+t_e_d Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Co prawda nie jestem na razie zainteresowany kupowaniem polskiego geocoina (chyba, ze będzie przedstawiała żubra) Oby ten zubr nie wygladal tak jak ten: http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,881...ubrem_stoi.html Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 jest jeszcze jeden pomysł aby wykonać geocoina ze szkła jest to teczna robota Mamy znajomych robiacych takie cacka:) www.tremo.pl Quote Link to comment
+Mosznir Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 Jak tam, czy inicjatywa upadła ? czy może ktoś już gdzieś bije polskie geocoiny ? Widzę, że temat się zakopał. Ja dzisiaj próbowałem coś wyrzeźbić wzorując się na logu z bocianem wklejonym przez wallsona, ale wyszło miernie dlatego liczę, na innych . Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 jak dla nas temat ciąglę żyje czały czas czekamy. Ale tak czy siak wydamy własne powiązane z Krakowem Quote Link to comment
+Thathanka Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Nie jestem grafikiem, brak mi wyczucia artystycznego i nigdy nie projektowałem monet, także tych geo, ale mam pomysł i mógłbym chyba spróbować coś sklecić. Na co od strony technicznej trzeba zwrócić uwagę przy projektowaniu takiej monety? Mam na myśli wielkość elementów, ilość kolorów i wszelki tym podobne. Czy chcielibyście zobaczyć na monecie jakieś napisy? Jakie? Quote Link to comment
+Mosznir Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Ja szczerze wolałbym coś w tym stylu: Austrian Geocoin Jednoznacznie narodowy i totalnie neutralny bo o ile bociek zubr i t d kojarzy się nam z Polską to za granicą kojarzą się z Polską inne rzeczy A tu wklejam swojego wczorajszego potworka powstałego z nudów Ale liczę na coś lepszego z waszej strony bo podobnie jak Thathanka brak mi wyczucia Pozdro Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Tak jak pisaliśmy my kolorów nie zrobimy tylko takie tłoczone.Oczywiście nie ma przeszkody aby była to mapa Polski niekoniecznie moneta. Quote Link to comment
+TomPL Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Tak jak pisaliśmy my kolorów nie zrobimy tylko takie tłoczone.Oczywiście nie ma przeszkody aby była to mapa Polski niekoniecznie moneta. A jak najlepiej projektować? Czy można np. zrobić czarno-biały projekt i określić, że to co białe to wklęsłe, a to co czarne to wypukłe? Albo na odwrót Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Zadnych specjalistycznych projektół nie trzeba Zwykły jpg.Ale tak jak piszesz wszystko co czarne zakładamy że będzie wypukłe Potem i tak trafia to do projektanta i on robi matryce. Quote Link to comment
+TomPL Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Spróbuję w weekend coś wykombinować To będzie wytłaczane czy odlew? Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Wytłaczane tak jak widziałeś na monecie Quote Link to comment
+kedzik Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 jest jeszcze jeden pomysł aby wykonać geocoina ze szkła jest to teczna robota Mamy znajomych robiacych takie cacka:) www.tremo.pl taki pomysl brzmi interesujaco, jesli by szko mialo jeszzce bialo czerwone zabarwienie a w srodku zatopiona grafike... moglo by to byc naprawde b. orginalne!! pozatym co do motywu na GC to czy cos z polskiego malarstwa nie bylo by godnego uwagi?? Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 14, 2010 Author Share Posted April 14, 2010 pozatym co do motywu na GC to czy cos z polskiego malarstwa nie bylo by godnego uwagi?? Myslę, że pało tu conajmniej wiele fajnych pomysłów, problem polega głównie na tym, że ktoś musi zaprojektować wzór. Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 Ze szkłem nie jest tak prosto bo to ręczna robota i wytapianie w piecu Jedno jest pewne nigdy nie będzie takich samych tylko bardzo podobne Wzór powinien być prosty.Napisy będą grawerowane. Pewnie sporo czasu jeszcze upłynie zanim dojdziemy do produkcji więć postanowiliśmy zrobić krakowskie coiny :)Powinny pojawić się w obiegu za jakiś miesiąc Quote Link to comment
+kedzik Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 gratuluje krakowskich Coin'ow, jak by mozna albo trzeba sie dolaczyc to dajcie znac... Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 Nic nie trzeba się bedzie dokładać jak toś bedzie chciał to sbie kupi nie powinny kosztować więcej niż 10 zeta Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 14, 2010 Author Share Posted April 14, 2010 Jeśli chcecie, żeby były "trackable na GC", to dowiedzcie się wcześniej, czy szklane mogą być. Z resztą pogadamy niebawem na ten temat. Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 Jak narazie to pomysły i wszystko dogadamy niebawem. Troszkę konkretów musze jednak napisać aby rozjaśnić sytuację. 1.zajmiemy się produkcja 2.zainwestujemy w przedsięwzięcie 3.I TUTAJ WAŻNA INFORMACJA KTOŚ MUSI SIĘ ZOBOWIĄZAĆ ODNOŚNIE ZAŁATWIENIA WSZYSTKIEGO Z Groundspeak. 4.Jest jeszcze kilka pomysłów ale to narazie tajemnica bo musimy skontaktować sie ze SpideremPL Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 14, 2010 Author Share Posted April 14, 2010 3.I TUTAJ WAŻNA INFORMACJA KTOŚ MUSI SIĘ ZOBOWIĄZAĆ ODNOŚNIE ZAŁATWIENIA WSZYSTKIEGO Z Groundspeak. Ja mogę się tego podjąć, bo i tak jestem ostatnio w stałym kontakcie z GS. Ale zanim w cokolwiek zainwestujecie kasę musimy miec wszystko obgadane, żeby się nie okazało, że jest coś, co uniemozliwia nam ich rejestrację. Quote Link to comment
