+Spider Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Coś przegapiłem? Tak. Wiadomo dlaczego TomPL zarchiwizował wszystkie swoje skrytki? Musisz o to spytać Toma. Nie wiedziałem w ogóle że można mieć konto "Inactive Premium Member". Taki status jest jak się poprosi Groundspeak o skasowanie konta. Quote Link to comment
+Spider Posted April 11, 2011 Author Share Posted April 11, 2011 Z wielką przyjemnością odstąpię lokalizacje ciekawych (i mało znanych) miejsc w Górach Stołowych. Chętne osoby zapraszam na priv. Ja niestety nie założę tam skrytek gdyż postanowiłem ograniczyć obszar swojego zakładania do 50 km od Wrocławia (po drogach) + do Gór Sowich. Podjąłem taką decyzję żeby nie mieć problemów z serwisem skrytek w przypadku ich dużego rozproszenia. Quote Link to comment
runfixe Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Ostatnio zarchiwizował się kesz w Czersku na południe od Warszawy. W takim razie w wolnym czasie podrzucę w te rejony kilka skrzynek. Jakby ktoś wiedział czy to się stało z jakiś przyczyn urągających regulaminowi wezmę to pod uwagę przy robieniu nowego zamkowego kesza... Rozumiem, że na terenie zamku, na którego wejście musi być opłacone złotówką, kesza raczej postawić nie można... Quote Link to comment
+wantsky Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 (edited) to jest rewelacyjne miejsce na kesza - http://www.museo.pl/content/view/1004/51/ runfixe, jak będziesz się wybierał do Czerska to Mniszew już rzut beretem Edited April 11, 2011 by wantsky Quote Link to comment
runfixe Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 Dobry pomysł Wantsky, dzięki!, ja myślałem o skansenie pod Wilgą, po drugiej stronie Wisły (dokładnie vis-a-vis), ale faktycznie Mniszew można z Czerskiem łatwiej połączyć. To w takim razie po Wielkiejnocy powinienem tamte rejony zaopatrzyć w skrzynki. Quote Link to comment
+ru.beus Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 runfixe - załóż też coś w samej Górze Kalwarii :-) To ciekawe miasteczko i kilka fajnych obiektów się znajdzie. Quote Link to comment
runfixe Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Rubeusie, myślałem o tym. Nie jestem z kolei wielkim zwolennikiem robienia keszy przy jakiś kościołach tylko dlatego, że tam stoją, ale znam w mieście z dwie fajne lokacje. Mam problem z kołem u rowera, więc nie wiem kiedy dam radę dojechać. Postaram się jeszcze w kwietniu, a jak nie to dopiero dam radę w lato. Co do pomysłów, to mam jeszcze kilka: Bieszczady! Tatry! Przecież góry w Polsce są pustynią pod względem geocachingu :/ Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 O Tatrach też myślałem, zwłaszcza coś w ich wyższych partiach. Może zorganizujemy jakąś akcję? Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 (edited) O Tatrach też myślałem, zwłaszcza coś w ich wyższych partiach. Może zorganizujemy jakąś akcję? a ja mam zaplanowaną serię w Izerach i Karkonoszach - od Stogu Izerskiego po Śnieżkę - do tego kilka w Górach Kaczawskich, może do września mi kolano pozwoli, bo jak na razie, to kiepsko Nie mogę wogóle łazić, więc porobiłem sobie sporo opisów na zapas, i jak na złość już dwa miejsca zajął mi ktoś z Opencaching normalnie mam doła... Edited April 15, 2011 by QVIXOTE Quote Link to comment
runfixe Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 (edited) @QVIXOTE: ja bym się nie przejmował skrzynkami "innego lokalnego serwisu" i przy zakładaniu moich skrzynek nie patrzę czy tam są, ważne, że nie ma na GC. Poza tym fajnie, że pozakładasz w górach! Warto! Uwielbiam robić sobie marszrutę według skrzynek. Edited April 16, 2011 by runfixe Quote Link to comment
