Jump to content

Ελλάδα: λίγοι παίκτες, λύγες κρύπτες


GregoryGR

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά,

 

Εκφράζεται εδώ στο forum πολλές φορές το πρόβλημα ότι στην Ελλάδα έχουμε λίγους παίκτες, λίγες κρύπτες και ότι σε πολλούς χάνεται ο ενθουσιασμός στη πορεία (άλλωστε αυτό φαίνεται από τον αριθμό ελλήνων παλιών χρηστών που βρήκαν 1-2 κρύπτες, δεν τοποθέτησαν καμία και χάθηκαν).

 

Και σχετικά με αυτό σκέφτομαι από την αρχή το εξής: δεν θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι (οι ενεργοί παίκτες) να κάνουμε κάτι ώστε να γίνει πιο διαδιδόμενο το σπορ στην Ελλάδα, να μεγαλώσει ο αριθμός των χρηστών;

 

Γιατί ΟΚ, αν κάποιος το δει και ενθουσιαστεί αλλά γύρω του στην ακτίνα 100 χλμ δεν υπάρχουν καθόλου κρύπτες ή υπάρχει 1-2, πόσο θα κρατήσει αυτός ο ενθουσιασμός;

 

Και το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι είναι λίγοι οι παίκτες σε κάθε περιοχή.

 

Θα μπορούσαμε λοιπόν εμείς να κάνουμε μερικές απλές ενέργειες για την διάδοση αυτού του σπορ.

Π.χ.:

 

1) Εγώ αύριο κιόλας έχω ραντεβού για βόλτα με φίλο-εκδότη τοπικής γνωστής εφημερίδας. Θα πάμε βόλτα για sightseeing και στην διάρκεια θα του μιλήσω για το Geocaching, θα του εξηγήσω τι είναι, πως παίζεται, και θα το δει και στην πράξη. Από βδομάδα θα γράψει ένα ρεπορτάζ – αμέσως-αμέσως η Κομοτηνή θα το μάθει, και ίσως αποκτήσουμε 4-5 νέους παίκτες (είμαι σίγουρος). Χώρια που έχω μιλήσει για το παιχνίδι και σε φίλους και μερικοί το είδαν πολύ θετικά. Παλιά τα Σ/Κ πηγαίναμε βόλτα και για trekking, hiking, τώρα παράλληλα θα παίζουμε και Geocaching. Αν με αυτές τις κινήσεις δημιουργηθούν στην Κομοτηνή 5-10 νέοι παίκτες και προστεθούν 10 κρύπτες – αυτό θα είναι ήδη μεγάλο βήμα.

Θα μπορούσαμε όλοι μας να το κάνουμε αυτό στο μέτρο του δυνατού στις περιοχές τους.

 

2) Θα μπορούσαμε να βγάλουμε φυλλάδιο (σαν αυτό που έχει στο geocaching.com) στα ελληνικά, να το τυπώνουμε και να το μοιράζουμε όπου μπορούμε ο καθένας στις περιοχές του, και ειδικά στις ομάδες-στόχους (νεολαία, φοιτητές, φυσιολάτρες, περιηγητές, σύλλογοι, ΜΜΕ, αθλητές…). Εγώ το φυλλάδιο αυτό θα το φτιάξω ούτως ή άλλως και αν θέλετε, θα σας το δώσω.

 

3) Θα μπορούσαμε να δημιουργούμε κατά καιρούς (1 φορά το μήνα ή το δήμηνο) πληροφοριακά event caches στις πλατείες διαφόρων πόλεων. Να ενημερώνουμε τον κόσμο, να μοιράζουμε φυλλάδια, να το συνδυάζουμε και με geocaching σε εκείνη τη περιοχή και να γνωριζόμαστε κιόλας. Σε κάθε πόλη υπάρχουν πολλές οργανώσεις που θα μπορούσαν και να βοηθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες εκδηλώσεις μας (σύλλογοι, εθελοντικές και ακτιβιστικές οργανώσεις κλπ). Πιστεύω πως με τέτοια όμορφα και φρέσκα events σε μερικούς μήνες θα μπορούσαμε να έχουμε εκατοντάδες παίκτες σε όλη την Ελλάδα.

 

4) Θα μπορούσαμε στο κάτω-κάτω να κάνουμε το απλούστερο – να κάνουμε στην αρχή έναν ενιαίο πανελλαδικό Σύλλογο, ώστε να οργανώνει και να συντονίζει όλες τις παραπάνω ενέργειες. Αργότερα αυτός ο Σύλλογος θα μπορούσε να μετεξελιχτεί σε Ομοσπονδία, αποτελούμενοι από τοπικούς συλλόγους της κάθε περιοχής.

 

Και βεβαίως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ενεργά το Internet – άλλο εργαλείο σαν αυτό δεν υπάρχει. Καλά έκαναν τα παιδιά με το www.geocaching-gr.com, αλλά ίσως δεν αρκεί. Εγώ π.χ. σκοπεύω να φτιάξω ένα blog σχετικά με το παιχνίδι. Αν κάνανε και 3-4 άλλοι κάτι τέτοιο, θα υπήρχε μεγαλύτερο κύμα νέων παικτών.

 

Σας ζάλισα :D Ο ενθουσιασμός του νέου θα μου πείτε :D Ξέρω ‘γω, έτσι δεν πρέπει; :o

 

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες όλων σας – των ενεργών παικτών, μπας και καταλήξουμε κάπου, το δούμε λίγο πιο ζεστά και καταφέρουμε μερικά πράγματα, κάνοντας έτσι το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον και για τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Link to comment

Καλωσήρθες και από εμένα Γρηγόρη!

 

Αν θες τη γνώμη μου, το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η διάδοση του αντικειμένου, αλλά η νοοτροπία. Αν σκεφτείς ότι το 50+% των κρυπτών είναι κρυμμένες από 2-3 άτομα, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουμε τόσο πολύ πρόβλημα με τα finds, αλλά με τα hides. Η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη αν ο καθένας από εμάς το 1/4 στα finds του το μετέφραζε σε hides. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και δε νομίζω να αλλάξει κάτι με την ενημέρωση για την εισροή νέων παικτών.

 

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι είμαι αντίθετος στις προτάσεις σου. Ίσα ίσα. Απλά λέω ότι, για μένα, το πρόβλημα που αναφέρεις δε θα λυθεί με ενημέρωση, διότι η αιτία δεν είναι η έλλειψη συμμετοχής γενικά, αλλά η έλλειψη συμμετοχής στα hides.

