zywcu Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 I jeszcze lekko zmodyfikowany żubr: Jest OK, tylko niech wróci do lasu z pistacjowego pola! - na dwie sztuki się piszę Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Jestem za bockiem, trzeba byloby oszacowac koszt wtedy kazdemu latwiej bedzie sie zdecydowac ile sztuk. Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Ja jestem za bocianem Mnie też się bociek podoba, ale zmniejszyłbym go trochę i przesunął w górę, a na dole dodał zielono-żółte pola w lekko falistym terenie. Możesz mi podesłać plik źródłowy tego obrazka? Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Moja propozycja jednej ze stron coina: Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Fajne, ale poza Polakami to chyba nikt nie skojarzy co to jest, no może co najwyżej Szwedzi Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Pewnie masz rację, ale nie wiedziałem, że wszyscy mają kojarzyć. W takim wypadku geocoin juz wyprodukowany jest najlepszy. Quote Link to comment
+emkapej Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Mi sie bardzo podoba geocoin w ksztalcie Polski. Quote Link to comment
+Spider Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 (edited) Wykonanie Coinów możemy powierzyć profesjonalnej firmie zajmującej się produkcją Coinów. Ceny nie są złe: 1.75" (45mm) Coin w cenie $2.77 przy produkcji 100 szt + Laser Etched Numbers $0.27. Czyli wyszłoby ok $3 czyli poniżej 10 zł/szt + koszt zakupu kodów od Groundspeaka. Sądzę że lepszej oferty (również w Polsce) nie znajdziemy. Szczegóły: http://www.oakcoins.com/calc/ Moja propozycja jednej ze stron coina (...) Moim zdaniem powyższy wzór ma za dużo kolorów, co wpłynie na cenę coina. Powyższa firma robi Coiny w 5 kolorach na danej stronie a za kolejny kolor trzeba dopłacać. Sądzę że w innych firmach będzie podobnie. Edited November 20, 2010 by SpiderPL Quote Link to comment
wallson Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Zdecydowanie najładniejszy jest projekt spidera z boćkiem. Spokojny i mocno kojarzący się z Polską. Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Swietnie, w takim razie ja sie pisze na 3.. Quote Link to comment
+RobertPL Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Wersja nr 2: Dla mnie ten projekt jest świetny. Brawo dla autora. Przy obecnych kosztach, jestem zainteresowany 2 sztukami dla siebie. Jeżeli nie będzie chętnych do potrzebnej minimalnej ilości zamówienia, mogę kupić większą ilość i w razie potrzeby odsprzedać innym w tej samej cenie. Quote Link to comment
+emkapej Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 A ja sie pisze na 5. Quote Link to comment
+M&S Team Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Projekty nam się podobają. Na 3 się piszemy... Quote Link to comment
zywcu Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Bardziej mi się podoba żubr ale cóż... demokracja... Podtrzymuję chęć nabycia dwóch sztuk. Quote Link to comment
+formicaPL Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Pisałam kiedyś w innym wątku - zapisuję się na dwie lub trzy (jeżeli trzeba będzie konkretnie, to wtedy się zdecyduję ) Quote Link to comment
+xenotime Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Mi się wyświetla tylko projekt z bocianem. Kiedyś jeszcze był taki z mapą Polski jak na logo GC Polska. Oba mi się podobają :-) I chętnie się zapiszę na przynajmniej 2 pary. Quote Link to comment
+StachoB Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Ja też bym wziął parkę. Quote Link to comment
+soolash Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Czy tu powstaje jakaś tajna lista zapisów na polskiego coina? Proszę nie zapominać o soolashu. Na pewno chciałby wziąć ze 2 sztuki. Quote Link to comment
+Maliniak Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 sądzę, że komitet esem&maliniak weźmie w sumie 4 GC Quote Link to comment
+emkapej Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 mam glupie pytanie. czy jest mozliwe aby ten GC byla dostepny przed gwiazdka? Chcialabym dac komus na prezent.... Quote Link to comment
+kedzik Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 napewno wezme kilka sztuk... ile to sie bede musial jeszzce zastanowic, ale 3 to minimum... Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 (edited) Wiec jak wyglada ta sytuacja z polskim geocoinem, bo jakos stracilem watek. Czy juz postanowione ze to bociek itd, i czy ktos zajal sie produkcja? Aha i czy robimy jakas liste kto ile chce bo widze, ze niektorzy sie zdeklarowali ale moze warto zrobic jedna liste i wtedy bedzie latwiej to wszystko ogarnac. Edited November 30, 2010 by rkorbi Quote Link to comment
