsku" http://coord.info/GC4F10P , który odbędzie się 13.07.2013 o godz. 10.30 w Gdańsku oczywiście Dokładne informacje na stronie Eventu. Zapraszam i pozdrawiam abdul65 Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Witam Wszystkich i zapraszamy wraz z kolegą "piona" na GeoKajakowyEvent: "Kajakiem po Gdańsku" http://coord.info/GC4F10P , który odbędzie się 13.07.2013 o godz. 10.30 w Gdańsku oczywiście Super event w super miejscu, tylko w Gdańsku jest mozliwe zdobycie takiego małego power traila kajakowego i nie sa to podparapetówki, zapraszamy! Róznorodnośc krajobrazów- zdumiewjąca- od znanego Długiego Pobrzeża, poprzez tereny stoczniowe, małe mariny,zaniedbane dzielnice, po sielskie wisokowe widoczki z łabądkami. Mnóstwo Zabytków architektury hydrotechnicznej.. Wielkie dzięki Ojcom załozycielom tych skrytek- abdulowi65, Pionie i Higlanderowi, który był pionierem w tej tematyce! Quote Link to comment
+abdul65 Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Witajcie, ale się w Gdańsku narobiło! Dopiero co zakończył się EventKajakowy a już w kolejce czekają następne..... Ja zapraszam Wszystkich na GeoEvent "Smoki w Gdańsku" http://coord.info/GC4GPKP , który odbędzie się 14.09.2013. W skrócie - będziemy pływali smoczą łodzią po Gdańsku.... Zapraszam, abdul65 Quote Link to comment
+soolash Posted July 23, 2013 Author Share Posted July 23, 2013 A jakby ktoś chciał małym jasnym (lub ciemnym)uczcić Międzynarodowy Dzień Piwa i Piwowarów (pierwsze lubię, drugim jestem), poplotkować geocachingowo lub zabawić się w klocki to serdecznie zapraszam na małe spotkanie Z wieżą się zmierz I - MDPiP 2013, które odbędzie się w Gdyni 05 sierpnia. Quote Link to comment
+soolash Posted August 30, 2013 Author Share Posted August 30, 2013 Nieśmiało wspomnę o kolejnym spotkaniu integracyjnym z serii "Z wieżą się zmierz". Zmagania odbędą się na wysokim poziomie, bo na wieży widokowej Pachołek w Gdańsku Oliwie. 13 września 2013 r. - pechowy piątek, będzie trzeba uważać nie tylko na walącą się jengę, ale także na Pachołka, który może nie wytrzymać takiego obciążenia. Wiadomo o co będzie gra w tej edycji - zwycięzca otrzyma nieśmiganą, nieaktywowaną jeszcze polską geocoin :-). Zapraszam na Z wieżą się zmierz II - wyjątkowo pechowo. Ilość miejsc ograniczona :-). Jeszcze są miejscówki... Quote Link to comment
+abdul65 Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Dopiero co zakończyły się GeoEventy w Gdańsku, a już zbliża się następny http://coord.info/GC4GTAA , tym razem CITO, na który serdecznie zapraszam. Quote Link to comment
+ru.beus Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Dopiero co zakończyły się GeoEventy w Gdańsku, a już zbliża się następny http://coord.info/GC4GTAA , tym razem CITO, na który serdecznie zapraszam. Ktoś tu w złotą odznakę geocachingową celuje :-) Quote Link to comment
+rudzielec Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Zapraszam na kosmiczny event. http://coord.info/GC4PY37 Potrzebna każda ilość rąk. Quote Link to comment
+abdul65 Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Eventy, eventy, spotkania....ciągle się coś dzieje w Trójmieście. Zapraszam 8.11.2013 na http://coord.info/GC4R5MR Quote Link to comment
Recommended Posts