 

Ο ενθουσιασμός σου είναι κάτι πολύ ωραίο και θεμιτό. Εγώ για το geocaching έμαθα τέλη Αυγούστου και ήμουν το ίδιο ενθουσιώδης. Είχα σηκώσει μάλιστα και ένα forum της προκοπής (το παρόν έχει διάφορα προβλήματα, συν ότι το γεγονός ότι είναι της Groundspeak σημαίνει ότι έχουμε πολύ λίγο έλεγχο), αλλά η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακά μικρή, ακόμα και από άτομα που είναι από τα πιο δραστήρια στο αντικείμενο στην Ελλάδα (από εδώ γράφτηκε μόνο ο tetras61 αν θυμάμαι καλά). Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δε κατάλαβα για ποιο λόγο δεν συμμετείχαν και άλλα άτομα, μόνο να φανταστώ μπορώ.

 

Νομίζω πάντως ότι με άτομα που έχουν την ίδια όρεξη και ενθουσιασμό που έχουμε εμείς μπορεί να γίνει κάτι. Και πότε δε ξέρεις, άμα γίνει κάτι καλό μπορεί να ακολουθήσουν μετά και άλλοι (συνήθως αυτό γίνεται).

 

Για το θέμα του blog, έχω ήδη σηκώσει ένα στο http://geocaching.gr/ -- αν θες, ευχαρίστως να σου δώσω πρόσβαση να αρχίσουμε να γράφουμε παρέα (και φυσικά σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται).

 

Υ.Γ. Ίσως πιο σημαντικό απ' όλα είναι να δούμε αν υφιστάμεθα σαν κοινότητα. Π.χ. να κανονίσουμε μια συνάντηση στην οποία θα μπορέσουμε να τα πούμε και πιο αναλυτικά και να γνωριστούμε μεταξύ μας όσοι ασχολούνται ενεργά με το αντικείμενο στην Ελλάδα. Προσωπικά άμα καταφέρουμε κάτι τέτοιο εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος (αν κρίνω από τη συμμετοχή στο forum που είχα στήσει, αλλά και σε αυτό, το βλέπω λίγο δύσκολο να γίνεται).

Link to comment

Γειά σας και από εμένα. Είμαι ο Δημήτρης από Κομοτηνή και αν και είχα γραφτεί πριν πολύ καιρό στο Φορουμ δεν μπόρεσα να ασχοληθώ πιο ενεργά. Τώρα όμως που υπάρχει και άλλος συντοπίτης μου εδώ, έχω σκοπό να ασχοληθώ και μπορούμε να βρεθούμε Γρηγόρη, για να δούμε από κοινού τι μπορούμε να καταφέρουμε στην περιοχή μας.

Link to comment

Ενημερωτικά φυλλάδια σαν αυτό του geocaching.com υπάρχει ήδη μεταφρασμένο νομίζω στο geocaching-gr.com, οπότε νομίζω δεν χρειάζεται να κάνουμε διπλά πράγματα. Για την εξάπλωση έτσι και αλλιώς πιστεύω πως είναι καλύτερος ο τρόπος από «στόμα σε στόμα». Αλλά και η διαφήμιση σίγουρα δεν είναι τόσο άσχημη!

 

Νομίζω πως οι λόγοι που αυτό το «άθλημα» δεν είναι τόσο εξαπλωμένο είναι η έλλειψη εξοικείωσης με τα GPSr ως και πρόσφατα. Τα κινητά των τελευταίων χρόνων με τους ενσωματωμένους δέκτες GPS βοηθούν κάπως την κατάσταση ώστε κάποιοι που δυνητικά θα θελήσουν να ασχοληθούν να μην χρειάζεται να προβούν σε έξτρα αγορές.

Link to comment

B) Γεια σας,

Χαίρομαι που ξεκίνησε ένα νέο topic με τρείς νέους παίκτες γεμάτους ενθουσιασμό για το παιχνίδι μας.

Μου αρέσει που ο Γρηγόρης είναι γεμάτος νέες ιδέες και ελπίζω να πραγματοποιήσει όσες περισσότερες μπορεί. Οτι περισσότερο γίνεται για προβολή του Geocaching είναι καλό και βοηθάει στην ανάπτυξή του. Εγω βέβαια για να είμαι ειλικρινής μου είναι πολύ δύσκολο να βγω σε μία πλατεία της Αθήνας για να οργανώσω ένα event και να μοιράζω φυλλάδια, γιατί αισθάνομαι ότι θα με δουν σαν UFO ή σαν 'βαρεμένο' ή γραφικό τύπο.

Προσπαθώ βέβαια με τον δικό μου τρόπο, μιλώντας σε γνωστούς και φίλους για το Geocaching, έχω δημιουργήσει και συντηρώ την ιστοσελίδα www.geocaching-gr.com που μου παραχωρεί τον ιστοχώρο ο Antonis-gr, και εκτός από το να βρίσκω μόνο κρύπτες, έχω ήδη 86 δικές μου και έχω σκοπό να βάλω και άλλες.

(3 νέες κρύπτες θα δημοσιευθούν αυτήν την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας).

Πιστεύω ότι ο ενθουσιασμός χρειάζεται και χαίρομαι πάρα πολύ για όλους σας. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω όσο μπορώ, αλλά ας αρχίσουμε σιγά-σιγά και μετά πάμε σε συλλόγους και ομοσπονδίες.

Για αρχή προτείνω να οργανώσουμε ένα Geocaching event (meeting) και να γνωριστούμε. Εγώ έχω σκοπό να δημοσιεύσω ένα geocaching event γύρω στις 24/12 με 06/01/2010 στην Αθήνα παρόλο που αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο για πολλούς εκτός Αθηνών να παρευρεθούν. Μπορούμε όμως, την Άνοιξη, να οργανώσουμε ένα ακόμη Event συνδιασμένο με εκδρομή στον Όλυμπο για την κρύπτη Mount Olympos . Από προσωπική εμπειρία, κάναμε μία παρόμοια εξόρμηση με τον YanniG και τον tetras61 πρίν από ένα χρόνο στο Αγιο Όρος και θα μας μείνει μία αξέχαστη εμπειρία.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

YiannisP

Link to comment

Γεια σας και απο εμενα!!!

 

Ααχχχ! το θεμα ποναει!!! Πολλα πραγματα φταινε! Σε μαγαλο βαθμο φταει οτι δεν ειμαστε πολλοι! ειμαστε οσοι ειμαστε... ειμαστε και σκορπισμενοι....

Μειζον θεμα ειναι η ελλειψη πολλων κρυπτων αλλα και η μοναξια!!! Ναι, η μοναξια!!! Ευτυχως και η αδερφη μου, ο γαμπρος μου αλλα κια οι γονεις μου (πολλες φορες για να πιξω νομισματα σε κρυπτεσ, παω με τον πατερα μου), ειναι θετικοι, τους αρεσει το ολο θεμα, βρισκουμε και ομορφα μερη για πικνικ.... και εχω μια παρεα... αν ημουν μονος... δεν ξερω αν θα αντεχα! Ειναι δυσκολο!!! καημο ειχα εστω να δω ή να πω ενα για και σε αλλον geocacher! ευτυχως φετος γνωρισα!!!! :huh:

αλλος λογος ειναι οπως ειπα, η ποσοτητα των κρυπτων σε διαφορες περιοχες! αν τις εχεις βρει ολες... μετα τι κανεις;;; υπηρχαν φορες που ειχα τοσα πολλα notes στα logbook που φοβομουν μην με παρεξηγησουν!!!!

