filips-z-polsko Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 witam podwójnie, bo to mój pierwszy post na tym forum chciałbym poinformować Szanowne Grono użytkowników serwisu gc.com o ciekawej funkcji/dodatku do geokretów ( http://geokrety.org/ ) umożliwiającym łatwe logowanie operacji "na styku" tych serwisów. Po zainstalowaniu GeoKrety Toolbox można obsługiwać GK dokładnie tak jak TravelBugi - bez wpisywania waypointów, współrzędnych itp. Do pobrania pod adresem: http://userscripts.org/scripts/show/59670 pozdrowienia, filips Quote Link to comment
+Spider Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Dziękujemy za informację P.S. A tego Geokreta można obsługiwać nawet bez powyższego skryptu Quote Link to comment
filips-z-polsko Posted February 2, 2010 Author Share Posted February 2, 2010 P.S. A tego Geokreta można obsługiwać nawet bez powyższego skryptu Dobre Ale chyba nie do wszystkich skrzynek "pasuje" ? Quote Link to comment
zywcu Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 witam podwójnie, bo to mój pierwszy post na tym forum chciałbym poinformować Szanowne Grono użytkowników serwisu gc.com o ciekawej funkcji/dodatku do geokretów ( http://geokrety.org/ ) umożliwiającym łatwe logowanie operacji "na styku" tych serwisów. Po zainstalowaniu GeoKrety Toolbox można obsługiwać GK dokładnie tak jak TravelBugi - bez wpisywania waypointów, współrzędnych itp. Do pobrania pod adresem: http://userscripts.org/scripts/show/59670 pozdrowienia, filips Witaj filipsie-z-polsko, świetna sprawa i chyba powinna poza "pokój Poland" wypłynąć! Quote Link to comment
meteor2017 Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Skrypt mam zainstalowany od jakiegoś czasu... a ta funkcjonalność tez już chyba od jakiegoś czasu jest, bo mam wrażenie, że wizualnie nic się nie zmieniło. Aż zdziwiony jestem jak tego nie wyklikałem do tej pory ;-D Quote Link to comment
+RobertPL Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Dlaczego ja tego tematu nie widzę na forum, mogę go tylko wyszukiwać. Inaczej jest niewidoczny. Quote Link to comment
toczygroszek Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Dlaczego ja tego tematu nie widzę na forum, mogę go tylko wyszukiwać. Inaczej jest niewidoczny. Na dole forum masz opcje. standardowo jest ustawione na "From:90 days". Musisz to zmienić na "Show all", inaczej starsze wątki nie są widoczne. Quote Link to comment
+Spider Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 (edited) Główna idea geokretów niestety nie zawsze jest pozytywna. Każdy może zrobić sobie ich ile chce i to jest największy problem. Skrytki we Wrocławiu opanowały geokrety tego usera: http://geokrety.org/mypage.php?userid=3978 Większość skrytek podwójnie rejestrowanych jest zapchana po brzegi tymi gekretami tak, że nie da się tam nic włożyć. Co zapewne nie tylko mi przeszkadza - pamiętam problemy kedzika i nemrodka z zamknięciem pewnej skrytki pełnej tych geokretów. Może znajdzie się we Wrocławiu jakiś fan geokretów i je zabierze w dalszą podróż? Jak na razie mało który z nich gdzieś się przemieścił, a przez nie śmietnik się robi w skrytkach. Edited September 23, 2010 by SpiderPL Quote Link to comment
+kedzik Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 potwierdzam, mielismy problemy z zamknieciem pudelka bo byla tam taka ilosc gKretow ze niesadze by sie komus chcialo je wszystkie zabierac... choc podziwialbym kogos kto by je wszystkie rozozil po calej polsce... Quote Link to comment
+RobertPL Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Skrytki we Wrocławiu opanowały geokrety tego usera.... W moim przypadku geokrety opanowały mój system, jest to jedyna strona, która nie ładuje się w przeglądarce, wyłączenie firewalla, czyszczenie ciasteczek, inne takie, reinstalacja systemu, 0 trojanów i wirusów. Strona nadal tylko u mnie nie działa. A wracając do tematu, ostatnio też zauważyłem masowość geokretów i do tego jeszcze ich kiepską jakość. Spotkałem się nawet z plastikowym breloczkiem do kluczy za 20gr, na którym napisany był TC i nazwa. Cieszę się, że za TB czy coiny trzeba płacić, bo dzięki temu nikt ich masowo nie produkuje z postaci z kinder niespodzianek. Quote Link to comment
+Maliniak Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Co zapewne nie tylko mi przeszkadza - pamiętam problemy kedzika i nemrodka z zamknięciem pewnej skrytki pełnej tych geokretów. Może znajdzie się we Wrocławiu jakiś fan geokretów i je zabierze w dalszą podróż? Jak na razie mało który z nich gdzieś się przemieścił, a przez nie śmietnik się robi w skrytkach. jakbyś chciał i np był w Trójmieście to mogą z Wrocka emigrować do mnie - a ja je tutaj poumieszczam w skrzynkach Quote Link to comment
+ronija Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 (edited) .... Cieszę się, że za TB czy coiny trzeba płacić, bo dzięki temu nikt ich masowo nie produkuje z postaci z kinder niespodzianek. Też się cieszę. Jednakże fakt płacenia nie staje się równoznacznym z zachowaniem jakości, ograniczeniem produkcji, czy też świeżością pomysłu. Polecam poprzenoszenie tego coina: http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=439479 . Ciekawe, co autor miał na myśli, tworząc dzieło ? Większość naszych skrzynek w obu dostępnych systemach nie pomieści go w sobie z racji generowania problemu z zamknięciem. Podobnych pomysłów widziałem już trochę po "obu stronach", ale po co znowu rozwijać wielokrotnie bity temat ? Nie wiem, czy do końca zauważyliście, o co chodziło filipsowi ? Otóż poinformował on o pewnej funkcjonalności - dla jednych istotnej, dla innych nie. A wyszło znowu, jak wyszło ... Edited September 27, 2010 by ronija Quote Link to comment
hipul Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Cieszę się, że za TB czy coiny trzeba płacić, bo dzięki temu nikt ich masowo nie produkuje z postaci z kinder niespodzianek. Opłata nie musi wcale rozwiązać problemu bo jak ktoś jest fascynatem to może sobie kupić 500 tb i zrobić to samo. Wystarczy dorzucić jakieś ograniczenie w stylu jeden gk na pół roku działalności, 1gk na 100 przesuniętych itp. I może być nadal za darmo. Quote Link to comment
+kedzik Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 tak tylko to trzeba zrobic a nie tylko o tym mowic, ktos musi zareagowac... pozatym mysle ze jak ktos jest pasjonatem to zadba raczej o jakosc TB czy GC a nie bedzie ich kupowal i masowo wciskal so srednich skrzynek... ale jest to dobry pomysl by ograniczyc GK na czas dzialalnosci lub ilosc znalezien... Quote Link to comment
hipul Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Wiesz, ja o tym tylko mówię bo mnie ta zabawa zupełnie nie wciągnęła i mało się tym interesuję. W całym swoim życiu przesunąłem nie więcej niż 10 w sumie GC/TB/GL/GK. Do tego chyba wszystkie z tych ostatnich były związane z zaliczeniem kesza a część sama keszami była. Quote Link to comment
+kedzik Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 zgadzam sie z Toba, jedni lubia inni niekoniecznie... ale bylo by dobrze gdyby sie ktos zaja ta sprawa i ograniczyl ta ceche Polakow(ale i nie tylko), ze jak cos zadarmo to wszystko sie bierze... Quote Link to comment
Recommended Posts