+lowca Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Statystyki częściowo się naprawiły - eventy zagubione sa juz wliczone. Zagubiona (znaczy, znaleziona przeze mnie a zagubiona w statystykach jedynie) 'Vistula Sands' GC42JJ8 - dalej zagubiona. Quote Link to comment
+Spider Posted March 11, 2013 Author Share Posted March 11, 2013 Do statystyki Polski, województwa, powiatu dodałem "Skrytki według liczby znalezień (TOP 10)", np. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Do statystyki Polski, województwa, powiatu dodałem "Skrytki według liczby znalezień (TOP 10)", np. Pięknie, ale fajne... W woj. pomorskim 6 z 10 pierwszych skrytek to moje, ... Quote Link to comment
+Murazor Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Do statystyki Polski, województwa, powiatu dodałem "Skrytki według liczby znalezień (TOP 10)" To może jeszcze zestawienie topów po favoritkach? Quote Link to comment
+Spider Posted March 12, 2013 Author Share Posted March 12, 2013 To może jeszcze zestawienie topów po favoritkach? Na razie nie będzie, bo nie mam takich danych. P.S. Zoptymalizowałem statystyki - powinny się ładować szybciej Quote Link to comment
+lowca Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Optymalizacja statystyk przy okazji wycięła (lub przestała pokazywać ) dane http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=hidden&county_id=1465 http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=found&county_id=1465 Czy takie obcięcie do pierwszych około 20 użytkowników na liście jest celowe? Quote Link to comment
+Spider Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 Poprawione. Dzięki za znalezienie błędu. Quote Link to comment
+lowca Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 Poprawione. Dzięki za znalezienie błędu. O, świetnie. Dziękuję. Hmmmm. http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=found&state_id=402 A powinienem na liście być, tak koło 15 miejsca... Hmmm http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=found&county_id=1418 A tutaj to nawet w pierwszej piatce ... Quote Link to comment
nemrodek Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 no ja też statystykach wadowickiego powiatu jestem daleko z jedną tylko znalezioną skrytką, a znalazłem ich tam dużo więcej Quote Link to comment
+Spider Posted March 13, 2013 Author Share Posted March 13, 2013 W pierwszym przypadku 17, a w drugim 5. Poprawione Quote Link to comment
+lowca Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Mam pytanie o mapę skrytek. Otóż przy quizach, multi, Wherigo ... fizyczny finał zazwyczaj jest gdzie indziej, niż współrzędne startowe. I na stronie skrytki mam możliwość 'poprawienia' sobie tych współrzędnych na obliczone przeze mnie. Czy istnieje możliwość wyświetlania na mapie skrytek wg moich 'poprawionych' współrzednych? I czy istnieje możliwość wyświetlenia również punktów pośrednich, fizycznie istniejących (czyli tych, dla których jest w terenie fizyczny pojemnik/znacznik) ? Quote Link to comment
seba020 Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 pytanie: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=234647&view=findpost&p=5140403 odpowiedz: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=234647&view=findpost&p=5140413 Quote Link to comment
+Spider Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 Na stronie został dodany bezsensowny banner, wymagany przez ostatnią nowelizację prawa telekomunikacyjnego... Quote Link to comment
zywcu Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Na stronie został dodany bezsensowny banner, wymagany przez ostatnią nowelizację prawa telekomunikacyjnego... Dobrze, że się pojawił bo nie zdawałem sobie sprawy z wykorzystywaniem moich ustawień do celów reklamowych i badawczych, przez was oraz firmy z wami współpracujące!!! Quote Link to comment
