toczygroszek 8 Posted December 30, 2009 Widzę, że letterboxy stają się coraz popularniejsze Fajna sprawa, bo zostaje dodatkowa pamiątka po wizycie w postaci pieczątki. Też niebawem opublikuję letterboxa, spodobało mi się Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted March 12, 2010 Też mi się spodobał pomysł i niebawem możecie spodziewać się tego typu skrzynki w gdańskiej części TPK. Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted April 25, 2010 No i słowo ciałem się stało, choć nie bez przeszkód. Choć kesz od miesiąca jest już w lesie, dopiero na dniach udało się go przepchnąć. Zapraszam: GC24PXA. Brak mi jasnych kryteriów oceny co jest wskazówką (clue), a co nie jest. Quote Share this post Link to post
toczygroszek 8 Posted April 25, 2010 No i słowo ciałem się stało, choć nie bez przeszkód. Choć kesz od miesiąca jest już w lesie, dopiero na dniach udało się go przepchnąć. Zapraszam: GC24PXA. Brak mi jasnych kryteriów oceny co jest wskazówką (clue), a co nie jest. Miałem identyczny problem jak Ty z moim ostatnim letterboxem Właściwie zmieniłem tylko brzmienie jednego zdania, żeby poszło. Przyznaję, że DarkLord jest dość skrupulatny, czasem chyba za bardzo Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted April 26, 2010 Skrupulatność jest tu bardzo dobrą cechą, ale chodzi o to, że nie wiem do czego się odnosi. Letterboksy nie mają w Polsce wielkich tradycji i dlatego wiedza o nich nie jest powszechna. Nie ma tu winy reviewera, a raczej wynika to z braku jasnych definicji. Weźmy mój przykład: za wskazówki użyłem metry i azymut, ale okazało się, ze to wskazówką nie jest, choć na oficjalnej stronie letterboxingu znalazłem informację, że dane z kompasu mogą stanowić wskazówkę. Bądź tu mądry. Quote Share this post Link to post
+TomPL 0 Posted April 26, 2010 Miałem podobny problem jak Thathanka. Wskazówka nie była wyraźnie zaznaczona i konieczne było przerobienie opisu. Założyłem później drugiego letterboxa, ale do dziś nie jestem pewien jak wskazówka powinna dokładnie wyglądać i co zawierać Quote Share this post Link to post
toczygroszek 8 Posted April 26, 2010 Przyznaję się bez bicia, że dla mnie jest to najbardziej problematyczny typ skrytki. W początkowej wersji uzyłem takiej instrukcji: Teraz wejdz na teren cmentarza i znajdz na prawo od krzyza centralnego, przy ogrodzeniu tablice poswiecona Franzowi Hoferowi. Po wątpliwościach reviewera i wymianie kilku zdań zmieniłem tekst na taki: Teraz idz do krzyza centralnego w tylnej czesci cmentarza a potem w prawo wzdluz ogrodzenia az dojdziesz do tablicy poswieconej Franzowi Hoferowi. Właściwie poza konstrukcją zdania nic się nie zmieniło, ale już było OK I bądź tu mądry! Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted April 26, 2010 Świetne! A ja myślałem, ze DarkLord jest do mnie uprzedzony. Quote Share this post Link to post