+wantsky Posted April 17, 2011 Share Posted April 17, 2011 @QVIXOTE: ja bym się nie przejmował skrzynkami "innego lokalnego serwisu" i przy zakładaniu moich skrzynek nie patrzę czy tam są, ważne, że nie ma na GC. nareszcie ktoś napisał to wprost... Quote Link to comment
+Thathanka Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 nareszcie ktoś napisał to wprost... Jak nic 'ukryta opcja amerykańska', parafrazując klasyka. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Jako że oba systemy mogą zachować pełną rozdzielność jedynie w warstwie internetowej, a współdzielą warstwę ziemską, mimo wszystko przy tych samych lokalizacjach warto zakładać skrytkę chociaż na przysłowiowej innej rynnie niż skrzynka innego serwisu. Na szczęście na razie jeśli takie kwestie wychodzą przypadkowo, to autorzy potrafią się porozumieć, co mnie bardzo cieszy. To jednak tylko zabawa. Quote Link to comment
runfixe Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 To na pewno nie jest miejsce na tego typu dyskusję, ale to jest tak do bólu irytująca polska cecha, że nie może być jednego serwisu, tylko dwa, a najlepiej trzy i każdy bardziej niezależny od poprzedniego... Co do wspólnej rynny, to dziś zakładając skrzynkę w pięknym miejscu Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, grzebiąc po różnych dziurach w poszukiwaniu tej odpowiedniej, znalazłem dziwne nagromadzenie chrustu i gałęzi a pod spodem... skrzynkę, której nie ma na GC. Ha! Namierzeni! Cóż, swoją założyłem jakieś 100-200 metrów dalej i już mentalnie przygotowuję się na "dobre rady" w komentarzach. Co do miejsc, gdzie warto założyć skrzynki: Orle Gniazda! Quote Link to comment
runfixe Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Mhm, a myślał ktoś na dachu BUW-u w Warszawie? Aż dziwne, że nic tam nie ma. Mam nadzieję, że nie wykracza to nijak poza regulamin. Jak nie ma żadnych przeciwwskazań to rezerwuję sobie miejscówkę i pomysł! Quote Link to comment
+miklobit Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 to jest tak do bólu irytująca polska cecha, że nie może być jednego serwisu, tylko dwa, a najlepiej trzy i każdy bardziej niezależny od poprzedniego... Jedna przewodnia siła narodu już była i jakoś się nie sprawdziła. Jak widać ta prawidłowość rozciąga na inne obszary. O dziwo nie tylko w Polsce . Quote Link to comment
+ru.beus Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Mhm, a myślał ktoś na dachu BUW-u w Warszawie? Aż dziwne, że nic tam nie ma. Mam nadzieję, że nie wykracza to nijak poza regulamin. Jak nie ma żadnych przeciwwskazań to rezerwuję sobie miejscówkę i pomysł! Mnie to też zawsze zastanawiało :-D Quote Link to comment
lavinka Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Mhm, a myślał ktoś na dachu BUW-u w Warszawie? Aż dziwne, że nic tam nie ma. Mam nadzieję, że nie wykracza to nijak poza regulamin. Jak nie ma żadnych przeciwwskazań to rezerwuję sobie miejscówkę i pomysł! Mnie to też zawsze zastanawiało :-D Kiedyś chyba był tylko strasznie ginął. Ruchliwe miejsce to i nic dziwnego. Quote Link to comment
+ru.beus Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Może jak będzie tylko GC, to dłużej pożyje... Quote Link to comment
runfixe Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Mam dobry patent sprawdzony w ścisłym centrum Paryża, który chyba w Warszawie jeszcze nie został użyty, spróbuję jak znajdę czas by ją założyć we wtorek... Quote Link to comment