ευτυχως τουριστες βαζουν που και που εδω και.... :o

 

Μετα η μορφολογια του εδαφους ειναι τετοια που δυσκολευει σε ορισμενους ακομα και να πανε καπου αλλου...

 

τι εννοω.... εχουμε πολλα νησια... δεν ξερω αν ειμαι ο μονος νησιωτης... νομιζω υπαρχει και ενας φιλος στην κρητη(:), αλλα ειναι δυσκολο να παμε καπου αλλου ετσι για μια μερα για το παιχνιδι! πρεπει να οργανωσουμε ολοκληρο ταξιδι, και αυτο απαιτει πολυ χρονο και εξοδα, πραγμα δυσκολο για τους καιρους μας! Να μου πεις... στην ηπειρωτικη Ελλαδα που απλα μπαινεις σε ενα αμαξι (και οχι να ταξιδευεις 16-20 ωρες μα πλοιο...) και πας σχεδον οπου θελεις.... γιατι δεν υπαρχει ιδιαιτερη κινηση;;;;

 

Και εδω ερχομαστε σε αυτο που κατα την αποψη μου ποναει!!!!

 

Αυτο ειναι η νοοτροπια του νεοελληνα!!!! Συγνωμη παιδια αλλα ειμαστε απαραδεχτοι!!! Εχω κανει πολλες προσπαθειες να προωθησω το παιχνιδι, να το μαθουν και αλλοι, να εχω και εγω μια παρεα βρε αδερφε.... αλλα.... B)

Το προσπαθησα σε διαδορες ηλικιες, αλλα η πιο κοινη απαντηση ηταν... "και εγω τι θα κερδισω;"!!!! τους εξηγω οτι ειναι ασκηση, γνωριζεις ομορφα μερη, γνωριζεις κοσμο αξιολογο, τους ειπα τα χιλια μυρια, αλλα με κοροιδευουν και προτιμουν τον καφε... ενταξει... καλος ο καφες, αλλα κανε και κατι αλλο στην ζωη σου...

 

Ασχολουμε πολυ με το φορουμ (ειδικα των geocoin), και εχω γνωρισει αξιολογους ανθρωπους! Ξερετε κατι;;; ζηλευω!!! βλεπω μικρα παιδια, οικογενειες, γερους ανθροπους που δεν το βαζουν κατω και παιζουν!!!

 

Σε εμας.... ποιοι μεγαλης ηλικιας θα το εκαναν;;; αν τους πεις τιποτα, θα σου πουν... με τα παιχνιδια ασχολησε... κανε καλυτερα αυτο., το αλλο.... ολα για τα φραγκα και την διασκεδαση, αλλα αλλου ειδους διασκεδαση!

Για τους πιτσιπικαδες... ανε να τουσ διωξεις απο το playstation!!! τι ειναι αυτα ρε παιδια!!! σαν πολυ βουτηροπαιδα μου φαινονται πολλα παιδια....

 

Για να εξηγουμε... δεν μιλαω για ολα, αλλα για τα ποιο πολλα! ευτυχως, υπαρχουν και λιγοι "διαφορετικοι" και καταλαβαινουν!!!

 

αν παντως βγεις και μιλησεις γενικα στον κοσμο, σε περναει για εξωγηινο!!!

 

γνωριζω οτι ακουγομαι απογοητευμενος, αλλα καποια απο αυτα, δεν ειναι μονο λογια μου!!! ειναι λογια και ξενων geocacher αλλα και ελληνων του εξωτερικου!!! καποια απο αυτα δεν αφορουν μονο το παιχνιδι αλλα και την γενικη νοοτροπια των περισσοτερων ελληνων!

 

Για να ειμαι Ο.Κ., ο λογος που δεν εχω ακομα βαλει cache δικο μου (αν και ειμαι μισος ιδιοκτητης σε ενα), ειναι γιατι αντιμετοπιζουμε προβλημα με τις συντεταγμενες... οταν βαζουμε εμεις, κανενα προβλημα, αλλα οταν παμε να δουμε που ειμαστε.... βγαζει αλα τ'αλλων! Οταν ειχα βγαλει συνταταγμενες για το σπιτι μου, με εβγαλε στην Σμυρνη!! το GPS ειναι του γαμπρου μου, και αυτος το χρησιμοποιει... ειναι MIO αλλα δεν ξερω τι μοντελο! καπου εχει το βιβλιαρακι του, αλλα που;;; οταν το βρει....

οπως και να χει... παντα προσπαθω να κανω το καλυτερο στα υπαρχοντα cache της Ροδου!

 

Α! γραφω και στο περιοδικο στο ιντερνετ, με τιτλο Online Geocacher magazine, και μεχρι στιγμης το προσπαθα να γραφω τις ιστοριες μου (περιπετειες στο παιχνιδι) διγλωσσα! Ισως ετσι δει καταλαθος κανενας αλλος δει και του αρεσει το παιχνιδι....

Link to comment

Γεια σε όλους και ευχαριστώ για την συμμετοχή στη συζήτηση,

 

agorf: ΟΚ, έχεις δίκιο, η νοοτροπία μας δεν είναι και πολύ σόι, πράγματι βλέπω ότι ο κόσμος δεν ξεσκίζεται να δημιουργεί νέες κρύπτες. Πέρα από το να το κατακρίνω, προσπαθώ να το εξηγήσω – γιατί δεν το κάνουν;

 

Πρώτον βέβαια ίσως απλά επειδή είναι στον άνθρωπο – ο ένας πιο πολύ γουστάρει να βρίσκει έτοιμα, ενώ ο άλλος να κρύβει δικά του (όπως εγώ π.χ. B) ). Το μόνο σίγουρο εδώ είναι ότι και στους δύο χρειάζεται η άλλη πλευρά, γιατί αν π.χ. εγώ όλο κρύβω αλλά δεν υπάρχουν παίκτες στην περιοχή να τα βρίσκουν, και αυτό δεν θα με πάει και πολύ μακριά και δεν θα κρατήσει για πολύ τον ενθουσιασμό μου. Άρα και πάλι γυρίζουμε στο συμπέρασμα ότι όλους μας συμφέρει να έχουμε περισσότερους παίκτες.

