+formicaPL Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Wytnij je sobie AdBlockiem "http://www.geocaching.com/images/default_avatar.jpg" Heh, nie wpadłam na to Jak ktoś nie lubi avatarów w ogóle może je wywalić również AdBlockiem: "http://img.geocaching.com/user/avatar/*.jpg" Można też ustawić regułę, którą kiedyś tu już wrzuciłam: geocaching.com#p(class=logOwnerAvatar) Quote Link to comment
zywcu Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 (edited) Czy mapa się nie wyłożyła? Zakładam kesza, kordy (dwa razy sprawdzam) ok..., a tam "ocean" błękitu... EDIT: to ja ślepy jestem - długość geograficzną na "W" miałem ustawioną... Edited August 27, 2011 by zywcu Quote Link to comment
meteor2017 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Coś chyba padło... chyba że tylko mi nie działa ;-) Quote Link to comment
+Thathanka Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Mi tez nie dziala od prawie godziny. Quote Link to comment
meteor2017 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Już działa... czasami z popychu, ale działa. Quote Link to comment
+t_e_d Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Chyba cos pokrecili z licznikami przy okazji. Wczesniej bylo tak ze w prawym gornym roku licznik odswierzal sie po kazdym wpisie, teraz trzeba dlugo czekac na prawidlowa liczbe. Co ciekawsze - w statystykach pokazuje dobrze - na gorze zle W tych szarych polach pod avatarem - tez dlugo trzeba czekac na nowa wartosc. Quote Link to comment
+t_e_d Posted September 15, 2011 Share Posted September 15, 2011 Po dzisiejszym updacie poprawili licznik (pokazuje dobre dane natychmiast a nie po jakims czasie, jak ostatnio) ale za to nie chce pokazywac logow skrzynek (czy moze tylko u mnie tak jest ? ) Quote Link to comment
+formicaPL Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Loading Cache Logs... kręci się i logów nie ma. Ale ciekawy link nowy "View logbook" -> a tam podział na wszystkie logi, Twoje logi, logi Twoich przyjaciół Quote Link to comment
+Spider Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Mi się logi ładują bez problemu. Pełna lista zmian: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=282129 Quote Link to comment
+Spider Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Coś GC się wysypało... Quote Link to comment
+t_e_d Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 A u mnie dziala - mimo slabego lacza Quote Link to comment
+Spider Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 U mnie już też działa. Quote Link to comment
+Mosznir Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 (edited) Nie wiem czy to nie jest jakaś stara zmiana, ale wchodząc na galerie skrzynki lub użytkownika jest bezpośredni link do zdjęcia, nie do logu. Nie wiemy przez to z jakiej skrzynki pochodzi zdjęcie, ani od jakiego użytkownika. Może da się jakoś odwiedzać przez galerie pełnego loga tak jak to było kiedyś ? Jeśli nie to trochę nietrafiona zmiana :/. Edited September 17, 2011 by Mosznir Quote Link to comment
+Spider Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Jeżeli kogoś denerwują avatary w logach to można je wyłączyć w ustawieniach konta. Quote Link to comment
+Spider Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 Lista wczorajszych zmian na stronie: Geocaching.com site update 11/08/11 Główna zmiana: zapisywanie finałowych współrzędnych dla Quizów i Multicache oraz możliwość ich pobrania w pliku GPX (na razie działa tylko dla pojedynczych plików, dla PQ będzie to dodane w późniejszym terminie). Inne ciekawe: - Added the ability for cache owners to delete spoiler log images without also deleting the log text - When viewing a bookmark list you own it is now possible to see which caches in the list you have already found Jeżeli kogoś denerwowały duże avatary w logach: - Avatars are now resized to 48 x 48, down from 75 x 75 Poprawiono błąd z mapą i odfiltrowanymi skrytkami: - Fixed map bug which caused the mouse pointer to identify filtered caches by name even when the icon is hidden Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 (edited) Wydaje mi się że w wyniku zmian na stronie przestały działać widgety GC i OC autorstwa Spidera, wysypuje się również GC Tour ale tego się akurat spodziewałem. Edited November 9, 2011 by HighlanderPL Quote Link to comment