+Spider Posted April 22, 2011 Author Share Posted April 22, 2011 Ciekawe miejsce w okolicy Bolesławca (woj. dolnośląskie) Kościół ewangelicki (nieczynny) w Żeliszowie Polecam zobaczyć ten film: Ja niestety mam za daleko by założyć tam skrytkę Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 (edited) Ciekawe miejsce w okolicy Bolesławca (woj. dolnośląskie) Kościół ewangelicki (nieczynny) w Żeliszowie Polecam zobaczyć ten film: http://www.vimeo.com/16414140 Ja niestety mam za daleko by założyć tam skrytkę Już mam opis przygotowany od trzech tygodni. Tylko nie mam się jak wybrać przez ciągle spuchnięte kolano. Powoli zaczynam jakoś chodzić, więc może już niebawem... Film rzeczywiście jest niezwykły, a obraz zniszczeń na żywo też robi wrażenie. Zresztą w okolicy to nie jedyny przypadek dewastacji zabytku. Edited April 22, 2011 by QVIXOTE Quote Link to comment
+swapgirly Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 To ja trochę z innej beczki. Miejsc na skrytki mam kilka upatrzonych ale moje dotychczasowe, załozone w Polsce, są tak rzadko odwiedzane, że zastanawiam się czy to ma sens? A druga sprawa, jako że w GC siedzę dopiero od blisko roku i w PL nie mieszkam, zupełnie nie łapię dlaczego w Polsce więcej osób korzysta (chyba?) z OC? I jaka jest geneza powstania tego systemu. Jakby ktoś miał ochotę mnie oświecić, to chętnie poszerzę wiedzę pozdrawiam! Quote Link to comment
+Thathanka Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 (edited) Miejsc na skrytki mam kilka upatrzonych ale moje dotychczasowe, załozone w Polsce, są tak rzadko odwiedzane, że zastanawiam się czy to ma sens? Dobrze, ze Dave Ulmer nie miał tych wątpliwości. A druga sprawa, jako że w GC siedzę dopiero od blisko roku i w PL nie mieszkam, zupełnie nie łapię dlaczego w Polsce więcej osób korzysta (chyba?) z OC? Z moich obserwacji wynika, że podstawowym atutem jest całkowita polskojęzyczność i darmowy dostęp do wszystkich opcji (przy czym darmowy oznacza, że koszty funcjonowania serwisu zrzuca się na innych). Cała reszta jest w zasadzie wtórna, co oczywiście nie przeszkadza w zabawie. Bez wątpienia znajdziesz wielu, którzy mają inne zdanie niż moje, ale zastanawiam się, czy nie lepszym miejscem do takich dyskusji byłoby forum OC. Edited April 27, 2011 by Thathanka Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 To ja trochę z innej beczki. Miejsc na skrytki mam kilka upatrzonych ale moje dotychczasowe, załozone w Polsce, są tak rzadko odwiedzane, że zastanawiam się czy to ma sens? Ma sens Quote Link to comment
+swapgirly Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Wiem, wiem o jaki sens wam chodzi ale jak się zakłada skrzynkę, to chciałoby się mieć feedback - tzn. żeby ktoś ją znajdował. A tu człowiek się "napracuję" dla 5 findów w ciągu pół roku:( Trochę szkoda. Z drugiej strony zastanawiam się czy są szanse, że geocaching się w Polsce spopularyzuje? Myślę, że pewnie wpisanie moich skrzynek na OC zwiększyłoby może ilość znalezień ale raczej nie będę się w OC bawić. GC zaspakaja moje zainteresowania:) Ciekawa jestem czy na OC większość użytkowników to Polacy czy także inne nacje się w to bawią? Pozdrowienia! Quote Link to comment
nemrodek Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 jak będziesz dostawać około 20 maili dziennie ze znalezieniami to ci przejdzie potrzeba feedbacku :-) Quote Link to comment