 

Δεύτερον: σκέφτομαι ότι ίσως τελικά δεν είναι και πού κατανοητός και εύκολος ο τρόπος να φτιάξεις ένα απλό cache. Δεν υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα στα απλά ελληνικά οι οδηγίες, τα βοηθήματα, το απαραίτητο έντυπο υλικό κλπ. Θα συμφωνήσω ότι «όποιος θέλει τα βρίσκει όλα», αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι ακόμα και για μένα (που είμαι έμπειρος χρήστης Internet, από τον χώρο των εντύπων, με όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα – εκτυπωτές κλπ), ήταν μια κάποια διαδικασία όλη η προετοιμασία των πρώτων caches που ετοιμάζω τώρα. Άρα υποθέτω ότι για έναν απλό αρχάριο χρήστη Internet από το σπίτι του, τα πράγματα φαίνονται λιγάκι δύσκολα. Άρα ερχόμαστε στο δεύτερο συμπέρασμα – ότι τα περισσότερα ελληνικά sites, με επεξηγήσεις, με παραδείγματα, με περισσότερο έντυπο υλικό, με tips-and-tricks, με FAQs κλπ, θα βοηθούσαν πολύ. Ή ακόμα καλύτερα αν μια τοπική ομάδα σε κάθε πόλη θα μπορούσε να βοηθήσει έναν αρχάριο παίκτη να ετοιμάσει τα πρώτα του caches.

 

Σχετικά με τη μη συμμετοχή στα forums μην προβληματίζεσαι πολύ, είναι μια συνηθισμένη και αναμενόμενη φάση – πολλοί τα διαβάζουν και μόλις ένα ελάχιστο ποσοστό γράφουν. Έτσι συμβαίνει πάντα σε όλα τα forums, οπότε νομίζω πως δεν πρέπει να ψάχνεις για άλλους λόγους. Απλά όσο είμαστε 20-30 παίκτες σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και αυτή η συζήτηση που καταφέρνουμε και κάνουμε εδώ – είναι κατόρθωμα. Πρέπει να γίνουμε εκατοντάδες τουλάχιστον για να γίνουν τα πρώτα μικρά μεν αλλά κάπως αισθητά βήματα. Και όταν γίνει αυτό, η εξέλιξη θα αποκτήσει επιτάχυνση, όπως πολύ σωστά λες. Θα το βλέπουν και άλλοι και θα ακολουθούν.

 

Σχετικά με το geocaching.gr, το βλέπω από την αρχή και γλείφομαι, πολύ μαμάτο domain. Μέχρι χθες έδειχνε στο site geocaching-gr.com, αλλά αν είναι δικό σου και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε ως ένα άλλο επιπλέον site – είμαι μέσα. Τα υπόλοιπα στο PM.

 

Και εγώ θα ήθελα να γνωριστούμε από κοντά με τους άλλους παίκτες, αλλά όσο είμαστε τόσο λίγοι θα γίνεται αυτό που γινόταν και στις προηγούμενες συναντήσεις – θα συναντιόνται απλά 2-3 άτομα. Οπότε, προς το παρόν τουλάχιστον, ας ξεκινήσουμε μια καλή ζύμωση και συντονισμό εδώ ηλεκτρονικά και απομακρυσμένα, και προς το Πάσχα βλέπουμε.

 

yiannisp: αφού σε χαλάει να μοιράζεις φυλλάδια – κανένα πρόβλημα. Ο καθένας μας είναι καλός σε κάτι, ας προσφέρει σε ότι μπορεί καλύτερα και όπως προτιμάει. Εμένα δεν με χαλάει μία να κάνω κωλοτούμπες και να μοιράζω φυλλάδια, εσύ σίγουρα θα μπορείς να κάνεις καλά κάτι άλλο.

Κάνεις ήδη καλή δουλειά με το geocaching-gr.com, όταν κάνουμε και 2-3 άλλα sites, θα κάνουμε διασυνδέσεις μεταξύ τους, θα μοιραζόμαστε το υλικό κλπ. Άσε που είσαι πολύ παραγωγικός στις κρύπτες, μπράβο! :) Είδες λοιπόν ότι όλοι αλληλοσυμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Έλα φτιάξε εσύ κρύπτες στη Θράκη και εγώ θα βγω στη Πλατεία Συντάγματος για διάδοση του αθλήματος :huh:

 

Όσον αφορά τα meetings, όπως ήδη απάντησα στον agorf, δεδομένου του πολύ μικρού αριθμού παικτών, φοβάμαι πως θα κανονιστεί και πάλι μια συνάντηση στην Αθήνα και θα μαζευτούν και πάλι 3 άτομα. Ποιο το όφελος πέραν από μια ζεστή κουβεντούλα μεταξύ συμπαικτών;

Αντ’ αυτού προτείνω (και πάλι) κάθε μήνα (ή κάθε δίμηνο) να οργανώνουμε τα τοπικά πληροφοριακά event caches σαν αυτό που περιγράφω στο πρώτο μήνυμα, πρώτα στις πόλεις των παικτών (Καμένα Βούρλα, Μεσολόγγι, Κομοτηνή κλπ, και μετά και σε άλλες πόλεις. Θα τα συνδυάζουμε με cache hiding στην κάθε περιοχή, θα ενημερώνουμε τον κόσμο, και ΣΙΓΟΥΡΑ θα στενεύουν και οι μεταξύ μας σχέσεις. Αλλά κυρίως – θα εξαπλώνεται το παιχνίδι, και μάλιστα με έναν όμορφο, «ευρωπαϊκό» τρόπο.

Link to comment

Γεια σου GATOULIS,

 

Έχω διαβάσει τις ιστορίες σου στο περιοδικό που λες, είσαι ωραίος, συνέχισε έτσι! B)

 

Ας μην επικεντρωνόμαστε απλά στην διατύπωση των αρνητικών πλευρών, όλα είναι έτσι όπως τα λες, ναι, αλλά ας επικεντρωθούμε στο πως θα τα λύσουμε. Μη μας παίρνει από κάτω.

 

Λες ότι μιλάς για το παιχνίδι στον κόσμο και δεν σε αποδέχεται. ΟΚ, άρα ίσως θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το «σερβίρουμε» όμορφα. Άλλωστε όλα τα σχετικά αθλήματα που σήμερα τα ονομάζουνε orienteering, trekking, hiking κλπ και γενικά η φυσιολατρία, ο αθλητισμός και τα extreme είναι στη μόδα τώρα – ας το εκμεταλλευτούμε για να «σπρώξουμε» το Geochaching. Όλα είναι θέμα οργάνωσης και marketing, ακόμα και τα μη-κερδοσκοπικά hobby.

Όταν ξεκινήσω τις δικές μου ενέργειες, θα σας ενημερώνω για τους τρόπους που θα το κάνω, και θα χαιρόμουν να ακούσω και τις εμπειρίες άλλων.

