+Wiesia.K Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Spider! Szczęka opada. Teraz chyba więcej czasu spędzę przy oglądaniu sobie w niecie różnych statystyk niż szukaniu skrzynek w terenie :-). Świetna robota! Dzięki. W międzyczasoe możesz zakładać, amy bedziemy szukać- dobrze? Quote Link to comment
+Spider Posted November 7, 2012 Author Share Posted November 7, 2012 (edited) Świetna robota! Dzięki. Dolaczam sie do podziekowan. Teraz czarno na bialym widac np. ze Gdansk to krolestwo mikrokeszy. Jak chyba większość duzych miast ... Niekoniecznie: http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=county&county_id=0264 Edited November 7, 2012 by Spider Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Niekoniecznie: http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=county&county_id=0264 Warszawa, Kraków, Katowice , Szczecin, o Poznaniu czy Lublinie nie wspominając maja wiekszośc mikro, w sumie nic w tym złego... dobre mikro nie jest złe, niedowiarków zaprszam do centrum Sopotu... ładny mikro -spacerek Monciakiem mozna zrobić...4 skrytki co jedna to fajniejsza... Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Wspomnialem Gdansk nie ze wzgledu na wiekszosc mikro, a ich udziel w ogolnej ilosci skrytek na terenie. Nie oceniam, czy to dobrze, czy zle. Jesli sa super to pewnie wkrotce beda na szczycie innej statystyki - ulubionych, czego zycze. Quote Link to comment
+Spider Posted November 9, 2012 Author Share Posted November 9, 2012 Są już podstawowe, klikane mapki województw, np. http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=state&state_id=396 (muszę jeszcze skalę i podpisy dorobić) Quote Link to comment
u810 Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Są już podstawowe, klikane mapki województw, np. http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=state&state_id=396 (muszę jeszcze skalę i podpisy dorobić) Dalej jest problem z podwójnymi powiatami. Np w krośnieńskim zaskoczył mnie piastowski zamek i wieża Bismarcka. Quote Link to comment
+Spider Posted November 9, 2012 Author Share Posted November 9, 2012 Dalej jest problem z podwójnymi powiatami. Np w krośnieńskim zaskoczył mnie piastowski zamek i wieża Bismarcka. Już jest OK -> http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=234617&view=findpost&p=5150590 Quote Link to comment
+Spider Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 (edited) Statystyki powiatów posiadają już Liczba skrytek na 100 km2 Liczba skrytek na 10 tyś mieszk A mapki są już w odpowiedniej skali i posiadają "tooltipy" z opisem powiatu i liczbą skrytek. Pozostało jeszcze przygotowanie "tylko" 379 herbów powiatów... Edited November 10, 2012 by Spider Quote Link to comment
+Spider Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 Do strony z głównymi statystykami, pod listą województw, dodałem link prowadzący do listy skrytek z podziałem na wszystkie powiaty. Bezpośredni link do listy: http://www.geocaching.pl/statistics.php?action=county&type=all Statystyka wyszła całkiem ciekawie: - Powiat z największą liczbą skrytek: Warszawa - Powiat z największą liczba skrytek na 100 km2: Sopot, który ma dwa razy więcej niż Tarnów, kolejny powiat na liście ! - Powiat z największą liczba skrytek na 10 tyś mieszk. :brodnicki ! - Powiat z największą liczbą znalezień: Warszawa Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 @Spider Przejrzałem statystyki i mam drobną uwagę: w zachodniopomorskiem jest źle wyrysowany powiat Świnoujście. Jest chyba tylko cienkim paskiem 1 pix na granicy z Niemcami, a faktyczny powiat jest biały i nieklikalny. W sumie dobrze by było aby mieszkańcy innych województw przejrzeli swoje. Czy jest szansa na podpięcie na głównej stronie statystyk (albo chociaż na stronie powiatowych statystyk) pełnej mapy polski w podziale na powiaty, tak jak to załączyłeś w pierwszym obrazku na forum? Ta mapa była najlepsza. Wizja że kiedyś taka ogólnopolska mapka powiatowa mogłaby się pojawiać w profilu znalezień - porzuciłbym pewnie portal zaliczgmine Quote Link to comment