+bacza Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Miejsc na skrytki mam kilka upatrzonych ale moje dotychczasowe, załozone w Polsce, są tak rzadko odwiedzane, że zastanawiam się czy to ma sens? Dobrze, ze Dave Ulmer nie miał tych wątpliwości. A druga sprawa, jako że w GC siedzę dopiero od blisko roku i w PL nie mieszkam, zupełnie nie łapię dlaczego w Polsce więcej osób korzysta (chyba?) z OC? Z moich obserwacji wynika, że podstawowym atutem jest całkowita polskojęzyczność i darmowy dostęp do wszystkich opcji i z moich obserwacji tak wynika. dodatkowo niemale znaczenie ma pewnie postawa typu ja umiem, ja zrobie, ja potrafie lepiej - mnie to akurat bardzo cieszy, bo przy okazji OC nie tylko imituje (jak sporo osob zdaje sie tu sugerowac), ale i dostarcza nowa wartosc, ktorej na GC nie ma, badz dlugo nie bylo, badz, w pewnych przypadkach, nigdy nie bedzie. (przy czym darmowy oznacza, że koszty funcjonowania serwisu zrzuca się na innych). co nie zmienia faktu, ze jesli nie chcesz placic, to nie placisz. zdecydowanie lepsza opcja niz placic i dostawac "site temporarily down for maintenance", co wlasnie ma miejsce po raz drugi w ciagu ostatnich kilku dni.. :-/ Cała reszta jest w zasadzie wtórna, co oczywiście nie przeszkadza w zabawie. natomiast niekontrolowane wywalki GC juz przeszkadzaja w zabawie.. i to mocno. moze jestem odrobine rozdrazniony, ale wyloty calego site-u + badziewne dzialanie ostatnio starej mapy + niedopracowana jeszcze (choc idaca w dobrym kierunku) nowa mapa to juz troche za duzo... Bez wątpienia znajdziesz wielu, którzy mają inne zdanie niż moje, ale zastanawiam się, czy nie lepszym miejscem do takich dyskusji byłoby forum OC. skoro tu juz zaczales, to naturalnie tutaj odpisuje. Quote Link to comment
+swapgirly Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 jak będziesz dostawać około 20 maili dziennie ze znalezieniami to ci przejdzie potrzeba feedbacku :-) Lubię dostawać maile A tak na serio, to chyba 20 maili dziennie to rzadkie ekstremum. Mój mąż ma skrzynkę w Berlinie - naprawdę w uczęszczanym miejscu ale do 20 maili dziennie jeszcze daleko:) Quote Link to comment
+swapgirly Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 i z moich obserwacji tak wynika. dodatkowo niemale znaczenie ma pewnie postawa typu ja umiem, ja zrobie, ja potrafie lepiej - mnie to akurat bardzo cieszy, bo przy okazji OC nie tylko imituje (jak sporo osob zdaje sie tu sugerowac), ale i dostarcza nowa wartosc, ktorej na GC nie ma, badz dlugo nie bylo, badz, w pewnych przypadkach, nigdy nie bedzie. Możesz mi przybliżyć co masz na myśli? Pytam z autentycznej ciekawości. natomiast niekontrolowane wywalki GC juz przeszkadzaja w zabawie.. i to mocno. Zupełnie nie zauważyłam częstego wywalania GC. Zaglądam kilka razy dziennie i nie odczuwam żadnych problemów. Przepraszam, jeśli to nie jest miejsce na takie pytania, to dajcie znać. Wycofam się i poszukam tego forum na OC, o którym wspomnianio. Quote Link to comment
+Spider Posted April 28, 2011 Author Share Posted April 28, 2011 Wracając do tematu... Kolejne ciekawe miejsce na Dolnym Śląsku: Kamieniołom Śmierci i Jaskinia Śmiertelna koło Wojcieszowa Ogólnie polecam: http://www.sztolnie.fora.pl/ Quote Link to comment
nemrodek Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Lubię dostawać maile A tak na serio, to chyba 20 maili dziennie to rzadkie ekstremum. Mój mąż ma skrzynkę w Berlinie - naprawdę w uczęszczanym miejscu ale do 20 maili dziennie jeszcze daleko:) 20 to średnia liczba, w poniedziałek zawsze jest duuużo więcej - wystarczy 5 tradycyjnych w centrum Rzymu :-) Quote Link to comment