 

Αλλά επιμένω ότι πρέπει να το κάνουμε «όμορφο και μοδάτο» για τα ΜΜΕ αλλά και «εύκολο» για τους νέους παίκτες. Π.χ. εγώ μίλησα σε κάποια τοπικά forums στους συντοπίτες μου για το παιχνίδι και 3-4 γνωστοί μου έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον. Από το ενδιαφέρον όμως και μέχρι το σημείο να βγουν για κυνήγι ή να κάνουν τα πρώτα τους caches πρέπει να του παραπέμψω σε αγγλόφωνα (κυρίως) sites για να διαβάσουν αναλυτικά τους κανόνες, τις διαδικασίες κλπ... Φοβάμαι ότι δεν έχουν όλοι την ορμή να το κάνουν μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν ένα άγνωστο παιχνίδι. Άρα, πρέπει να το κάνουμε εύκολο και να βοηθήσουμε.

 

Πρέπει να γίνουμε ευαγγελιστές του παιχνιδιού. ΑΝ θέλουμε να παίζουμε καλά.

Link to comment

Και να σας πω κάτι περί GPS;

 

Εγώ ήδη έχω βρει 1 cache (μόνο ένα γιατί απλά δεν υπάρχουν γύρω μου κρύπτες) και έχω ετοιμάσει να κρύψω καμιά δεκαριά... και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ να έχω πάρει ακόμα το GPS. B)

 

Χρησιμοποιώ το Google Earth (ή Google Maps) βρε παιδιά, σιγά το πράμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις κάνεις δουλειά με αυτά μόνο, χωρίς GPS.

 

Οπότε νομίζω GATOULI ότι αυτό δεν είναι θέμα...

Link to comment

Γρηγόρη, δυστυχώς αυτό ΕΙΝΑΙ θέμα. Μπορεί για ορισμένες (εύκολες) caches να σε βολέψει το Google Earth, αλλά σύντομα θα διαπιστώσεις ότι χωρίς ένα καλό GPS τα πράγματα δυσκολεύουν. Έχε επίσης υπόψη σου ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν GPS για να βρουν caches (αν όχι όλοι) -- αν κρύψεις cache με το Google Maps είναι πολύ πιθανό να στείλεις τον άλλο να ψάχνει με απόκλιση 50+ μέτρων (μπορεί να λέω και λίγα).

 

Συμφωνώ ότι η πληροφορία "υπάρχει" όπως είπες και ότι, όμως, δεν είναι καλά οργανωμένη και συγκεντρωμένη. Θα βοηθούσε πολύ αν υπήρχε ένα μέρος με αναλυτικές οδηγίες για τα πάντα.

 

Όσο για το domain, έχεις δίκιο. Αρχικά είχα στήσει το forum, μετά το κατέβασα και το έβαλα να δείχνει στο geocaching-gr.com, και εδώ και 2 βδομάδες περίπου του έχω στήσει WordPress αλλά ξέχασα να αφαιρέσω το .htaccess αρχείο το οποίο έκανε το redirect.

Link to comment

Ωπα! Ξανα εδω! Μετα απο μερικα post στο αλλο φορουμ...!

 

Ω! διαβασες τις ιστοριουλες μου; B) τωρα ετοιμαζω ακομα μια! περιπετειες!!! :)

 

Μακαρι να γινει ποιο μοδατο το παιχνιδι και να προσελκυσει κοσμο!

 

Ξερω οτι φαινομαι οτι με εχει παρει απο κατω, αλλα αυτο μονο στο θεμα το πως να κανω νεους geocacher! το παιχνιδι δεν το αφηνω! Εχει πλακα και μου αρεσει πολυ! εξαρτομαι λιγο απο το ποτε μπορουν η αδερφη μου και ο γαμπρος μου, μιας και δεν οδηγαω, αλλα δεν το βαζω κατω! :huh:

 

απλα εχω παρει καποιες απαντησεις που δεν αγραψα εδω, που με ξινησαν λιγο! Το "και εγω τι θα κερδισω", καποιοι το αναφεραν για χρημα! δηλαδη, αν το κανουν τι λεφτα θα κερδισουν! ολα στο βωμο του χρηματος!!!

 

ενας ενδιαφερθηκε, αλλα... κοπηκε αμεσως και δεν το συνεχισα γιατι....

 

οταν του εξηγησα τι παιζεται, του εδειξα καποια geocoins που εχω κτλ, μου ειπε ολο χαρα, οτι ειναι ωραια γιατι θα πηγαινει και θα παιρνει πραγματα απο μεσα (χωρις trade!!! )! ασε... τετοιους εχουμε ηδη! :o οταν του ειπα οτι τα νομισματα και τα ΤΒ δεν ειναι για να τα κραταμε, ξινησε....

 

Καλυτερα!!! μην μας βρει και κανενας μπελας! αυτο που σκεφτομουν ειναι με τιποτα λυκοπουλα, προσκοπους.... μια φορα ειχα δει οτι τους ειχαν βαλει ενα παιχνιδι σαν κυνηγι θυσαυρου που εψαχναν ενα σημειο, οταν το εβρισκαν τους οδηγουσε σε αλλο κτλ..... αρκετα κοντα στο geocaching!

 

εκτος απο αυτο, καθε χρονο εδω, εχουμε το κυνηγι του δρακου στο φεστιβαλ για την μεσαιωνικη πολη της ροδου! ειναι κατι παραπλησιο του geocaching αλλα εχει και δοκιμασιες...

 

Τωρα οσον αφορα το google map, το χρησιμοποιω και εγω, αλλα φοβαμαι μηπως δεν βρω το σωστο σημειο, τα coodrinates τα σωστα.... αλλα και παλι... μια ιδεα ειναι ολα! απλα να κανω την αρχη!!!

 

Ισως ξεκινησω με ενα cache που ειχε σταματησει πριν καν μαθω τι ειναι το παιχνιδι!!! B)

Link to comment

Σώπα βρε Άγγελε, μπορεί να δώσει τέτοια απόκλιση;

Εγώ στο cache που βρήκα είχα απόκλιση καμιά 5 μέτρα με το Google Earth, λογικά πράγματα δηλαδή.

Στο κάτω-κάτω μπορεί κανείς να δίνει και χαρακτηριστικά σημεία, βοηθητικές φωτογραφίες spoilers, απλά να κάνει mystery caches ώστε να μην είναι αναγκαίες οι ακριβείς συντεταγμένες... Εννοώ τέλος πάντων ότι με λίγη προσπάθεια γίνεται, όχι ότι ενθαρρύνω να μην χρησιμοποιούμε GPS, απλά λέω στον GATOULI ότι δεν είναι λογικό να τον αποθαρρύνει η έλλειψή του.

 

Και κάτι ακόμα: το παιχνίδι δεν θα «γίνει μοδάτο» από μόνο του. Θα το κάνουμε μοδάτο (εμείς ή κάποιος άλλος). Πιστεύω ότι είναι καλή εποχή για κάτι τέτοιο, οι συνθήκες ωρίμασαν – παντού ανοίγουν μαγαζιά με είδη extreme αθλημάτων, πληθαίνουν οι Σύλλογοι πάσης φύσεως φυσιολατρίας... Πριν 5-10 χρόνια αυτά δεν υπήρχαν σχεδόν. Άρα νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα.

