toczygroszek Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 Od jakiegpś czasu zbierałam się na pomnik Osieckiej (offset lub tradycyjna). Niestety będę zmuszona założyć tylko OC, bo na GC teren jest zablokowany :/ Offseta przecież możesz zrobić. Quote Link to comment
+wantsky Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Od jakiegpś czasu zbierałam się na pomnik Osieckiej (offset lub tradycyjna). Niestety będę zmuszona założyć tylko OC, bo na GC teren jest zablokowany :/ lavinka, doskonale rozumiem Twój zawód, ale dla jednego kesza serii "W" nie usunę chętnie to przemyślę w przypadku konkretnego pomysłu na więcej skrytek w tym rejonie, w przeciwnym razie będę zmuszony odmówić mam nadzieję, że to rozumiesz Quote Link to comment
r00t7 Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Spider mówi że trzeba się pospieszyć bo inni czytają, ale znam taki przykład Z OC ze Świnoujścia, kesze przy szlaku rowerowym. 20 zakopanych pudełek + bonus -> to nie jest ciekawe, więc wątpie że ktoś wpadnie na pomysł posadzenia takiego czegoś na helu, np chyba że w ciekawej formie, co miejscowość z półwyspu lub jakieś kościółki, bunkry etc, ale ścieżka 1 ścieżka 2 ścieżka 3... -> debilizm Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 A kto powiedzial ze kosciolki, bunkry, cmentarze, stacje, wiadukty sa ciekawe, dla jednych sa dla innych nie, dlatego mysle ze kazdy powinnien robic to co uwaza podobnie jest z szukaniem nikt nikomu nie kaze robic powiedzmy "power traila" Pozatym GC rozni sie tym ze skrzynki nie powiny byc zakopane wiec nie trzeba bedzie zabierac lopaty i isc przez Hel czy Puszcze Bialowieska zeby je znalesc. Kazdy bawi sie jak chce i tlumaczenie ze blokuje sie komus bunkier jest absurem skoro tam nie bylo skrzynki to pewnie by jej nie bylo. Ehh za duzo czasu i energii wkladamy w nic nie przynoszace dyskusje... Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 20, 2011 Author Share Posted October 20, 2011 Jak się ktoś boi, że mu kto inny miejsce "zablokuje" to jest na to dobra rada - jechać jak najszybciej i zakładać własnego kesza Quote Link to comment
+bacza Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 btw. czy przez kolejne dwa tygodnie pojawi sie tam cos jeszcze panowie? Mam w planie w najblizsza srode dolozyc mniej wiecej drugie tyle do "Pod Debami" i jak tam sytuacja w terenie, ted? po ostatniej mobilizacji w watku dla top tensow, mozesz miec tam kilku chetnych w nadchodzace dlugie weekendy... ;-> Quote Link to comment
runfixe Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Po raz pierwszy zaatakowałem PT (nie licząc wyrywkowego robienia W w W-wie), no i... po 5 keszach mi się nie chciało. Tym bardziej, że były to mikro w lesie, więc momentami się zniechęcałem (wśród mikrusów był nawet jeden nano...). Tak więc PT nie skończyłem. Po pierwsze nie lubię mikrusów (wiem, wiem, sam też kilka założyłem), a po drugie monotonia mnie szybko zniechęca. Chyba dlatego mam tak słabe statystyki - wole jechać dwie godziny na rowerze po jednego kesza (którego często nie znajduję...), niż szukać seryjnie mikrusów w Warszawie Osobiście nie traktuję tego jako narzekanie, ale jako głos dyskusji o przyszłości geocachingu w Polsce. Bo skoro pada pytanie czy PT na Helu to fajny pomysł i będą tylko odpowiedzi, że "tak"... no to sami wiecie. Dlatego pojawiają się odpowiedzi osób, które uważają, że jednak PT nie są fajne i piszemy jakie skrzynki nam się bardziej podobają. A ja zakładam skupiam się na zakładaniu pojedynczych skrzynek (może w postaci jakichś zgrupowań), mam nadzieję że w ciekawych miejscach i mam nadzieję że sie podobają znalazcom :-) Tak jak napisał Meteor i Highlander, też uważam, że idea zrobienia PT na Helu jest zła, wolałbym po trzy/cztery kesze w Jastarni, Chałupach, Helu itd. Quote Link to comment
+soolash Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Tak jak napisał Meteor i Highlander, też uważam, że idea zrobienia PT na Helu jest zła, wolałbym po trzy/cztery kesze w Jastarni, Chałupach, Helu itd. Dzięki za opinie w sprawie helskiego PT. Przychylam się do sceptyków i odpuszczam kultywowanie tego "debilizmu", jak to wcześniej nazwał jeden z forumowiczów :-) (pozdrawiam wszystkich właścicieli PT - dla mnie nie jesteście debilami he, he...). Istotniejszą sprawą dla mnie było zwrócenie Waszej uwagi na coroczny Marsz Śledzia, bo chciałbym w nim wziąć wreszcie udział a przy okazji zorganizować śledziowy event. Sprawa PT była więc tylko małą prowokacją. Udała się... Do sierpnia jeszcze dużo czasu. Miejsc do okeszowania na półwyspie i w okolicach Rewy multum, więc zapewne coś zasadzę...chyba, że ochota na keszowanie mi przejdzie (wszak to już 3 rok minął i może przyjść mały kryzys :-)). Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Istotniejszą sprawą dla mnie było zwrócenie Waszej uwagi na coroczny Marsz Śledzia Zwrocilem na niego uwage kilka lat temu i moge jedynie podpisac sie pod slowami K. Skory: Ja też nie rozumiem idei tego marszu. Ten typ kultu wyższości i fizycznego panowania człowieka nad każdym skrawkiem świata do mnie intelektualnie nie dociera. Maszerujące "śledzie" znajdą swoich nielegalnych naśladowców, a Urząd Morski nie będzie wstanie wyegzekwować ograniczeń. Ryf Mew to unikatowe siedlisko przyrodnicze i jako rezerwat może być większym skarbem mojego regionu niż tego rodzaju happening. Więcej... http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,6858552,Ekolodzy_nie_chca_Marszu_Sledzia.html#ixzz1cMX1hfrh http://wwfpl.panda.org/fakty_ciekawostki/aktualnosci/?1020/Czlowieku-nie-wchodz-nam-na-lozko Quote Link to comment
+soolash Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 A ja myślę, że dobrze zorganizowane przejście 100 osób raz w roku, w okresie pozalęgowym, niczego nie zniszczy i nie zachwieje biorównowagą. Co innego może prawić Pan Skóra? Dla niego to może nie mieć sensu, ale dla wielu innych owszem. Martwi się o nielegalnych naśladowców: a to już sprawa UM i Policji chyba jest. Czy rzesze amatorów sportów wodnych, których jest tu gęstwa (nawet w okresie lęgowym), nie zakłóca odpoczynku fokom, rybitwom i innym zwierzakom? Nie dajmy się zwariować. Pewnie tzw. "śledzie" przyczyniają się do pogłębienia efektu cieplarnianego również :-). Nie ciągnijmy tu tego tematu... Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Nie ciągnijmy tu tego tematu...Przeciez chciales zwrocic uwage na ten marsz. Quote Link to comment
+soolash Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Przeciez chciales zwrocic uwage na ten marsz. Fakt. Tylko nie chciałem wywoływać tu dyskusji na tematy ekologiczne, bo to nie to forum. No chyba, że zdecydowałeś się jednak wziąć udział w marszu . Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 No chyba, że zdecydowałeś się jednak wziąć udział w marszu . Z Toba? (Prawie) Zawsze i wszedzie. Oj, tesknie za kapiela w cieplym Baltyku. Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 1500 keszy przy drodze: http://coord.info/map?ll=37.89905,-115.966462&z=9 Quote Link to comment
+ru.beus Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 1500 keszy przy drodze: http://coord.info/map?ll=37.89905,-115.966462&z=9 Tia... plus jeszcze kesze 'towarzyszące'... Ciekaw jestem na ile im starczy zapału na obsługę tego monstrum, nawet przy współpracy (mile widzianej) znalazców przy serwisie. Quote Link to comment
+Spider Posted December 1, 2011 Share Posted December 1, 2011 An Honorable Challenge: 200 Thunderbird Geocaching Art Mapa: http://www.geocaching.com/map/beta/default.aspx?lat=43.269433&lng=-116.3887 Quote Link to comment
+Spider Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Lista Power Traili w Czechach oraz Europie: http://wiki.geocaching.cz/wiki/Power_trail Ciekawy jest ten z Hiszpanii, mający 1001 skrytek - ciągnie się on przez cały kraj. W Polsce można zrobić PT szlakiem bursztynowym Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Ten przebija wszystkie jakie widzialem: http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=42.894167&lng=-116.099833 Quote Link to comment
+ru.beus Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czy tym południowcom soneczko zbytnio nie przygrzewa ? W 'poblizu' [amerykańską miarą] jeszcze ze 3 traile są... Quote Link to comment
+lowca Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czy tym południowcom soneczko zbytnio nie przygrzewa ? W 'poblizu' [amerykańską miarą] jeszcze ze 3 traile są... Wezmę z nich przykład, oskrzynkuję płot dookoła Tesco, a na środku quiza postawię ... Quote Link to comment
+ru.beus Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czy tym południowcom soneczko zbytnio nie przygrzewa ? W 'poblizu' [amerykańską miarą] jeszcze ze 3 traile są... Wezmę z nich przykład, oskrzynkuję płot dookoła Tesco, a na środku quiza postawię ... Oni to na łonie natury robią, więc może obrys lasu kabackiego tak zrobić Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Mowcie co chcecie, ale ja taki pociag chcialbym zaliczyc. Z tego co widze proste to nie jest i troche w gore i w dol trzeba sie nabiegac. Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 Chyba już wiem jakie miały przeznaczenie rysunki z Nazca Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Chyba już wiem jakie miały przeznaczenie rysunki z Nazca Albo raczej jak powstaly - chodzili od kesza do kesza i wydeptali. Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 Chyba już wiem jakie miały przeznaczenie rysunki z Nazca Albo raczej jak powstaly - chodzili od kesza do kesza i wydeptali. Dokładnie tak było. Jak upadnie nasza cywilizacja, to też zostaną takie ścieżki wydeptane i kolejne pokolenia będą twierdzić, że to była lokomotywa kultowa. Quote Link to comment
Recommended Posts