+swapgirly Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Lubię dostawać maile A tak na serio, to chyba 20 maili dziennie to rzadkie ekstremum. Mój mąż ma skrzynkę w Berlinie - naprawdę w uczęszczanym miejscu ale do 20 maili dziennie jeszcze daleko:) 20 to średnia liczba, w poniedziałek zawsze jest duuużo więcej - wystarczy 5 tradycyjnych w centrum Rzymu :-) Na centrum Rzymu to sie raczej nie porwe Quote Link to comment
+ru.beus Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Ja właśnie przeżywam dylemat pt. zakładać skrzynkę, czy sobie miejsce odpuścić i dać szansę innym. Jedną lokalizację na kesza w Lesie Kabackim niedawno oddałem emkape, teraz zastanawiam się nad kolejną. Co do maili... Aż się boję co zastanę w poczcie po weekendzie majowym. Już teraz i to w zwykłe dni, jest ich sporo. Quote Link to comment
runfixe Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 W samym temacie - przez okolo miesiac nie bedzie mnie w Polszy wiec jakbys ktos chcial zalozyc skrzynke w Czersku/Gorze Kalwarii to oddaje pomysl. Z kolei zdazylem jeszcze zrobic mikrusa na BUWie, wiec zapraszam. Co do GC/OC - ja glownie bawie sie w to za granica, tam zaczalem i swoje wycieczki czesto planuje wedlug ilosci keszy w danym miejscu. Z czystego lokalnego patriotyzmu chcialbym by obcokrajowcy dzieki moim keszom poznawali Polske, Warszawe i Otwock i moze tez zostawia troche grosza, hehehe. OC z roznych powodow nie uzywam a na GC nie wykladam ani grosza, wiec trzymam kciuki za rozwoj GC w Polsce! Quote Link to comment
+Spider Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 Ja teraz mam prośbę a nie pomysł na skrytki - chodzi o Pomorze Nie wiem dlaczego na północ od Gdyni jest bardzo mało skrytek (w tej chwili 3), a są tam setki ciekawych miejsc. Można by było coś założyć w następujących miejscach: Gdynia Babie Doły, Mechelinki, Mosty, Rewa, Rzucewo, Puck, całe wybrzeże od Dębek po Hel, Żarnowiec i pewnie tysiąc innych ciekawych miejsc o których nie mam pojęcia. Quote Link to comment
+swapgirly Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Udało się wam mnie przekonać i planuję latem załozyc jeszcze jedną-dwie skrzynki w Żorach:) Quote Link to comment
+Spider Posted May 23, 2011 Author Share Posted May 23, 2011 Może się przydać: Messtischblatty Polski Zachodniej w Google Earth + Google Maps: http://www.zamki.pl/messtischmaps.php http://www.zamki.pl/messtischblatt.kml Quote Link to comment
+ru.beus Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 Zgodnie z sugestią http://blog.geocaching.pl/2011/10/18/propozycje-miejsc-na-nowe-skrytki-pomoc-w-zakladaniu/ Warszawa I. Prawy brzeg A. Pod znakiem czerwonej cegły :-P 1) Koneser i bliskie sąsiedztwo 2) Dawne koszary przy 11 listopada B. Ciekawe miejsca 1) Pierwsza zajezdnia tramwajowa na Inżynierskiej 2) Kawęczyńska - zabudowania przy zajezdni tramwajowej, siedziba wyższej szkoły inżynierskiej, kościół 3) Katedra praska i bliskie sąsiedztwo 4) Dawna mykwa na Kłopotowskiego 5) Secesyjna kamienica na Targowej /okrzei/kłopotwskiego/ 6) Targówek przemysłowy - śladem dawnego przemysłu 7) Saska Kępa (da się tam jeszcze coś wicsnąć - choćby offsetowego multaka z punktami przy pomniku Osieckiej i płaskorzeźbie ze Zwycięzców 11 ) .... II. Lewy brzeg 1) Modernistyczne kamienice ze Starego Mokotowa - np. ulica Narbutta 2) Żoliborz Oficerski 3) Rakowiec Mogę jeszcze długo :-) Jak sądze Lavinka również :-) Quote Link to comment
+wantsky Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 ru.beus, wielkie dzięki, dokładnie o to chodziło chętnie zajmę się okeszowywaniem powyższych lub werbowaniem do okeszowywania pozdrawiam! Quote Link to comment