 

Σχετικά με το αν υπάρχει η πληροφόρηση για το Geocaching και πόσο προσιτή είναι: Για να καταλάβετε, εγώ βρήκα την έννοια Geocaching από ξένο άρθρο στη Wikipedia, ψάχνοντας για διάφορα extreme παιχνίδια πόλεως (προσανατολισμού κλπ). Και εκεί μέσα υπήρχε και ένα link για Geocaching. Είπα: για να δω τι φρούτο είναι αυτό, και έτσι άρχισα να ψάχνω. Αλλιώς ακόμα δεν θα το ήξερα – δεν το αναφέρουν πουθενά. Πρέπει λοιπόν να το προωθήσουμε με κάθε τρόπο, αν θέλουμε μια ζωντανή κοινότητα και ζεστό παιχνίδι.

Link to comment

Γρηγόρη, δυστυχώς αυτό ΕΙΝΑΙ θέμα. Μπορεί για ορισμένες (εύκολες) caches να σε βολέψει το Google Earth, αλλά σύντομα θα διαπιστώσεις ότι χωρίς ένα καλό GPS τα πράγματα δυσκολεύουν. Έχε επίσης υπόψη σου ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν GPS για να βρουν caches (αν όχι όλοι) -- αν κρύψεις cache με το Google Maps είναι πολύ πιθανό να στείλεις τον άλλο να ψάχνει με απόκλιση 50+ μέτρων (μπορεί να λέω και λίγα).

 

Συμφωνώ ότι η πληροφορία "υπάρχει" όπως είπες και ότι, όμως, δεν είναι καλά οργανωμένη και συγκεντρωμένη. Θα βοηθούσε πολύ αν υπήρχε ένα μέρος με αναλυτικές οδηγίες για τα πάντα.

 

Όσο για το domain, έχεις δίκιο. Αρχικά είχα στήσει το forum, μετά το κατέβασα και το έβαλα να δείχνει στο geocaching-gr.com, και εδώ και 2 βδομάδες περίπου του έχω στήσει WordPress αλλά ξέχασα να αφαιρέσω το .htaccess αρχείο το οποίο έκανε το redirect.

 

Ναι! σε αυτο εχεις δικιο! Αν υπαρχει μικρη αποκληση.... δεν το βρισκεις το cache παρα μονο με πολυ τυχη!

 

επειδη μπορει να ειναι οπουδηποτε κρυμενο, τα 30 - 50 μετρα ειναι παρα πολλα!! αν το cache ειναι μικρο ή νανο...

 

με το gps τα πραγματα ειναι πιο ευκολα, θα το δεις φιλε Γρηγορη! B) Καποια cache, δινουν σαν συντεταγμενες, το μερος που ξεκινας και οχι εκει που ειναι κρυμενο το cache!!! αυτα συννηθως εχουν καποια σταδια ενδιαμεσα, και αναλογα με την απαντηση σου σε ερωτησεις, βρισκεις τα coodrinates τα τελικα!!!

 

ενα cache δυνατο σε αυτα τα πραγματα, ειναι στην Ροδο, το: ΑLONE (GCGGHR). σε αυτο, θελεις 2 μερες για να βρεις ολα τα σταδια, και γυρνας ολο το νησι!!! το cache ειναι πραγματικα κρυμενο στο πουθενα!!! χωρις τα υπολοιπα σταδια ειναι σχεδον αδυνατο να το βρεις! Λεω σχεδον γιατι υστερα απο παρα πολυ μεγαλο ψαξιμο καταφερα να το βρω χωρις να εχω ουτε καν συντεταγμενες και τα αλλα σταδια, και το cache τοτε ηταν μονο για premium geocachers!!!! Εγω δεν μπορουσα να δω τιποτα! πως το βρηκα; τυχαια επεσα πανω σε μια φωτογραφια ενοw geocacher που το ειχε βρει! αφου εψαξα τις φωτογραφιες ολων των geocachers που ηρθαν Ροδο, βρηκα και καποιες αλλες φωτογραφιες, αλλα ολα ηταν αοριστα! Μετα ψαχνοντας με τα log και τις ωρες που εκανα log εκει και την ωρα που εκαναν σε αλλα cache πριν και μετα, καταφερα να βρω στο περιπου την περιοχη! αυτη ηταν μεγαλη, αλλα εχοντας τις φοτογραφιες μαζι μας... το βρηκαμε!!! δεν μπορουσα να κανω log στο site μεχρι που το αλλαξε ο ιδιοκτητης σε απλο! ακομα και ο owner του cache ειχε παθει πλακα το πως το καταφερα!!! :)

Link to comment

Σώπα βρε Άγγελε, μπορεί να δώσει τέτοια απόκλιση;

Εγώ στο cache που βρήκα είχα απόκλιση καμιά 5 μέτρα με το Google Earth, λογικά πράγματα δηλαδή.

Στο κάτω-κάτω μπορεί κανείς να δίνει και χαρακτηριστικά σημεία, βοηθητικές φωτογραφίες spoilers, απλά να κάνει mystery caches ώστε να μην είναι αναγκαίες οι ακριβείς συντεταγμένες... Εννοώ τέλος πάντων ότι με λίγη προσπάθεια γίνεται, όχι ότι ενθαρρύνω να μην χρησιμοποιούμε GPS, απλά λέω στον GATOULI ότι δεν είναι λογικό να τον αποθαρρύνει η έλλειψή του.

 

Ναι, καταλαβαίνω για ποιο λόγο το είπες, απλά είπα να το επισημάνω. B) Εσύ το βρήκες χωρίς πρόβλημα επειδή αυτός που το έκρυψε είχε GPS. Γενικά το σημαντικό είναι τι κάνει αυτός που κρύβει το cache. Αν πέσεις σε περίπτωση κάποιου με ανακριβές GPS ή που το έκρυψε με Google Earth, θα ταλαιπωρηθείς και ίσως είναι και αδύνατο να το βρεις.

Link to comment

Μετά από πολύ καιρό απουσίας μου από το forum, με έκπληξη διαπίστωσα ότι υπάρχουν νέα άτομα με ενθουσιασμό και ελπίδες...

Καλώς ήρθατε στο χώρο του geocaching παιδιά!

 

Όμως, πολλά λόγια γράφονται. . .

Το geocaching δεν είναι για την καρέκλα του γραφείου αλλά βρίσκεται εκεί έξω.

 

Καταρχήν το παιχνίδι-δραστηριότητα σχεδιάστηκε ώστε να γίνεται πραγματικότητα με τη χρήση συσκευών GPS.

Το ότι υπάρχει το google-earth δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει μια συσκευή GPS χειρός.