+Spider Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 (edited) Dobrze, że się pojawił bo nie zdawałem sobie sprawy z wykorzystywaniem moich ustawień do celów reklamowych i badawczych, przez was oraz firmy z wami współpracujące!!! Żywcu, z utęsknieniem czekałem na Twoją reakcję i nie zawiodłem się Po pierwsze nikt nie wykorzystuje Twoich ustawień. Po drugie nikt nie powiedział, że dane są wykorzystywane tylko, że mogą być wykorzystywane a to duża różnica. Po trzecie te "firmy współpracujące" nie są tak na prawdę współpracujące - tu chodzi o Google Adsense, Google Analytics oraz Facebook: - Google Adsense generuje reklamy na podstawie cookies, - Google Analytics zapisuje statystyki odwiedzin strony, - Facebook korzysta z cookies jeśli masz tam konto i jesteś zalogowany na stałe Z powyższych "firm współpracujących" korzysta 99% portali internetowych, więc GC PL nie jest jakimś tam wyjątkiem... Ale skoro tak Cię to przeraża to proponuję Ci zaprzestanie korzystania z serwisu GC PL. Edited March 27, 2013 by Spider Quote Link to comment
+Spider Posted April 6, 2013 Author Share Posted April 6, 2013 (edited) W dniu dzisiejszym w serwisie Geocaching Polska wdrożono obsługę Geocaching Live API. Więcej informacji na blogu: http://blog.geocaching.pl/2013/04/06/geocaching-live-api/ @lowca - od dzisiaj będziesz mógł sobie sam synchronizować "pomięte" znalezienia Edited April 6, 2013 by Spider Quote Link to comment
seba020 Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 a co z "indywidualną mapką" ? czyli wyświetlaniem ikonki quizu na mapie tam gdzie są przeedytowane kordy? (nasze rozwiązanie) Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 (edited) W dniu dzisiejszym w serwisie Geocaching Polska wdrożono obsługę Geocaching Live API. Super sprawa! Jedyne co bym usprawnił (jak to ja) to wyciągnięcie aktualizacji profilu z ustawień konta w bardziej widoczne miejsce. Na przykład do bocznego menu w sekcji "Twoje konto". Brakuje mi - jako zakładaczowi - możliwości aktualizacji również własnych skrytek Fajnie też że dodałeś checkbox "nie wylogowuj mnie" również przy logowaniu na głównej stronie (kiedyś nie było). Edited April 6, 2013 by HighlanderPL Quote Link to comment
+Spider Posted April 6, 2013 Author Share Posted April 6, 2013 a co z "indywidualną mapką" ? czyli wyświetlaniem ikonki quizu na mapie tam gdzie są przeedytowane kordy? (nasze rozwiązanie) To tego jest daleka droga. Najpierw będę realizował bardziej priorytetowe funkcjonalności. Jedyne co bym usprawnił (jak to ja) to wyciągnięcie aktualizacji profilu z ustawień konta w bardziej widoczne miejsce. Na przykład do bocznego menu w sekcji "Twoje konto". Na razie specjalnie jest "ukryte". Docelowo wyciągnie się to na jakąś stronę na której różne rzeczy funkcjonalności z API będzie można wywoływać. Brakuje mi - jako zakładaczowi - możliwości aktualizacji również własnych skrytek Będzie, ale raczej tylko 30 ostatnich logów. Fajnie też że dodałeś checkbox "nie wylogowuj mnie" również przy logowaniu na głównej stronie (kiedyś nie było). Podziękuj toczygroszkowi, bo to on zgłosił zapotrzebowanie. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 Brakuje mi - jako zakładaczowi - możliwości aktualizacji również własnych skrytek Będzie, ale raczej tylko 30 ostatnich logów. W sumie to w pierwszej chwili pomyślałem o aktualizacji statusów i dopisaniu nowych skrytek, ale faktycznie to logi są ważniejsze. Nie do końca rozumiem ideę "30 ostatnich logów" - zakładając że przyjdzie 50 logów w dzień, a ja odświeżę w ciągu dnia - czy to oznacza że część logów się doczyta dopiero przy pełnym synchro bazy? Czy on i tak doczytają się przy (zwykle) codziennym synchro przyrostowym? Fajnie też że dodałeś checkbox "nie wylogowuj mnie" również przy logowaniu na głównej stronie (kiedyś nie było). Podziękuj toczygroszkowi, bo to on zgłosił zapotrzebowanie. Zapotrzebowanie się samo nie zrealizuje Zatem podziękowania dla Was obu. Quote Link to comment
+Spider Posted April 7, 2013 Author Share Posted April 7, 2013 W sumie to w pierwszej chwili pomyślałem o aktualizacji statusów i dopisaniu nowych skrytek, ale faktycznie to logi są ważniejsze. Nie do końca rozumiem ideę "30 ostatnich logów" - zakładając że przyjdzie 50 logów w dzień, a ja odświeżę w ciągu dnia - czy to oznacza że część logów się doczyta dopiero przy pełnym synchro bazy? Czy on i tak doczytają się przy (zwykle) codziennym synchro przyrostowym? Ja mam na myśli pobieranie ostatnich 30 logów z każdej skrytki. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Jeśli dla każdej to nie ma tematu - to nie Niemcy Quote Link to comment
