wallson Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Skojarzenie z Windows jest świetne. Gratuluję pierwszemu podwójnemu laureatowi I to pod rząd miesiąc w miesiąc - to teraz w lipcu aby obronić tytuł musisz opublikować jakiś hit roku Jak tylko kurier nie da ciała... to mam asa w rękawie na lipiec Dzięki za wyróżnienie. Quote
+Spider Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 wallson, podeślij mi raz jeszcze swój adres (bo nie archiwizuje adresów zwycięzców) to jutro wyślę TB P.S. Gratulacje Quote
wallson Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 wallson, podeślij mi raz jeszcze swój adres (bo nie archiwizuje adresów zwycięzców) to jutro wyślę TB P.S. Gratulacje Dzięki raz jeszcze! TB dotarł wczoraj do mnie. Quote
+kedzik Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 (edited) ja w sprawie do SpiderPL i Toczygroszka -Ci co nie moga startowac w konkursie "ciekawa skrytka"!!! kiedys tam obiecalismy konkurs dla Was z nemrodkiem!! Edited August 13, 2010 by kedzik Quote
+kedzik Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 (edited) w zwiazku ze czasu zawsze malo to bede Was obu prosil o wztypowanie 10ciu najlepszych WAszych keszy, my z Nemrodkiem przejedziemy sie po nich wszystkich, albo np po 5 wybranzch i ocenimy je od strony przygotowania ale i ukrycia i pomyslowosci... Nagroda juz jest w kraju i czeka na przekazanie... Edited August 13, 2010 by kedzik Quote
+kedzik Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 (edited) planowany przejazd po keszach to 23-25 sierpien i wydaje mi sie ze pierw pojedziemy w okolice Tarnowa!! prosze wiec zainteresowanych o przeslanie listy swoich najlepszych keszy pozdrawiam Edited August 13, 2010 by kedzik Quote
toczygroszek Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 O kurde, wizytacja! To muszę pozamiatać moje pudełeczka To ile mam ich przesłać ze swojej strony - 5 czy 10? Czy jest przewidziana nagroda za II-gie miejsce? Quote
+kedzik Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 O kurde, wizytacja! To muszę pozamiatać moje pudełeczka : wizytacja bedzie... a keszy orzygotujcie 10 od 1szego najlepszego do 10go. a my sie bedziemy starac wszystkie je znalezc... za 2 miejsce hmmmm moe moze... jak nemrodek cos przywiezie, jak nie to cos pomyslimy... tylkok mi podeslijcie albo Nemrodkowi... Quote
toczygroszek Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Wysłałem listę na priv. Oczywiście gdyby sie tak okazało, że przy okazji znajdziecie też jakąś spoza listy i Waszym gustem będzie ona najlepsza, to zaliczycie? Być może te, które moim zdaniem są najciekawsze wcale dla innych takie nie są. Quote
+kedzik Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 zaliczymy, zaliczymy... Tylko niewiem czemu SpiderPL milczy!! czyzby nie podejmowal wyzwania??? czekam na kontakt... no chyba ze pisal juz do nemrodka... Quote
+kedzik Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 zaliczymy, zaliczymy... Tylko niewiem czemu SpiderPL milczy!! czyzby nie podejmowal wyzwania??? czekam na kontakt... no chyba ze pisal juz do nemrodka... Quote
+Spider Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Przepraszam za opóźnienia. Lista już wysłana na priv Quote
+kedzik Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 przybywamy... najpierw do Wroclawia a potem Tarnow!! do zobaczenia wiec... Quote
+Spider Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Właśnie wróciłem ze wspólnego keszowania z nemrodkiem i kedzikiem Co prawda mi udało się znaleźć tylko jedną skrytkę (pozostałe miałem już odnalezione), ale ta jedyna okazała się niezłą perełką Mam również nadzieję, że moje skrytki się im spodobały P.S. kedzik, nemrodek: jeszcze raz bardzo dziękuje wam za mile spędzony czas i za prezent niespodziankę Quote