+Spider Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 (edited) Przygotowuje mapę całej polski z podziałem na gminy zarówno dla skrytek założonych jak i znalezień. W sumie to mógłbym już teraz ją opublikować, ale niestety plik SVG z całą polską zajmuje 2,5 MB i wyświetlanie tej mapy generowałby dość duży ruch z serwera. Dlatego postanowiłem "w locie" generować tą mapkę do jpg. Minusem będzie to, że będzie ona "nieklikalna" i "nietooltipowa". Jeśli chodzi o Świnoujście to sam już to wcześniej zauważyłem i trochę jest to dziwne bo w przypadku mapy znalezień (jeszcze nieudostępnionej) wszystko jest OK, a w przypadku mapy założeń jest błąd, a mapy są generowane z tych samych danych. Szukam przyczyny błędu... EDIT: Świnoujście już naprawione. EDIT2: Mapka powiatów już jest -> http://www.geocaching.pl/statistics.php Edited November 10, 2012 by Spider Quote Link to comment
+ru.beus Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Spiderze - a co z projektem Metoryty Polskie ? Quote Link to comment
+Spider Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 ru.beus, piszesz w złym wątku więc nie wiem A tak na serio to zapomniałem o nim. Dzisiaj postaram się dodać. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Przygotowuje mapę całej polski z podziałem na gminy zarówno dla skrytek założonych jak i znalezień. W sumie to mógłbym już teraz ją opublikować, ale niestety plik SVG z całą polską zajmuje 2,5 MB i wyświetlanie tej mapy generowałby dość duży ruch z serwera. Dlatego postanowiłem "w locie" generować tą mapkę do jpg. Minusem będzie to, że będzie ona "nieklikalna" i "nietooltipowa". Zakładam że te gminy to przejęzyczenie Podejrzewałem że problem może być wydajnościowy, ale ja mnie mapka JPG jest jak najbardziej satysfakcjonująca. Super że już działa. Mam nadzieję że nie będzie problemem docelowe podłączenie tego mechanizmu do zaprezentowania powiatowego "Moich znalezień". Quote Link to comment
+Spider Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 (edited) Przygotowuje mapę całej polski z podziałem na gminy zarówno dla skrytek założonych jak i znalezień. W sumie to mógłbym już teraz ją opublikować, ale niestety plik SVG z całą polską zajmuje 2,5 MB i wyświetlanie tej mapy generowałby dość duży ruch z serwera. Dlatego postanowiłem "w locie" generować tą mapkę do jpg. Minusem będzie to, że będzie ona "nieklikalna" i "nietooltipowa". Zakładam że te gminy to przejęzyczenie Tak, to jest przejęzyczenie ale może kiedyś w przyszłości to zrobię bo dane mam tylko muszę ręcznie przyporządkować kod TERYT do danego obszaru, a trochę z tym roboty jest. Podejrzewałem że problem może być wydajnościowy, ale ja mnie mapka JPG jest jak najbardziej satysfakcjonująca. Super że już działa. Mam nadzieję że nie będzie problemem docelowe podłączenie tego mechanizmu do zaprezentowania powiatowego "Moich znalezień". Mechanizm już jest. Muszę to tylko podpiąć do strony ze znalezieniami. P.S. Dzisiaj wysłałem dane powiatów do autora GSAK. W najbliższym czasie w aplikacji powinny się pojawić "County" dla Polski. Dodatkowo przygotowuję mapkę "FindStatGenMapPolandCountiesShaded" dla FindStatGen Edited November 11, 2012 by Spider Quote Link to comment
+Spider Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Do profilu użytkownika dodałem statystykę: "Znalezienia wg powiatu" czyli liczba znalezień z podziałem na powiat. Statystyka domyślnie nie jest publiczna (zmienić to można w ustawieniach konta). Mapkę znalezień w powiatach zrobię wieczorem. Quote Link to comment
+Spider Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Jest już mapka znalezień w profilu użytkownika. Quote Link to comment
+lowca Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Jest już mapka znalezień w profilu użytkownika. Fantastycznie wygląda, dziękuję. Ciekawy błąd znalazłem przy okazji - u Dominika, założona jedna skrzynka: http://www.geocaching.pl/user.php?id=5852671 a Amphi ma 200% znalezień. Quote Link to comment
+Spider Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 (edited) Ma 200% bo zalogował 2 razy znalezienie tej samej skrytki a ja tego nie przefiltrowałem. Ale już poprawiłem. Edited November 11, 2012 by Spider Quote Link to comment
