Sign in to follow this  
Followers 2
TDMMER

create POI in Garmin Colorado

8 posts in this topic

I want to create POI's of waypoints created in Google earth. This is something I do on regular basis and it works quite well. Now we are planning to go to Canada for holiday, I suddenly encounter problems doing exactly the same job. The only difference seems to be the West coordinate!

 

What I do:

In Google Earth several points first created and saved as .kml file then merged in .csv file (standard WoW).

All coords bigger then 121W do not show up in Garmin Colorado300. E.g. coord N 50° 5.984 W121° 21.370 does show up, N 50° 5.984 W122° 21.370 doe NOT. All values greater than 122 do not show up.

 

What do I do wrong?

0

Share this post


Link to post

Are these waypoints or custom POIs? How are you certain that they do not show up? Can you upload a copy of one of the CSV files?

0

Share this post


Link to post

I just checked the second coordinate as a custom POI. No problems. Colorado 300

 

150.jpg

0

Share this post


Link to post

Are these waypoints or custom POIs? How are you certain that they do not show up? Can you upload a copy of one of the CSV files?

 

Hi Red90,

They are custom POIs. The content of the .csv file is:

118.90001, 50.03885, "coord118"

119.50686, 50.00010, "coord119"

120.42168, 50.01621, "coord120"

121.35617, 50.09974, "coord121"

122.45190, 50.20712, "coord122"

123.60450, 49.78679, "coord123"

124.73730, 49.80845, "coord124"

125.76748, 50.18985, "coord125"

126.78688, 50.42959, "coord126"

127.48921, 50.61555, "coord127"

128.35913, 50.72525, "coord128"

130.44060, 44.18547, "coord130"

 

In my Colorado only the coord118, coord119, coord120 and coord121 show up. All the others not.

(Sorry, don't know yet how to upload files, first time in forum :laughing: )

0

Share this post


Link to post

Shouldn't those west coordinates have '-' signs in front of them??? In what part of the world do the 1st three show up?!?

0

Share this post


Link to post

Yes, the longitude should be negative. As shown, those are East coordinates. They should still show up. How are you searching for them?

0

Share this post


Link to post

OK, I tested the POIs. There seems to be some sort of bug when searching for items that far from your current location. In the main search menu press "Options", then "Search Near..", then "A Map Point". Choose a location near the POIs (China or Canada, depending on + or -), then your will find them. They are there and when you are at the location, they will be found like normal.

0

Share this post


Link to post

OK, I tested the POIs. There seems to be some sort of bug when searching for items that far from your current location. In the main search menu press "Options", then "Search Near..", then "A Map Point". Choose a location near the POIs (China or Canada, depending on + or -), then your will find them. They are there and when you are at the location, they will be found like normal.

 

Brilliant, it works!

Created a new file with the waypoints including the minus (previously indeed I removed the minus, thought it was solved with that but should have known better...). Then turned to GPS simulation mode and repositioned to the West side of Canada and all new POIs showed up. Strange bug, but the most important thing is that I can create the POIs at home and know they will show up in Canada.

 

Thanks a lot for helping out!

0

Share this post


Link to post

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 2