Αναλογιστείτε τι μπορεί να συμβεί σε ένα multi-cache χωρίς GPS χειρός...Προσπαθήστε να βρείτε το Amnesia in Athens μόνο με google-earth σε κάποια επίσκεψή σας στην Αθήνα.Πόσες ημέρες θα σας πάρει και πόσο κόστος σε internet cafe ή 3G σύνδεση ή σε άσκοπη εκτύπωση χαρτών;

Επίσης στην τοποθέτηση νέων cache πώς θα γίνει η μέτρηση;Με το google-earth σίγουρα θα δυσκολέψει τη ζωή των 'άτυχων' που θα προσπαθήσουν να βρούν το cache.Πάντως σε περίπτωση που κάποιος προτιμάει τη λύση google-earth, θα πρότεινα να το αναφέρει σε τυχόν δικά του descriptions των caches, εγώ τουλάχιστον θα τα αγνοώ, δεν υπάρχει νόημα να παιδεύομαι για κάτι τέτοιο.

 

Και πάμε τώρα στο πρόβλημα Ελλάδα - λίγοι παίκτες - λίγες κρύπτες.

Μπορεί να ξεπεραστεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ εάν έρθουμε σε μια κοινή συμφωνία εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε ενεργοί χρήστες στην Ελλάδα.Είμαστε για παράδειγμα 8 άτομα.Μπορεί να συμφωνηθεί από κοινού, σε δεδομένο χρονικό διάστημα, ότι κάθε μέλος θα τοποθετεί ένα νέο cache.Εάν για παράδειγμα συμφωνηθεί η περίοδος αυτή να είναι ένας μήνας, σε ένα μήνα θα υπάρχουν 8 νέα caches στην Ελλάδα.Έτσι σε μια περίοδο 12 μηνών, η Ελλάδα θα έχει 96 νέα caches βρέξει-χιονίσει και χωρίς να περιμένουμε τους τουρίστες του καλοκαιριού.

Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία δεν συμφωνεί μέχρι τώρα με αυτή την πρόταση.Οι περισσότεροι (πλήν ελαχίστων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού) είναι του έτοιμου, βάλε εσύ και εμείς ερχόμαστε να το βρούμε...

Εδώ σταματάω και τα ξαναλέμε.

 

Φιλικά,

Γιάννης

Link to comment

Το πήρα το μήνυμα σχετικά με την τοποθέτηση κρυπτών με το Google Earth – δεν το εγκρίνετε και έτσι το ξεχνάω. Να ξέρετε ότι όλες οι κρύπτες μου θα είναι μαρκαρισμένες ΜΟΝΟ με GPS (που περιμένω να πάρω άμεσα για να τοποθετήσω τις πρώτες κρύπτες μου που έχω ήδη ετοιμάσει).

Τέλος λοιπόν η απορία μου για το Google Earth.

 

Σχετικά με τα νέα caches:

Καταρχήν απ’ ότι βλέπω οι πιο ενεργοί παίκτες (οι παραπάνω) ούτως ή άλλως βάζουν συχνά νέες κρύπτες (και παραπάνω από 1 το μήνα). Οπότε είτε συμφωνήσατε σε αυτό, είτε όχι – κάνετε πολύ καλή δουλειά ήδη, μπράβο σας!

Η μαζική εισροή νέων παικτών όμως θα έφερνε πολύ περισσότερες κρύπτες, διαφορετικές κρύπτες, σε διαφορετικά σημεία… γενικά θα έχει πιστεύω πιο πολύ ενδιαφέρον όλο το παιχνίδι.

Η προβολή του παιχνιδιού ούτως ή άλλως θα γίνει – ακούγεται όλο και πιο πολύ, η ταινία που βγαίνει στα σινεμά σύντομα θα το προβάλλει πολύ καλά, ο κόσμος ψάχνει για νέα χόμπι… Το θέμα απλά είναι ότι μαζί με την δική μας συστηματική προσέγγιση και κάπως οργανωμένες ενέργειες θα μπορούσε όλο αυτό να έχει ακόμα καλύτερη ροή και τάση.

 

Κατά τα άλλα, εδώ στην Θράκη δεν έχουμε καθόλου κρύπτες, άρα εμείς έχουμε πολύ δουλειά. Ήδη έχω ετοιμάσει καμιά 50 σημεία, έχω βρει και άλλους 3-4 παίκτες, οπότε στους επόμενους μήνες θέλω να πιστεύω ότι θα μπορούμε πλέον να αποτελούμε σαν περιοχή ενδιαφέρον για όλους σας :laughing:

Link to comment

Γρηγόρη, απλά μια διευκρίνηση. Το Google Earth δεν είναι ότι δεν το εγκρίνουμε εμείς -- είναι ότι από μόνο του ως λύση geolocation δεν επαρκεί λόγω έλλειψης ακρίβειας (accuracy).

 

Θα συμφωνήσω με τον Γρηγόρη ότι τα περισσότερα active άτομα ήδη βάζουν σχετικά συχνά κρύπτες. Προσωπικά, εγώ προσπαθώ να τηρήσω μία αναλογία: τα hides μου να είναι το 1/4 (ή περισσότερα) των finds. Οπότε, αν πχ έχω βρει 20 κρύπτες, θα πρέπει να έχω βάλει το λιγότερο 5.

Link to comment

Ναι βρε, κατανοητό.

Απλά εννοούσα ότι δεν θα τις βάλω έτσι, για να μην σκεφτείτε – του GregoryGR τις κρύπτες δεν πάμε να τις ψάξουμε, τις βάζει με το Google Earth ο μ@λ@κ@ς :laughing:

Αυτό δηλαδή που είπε ο YanniG, ακριβώς αυτό είχα σκεφτεί κι’ εγώ.

Link to comment

Καταρχήν απ’ ότι βλέπω οι πιο ενεργοί παίκτες (οι παραπάνω) ούτως ή άλλως βάζουν συχνά νέες κρύπτες (και παραπάνω από 1 το μήνα).

 

Αυτό που υποστηρίζω, είναι ότι αυτοί που τοποθετούν είναι πολύ λίγοι σε σχέση με αυτούς που βρίσκουν.

Τουλάχιστον για μένα προσωπικά είναι ανασταλτικός παράγοντας για να συνεχίσω να βάζω νέες κρύπτες.

Link to comment

:laughing: Καλησπέρα σε όλους,

:) :) :) :) Καλά εεεεε, σήμερα έχουμε κοσμογονία, 5 νέες κρύπτες σε δύο ημέρες. Φταίω εγώ που θα ξανακατέβω στην Κρήτη !!!!

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους εκεί (OMILOS & Wind and Water) που κάνουν τόσο καλή δουλειά και γεμίζουν την Κρήτη με Caches.

Χαιρετίζω επίσης και τον "sakis" που μετά από τόσο καιρό ξαναέκανε την εμφάνισή του, φαίνεται ότι το σαράκι του Geocaching εξακολουθεί να υπάρχει μέσα του.