+somloci Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Hello, dear Polish cachers! Let me contribute to this thread. I've managed to go through all your letters with some bloody translator so pretty much know what the situation is. As I am not Polish, you might find an outsider's opinion interesting... I like the front side of the coin (or is that the backside, whatever) with the outline of Poland but the other one... Sorry to tell you, but the stork (bocian) is Hungarian! At least as Hungarian as Polish! For me the symbol of your country would be the eagle (orzeł), dunno why it wasn't included in the recent argument, perhaps because there was a previous design of them? In the żubr vs bocian debate I'd cast my vote for the bison. With a bottle tied around its neck... Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 An every 4th stork in the world is born in Poland. Keep your Hungarian hands off our Polish storks! Hungarian is... Egri Bikaver Quote Link to comment
+somloci Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 An every 4th stork in the world is born in Poland. Keep your Hungarian hands off our Polish storks! Hungarian is... Egri Bikaver Only because there's no record of the thousands of Hungarian storks... In stork density Hungary is #2 after Lithuania and you only have more because the human population is more! Guess you can feed more storks... We don't have a single żubr though so go for that instead! Seriously, what happened to the eagle idea? Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Only because there's no record of the thousands of Hungarian storks... They are Polish immigrants Seriously, what happened to the eagle idea? Eagle is dead... Quote Link to comment
+somloci Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 They are Polish immigrants Yeah, right, seems to me a pointless argument... Anyway, I'd like to have one coin if they've left the blacksmith's. Quote Link to comment
+kedzik Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 niewiem co Wyw tymi kurczakami kombinujecie, ale ja chcialbym jakiegos GC!!! Quote Link to comment
+Spider Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Geocoin trafi do produkcji jak tylko toczygroszek go przerobi? bo chyba go przerabiasz skoro chciałeś ode mnie źródło? Jak będzie gotowy to wrzucę tu finalny projekt i wtedy zrobi się osobną listę z Waszymi zamówieniami. Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Ok dzieki bo nie wiedzialem w ktorym jestesmy momencie. Przesylam troche mrozu z podlasia, bociany na szczescie odlecialy. Quote Link to comment
+Spider Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Dzięki toczygroszkowi powstała trochę zmieniona wersja bociana. Moim zdaniem jest rewelacyjna i uważam, że ten projekt powinniśmy zrealizować. Czekam na Wasze opinie i jeżeli Wam też się podoba to możemy zrobić zapisy na GeoCoina oraz zlecić wykonanie polskiego coina Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Jezeli o mnie chodzi to mi sie b. podoba i prosze o 3 Quote Link to comment
+formicaPL Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Jest super! Brawo Panowie! Quote Link to comment
+bacza Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 mnie tez sie podoba i tez sie pisze na polskiego coina tylko tak mi sie rzucilo w oczy.. na niektorych coinach jest "Trackable at Geocaching.com" (bez www i z duzej) i chyba taka forma bardziej przypada mi do gustu, jakos bardziej naturalnie sie to czyta. wiec poddaje taka mala poprawke pod rozwage nawet z drobnym naciskiem na ta wersje pozdro, jb. Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 tylko tak mi sie rzucilo w oczy.. na niektorych coinach jest "Trackable at Geocaching.com" (bez www i z duzej) i chyba taka forma bardziej przypada mi do gustu, jakos bardziej naturalnie sie to czyta. Słuszna uwaga, z tego co się orientuję to tekst w takim brzmieniu jest nawet wymagany Quote Link to comment
+M&S Team Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Nam tez się bardzo podoba Reflektujemy na 3 sztuki Pozdrawiamy Quote Link to comment
+bacza Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Proszę now this is perfect! a tracking code rozumiem tam, gdzie SAMPLE, tak? Quote Link to comment