Ces@r Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Witam. Też mam problem z zalogowaniem na Geocaching.pl Posiadam poprawne konto na Geocaching.com Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Witam. Też mam problem z zalogowaniem na Geocaching.pl Posiadam poprawne konto na Geocaching.com Tez kiedys chcialem byc Y@h.oo, ale sie nie udalo. pamietaj, ze system rozpoznaje @ w nicku i wtedy szuka takiego identyfikatora w kolumnie "adres email", a nie "nick". I jest kicha. niestety, chyba bedziesz musial zmienic swoj login... Quote Link to comment
Ces@r Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Dziękuję za szybkie wyjaśnienie tematu. Pozdrawiam. Quote Link to comment
zywcu Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Potwierdzam problem Nie wiem, czy jest związany z ostatnią, koniecznością powrotu do nicka "zywcu" (z Żywcu - ale to na forum GC, był problem...). No cóż, kliknąłem na "zapomniałem hasła" i czekam na "dalsze instrukcje"... Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 ...eee, jak Starzy Wyjadacze mają problem z logowaniem, to może coś się sypnęło... sorki, w takim przypadku akurat ja nic tu nie pomogę... Quote Link to comment
zywcu Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 ...eee, jak Starzy Wyjadacze mają problem z logowaniem, to może coś się sypnęło... sorki, w takim przypadku akurat ja nic tu nie pomogę... Chyba nie jest tak źle... Kod do zmiany przyszedł i się zalogowałem pod oryginalnym nickiem "Żywcu" (po zmianie hasła - fajnie, by było to lepiej zintegrować... Wcześniej musiałem zmienić nicka z Żywcu na zywcu, bo mnie z forum wywalało ) Quote Link to comment
+Spider Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 Kod do zmiany przyszedł i się zalogowałem pod oryginalnym nickiem "Żywcu" (po zmianie hasła - fajnie, by było to lepiej zintegrować... Fajnie by było gdybyś w swoim profilu kliknął "Aktualizuj nazwę użytkownika"... Wcześniej musiałem zmienić nicka z Żywcu na zywcu, bo mnie z forum wywalało ) A co to ma wspólnego z serwisem Geocaching Polska? Quote Link to comment
kamus! Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Moich przygód/problemów z logowaniem ciąg dalszy. Zmieniłam nazwę użytkownika na geocaching.com, ze względu na to, że "ś" w loginie nie pozwalało na zalogowanie się na forum. Na geocaching.pl kliknęłam w profilu opcję "Aktualizuj" przy loginie. Wszystko ok, login się zmienił. Po opuszczeniu strony nie jestem jednak w stanie zalogować się na PL. "Błąd logowania. Proszę spróbować ponownie z prawidłowym użytkownikiem i hasłem." Próbowałam z nowym loginem, starym loginem, nic. Niewykluczone, że może/prawdopodobnie coś źle robię, aczkolwiek brak mi pomysłów co dalej. Dzięki za pomoc z góry, mam nadzieję, że się nie powtarzam, czy coś. Quote Link to comment
+Spider Posted June 10, 2013 Author Share Posted June 10, 2013 Czy problem z logowaniem w dalszym ciągu występuje geocaching.pl? Quote Link to comment
+Spider Posted June 11, 2013 Author Share Posted June 11, 2013 Na stronie geocaching.pl została dodana funkcjonalność wykrywania aktualnego współrzędnych: 1) W wyszukiwarce: http://www.geocaching.pl/seek.php 2) Na mapie: http://www.geocaching.pl/map.php Quote Link to comment
+lowca Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Zauważyłem na statystykach, na liście znalazców skrzynek, że owa lista się znacząco rozciągnęła - tak jakby w jeden wieczór zarejestrowała się na gc.pl masa ludzi (głównie Litwini i Czesi). Czy przypadkiem jakiś skrypt nie podciągnął automatycznie __wszystkich__ znalazców skrzynek z Polski, zamiast osób które na gc.pl założyły konta w sposób świadomy? Quote Link to comment
KrystianT Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 To chyba od zawsze była lista znalazców skrytek w Polsce i z definicji wliczała zagranicznych gości, tylko teraz w krótkim czasie było ich więcej na raz i znaleźli dużo dlatego się rzuciło w oczy... Quote Link to comment
+Spider Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 Łowca, ale przecież na GC PL w statystykach od zawsze są wszystkie znalezienia i wszyscy znalazcy skrytek z Polski. Czy ktoś ma konto na GC PL czy nie, nie tutaj ma znaczenia. Skąd wnosisz, że na GC PL zarejestrowała się cała masa ludzi? Quote Link to comment
