+shchenka 0 Posted June 29, 2010 Licho mnie podkusiło i spróbowałem opłacić przedłużenie członkostwa tym razem za pomocą paypala. Efekt niestety daleki od oczekiwań - Groundspeak obciążył moje konto paypal kwota 102 zł, a status członka podstawowy. Zgłosiłem reklamację do groundspeaka, ale nic nie odpisują. Czy miał ktoś podobną sytuację ? Macie jakieś pomysły co zrobić ? Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted June 29, 2010 Dwukrotnie płaciłem PayPalem bez problemów - status konta uaktualniany byl bardzo szybko. Może w Twoim przypadku jest to związane z jakimiś technicznymi robotami, bo na głownej wisi komunikat: "Geocaching.com will be going offline temporarily for a site update on Tuesday, June 29th at approximately 1pm PDT (GMT -7). We apologize for any inconvenience this may cause." Bombardowałbym ich mailami, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Quote Share this post Link to post
toczygroszek 8 Posted June 29, 2010 Sądzę, że rozwiązanie może przynieść lektura tych tekstów: http://support.Groundspeak.com/index.php?p...page&id=194 http://support.Groundspeak.com/index.php?p...page&id=195 http://support.Groundspeak.com/index.php?p...page&id=196 Quote Share this post Link to post
+shchenka 0 Posted June 30, 2010 Dzięki. Niestety żadnego emaila od groundspeaka z numerem "S-" nie dostałem, nie ma go też w potwierdzeniu od paypal, ani w historii transakcji payal przy opłacie dla groundspeaka. Coś im się może rozsynchronizowało, albo może to dlatego, że używam innego emaila w gc i innego w paypalu, no ale chyba nie jestem jedyną osobą, która tak robi. No nic, na razie pozostaje mi pisać do nich i czekać. Wysłałem na razie dwa maile, w zeszłym tygodniu i w tym, otworzyłem też ticket, wcześniej czy później może ktoś odpowie. Zastanawiam się czy lepiej zapłacić drugi raz, tym razem kartą, czy czekać aż w końcu zareagują, no bo trochę zależy mi na czasie Zamelduję czym to się skończy. Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted June 30, 2010 może to dlatego, że używam innego emaila w gc i innego w paypalu, no ale chyba nie jestem jedyną osobą, która tak robi. Nie jesteś - też tak mam, więc to nie o to chodzi. Quote Share this post Link to post
+Spider 9 Posted June 30, 2010 Jeśli masz automatyczne logowanie na GC to wyloguj się i zaloguj ponownie. Quote Share this post Link to post
+shchenka 0 Posted July 1, 2010 Wylogowanie niestety nie pomaga, basic to basic Za to dostałem odpowiedź z GC, że będą szukać. Quote Share this post Link to post
+shchenka 0 Posted July 3, 2010 Ponieważ to trwa i trwa, a ja nie bardzo chcę czekać, to zapłaciłem drugi raz, tym razem kartą i znów jestem premium. Może później mi zwrócą jedną z tych płatności. Quote Share this post Link to post
toczygroszek 8 Posted July 4, 2010 Ponieważ to trwa i trwa, a ja nie bardzo chcę czekać, to zapłaciłem drugi raz, tym razem kartą i znów jestem premium. Może później mi zwrócą jedną z tych płatności. Obawiam się, że raczej doliczą Ci na kolejny okres. Ale przynajmniej będziesz miał większą motywację do keszowania Quote Share this post Link to post
+RobertPL 0 Posted April 16, 2012 Czy mogę prosić o próbę doładowania mojego konta przez osobę z kartą kredytową. Toczygroszek próbował tego dokonać niestety nie udało się (system zgłaszał błąd). Mogę oczywiście przed transakcja przelać przybliżona kwotę a po rozliczeniu przez bank wyrównam do pełnej kwoty. Nie chcę ryzykować z PayPalem. Quote Share this post Link to post
+y_a_h_oo 0 Posted April 16, 2012 Nie chcę ryzykować z PayPalem. hmmm.. widze, ze mieliscie zle doswiadczenia z PayPalem. akurat ja do tej pory nie mialem problemow z ta forma platnosci. Zarowno w oplacie za Premium, jak i za inne zakupy na swiecie. Czy to mozeliwe, ze placicie z konta "tymczasowego" na PayPal'u? Ja mam juz swoje stalem konto na tym serwisie i nie zdarzyly mi sie zadne przykre niespodzianki... Quote Share this post Link to post
+RobertPL 0 Posted April 17, 2012 Czy mogę prosić o próbę doładowania mojego konta przez osobę z kartą kredytową? Dziękuję Ru.beusowi za szybkie działanie. Jeszcze krótka informacja. Przez pewien okres nie miałem PM i po odnowieniu nie straciłem wcześniej zdefiniowanych list i personal cache note. Również fovorites pozostały bez zmian. Quote Share this post Link to post