+ejohexteam Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Tak jak napisałem, jak wszystko bedzię dopięte na ostatni guzik dopiero zlecimy wykonanie. Quote Link to comment
+Team K1W1 Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 Tłumaczenie za pośrednictwem Google :-) Jestem osoba, która zaprojektowała i wyprodukowała oryginalne Polska GeoCoin z pomocą Chrisa z Landsharkz - www.landsharkz.ca 1. Mimo, że urodził się w Nowej Zelandii, a obecnie mieszkają w Kanada, moje dziedzictwo jest język polski. Mój ojciec urodził się w Polska i jestem dumny z tego dziedzictwa. Odwiedziłam Polska 3 razy. Byłem tam w zeszłym miesiącu w Krakowie, Lublinie, Biadaczka (gdzie umieścił cache) i Warszawa 2. Moneta była bardzo popularna. 450 były produkowane i one wyprzedane. Wciąż mam kontakt z ludźmi mnie z pytaniem, czy mam więcej do sprzedaży. Zrobiłem zachować trochę dla siebie. Osób zwrócił się do mnie mówi mi, że kochają projektu. 3. Z powodu mojego polskiego dziedzictwa Myślałem, że nie powinno być Polska Geocoin, nikt inny nie wykonując jedną więc przyspieszyć, ale produkowanym. Mnie to kosztuje dużo pieniędzy. 4. Ponieważ nie ma dosłownego tłumaczenia "Trackable on Geocaching.com" zdecydowaliśmy się na "obserwują na geocaching.com" 5. Do projektowania Wybrałem rzeczy, które Myślałem, że reprezentowana Polska, orzeł, mapa Polska w kolorach flagi - czerwonym i białym. 6. Przykro mi czytać, że toczygroszek, Thathanka i innych nie podoba mi GeoCoin - jednak będzie kupić niektóre Polska GeoCoins masz zamiar produkować i czekamy na projekt. Dziękuję Quote Link to comment
+Silesian Reviewer Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Witam serdecznie! Jako reviewer mam możliwość zamówienia kodów GeoCoinów z rabatem. Niestety nie mogę podać szczegółów tego rabatu, ale obiecuję, że rabat jest naprawdę bardzo atrakcyjny. Niestety nie mam zdolności artystycznych, więc ktoś inny musiałby zająć się projektem tego coina. Jeśli tylko znajdą się chętni, by ten projekt stworzyć i zająć się produkcją coinów to ja z mojej strony mogę wszystko załatwić z Groundspeakiem. Pozdrawiam Silesian Reviewer Quote Link to comment
+Spider Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 (edited) No to teraz musimy się sprężyć i coś zaprojektować Jeśli będę mieć chwilę czasu to postaram się coś zaprojektować Edited November 17, 2010 by SpiderPL Quote Link to comment
+Spider Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Na razie zrobiłem ikonkę polskiego coina - będzie ona wyświetlana na stronie Geocaching.com. Oto moja propozycja: Rozmiar 32x32 pikseli: Rozmiar 16x16 pikseli: Teraz czas na nazwę Coina. Groundspeak do nazwy dodaje słowo "Geocoin". W przypadku domyślnej nazwy coina będzie to "xxx Geocoin", a w przypadku grupy coinów (np. w profilu użytkownika), będzie to "xxx Geocoins". Na pewno geocoin nie może się nazywać "Poland Geocoin" bo taka nazwa została już użyta wcześniej (pierwszy projekt polskiego coina). Jaka jest wasza propozycja nazwy? Quote Link to comment
+soolash Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 No to chyba "Polish Geocoin" będzie najlepsiejsze lub "Vistula Geocoin". Nie ma co udziwniać... Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Albo "Polska Geocoin" Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Lech Geocoin. Quote Link to comment
+soolash Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Lech Geocoin. No to dałeś czadu... Lepiej będzie Jaroslav's Geocoin . A tak na poważnie...Żywiec i Tyskie też czekają na swoją szansę Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Chodziło mi o innego Lecha. Quote Link to comment
+soolash Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Chodziło mi o innego Lecha. No to w porządku! Mieszczę się w tym zachodnim odłamie . Quote Link to comment