+kuchomik Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 W moich skrzynkach nadal rozjazdy w ilości znalezień GC33XDB - gc.com: 220; gc.pl: 205; GC31VDE - gc.com: 206; gc.pl: 201; Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Do profilu użytkownika dodałem statystykę: "Znalezienia wg powiatu" czyli liczba znalezień z podziałem na powiat. Statystyka domyślnie nie jest publiczna (zmienić to można w ustawieniach konta). Mapkę znalezień w powiatach zrobię wieczorem. Super! Ale muszę przyznać po lekturze swojej mapki, że nie spodziewałem się tylu białych plam. Ciekawe jaki byłby efekt hipotetycznego konkursu na najwięcej zaliczonych powiatów (tzn. z przynajmniej jednym znalezieniem lub założeniem) - może zostałyby załatane puste powiaty Quote Link to comment
+kuchomik Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Do profilu użytkownika dodałem statystykę: "Znalezienia wg powiatu" czyli liczba znalezień z podziałem na powiat. Statystyka domyślnie nie jest publiczna (zmienić to można w ustawieniach konta). Mapkę znalezień w powiatach zrobię wieczorem. Myślę, że warto by było ograniczyć listę do TOP10 z możliwością rozwinięcia sobie dalszych wyników... a dodatkowo (wiem, wymyślam sobie) - widok z podziałem województwo i gminy w województwie Quote Link to comment
+soolash Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Nie jestem pewny, czy ta sprawa nie była wcześniej poruszana. Jeśli tak, to sorry... Czy w statystykach profilu w tabeli "Lista założonych skrytek" nie przydałaby się kolumna z przyznanymi FP (tak jak na geocaching.com)? Takie niewielkie coś, ale fajnie jest sobie przesortować własne kesze pod tym względem, bo widać jak na dłoni, co się szukaczom podoba a co niekoniecznie. Quote Link to comment
+Murazor Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Hehe, FP w Polsce to spora rzadkość w porównaniu z innymi krajami... Ale taka funkcjonalność się przyda. Quote Link to comment
+Spider Posted November 14, 2012 Author Share Posted November 14, 2012 na razie nie ma takiej możliwości Quote Link to comment
+Spider Posted November 19, 2012 Author Share Posted November 19, 2012 @satystyki na gc.pl - różnica u mnie wynosi też coś koło 10 skrzynek. CITO brak, kamienie milowe też rozjechane Dzisiaj wykonałem pełną synchronizację. Powinno być OK. Quote Link to comment
seba020 Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 @satystyki na gc.pl - różnica u mnie wynosi też coś koło 10 skrzynek. CITO brak, kamienie milowe też rozjechane Dzisiaj wykonałem pełną synchronizację. Powinno być OK. U mnie wszystko już jest dzięki Quote Link to comment
+lowca Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Rozsynchronizowało się, znów. Event, sztuk 1. Quote Link to comment
+Spider Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 Wieczorem będzie pełna synchronizacja Quote Link to comment
+lowca Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Wieczorem będzie pełna synchronizacja Czy mi się wydawało, czy też planowałeś wdrożenie synchronizacji 'online' ? Quote Link to comment
+Spider Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 Tak, będzie ale nie mam czasu tego wdrożyć Quote Link to comment
+lowca Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Nie mogę nigdzie znaleźć linku/przycisku usuwającego konto. Gdzie jest? Quote Link to comment
+Spider Posted December 14, 2012 Author Share Posted December 14, 2012 Na stronie: http://www.geocaching.pl/settings.php - druga ikonka na prawo od nazwy użytkownika. Quote Link to comment
+lowca Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 Na stronie: http://www.geocaching.pl/settings.php - druga ikonka na prawo od nazwy użytkownika. A, faktycznie. Dziękuję. A na głównej GC stronie? Quote Link to comment
+Spider Posted December 14, 2012 Author Share Posted December 14, 2012 http://lmgtfy.com/?q=delete+account+geocaching.com Quote Link to comment