nemrodek Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 (edited) Wczoraj w nocy wróciliśmy z konkursowego objazdu cache'y Spidera i Toczygroszka. Wielkie dzięki dla obu cacheró za oprowadzenie nas po swoich miastach i wszelką pomoc w docieraniu do cache'y! Podczas objazdu znaleźliśmy ok. 50 cachy. mniej więcej po połowie w obu miejscach. Jury przyznaje, że szanse nie były wyrównane z trzech powodów: 1. we Wrocławiu teren działań ograniczyliśmy wyłącznie do miasta (odpadły więc skrytki Spidera w Karkonoszach) podczas gdy u Toczygroszka zwiedziliśmy dużo większy teren na południe od miasta 2. w Tarnowie i okolicach wszystkie cache, które znaleźliśmy były toczygroszka a we Wrocławiu jednak było dużo większe zróżnicowanie z tego wiec powodu prawie 30 cache'y Toczygroszka rywalizowało z kilkoma cache'ami Spidera. 3. na rynku w Tarnowie po godz. 23 znalezienie czynnego ogródka piwnego jest dziecinne proste co niestety na wrocławskim rynku nam się nie udało :-) Biorąc to wszystko pod uwagę Jury podjęło następujący werdykt: Pierwsze miejsce zdobywa Toczygroszek ze swoimi dwoma skrytkami (w których nota-bene zdobyliśmy FTFy): 1. Tylko dla orłów - za super pomysł na 5 gwiazdkowy teren dla cache'a 2. Pustki - za multaka w bardzo fajnym miejscu, bardzo fajnie zrobione etapy i super maskowanie. Jury pragnie również podkreślić, że chociaż nigdy wcześniej nie odwiedziła 25 cmentarzy jednego dnia :-) to różnorodność i pomysłowść sposobu schowania i kamuflażu nie pozwala na znużenie tematem (na pewno wykorzystamy kilka sztuczek) :-) Drugie miejsce zdobywa Spider i tu pragniemy wyróżnić 3 skrytki: 1. Park południowy - bardzo przyjemy quiz po parku i dobrze schowany finał. 2. Przystań wodna Kozanów - bardzo fajny multak wymagający terenowo no i z świetnym finałem (niestety mieliśmy z kedzikiem już przyjemność z takim sposobem chowania więc zaskoczenia i trudności nie było) 3. Jaś i Małgosia - tej wielkości skrzynka w centrum turystycznego miasta zasługuje na wyróżnienie. Gratulujemy wszystkim uczestnikom i zwycięzcom (czyli Toczygroszkowi i Spiderowi) i liczymy na kolejne super skrytki :-) Nagrody zostały wręczone osobiście i być może już spożytkowane zgodnie z celem. Pozdrawiamy! Jury w składzie: nemrodek i kedzik Edited August 26, 2010 by nemrodek Quote
toczygroszek Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Dziękuję bardzo i przyznam, że jestem bardzo mile zaskoczony. Głównie dla tego, że dwóch ze skrytek polecanych jako pierwsze na mojej liście szanowne jury nie miało okazji poznać, zaś "Tylko dla orłów" dostało się w zasadzie "rzutem na taśmę". Jednocześnie chciałem pogratulować pierwszym zdobywcom tego kesza - długo czekał na FTFa, kilka osób już do niego podchodziło ale bez sukcesu. Ekipa poległa jednak na innej skrytce, która skutecznie opiera się znalezieniu już kolejny raz z rzędu - a jest na miejscu na pewno - chyba trzeba będzie dorzucić gwiazdek Faktycznie, skrytek cmentarnych w okolicy jest najwięcej, a to z tego względu, że jest to chyba największe nagromadzenie cmentarzy z I wś w całej Polsce. Cieszę się, że mimo to tematyka nie było nużąca, a dowodem tego chyba są wyróżnione skrytki, które właśnie z tymi obiektami są związane. Wiele z tych obiektów architektonicznie przewyższa inne zabytkowe budowle w okolicy i co ważne - większość jest zadbana. Niedogodności noclegowe Tarnów nadrobił ogródkami piwnymi w otoczeniu starych murów z trunkami w przystępnej cenie Z Nemrodkiem było to już moje drugie spotkanie, miło było poznać Kedzika. Raz jeszcze dziękuję za wyróżnienie i spotkanie. Quote