+Spider Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 (edited) Zainspirowany postem Mosznir'a zrobiłem coś podobnego do austriackiego coina, czyli w kształcie Polski (w sumie to się nie wysiliłem ). Coin byłby kolorowy. Przód: to co czarne wypukłe, to co czerwone i białe wklęsłe Tył: Tracking Number wygrawerowany na wypukłym prostokącie, tekst "Trackable..." wypukły, jakiś dodatkowy element wypukły i kolorowy. I teraz kilka pytań: 1) Czy taki projekt jest OK? (jeśli nie to czekam na propozycje). 2) Czy z przodu dodawać jakiś tekst? 3) Jaki element powinien pojawić się z tyłu? (bocian, żubr, orzeł, flaszka wódki ) ? 4) Jakie wymiary powinien mieć coin? Duży (ok. 6 cm średnicy) czy mniejszy (ok. 4 cm średnicy)? Edited November 18, 2010 by SpiderPL Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Mi projekt jak najbardziej sie podoba, proponuje zubra (pewnie tylko glowe) i to nawet nie dlatego ze mieszkam na podlasu ale dlatego ze jest orginalny, mysle ze mniejszy bylby lepszy ok 4,5 cm, no i dodalbym gdzies Gecaching Polska, zeby bylo wiadomo, nie kazdy sie zorietuje np na wyspach Fiji ze te kolory oznaczaja Polske a nie Monako albo co gorsza Rosje Quote Link to comment
+M&S Team Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Projekt nam się podoba, pomysł z Żubrem też. W pełni popieramy pomysł rkorbi z napisem Geocaching Polska. Wydaje nam się ze 6 cm byłby lepszy... Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Coin byłby kolorowy. Przód: to co czarne wypukłe, to co czerwone i białe wklęsłe Uwagi techniczne: - elementy wypukłe będą w kolorze metalu, z którego będzie goecoin, ostatecznie może się więc okazać, że będzie to inny kolor. - zdaje się, że granica pomiędzy kolorami tez musi być przedzielona wypukłym elementem, musi być więc cienka kreska w "okolicach Wrocławia" Pomysł fajny, żubr też fajny - może Thathanka jakiegoś zapoda? Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Moze cos takiego, oczywiscie ja tego nienamalowalem trzeba by o prawa autorsie sie postarac. http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/55,35..._dla_zubra.html Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 (edited) Chodzilo mi oczywiscie o sama glowe zubra, nie koniecznie okragly, i z tego co widze jest to projekt na monete euro, ale cos podobnego gdyby kros stworzyl, naszkicowal, namalowal .... Edited November 18, 2010 by rkorbi Quote Link to comment
+Spider Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Kolejna wersja: Czekam na uwagi Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Czekam na uwagi Jak się prosisz. Żubr zbyt rączy - wygląda jak obrazek do Wielkiej Pardubickiej. Jeśli ma być na zielonym tle, to fajniej byłoby, gdyby to były drzewa. Bocian - fajny, choć wydaje się wciśnięty. Może lepiej byłoby go dać większego, na środek. Chyba nic się nie stanie, że przykryje trochę krzyżyk. Quote Link to comment
+formicaPL Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Chyba nic się nie stanie, że przykryje trochę krzyżyk. Krzyżyk podobno miał być wypukły. Wtedy chyba nie dałoby się dać na nim bociana. Quote Link to comment
+Spider Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Wersja nr 2: Opis: - czarna obwódka polski wypukła - bocian wypukły. - tła wklęsłe Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Bardzo mi sie podobaja te projekty kazdy z nich w sumie moglby byc, mysle jednak ze zostalbym przy prostocie, z jednej strony krzyz a z drugiej bocian albo zubr, mysle ze co wstawiles sa super, mozna w tym roku zrobic zubra a w przyszlym bociana, Spider dla mnie extra. Zrobic glosowanie zubr czy bocian i mozna je "produkowac" Quote Link to comment
+formicaPL Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 ostatni projekt mi się najbardziej podoba Quote Link to comment
zywcu Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Wiem, że opinia jest jak dupa (każdy ma swoją) ale żubr jest super! Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Oczywiscie wszystkie inne elementy zostaja czyli geocaching polska no obowiazkowe elementy Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Wydaje mi się, że bocian jest zbyt szczegółowy i nie wiem czy przy małym coinie dobrze wyjdą te detale. Ale może to nie jest problem. Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Mysle ze przy obecnej technice nie jest to chyba problem Quote Link to comment
+Spider Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 (edited) Wydaje mi się, że bocian jest zbyt szczegółowy i nie wiem czy przy małym coinie dobrze wyjdą te detale. Ale może to nie jest problem. Raczej to nie problem. Zobacz te coiny: http://www.google.pl/images?hl=pl&q=ge...680&bih=865 Edited November 19, 2010 by SpiderPL Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Dokladnie bez problemu da sie to zrobic, wiec trzeba by jakies glosowanie zrobic, bociek czy ewentualne zubr, i znalesc kogos kto to zrobi... Niech sie tez kazdy zdeklaruje ile wezmie, zeby ... Quote Link to comment
+Spider Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ja jestem za bocianem Ja mogę zająć się produkcją Podstawowe pytanie: ile sztuk należy wyprodukować? czyli kto i ile coinów chce kupić? Quote Link to comment
+Spider Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 I jeszcze lekko zmodyfikowany żubr: Quote Link to comment
Recommended Posts