+ru.beus Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 Wantsky ... Ta lista może być o wiele, wiele dłuższa :-) Poprzeglądaj sobie mojego bloga http://warszawawobiektywie.waw.pl/ może cię zainspiruje któryś wpis Zajrzyj też do lavinki http://varszavka.blogspot.com/ http://warszavka.bloog.pl/?ticaid=6d3a8 Quote Link to comment
+wantsky Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 (edited) W takiej sytuacji teoretycznie Warszawa powinna być pozamiatana w ograniczonym czasie Może inne miasta ktoś ma na uwadze? edit: właściwie to ja mam - Poznań, jest tam taka bieda keszowa, że szkoda słów, próbuję werbować nowych zakładaczy, ale jakoś idzie po grudzie Edited October 19, 2011 by wantsky Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 (edited) A ja polecam wszystkim - nie tylko warszawiakom - taki atlas zabytkow w Polsce Fajnie wydany i na prawde sporo miejsc wartych ocachowania. Edited October 20, 2011 by t_e_d Quote Link to comment
+Spider Posted October 20, 2011 Author Share Posted October 20, 2011 Tak w ogóle to taki temat już jest http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=247436 Quote Link to comment
X2_Team Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Jako że pojawiają się głosy, iż brakuje pomysłów na skrzynki, to pomyślałem sobie żeby stworzyć wątek w którym będzie można wrzucać pomysły na miejsca które są dla nas np niedostępne ze względu na odległość. Być może każdy z nas zna jakieś ciekawe miejsce w innym mieście/województwie o którym nie wiedzą lokalni lub dla lokalnych jest tak oczywiste że nie pomyśleli o założeniu tam skrzynki. Zróbmy taką książkę życzeń miejsc które fajnie byłoby pokazać innym, wtedy "lokalsi" którym brakuje pomysłów mogli by to wykorzystać do założenia skrzynek. Osobiście np. dziwię się że w Toruniu na ul. Rabiańskiej nikt nie założył jeszcze skrzynki związanej ze wspaniałym muzeum piernika. Quote Link to comment
+Spider Posted May 28, 2012 Author Share Posted May 28, 2012 (edited) Taki temat już jest tematy zostały połączone moderator Edited May 28, 2012 by nemrodek links for merged threads Quote Link to comment
X2_Team Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Tematów kupa a tu ludzie piszą że pomysłów im brak, heh. Prawda jest taka że Polska ma wręcz nie do ogarnięcia przez nasze małe rozumki ilość miejsc które warte są pokazania. Szkoda tylko że tak mało osób decyduje się na zakładanie skrzynek. Quote Link to comment
seba020 Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Ja bym sobie życzył kesza w Bochni, przy szybie kopani, wiem że tam są już 3, ale sam szyb/kopalnia nie ma chyba swojego własnego. Spędziłem tam 3 lata temu niesamowite 3 dni, miejsce jak dla mnie jest niezwykłe, polecam każdemu szczególnie że czas biegnie tam inaczej niż na powieżchni - kto zjedzie ten zrozumie Zielona Góra ma tylko 2, a niezwykłych miejsc jest mnóstwo! Kiedyś bywałem tam 4-5 razy w roku, złaziłem pieszo całe centrum, są parki, kamieniczki, zabytki naprawde jest w czym wybierać. Przy okazji dziwi mnie dysproporcja między Bydgoszczą, a Toruniem... nawet jak ktoś jest z Torunia to przecież dojazd nie jest taki tródny żeby to wytłumaczyć Quote Link to comment
X2_Team Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 (edited) Planuję tam zrobić earthcacha, problem w tym ze potrzebuję kogoś do przetłumaczenia tekstu na angielski. Mowa o Bochni Edited May 28, 2012 by X2_Team Quote Link to comment
+ru.beus Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Planuję tam zrobić earthcacha, problem w tym ze potrzebuję kogoś do przetłumaczenia tekstu na angielski. Mowa o Bochni Spróbuj zagadać z hanbeiem Quote Link to comment
Recommended Posts