Αντε Γρηγόρη, περιμένουμε και τις δικές σου κρύπτες στην Θράκη, για να οργανώσουμε εμείς οι Νοτιοελλαδίτες εξόρμηση στα όμορφα μέρη της Θράκης.

Να μην ξεχάσω και τον "Pyrgos63075" που έβαλε με μιας 13 νέες κρύπτες στην Χαλικιδική και σίγουρα είναι ένας από τους προορισμούς μου με το νέο έτος.

Και όσοι νέοι φίλοι του σπορ μας, θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια ή οδηγίες για να βάλουν την πρώτη τους κρύπτη, μην διστάζουν να γράψουν και να ζητήσουν ότι θέλουν στο forum μας.

 

YiannisP

Link to comment

:) Καλησπέρα σε όλους,

:) :) :) :) Καλά εεεεε, σήμερα έχουμε κοσμογονία, 5 νέες κρύπτες σε δύο ημέρες. Φταίω εγώ που θα ξανακατέβω στην Κρήτη !!!!

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους εκεί (OMILOS & Wind and Water) που κάνουν τόσο καλή δουλειά και γεμίζουν την Κρήτη με Caches.

Χαιρετίζω επίσης και τον "sakis" που μετά από τόσο καιρό ξαναέκανε την εμφάνισή του, φαίνεται ότι το σαράκι του Geocaching εξακολουθεί να υπάρχει μέσα του.

Αντε Γρηγόρη, περιμένουμε και τις δικές σου κρύπτες στην Θράκη, για να οργανώσουμε εμείς οι Νοτιοελλαδίτες εξόρμηση στα όμορφα μέρη της Θράκης.

Να μην ξεχάσω και τον "Pyrgos63075" που έβαλε με μιας 13 νέες κρύπτες στην Χαλικιδική και σίγουρα είναι ένας από τους προορισμούς μου με το νέο έτος.

Και όσοι νέοι φίλοι του σπορ μας, θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια ή οδηγίες για να βάλουν την πρώτη τους κρύπτη, μην διστάζουν να γράψουν και να ζητήσουν ότι θέλουν στο forum μας.

 

YiannisP

...........................

......σιγα,σιγα μη μας ματιασουνε..-:D.

Aπο κρυπτες στη Κρητη αλλο τιποτα εχει βουλιαξει το νησι....

Χαιρετιζω την επανοδο του sakis ελπιζω να μην ειναι περαστικος,αλλα να τον εχουμε κοντα μας και εδω στο forum...

Για τη Θρακη αναμενουμε απο τον Γρηγορη και τη παρεα του,οσο για τη Χαλκιδικη μαλλον να οργανωσουμε κανα tour προς τα εκει την Ανοιξη,και αμα θελει κανεις ξανανεβαινουμε και στον Αθω...

 

(για να πω τη αληθεια το μονο που δεν περιμενα ηταν να ξαναδω τον sakis) :laughing:

Link to comment

Σωστός ο Γιάννης, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στην επαρχία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το geocaching.

Μάλλον αληθεύει η φήμη ότι εδώ στην ποντικούπολη υπνωτίζουν τον κόσμο ώστε να μην αντιδρά σε τίποτα παρά μόνο να δουλεύει, να καταναλώνει και να κοιμάται.

 

Και όσοι νέοι φίλοι του σπορ μας, θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια ή οδηγίες για να βάλουν την πρώτη τους κρύπτη, μην διστάζουν να γράψουν και να ζητήσουν ότι θέλουν στο forum μας.

YiannisP

 

Είχα γράψει κάποια άρθρα εδώ στο φόρουμ για το πώς γίνονται προσπάθειες για όσο το δυνατόν σωστότερες μετρήσεις συντεταγμένων για νέα κρύπτη, αλλά και τι κάνουμε για κρύπτες μέσα στην πόλη με πολλούς "μάρτυρες", χρήσιμες πληροφορίες για νέους και παλιούς παίκτες.Δεν βρίσκω όμως τώρα τα thread.Γιατί σβήστηκαν Αντώνη;Προφανώς θα σε πιέζουν και εσένα τα αφεντικά από την άλλη μεριά του ατλαντικού, για να καταλαμβάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο.

Link to comment

Σωστός ο Γιάννης, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στην επαρχία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το geocaching.

Μάλλον αληθεύει η φήμη ότι εδώ στην ποντικούπολη υπνωτίζουν τον κόσμο ώστε να μην αντιδρά σε τίποτα παρά μόνο να δουλεύει, να καταναλώνει και να κοιμάται.

 

Και όσοι νέοι φίλοι του σπορ μας, θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια ή οδηγίες για να βάλουν την πρώτη τους κρύπτη, μην διστάζουν να γράψουν και να ζητήσουν ότι θέλουν στο forum μας.

YiannisP

 

Είχα γράψει κάποια άρθρα εδώ στο φόρουμ για το πώς γίνονται προσπάθειες για όσο το δυνατόν σωστότερες μετρήσεις συντεταγμένων για νέα κρύπτη, αλλά και τι κάνουμε για κρύπτες μέσα στην πόλη με πολλούς "μάρτυρες", χρήσιμες πληροφορίες για νέους και παλιούς παίκτες.Δεν βρίσκω όμως τώρα τα thread.Γιατί σβήστηκαν Αντώνη;Προφανώς θα σε πιέζουν και εσένα τα αφεντικά από την άλλη μεριά του ατλαντικού, για να καταλαμβάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο.

 

:laughing: Ένα που βρήκα στα γρήγορα Γιάννη είναι εδώ http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=215808 :)

Link to comment

Αυτό είναι το άρθρο που έγραψε η εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής (δείτε link παρακάτω).

Είναι γραμμένο βέβαια σε πολύ απλοϊκή "λαϊκή" γλώσσα, γιατί όλο το ρεπορτάζ προέκυψε από μια φιλική συζήτησή μου με τον εκδότη, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό το κυριότερο.

Καλό θα ήταν όλοι σας να γράψετε κάτι αντίστοιχο και να στείλετε σε τοπικές σας εφημερίδες, τα ΜΜΕ πάντα ψάχνουν για νέα φρέσκα θέματα, και θα το δημοσιεύσουν οπωσδήποτε. Αν όχι ο ένας - ο άλλος, κάποιος θα το γράψει.

Και έτσι θα προωθηθεί το παιχνίδι πολύ πιο γρήγορα.

 

--------------------------------------------

 

Εφημερίδα Χρόνος (Θράκη)

 

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Geocaching: Ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα

16.12.2009

Το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, που παίζαμε σαν παιδιά αλλάζει κι ονομάζεται πλέον «Geocaching». Ξεχάστε αυτό που ξέρετε. Πλέον η τεχνολογία έβαλε και εκεί το χεράκι της για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο διασκεδαστικά.

Απαραιτήτως χρειάζεται συσκευή GPS που έχουν όλα τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και πολύ διάθεση για ταξίδια κι έρευνα

 

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=51140

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...