+Murazor Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Coś mi się wydaje, że strona miewa z synchronizacją zaliczonych eventów... Były już sygnały innych użytkowników w tej sprawie, a teraz widzę, że i mnie to dopadło, i zamiast dwóch eventów w Polsce, w których uczestniczyłem, pokazuje tylko jeden. Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 Czy Was też nagminnie wylogowuje z geocaching.pl ? Ja mam ustawione zapamiętywanie haseł ale co kilkanaście minut muszę się logować od nowa. Mam tak od kilku dni i zaczyna mnie to drażnić a nie potrafię doszukać się rozwiązania problemu. Quote Link to comment
+ochkarol Posted December 29, 2012 Share Posted December 29, 2012 a co to jest to geocaching.pl? Quote Link to comment
zywcu Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 a co to jest to geocaching.pl? Ja to ciągle nie wiem kiedy żartujesz - tylko dzięki Tobie zobaczyłem jak wyglądają oficjalne gadżety tej inicjatywy Inna sprawa, że nie rozumiem co się tam robi zalogowanym, dłużej niż kilkanaście minut... Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 a co to jest to geocaching.pl? Ja to ciągle nie wiem kiedy żartujesz - tylko dzięki Tobie zobaczyłem jak wyglądają oficjalne gadżety tej inicjatywy Inna sprawa, że nie rozumiem co się tam robi zalogowanym, dłużej niż kilkanaście minut... Jasne, że nie siedzi się tam godzinami. Ale u mnie komputer pracuje cały czas i przywykłem do tego, że hasła na różnych stronach mam zapamiętane (nie muszę się logować za każdym razem jak wchodzę na stronę). A tu taa "rysa" się pojawia. Oczywiście nie jest to jakiś problem poza tym, że nad wyraz mnie drażni i zarazem zastanawiam dlaczego tak się dzieje Quote Link to comment
+Spider Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 W nowym roku sprawdzę czy coś nie tak ze stroną czy może ty masz jakieś dziwne ustawienia. Przy okazji: jaka przeglądarka i w jakiej wersji? Quote Link to comment
+Murazor Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 W nowym roku sprawdzę czy coś nie tak ze stroną czy może ty masz jakieś dziwne ustawienia. Przy okazji: jaka przeglądarka i w jakiej wersji? Mnie też wylogowuje, mam firefoxa 17. Quote Link to comment
KrystianT Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 A logujecie się wpisując login i hasło na górze strony, czy przez link "logowanie" po lewej na dole? Na stronie logowania z tego linku jest checkbox "Nie wylogowuj mnie" Quote Link to comment
+lowca Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Opera - problem z logowaniem występuje (być może przez logowanie się na skróty). Chrome - problem nie występuje. Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted December 31, 2012 Share Posted December 31, 2012 W nowym roku sprawdzę czy coś nie tak ze stroną czy może ty masz jakieś dziwne ustawienia. Przy okazji: jaka przeglądarka i w jakiej wersji? MF 17.01 Quote Link to comment
+Spider Posted December 31, 2012 Author Share Posted December 31, 2012 Jeśli jesteś zalogowany to się wyloguj, przejdź na stronę: http://www.geocaching.pl/login.php i tam podczas logowania zaznacz checkbox "Nie wylogowuj mnie" i powinno wszystko działać, chyba że masz jakieś dziwne ustawienia przeglądarki. Ja testowałem na IE 9, FF 17, Safari 5.1 i wszędzie zapamiętuje logowanie. Quote Link to comment
+Spider Posted January 1, 2013 Author Share Posted January 1, 2013 Do jutra (najprawdopodobniej) strona Geocaching Polska będzie niedostępna (przerwa techniczna). Quote Link to comment
+Spider Posted January 2, 2013 Author Share Posted January 2, 2013 Strona jest już dostępna. Przy okazji zrobiłem pełną synchronizację. Quote Link to comment
+lowca Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 Znów się statystyki rozjechały. I o ile w przypadku skrytek eventowych problem jest znany, to nie 'wskoczyla' skrzynka tradycyjna 'Vistula Sands' GC42JJ8 - wpis do logu na GC zrobiłem 10 lutego wieczorem, nie mam jej widocznej na gc.pl, a mam widoczne skrytki znalezione 12 i 13 lutego. Quote Link to comment
+Spider Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Podczas rejestracji dodałem możliwość zapisania się do miesięcznego newslettera. Osobom już zarejestrowanym wyświetli się odpowiedni dialog w którym należy wyrazić zgodę lub nie wyrazić zgody na otrzymywanie newslettera. Oczywiście opcję tę można w każdej chwili zmienić w ustawieniach swojego konta. Quote Link to comment
Recommended Posts