+Spider Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Łeee, drugie miejsce? Ja z kolei dziękuję za zorganizowanie fajnego konkursu oraz bardzo sympatyczną nagrodę która czeka na odpowiednią okazję Również bardzo miło mi było was poznać i oprowadzać po Wrocławiu. Mam nadzieję że się jeszcze kiedyś spotkamy No i wielkie gratulacje dla Toczygroszka Quote
toczygroszek Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Przepraszam za zwłokę z ogłoszeniem konkursu za lipiec. Ale co się odwlecze to nie uciecze Tym razem zwycięzcą został bogobig za skrytkę Kapliczka z panorama Tatr . Gratuluję. Quote
+Spider Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Również gratuluję Autor dostał już informację na maila Quote
toczygroszek Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 W miesiącu sierpniu zwycięzcą jest: EarthcacheWielka piaskownica / Big sandpit autorstwa xenotime and jilola Tym razem wygrął Earthcache - na prawde profesjonalnie przygotowany. Na szczególną uwagę zasługuja pytania, które wymagają od poszukiwacza interesujących badań terenowych. To doskonały przykład, jak ze zwykłego miejsca, nie stanowiącehgo żadnej atrakcji turystycznej mozna wykreować miejsce szczególne, warte odwiedzenia i jeszcze dokonać w nim pouczających pomiarów. Moim zdaniem, to najlepszy EarthCache w Polsce i może służyć innym za przykład. Gratuluję! Quote
+xenotime Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 dziękujemy bardzo za wysoką ocenę i postaramy się poprawić... Quote
+Thathanka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 (edited) Aby nie przedłużać pragnę krótko ogłosic, iz w miesiącu kwietniu zwycięskimi skrytkami są: [...] Trójmiejski Park Krajobrazowy Gdyby Szanowni Fundatorzy (lub ktokolwiek inny) mieli ochotę śledzić losy swojego TB, to podaje link: http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=2482422 Edited September 21, 2010 by Thathanka Quote
toczygroszek Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ogłaszam zwycięzcę za wrzesień: http://coord.info/GC2FHBY Quote
meteor2017 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 O! Zajrzałem przed chwilą na forum i spadłem z krzesła :-) Dziękuję za taki właśnie werdykt i cieszę się podwójnie, bo to szczególne dla mnie miejsce. Kilka lat temu (a może już kilkanaście? musiałbym policzyć) z Olimpijką i CMK Północ wiązała się wielka przygoda, wziąłem rower i ruszyłem przez mazowieckie piachy, błota i chaszcze śladem tajemniczej autostrady i linii kolejowej "w budowie" które miałem zaznaczone na mapie. Czułem się jakbym odkrywał co najmniej jakieś azteckie świątynie w dżungli... Trochę żal, że obiekty Olimpijki w tym roku znikły z powierzchni ziemi, ale kiedyś w końcu trzeba wybudować tą A2, ale budowle CMK Północ jeszcze jakiś czas będą sobie stały w krzakach :-) Quote
+StachoB Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Mam takie pytanie odnośnie 3 punktu: 3. Opis skrytki musi być w języku polskim oraz zawierać przynajmniej niezbędne do znalezienia tłumaczenie na angielski. Jak to rozumieć? Niezbędne do znalezienia są współrzędne (chodzi oczywiście o tradycyjną), czyli jak założe skrzynkę tradycyjną z opisem po polsku to będzie brana pod uwagę? Quote
+Spider Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Tak. Ale jeśli dodasz kodowany opis, to ważne żeby był on też angielsku. Quote
+StachoB Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Tak. Ale jeśli dodasz kodowany opis, to ważne żeby był on też angielsku. I oto mi chodziło, dzięki. Quote
toczygroszek Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ten zapis dotyczy głównie innych typów niż tradycyjne. Quote