+Spider Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Normalna cena to $1,5 za kod, ale jak obiecał Silesian Reviewer (Info) ma załatwić rabat Sądzę więc że cena za coina wyniesie ok. 12 zł, ale szczegółową kalkulację będziemy mieli dopiero gdy skontaktujemy się z firmą produkującą coiny (mogą np. coś doliczyć za nieregularny kształt), ale wydaje mi się, że 15 zł na pewno nie przekroczy. Quote Link to comment
+Spider Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Wysłałem RFP do producenta coinów. Tak więc teraz czekamy na odpowiedź czy i za ile są w stanie wyprodukować polskiego coina Quote Link to comment
+kedzik Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 no to ja poczekam na ta cene a potem sie zdecyduje ile ich wezme, ale Ele trzeba bedzie przegonic... Quote Link to comment
nemrodek Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 (edited) a ile trzeba kodów kupić, żeby coin miał swoją ikonę w systemie? REPLY: Sam znalazłem odpowiedź Przy zakupie 50 juz można zrobić swoją ikonę i kosztuje ona 150$ czyli przy produkcji 100 byłoby dodatkowe 4,50 PLN do coina. Co wy na to? Chyba, że podzielimy tą sumę nie na ilość coinów, ale na ilość chętnych. Edited December 3, 2010 by nemrodek Quote Link to comment
+Spider Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 nemrodku, Silesian Reviewer obiecał rabat więc pewnie również na ikonę. Jak będę znać całkowity koszt coina to dam znać (jak tylko dostanę info od Silesiana oraz od firmy produkującej coiny). Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 I like the front side of the coin (or is that the backside, whatever) with the outline of Poland but the other one... Sorry to tell you, but the stork (bocian) is Hungarian! At least as Hungarian as Polish! For me the symbol of your country would be the eagle (orzeł), dunno why it wasn't included in the recent argument, perhaps because there was a previous design of them? In the żubr vs bocian debate I'd cast my vote for the bison. Wygląda na to, że bocian z Polską kojarzy się tylko Polakom, a i to nie wszystkim. Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Jako reviewer mam możliwość zamówienia kodów GeoCoinów z rabatem. Czy oferta kodów z rabatem dotyczy wszystkich potencjalnych geocoinów zrobionych przez Polaków? Quote Link to comment
+Silesian Reviewer Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 (edited) Witam. Niestety nie. Jest to jednorazowy rabat, który dostałem na produkcję obojętnie jakiego coina i który postanowiłem przeznaczyć na tego polskiego coina. Edited December 3, 2010 by Silesian Reviewer Quote Link to comment
+Spider Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 (edited) Wygląda na to, że bocian z Polską kojarzy się tylko Polakom, a i to nie wszystkim. Rozumiem, że wolałbyś żubra ? Niestety nigdy nie będzie tak, że każdy będzie zadowolony. Moim zdaniem bocian jest bardziej kojarzony z polską, żubr mniej. Sadzę nawet że dużo ludzi za granicą nie wie w ogóle, że jest takie coś jak żubr i by się zastanawiali dlaczego Polacy mają bizona na coinie skoro u nich one nie występuje. Czesi na swoim coinie mają jaszczurkę - czy to jest ich symbol narodowy? I czy jaszczurka ma coś wspólnego z Czechami? Tego nie wiem, ale to nie jest ważne, ważne że czeski coin mi się spodobał gdy go znalazłem. Edit: A czy ty znasz symbol narodowy każdego z państw lub chociaż każdego europejskiego państwa? Pewnie nie. I w przypadku coina również znalazca z zagranicy nie będzie wiedzieć o co chodzi. Ale wpisując chociażby w wiki bociana zobaczy informacje o ilości bocianów w Polsce (jest info w angielskiej wersji). Z kolei wpisując bizona (wątpię by poznał, że to żubr) nic nie ma i geocacher będzie się dziwić. Bocian jest też dobrym symbolem na Coina, gdyż zapewne każdy z was chciałby by jego coin zawędrował przynajmniej tak daleko jak daleko wędrują bociany Edited December 3, 2010 by SpiderPL Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Rozumiem, że wolałbyś żubra ? Nie ma żadnego znaczenia co bym wolał, bo nie ja decyduję o wyborze. To Twój coin i robisz sobie co tam na nim chcesz. Quote Link to comment
+Spider Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Rozumiem, że wolałbyś żubra ? Nie ma żadnego znaczenia co bym wolał, bo nie ja decyduję o wyborze. To Twój coin i robisz sobie co tam na nim chcesz. acha... Quote Link to comment
Recommended Posts