Jump to content

Nie wstydźcie się DNF-ów!

toczygroszek

Recommended Posts

Posted

Niedawno jedna z moich skrytek (ta spod drzewa na JoeMonster) zaginęła i sądząć z przestoju w logach nie było jej tam kilka miesięcy. A znajduje się raptem kilkaset m od miejsca gdzie mieszkam. Wreszcie napisał do mnie jeden gość na priv, że był tam juz kilka razy i nie znalazł. Pewnie nie on jeden. Ale że nikt nie napisał tego w logu, do głowy mi nawet nie przyszło że zginęła.

To nie jest wstyd nie znaleźć skrytkę, a informacja o tym jest cenna informacją dla właściciela i innych poszukiwaczy. Taki wpis nie ma wpływu ani na statystyki ani na obniżenie prestiżu. Co więcej, mam ogromny szacunek do osób, które piszą o swoich DNFach. Znam jednego geocachera, którego każdy log to długa opwieść - i jest ona tak samo długa nawet w przypadku nieznalezienia.

Posted

Jeśli jestem w 100% pewien że skrytki nie ma - np. po godzinnym poszukiwaniu oglądam spoiler który jednoznacznie wskazuje miejsce ukrycia to wpisuje DNFa. Jeśli natomiast nie jestem w 100% pewien wtedy zawsze wysyłam prywatną wiadomość (np. dzisiaj jedną wysłałem). A wysyłam wiadomość bo na ogół opisuję dość szczegółowo gdzie szukałem i jeśli dobrze szukałem to proszę o interwencję autora. Natomiast gdybym napisał to w logu to takie informacje mogłyby komuś zepsuć zabawę.

Posted

Jeśli natomiast nie jestem w 100% pewien wtedy zawsze wysyłam prywatną wiadomość (np. dzisiaj jedną wysłałem).

Wysłałeś wysłałeś ... a ja niezwłocznie odpowiedziałem. Nie wiem dlaczego nie dostałeś informacji. Dzisiaj powtórzyłem. Powodzenia :(

Posted (edited)

Z drugiej strony:

nowa skrzynka

GC21C6N

2 x DNF

Wiec pojechałem sprawdzić bo może rzeczywiście wcieło jeszcze przed FTF , a tu skrzyneczka na miejscu , wszytko ok... - i teraz dylemat czy dodawać mega spojler , żeby uniknąć kolejnej wycieczki...

PS chyba ze znów bedzie musiała poczekać na Woytasa - speca od naszych skrzynek :D

Edited by Mezon
Posted (edited)

ja np mam problem z Thathankowymi skrzyneczkami na ostatnio 3 założone (2 quizy i 1 tradycyjny), udało się quizy rozwiązać, ale znaleźć dopiero 1 skrzyneczkę i to też za w sumie 2 podejściem do samych poszukiwań;

zaś widzę, że stopień trudności jest 3 to raczej nie tak łatwo znaleźć jest od razu - często nie udolność szukającego, choć gdy ta nieudolność jest duża do zgłaszam DNFa (na razie tylko na OC, bo na GC nie mam dużej historii), a przy nowej skrzynce, sprytnie schowanej nie ma od razu co podnosić alarmu - aby niepokoić innych wraz z autorem, np w moim przypadku kolega Thathanka dostaje ode mnie maile raportowe z poszukiwań jego skrzyneczek :D

Edited by Maliniak
Posted
ja np mam problem z Thathankowymi skrzyneczkami na ostatnio 3 założone (2 quizy i 1 tradycyjny), udało się quizy rozwiązać, ale znaleźć dopiero 1 skrzyneczkę i to też za w sumie 2 podejściem do samych poszukiwań;

Znalazłes tę która miała być najtrudniejsza. Dwie pozostałe w zamysle miały być banalne dla poszukiwacza z Twoim stażem. :)

Przyznam jednak, ze z określeniem poziomu trudności zadań mam problemy.