toczygroszek Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Przepraszamy, że tak długo zwlekaliśmy z wynikami za październik. Muszę przyznać, że nie postaraliście się tym razem. Nie było żadnej skrytki, która jakoś szczególnie wybiłaby się spośród innych (uwzględniając jej opis), nie było nic nadzwyczaj pomysłowego, oryginalnego i zaskakującego. Co też nie znaczy, że było źle, bo generalnie od dłuższego czasu powstają starannie przygotowane opisy, ze zdjęciami, grafikami i fajnymi rozwiązaniami graficznymi. Ostatecznie zdecydowaliśmy się nagrodzić tą skrytkę: Okret z masztem Gratulacje. Quote
+HighlanderPL Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 (...) Muszę przyznać, że nie postaraliście się tym razem. Nie było żadnej skrytki, która jakoś szczególnie wybiłaby się spośród innych (...), nie było nic nadzwyczaj pomysłowego, oryginalnego i zaskakującego. (...) Ostatecznie zdecydowaliśmy się nagrodzić tą skrytkę: (...) Muszę przyznać że dziwnie zabrzmiał ten wstęp. A sama wybrana skrytka nie ma opisu ani nawet dodatkowej informacji kodowanej w języku angielskim - jak to się ma do zasad konkursu? Quote
toczygroszek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 W przypadku skrytki tradycyjnej niezbędne do znalezienia dla obcokrajowca są przede wszystkim współrzędne. Podpowiedź kodowana jest pomocna ale nie jest niezbędna. Jak wspomniałem, nie było w październiku wg naszej subiektywnej oceny takiej skrytki, która by "błyszczała". Ostatecznie zastanawialiśmy się nad dwiema, z których ta wydała się nam zgrabniejsza, mimo, iż nie zawiera grama tekstu po angielsku. Bardzo trudno jest jednoznacznie określić, która skrytka jest "najlepsza". Nasz konkurs ma charakter zabawy a nagrody są symboliczne i nie chciałbym, aby było to inaczej odbierane. Jednoczęśnie chciałem nadmienić, że że Twoje skrytki Macieju (jeśli chodzi o opis) zawsze są ładnie przygotowane i mogą służyć za wzór. Gdybyśmy mieli przyznać nagrodę "za całokształt" to z pełnym przekonaniem głosowałbym na Twoje skrytki. Mam nadzieję, że ten konkurs nie stanie się kolejnym powodem do pretensji, potraktujcie to proszę jako zabawę. Quote
+HighlanderPL Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 (edited) W przypadku skrytki tradycyjnej niezbędne do znalezienia dla obcokrajowca są przede wszystkim współrzędne. Podpowiedź kodowana jest pomocna ale nie jest niezbędna. Jak wspomniałem, nie było w październiku wg naszej subiektywnej oceny takiej skrytki, która by "błyszczała". Ostatecznie zastanawialiśmy się nad dwiema, z których ta wydała się nam zgrabniejsza, mimo, iż nie zawiera grama tekstu po angielsku. (...) Mam nadzieję, że ten konkurs nie stanie się kolejnym powodem do pretensji, potraktujcie to proszę jako zabawę. Nie chciałbym być źle zrozumiany - ja nie mam żadnych pretensji do tej przedniej zabawy, ani do samej skrytki (jest taka jak lubię - historyczna), a sam nic błyszczącego nie zakładam więc się nie pcham na podium. Ale kilka postów wyżej Spider wyjaśniał, że Wasz wymóg tłumaczenia skrytek należy interpretować jako, cytuję: "jeśli dodasz kodowany opis, to ważne żeby był on też angielsku." Stąd myślałem że angielski powinien być. Czyli, podsumowując, w przypadku skrytki tradycyjnej nie wymagacie żadnych angielskich informacji? Edited November 30, 2010 by HighlanderPL Quote
toczygroszek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Stąd myślałem że angielski powinien być. Czyli, podsumowując, w przypadku skrytki tradycyjnej nie wymagacie żadnych angielskich informacji? Lepiej jak jest, wtedy skrytka ma większe szanse. Quote
+Spider Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 No to teraz czas na edycję listopadową Quote
Dlugi Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Chwilę mnie nie było a tu same niespodzianki :0 Niektóre przyjemne niektóre niestety nie. Dziekuję za uznanie ale powiem (napiszę) Wam że nie liczyłem na wygraną bo specjalnie nie dodaję tłumaczeń. W związku z tym rezygnuję z nagrody - nie wiem tylko czy pkt. 10 będzie oznaczał że w następnym miesiącu wygrywający otrzyma 2 TB czy może organizatorzy wyróżnią 2 kesze - wolałbym to drugie rozwiązanie :-) Pozdrawiam Dlugi Quote