+Spider Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 Zgadza się. Juro będzie poprawka. Quote Link to comment
+Spider Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Poprawka gotowa. Skrypty powinny się automatycznie zaktualizować. Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Lista wczorajszych zmian na stronie: Geocaching.com site update 11/08/11 Ta tez wydaje mi sie ciekawa: Transitioning away from User Voice and back to IPB forums for support inquiries and feedback Czyli koniec ze zglaszaniem pomyslow przez 'Feedback'. Za duzo ich bylo? Quote Link to comment
pitos Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Po ostatniej zmianie, zdjęcia które dołączałem do logów znacznie się zmniejszyły, czy wprowadzono jakieś nowe ograniczenia? Quote Link to comment
pitos Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Wygląda na to, że tylko chwilowo był problem już jest ok. Quote Link to comment
nemrodek Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 When a user searches for a Trackable using the private code the code will now automatically populate the "Add a log Entry" form field no w końcu! strasznie wkurzająca była konieczność wpisywania tego kodu dwa razy Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 When a user searches for a Trackable using the private code the code will now automatically populate the "Add a log Entry" form field no w końcu! strasznie wkurzająca była konieczność wpisywania tego kodu dwa razy Strasznie długo im zajęło dojście do tego... Jakby nie można było zaimplementować na samym początku. Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 (edited) @formica - dlatego robię też opis po angielsku, a przynajmniej hint. Co do przerwy programowej - pojawił się jeszcze jeden nowy 'dodatek' w profilu. Widać ostatnio przeglądane kesze, a z boku ikonka do szybkiego logowania. Edited January 19, 2012 by ru.beus Quote Link to comment
+Spider Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 I to jest całkiem przydatne Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 edytując opis kesza, zauważyłem jeszcze jedną ciekawą zmianę. Komunikat o robieniu kopi zapasowej opisu, oraz "klikalna" lista prawidłowych tagów html. Quote Link to comment
+Spider Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 (edited) Dziś więlki dzień dla polskiego geocachingu, bo po dzisiejszej aktualizacji, wreszcie będą polskie ogonki! Już teraz mogę potwierdzić że na środowisku testowym wszystko działa jak należy, polskich znaków można używąć w polach: - nazwa skrytki - założyciel - opis skrócony - opis rozszerzony Polskie litery nie działają w podpowiedzi kodowanej. W GPXie są polskie znaki, więc w Gamrinach chyba będzie kaszana :/ Nie mam przy sobie odbrionika, więc nie jestem w stanie teraz tego sprawdzić. Ciekawostą jest to, że w GPXie podpowiedź kodowana zaiwera polskie znaki pomimo tego, że na stronie się nie wyświetlają (podczas edycji opis również te polskie znaki są). Niestety logi skrytek w dalszym ciągu dodają się bez poslkich znaków Edited February 14, 2012 by Spider Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 14, 2012 Author Share Posted February 14, 2012 Polskie litery nie działają w podpowiedzi kodowanej. Z resztą ROT13 i tak by ich nie kodował Quote Link to comment
+Thathanka Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Jak Wam sie podobaja nowe mapy? Mi Google maps brakuje i czekam na stosownego plugina do Chrome, ktory mi je przywroci. Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 No, mi się nie podobają bo przyzwyczaiłem sie do kolorystyki google :/ Trochę dziwne, że całkowicie wyłączyli mapy google, myślałem, że po prostu nie bedzie ona domyślną mapą. Co ciekawe na stronie z opisem skrytki dynamiczna mapa jest dalej google. A wszystkiemu winne jest wprowadzenie opłat za Google Maps: http://finanse.wp.pl/kat,104120,title,Za-Google-Maps-trzeba-bedzie-zaplacic,wid,13945998,wiadomosc.html Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 O kuriozum, na stronie http://www.geocaching.com/seek/default.aspx wciąż jest link do mapy "Or, search with Google Maps." Czy oni naprawdę wywalili naraz starą (v1) i nową mapę (v2)? Ta obecna (v3) ma jakby mniej kryteriów filtrowania - tylko po typie, raczej porażka. Nowy domyślny podkład, czyli MapQuest, w Gdańsku zakłada że cała stoczniowa wyspa została zalana wodą niczym Atlantyda. W internecie zauważyłem ciekawą dyskusję - wiele osób napisało, że jako użytkownicy premium płacący składkę powinni mieć wciąż zagwarantowany dostęp do podkładów google'a. To wg mnie ma sens. Mam nadzieję że geocaching.pl nie pójdzie tą drogą - liczę że ruch na stronie jest na tyle mały że nie przekracza limitów google'a. Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Mi Google maps brakuje i czekam na stosownego plugina do Chrome, ktory mi je przywroci. Mówisz i masz: http://greasemonkey.geocaching.pl/download/gc_geocaching_map_widget.user.js Wystarczyło napisać 2 linijki kodu Nie wiem czy działa na Chrome ale w FF tak Quote Link to comment
+Thathanka Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Nie wiem czy działa na Chrome ale w FF tak Jesli mapy Google mialy pokazac sie na liscie map (prawy gorny rog), to niestety na Chrome to nie dziala. Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Już zdążyłem sprawdzić i widzę, że nie ma. Niestety nie znam się na Chrome i nie wiem jak zmienić skrypt by działał na tej przeglądarce. Quote Link to comment
+keymanPL Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Mówisz i masz: http://greasemonkey.geocaching.pl/download/gc_geocaching_map_widget.user.js Wystarczyło napisać 2 linijki kodu Super, wszystko wygląda jak dawniej Co do map, to ciekaw jestem jak serwery opensteet to wytrzymają. Już teraz widać różnice w ładowaniu google maps i opensteet. Różnica oczywiście jest na korzyść googla, gdyż ten stopniowo zwiększa dokładność mapy, a opensteet ładuje cały "kafelek" z mapą. Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 15, 2012 Author Share Posted February 15, 2012 Haha, no tak, po latach lamentów pojawiły się polskie znaki i nikt nawet słowa radości nie pisnął, tylko na dzień dobry narzekanie na mapę Mapa mapą, ale nie ma podglądu zdjęć satelitarnych... Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 (edited) Haha, no tak, po latach lamentów pojawiły się polskie znaki i nikt nawet słowa radości nie pisnął, tylko na dzień dobry narzekanie na mapę Bo z czego tu się cieszyć. Teraz muszę poprawić 56 opisów skrytek... Mapa mapą, ale nie ma podglądu zdjęć satelitarnych... Zdjęcia satelitarne już są Zainstaluj raz jeszcze: http://greasemonkey.geocaching.pl/download/gc_geocaching_map_widget.user.js Dodane warstwy: - google maps - google sat - google terrain - ump pcpl Coś jeszcze dodać ? Edited February 15, 2012 by Spider Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 15, 2012 Author Share Posted February 15, 2012 Bo z czego tu się cieszyć. Teraz muszę poprawić 56 opisów skrytek... A co ja mam powiedzieć? Może byś napisał jakiś skrypt, który sam to poprawia? Quote Link to comment
toczygroszek Posted February 15, 2012 Author Share Posted February 15, 2012 właśnie sprawdziłem, Oregon 450 wyświetla polskie znaki prawidłowo. Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 No to muszę sprawdzić w domu jak wygląda to na Colorado. Quote Link to comment
+Thathanka Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Niestety nie znam się na Chrome i nie wiem jak zmienić skrypt by działał na tej przeglądarce. Dzieki za info i probe. Odinstalowalem i czekam na tych co sie znaja. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 (edited) Zainstaluj raz jeszcze: http://greasemonkey.geocaching.pl/download/gc_geocaching_map_widget.user.js Dodane warstwy: - google maps - google sat - google terrain - ump pcpl Coś jeszcze dodać ? Owszem, dodaj Geoportal TOPO/ORTO Żartowałem Tak na serio to brakuje podglądu Google Hybrid (satelita + ulice). A tak na poważnie czy możesz wytłumaczyć jak to działa z punktu widzenia Google? Tzn. czy komu Google będzie naliczał transfer swoich map dołożonych skryptem? Czy uzna że to GS korzysta z tych map (i mapy te za chwilę przestaną działać jeśli GS za to nie zapłaci), czy też to działa tak że transfer map Google będzie przypisany do każdego użytkownika skryptu Greasemonkey? Dodatkowa obserwacja (miły ukłon albo jednak niedopatrzenie GS) - użytkownicy nie-premium mają na mapie dostęp do swoich Pocket Queries, które zrobili sobie w czasie gdy mieli członkostwo Premium Edited February 15, 2012 by HighlanderPL Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 A tak na poważnie czy możesz wytłumaczyć jak to działa z punktu widzenia Google? Tzn. czy komu Google będzie naliczał transfer swoich map dołożonych skryptem? Czy uzna że to GS korzysta z tych map (i mapy te za chwilę przestaną działać jeśli GS za to nie zapłaci), czy też to działa tak że transfer map Google będzie przypisany do każdego użytkownika skryptu Greasemonkey? Moim zdaniem zliczy to Groundspekowi, bo Google pewnie zlicza to na podstawie http_referer, bo nie widzę innej możliwości... A jeśli tak jest to można właścicielom domen robić psikusy bo nie jest problemem generować requesty ze wskazaniem na domenę kogoś kogo się nie lubi. A po przekroczeniu 25tyś requestów google zapuka do właściciela domeny... Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 właśnie sprawdziłem, Oregon 450 wyświetla polskie znaki prawidłowo. W Colorado polskie znaki są także wyświetlane prawidłowo. Czyli teraz GC jest o krok do przodu przed lokalnym serwisem bo tam ogonków w GPXach nie ma Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Moim zdaniem zliczy to Groundspekowi, bo Google pewnie zlicza to na podstawie http_referer, bo nie widzę innej możliwości... A jeśli tak jest to można właścicielom domen robić psikusy bo nie jest problemem generować requesty ze wskazaniem na domenę kogoś kogo się nie lubi. A po przekroczeniu 25tyś requestów google zapuka do właściciela domeny... Dziwny mechanizm. Ciekawe czy jest możliwość apelować do googla od takich blokad. A w kwestii GC jeśli ten skrypt się zrobi popularny (mam na myśli międzynarodowo, bo Polska pewnie nie wygeneruje takiego ruchu samodzielnie) to się długo nie nacieszymy mapami googla. Jest opcja żeby dodać w skrypcie Google Hybrid? Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 (edited) Dlatego dla własnego interesu proponuję nie rozprzestrzeniać tego skryptu (specjalnie dlatego nie podaje go nigdzie indziej), bo jak więcej osób go będzie używać bo znowu 25tyś zostanie przekroczone, Groundspeak się od tego odetnie czego efektem będzie blokada przez google. Chociaż i tak zaraz ktoś inny napisze taki skrypt (bo skomplikowane to nie jest) i wrzuci o nim info w ogólnym dziale... EDIT: Google Hybrid nie będzie bo to się składa z dwóch warstw i niestety nie jestem w stanie tego podłączyć jako jedną mapę. Edited February 15, 2012 by Spider Quote Link to comment
+RobertPL Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Zdjęcia satelitarne już są Zainstaluj raz jeszcze: http://greasemonkey...._widget.user.js Dodane warstwy: - google maps - google sat - google terrain - ump pcpl Rozumiem, że zdjęcia satelitarne już nie są? Quote Link to comment
+Spider Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Coś się zepsuło... Quote Link to comment
+ru.beus Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Dlatego dla własnego interesu proponuję nie rozprzestrzeniać tego skryptu (specjalnie dlatego nie podaje go nigdzie indziej), bo jak więcej osób go będzie używać bo znowu 25tyś zostanie przekroczone, Groundspeak się od tego odetnie czego efektem będzie blokada przez google. Chociaż i tak zaraz ktoś inny napisze taki skrypt (bo skomplikowane to nie jest) i wrzuci o nim info w ogólnym dziale... Na razie podobne skrypty pojawiają się na 'lokalnych' forach - czesi wykombinowali raz dwa, a od nich przejęli koledzy z UK. A Amerykanie nadal biadolą nad utratą map Googli. Zauważyłem, że ludzi jakoś nie zwracają uwagi, na 'okienko mapowe' na stronie "pojedynczej" skrzynki. Quote Link to comment
+Thathanka Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 A to znacie http://www.cacheye.org ? Quote Link to comment
Recommended Posts