zywcu Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Chciałbym jedną ze swoich skrzynek oddać koledze do adopcji, niestety nie wiem jak to zrobić. Proszę podzielić się wiedzą - z góry dziękuję Quote Link to comment
+elales Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Chciałbym jedną ze swoich skrzynek oddać koledze do adopcji, niestety nie wiem jak to zrobić. Proszę podzielić się wiedzą - z góry dziękuję Tak, ta opcja jest ukryta. Sama nigdy nie wiem, jak to się robi, ale się doszukałam. Wchodzimy na stronę: http://www.geocaching.com/adopt/ wpisujemy kod skrzynki, a dalej nazwę użytkownika, któremu chcemy przekazać skrzynkę, potem klikamy: Send Adoption Request. Nowy użytkownik dostaje email z informacją. Pozdrawiam. Quote Link to comment
zywcu Posted June 10, 2010 Author Share Posted June 10, 2010 Dzięki Ela!, mam nadzieję, że sobie poradzę... Kolega jeszcze pójdzie ją znaleźć i procedurę uruchomimy. Żywieckie pozdrowienia Quote Link to comment
zywcu Posted June 17, 2010 Author Share Posted June 17, 2010 Chyba się udało... pojawił się log w imieniu nowego opiekuna: ....was transferred from zywcu to user ...., dziwię się tylko, że ciągle figuruję jako założyciel (?). Tak, to ma być, czy czeka na rewiuwera? Quote Link to comment
+Spider Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 To jest tylko opis tekstowy. Właścicielem już nie jesteś. Po adopcji jest tak, że domyślnie zostaje nazwa starego właściciela. Nowy właściciel może wejść do edycji skrytki i wpisać tam cokolwiek (lub swojego nicka). Zresztą kliknij sobie na to, to przekieruje cię na profil nowego właściciela. Quote Link to comment
zywcu Posted June 18, 2010 Author Share Posted June 18, 2010 Poniatno Dzięki za info! Quote Link to comment
+ru.beus Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 (edited) Czy ktoś się orientuje, czy można w jakiś sposób adoptować zarchiwizowaną skrzynkę ? Normalan 'procedura' niestety nie działa :-( Edited September 3, 2012 by ru.beus Quote Link to comment
+Spider Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 Nie można, najpierw trzeba ją odarchiwizować a następnie właściciel może przekazać skrytkę innej osobie. Quote Link to comment
+ru.beus Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 Tak myślałem :-( No nic spróbuję dogadać się z właścicielami tych skrzynek, które mi chodzą po głowie. Quote Link to comment
seba020 Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 (edited) Myślałem o opcji zreaktywowania pojemnika przez "nowego" właściciela i potem "założyciel" od-archiwizował by listing i od razu przekazał nowemu, który uporządkował by opis itd. Jeśli się nie mylę, cała operacja musi być nadzorowana/zaakceptowana przez recenzenta? PS:@rubeus czyżby udało Ci się skontaktować z Johnny224 ? Edited September 3, 2012 by seba020 Quote Link to comment
+ru.beus Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 @seba - nie, nie kotnatktowałem się z nim. Generalnie chodzi o kilka różnych osób. Ale to na razie luźny pomysł Quote Link to comment
+Spider Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 Moim zdaniem nie ma co się bawić w odtwarzanie skrytek, lepiej założyć nową, własną. Quote Link to comment
toczygroszek Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 Myślałem o opcji zreaktywowania pojemnika przez "nowego" właściciela i potem "założyciel" od-archiwizował by listing i od razu przekazał nowemu, który uporządkował by opis itd. Jeśli się nie mylę, cała operacja musi być nadzorowana/zaakceptowana przez recenzenta? Jedynie odarchiwzowanie, adopcja odbywa się pomiędzy samymi zainteresowanymi. Quote Link to comment
andrzej1961 Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Witam. Nie chciałbym być źle zrozumiany, że już chcę się pozbywać swoich skrytek, ale mimo pieczołowitego i drobiazgowego przeszukania forum nie znalazłem dość jasno opisanej procedury przekazania skrytki do adopcji. Troszkę ich mam i ciągle przybywa pomysłów ale człek się starzeje i być może nadejdzie taki czas, żeby kilka z nich oddać w dobre ręce, a wiedzy jak to zrobić nie mam za wiele. Czy ktoś z dłużej siedzących w naszej zabawie mógłby jasno opisać jak to się robi ? Pozdrawiam i przy okazji zapraszam do moich lubelskich skrytek Quote Link to comment
+soolash Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Tutaj był wątek poświęcony temu tematowi. Nie jest to proces skomplikowany... Adopcja skrzynek Quote Link to comment
andrzej1961 Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Dzięki bardzo. Przyda mi się taka wiedza Pozdrawiam Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Jako geo-hurtownik w pełeni Cię rozumiem A może założysz jakiś event u siebie? Myślę, że parę osób by się pokusiło na przyjazd z dalszych stron. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Jako geo-hurtownik w pełeni Cię rozumiem A może założysz jakiś event u siebie? Myślę, że parę osób by się pokusiło na przyjazd z dalszych stron. o tak , tak! Quote Link to comment
+Miszczus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Jeden z keszerów tymczasowo wyłączył swoje skrytki (kilkadziesiąt) z informacją, że chętnie je odda do adopcji... nie wiem czy zagląda na forum, wiec podaję tu informację można powiedziec za niego. Szkoda by tyle pracy poszło do archiwum. Jak mniemam, nie trzeba brac wszytskich na swoje konto Lista skrytek Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Jeden z keszerów tymczasowo wyłączył swoje skrytki (kilkadziesiąt) z informacją, że chętnie je odda do adopcji... nie wiem czy zagląda na forum, wiec podaję tu informację można powiedziec za niego. Szkoda by tyle pracy poszło do archiwum. Jak mniemam, nie trzeba brac wszytskich na swoje konto Lista skrytek Napisz do Bieczanina, ktorymi keszami jestes zainteresowany. Jak sie zgodzi, to dostaniesz maila z informacja, ze mozesz przejac skrzynke do adopcji (robi sie to systemowo). Wtedy trafi ona na Twoje konto. Quote Link to comment
+Miszczus Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Wiem jak to się robi i w dodatku nie jestem zainteresowany adopcją jakiejkolwiek jego skrytki, bo żadna nie jest dość blisko mojej lokalizacji... Posta napisałem informacyjnie dla tych co mogą być zainteresowani... Quote Link to comment
kalaputek Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 à propos: Czy jest możliwa odopcja skrytki od właściciela, który już dawno się nie bawi w geocaching i kontakt z nim jest niemożliwy, np. poprzez recencenta? Quote Link to comment
+Spider Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Nie ma takiej możliwości. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Nie ma takiej możliwości. W zasadzie chyba, można " zaadoptopwać " miejscówkę" po tym jak recenzent z powodu braku reakcji załozyciela i serii DNFów ją zarchiwizuje. Tyle ze wtedy będzie juz inny kod skrytki... i dotyczczasowi znalazcy będą ja musieli na nowo logowac, nie " automatycznie"... bo ich stare logi nie będą do tej nowej się liczyć( co ma miejsce przy adopcji). Quote Link to comment
Recommended Posts