toczygroszek Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 To zależy. Jeśli będzie jedna, szczególnie wybitna i genialna to jej autor dostanie 2 TB, jeśli będzie kilka ciekawych wybierzemy dwóch zwycięzców. Quote
toczygroszek Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Pozostawiam to w Waszej gestii :-) Myślę, że przez najbliższe 2 miesiące będziemy przyznawać nagrodę tylko Tobie, dzięki czemu zaoszczędzimy 3 blaszki Quote
+StachoB Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Podejrzewam, że listopadowe skrzynki były na niezłym poziomie albo niskim skoro jeszcze nie została wybrana. Chyba, że coś przegapiłem Quote
toczygroszek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Przepraszamy za opóźnienia, trochę się skumulowało różnych rzeczy. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Oto dwie zwycięskie skrytki za listopad: Kolobrzeskie Krasnale (Dwarfs) leveewalk W obu ciekawe rozwiązania graficzne. Gratuluję. Rozwiązanie ostatniego konkursu za grudzień wkrótce. Quote
zywcu Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Oto dwie zwycięskie skrytki za listopad: Kolobrzeskie Krasnale (Dwarfs) leveewalk W obu ciekawe rozwiązania graficzne. Gratuluję. Drugi ceache nie spełnia regulaminu konkursu! Konkretnie pkt 3. "Opis skrytki musi być w języku polskim oraz zawierać przynajmniej niezbędne do znalezienia tłumaczenie na angielski." ...no chyba, że coś się pozmieniało Quote
+Spider Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Gratulacje dla zwycięzców! @Żywcu: Przecież jest opis po angielsku. Quote
zywcu Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 @Żywcu: Przecież jest opis po angielsku. Nadal się nie zgadza: pkt 3. "Opis skrytki musi być w języku polskim oraz zawierać przynajmniej niezbędne do znalezienia tłumaczenie na angielski." Quote
+Thathanka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Czy tylko ja nie wiem o co Żywcowi chodzi? Przecież cały polski opis jest przetłumaczony na angielski i oba wystarczą, by skrzynkę znaleźć, co swoim logiem potwierdził lonely_wolf. Quote
+Spider Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Ale przecież jest i polski i angielski. Quote
zywcu Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Czy tylko ja nie wiem o co Żywcowi chodzi? Przecież cały polski opis jest przetłumaczony na angielski i oba wystarczą, by skrzynkę znaleźć, co swoim logiem potwierdził lonely_wolf. Gdy zgłaszałem zastrzeżenia, opis był tylko w języku angielskim... Wczorajszy wydruk kesza wygląda tak... Quote
+lonely_wolf Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Jak najbardziej uwazam, ze wybor jest sluszny co do "leveewalk", oprocz grafiki, (ktora mnie sie podoba) skrzynka fajnie przygotowana w terenie, co uwazam za wazniejszy aspekt kazdego kesza. Quote
+Mosznir Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Jak najbardziej uwazam, ze wybor jest sluszny co do "leveewalk", oprocz grafiki, (ktora mnie sie podoba) skrzynka fajnie przygotowana w terenie, co uwazam za wazniejszy aspekt kazdego kesza. Szkoda tylko, że w momencie ogłoszenia wyników nie spełniała regulaminu konkursu, więc słuszność wyboru co najmniej dyskusyjna . Quote
+emkapej Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Bardzo dziękujemy za wyróżnienie. :D . Zywcu ma racje. Polskiego nie było. Przepraszam za zamieszanie. Tzn był na samym początku, potem go usunęłam bo czasem wg mnie ładniej wygląda zdanie po angielsku. Wrócił. I już jest. Życzę miłego keszowania. Quote
Recommended Posts