+lowca Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 OK - czyli ten skok w statystykach to po prostu efekt zalogowania PTGórzno przez gości z zagranicy. Zadziwiło mnie tylko, że taki nagły skok (ok 20 osób które na liście wskoczyły przede mnie) dokonał się w ciagu jednego dnia. Dzięki za wyjaśnienia. Quote Link to comment
+Murazor Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Pewnie akurat update poszedł i sporo nowych znalazców się załapało, statystyki na .pl są podawane z pewnym opóźnieniem. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Brakuje mi - jako zakładaczowi - możliwości aktualizacji również własnych skrytek Będzie, ale raczej tylko 30 ostatnich logów. Jakieś perspektywy na te wakacje odnośnie dodania odświeżania własnych skrytek? http://www.geocaching.pl/mycaches.php Quote Link to comment
seba020 Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 Zdaje się że lista eventów na geocaching.pl trochę się rozjechała ... Quote Link to comment
+dadoskawina Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 Być może jest taka funkcjonalność, tylko nie mogę jej znaleźć (jeśli tak, proszę o wskazówki). Mianowicie brakuje mi opcji zapamiętywania ustawień mapy. Wiem, że mogę sobie ustawić domyślną miejscowość i przybliżenie mapy (super!), ale czy dałoby się również zapamiętać w profilu domyślne filtry? Ja na przykład zwykle nie chcę widzieć skrytek, które już znalazłem. W przypadku wolnego łącza, konieczność ręcznej zmiany filtra przy każdym otwarciu mapy jest nie tylko niewygodna, ale przede wszystkim baaaardzo czasochłonna (konieczne są trzy przeładowania mapy, trwa to często dobrych kilka minut...). Quote Link to comment
+Stryker Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Trochę z innego wątku, ale tutaj jest lepsze miejsce: Konto zakłada się, dokładniej mówiąc autentykuje te z geocaching.com, na stronie: http://www.geocaching.pl/register.php?account=authenticate a jeszcze dokładniej mówiąc: konto zakłada się po autentykacji. swoją drogą - gcpl powstało jakiś czas temu, może wtedy tych mechanizmów nie było. czy w tej chwili nie można po prostu zrezygnować z konieczności zakładania konta jeśli użytkownik uwierzytelni się via api gc? w większości gcpl i tak wprost korzysta z danych gccom + informacji przetworzonych, które są dostępne bez logowania. czy poza regulaminem odznaki pttk, jest jakieś uzasadnienie? no offence, po prostu wydaje mi się, że całość można uprościć.. Quote Link to comment
+Spider Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Konto jest potrzebne GC PL są przechowywane różne ustawienia - np. mapy lub statystyk Quote Link to comment
wojtasemzi Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Witam, mam takowy problem: Założyłem konto i jak loguje się na gc.pl... nic się nie dzieje. Strona nie zmienia się w żaden sposób. Nie mogę dostać się do swoich statystyk, do niczego. Próbowałem rejestracji jeszcze raz, ale system powiadamia mnie o istnieniu konta. Więc konto jest, ale ja nie mam do niego dostępu. Quote Link to comment
Kertoipp Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 ja napiszę od siebie, że klikając na głównej geocaching.pl odnośnik do filmu "what is geocaching" z yt, filmik się nie wyświetla - pojawia się informacja, że "ten film wideo jest prywatny". wydaje mi się, że należałoby coś z tym zrobić. Quote Link to comment
+Spider Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 Dzięki za czujność. Już poprawione Groundspeak zrobił nowy film i stary usunął. Aktualnie nie ma napisów po Polsku, ale już niedługo będą. Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 no i Reid dorzucił do filmu polskie napisy ;-) Quote Link to comment
Jelonek8 Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Czy jestem jedyną osobą, która ma aktualnie problem z korzystaniem z serwisu za pomocą Opery? Chodzi mi głównie o nie wyświetlające się komentarze do logów.. Quote Link to comment
+Spider Posted October 10, 2013 Author Share Posted October 10, 2013 Ale to chyba na geocaching.com, bo na geocaching.pl nie ma logów? Quote Link to comment
Jelonek8 Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Tak, ale nie znalazłem tematu o geocaching.com .. W każdym razie nie wiem wciąż z czy jestem sam z tym kłopotem.. Quote Link to comment
Recommended Posts