+Spider Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Do projektów dodana została statystyka znalezień, np. http://www.geocaching.pl/projects.php?id=23 (na końcu strony) Quote Link to comment
+m1strzunio Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 I teraz pytanie jak to liczy bo np Korona Sudetów Polskich mam 7 znalezionych (w projekcie pokazuje 8, nie wiem dlaczego) + 3 założone (czy tych założonych nie powinno zliczać również do całości?, bo jak nie to ta osoba nigdy 100% nie osiągnie bez zalogowania swojej skrzynki) Quote Link to comment
+Spider Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Oprócz statystyki znalezień będzie jeszcze statystyka założeń oraz sumy znalezień i założeń i wtedy tam będzie możliwość osiągnięcia 100% Z innej beczki: Główny Geodeta uwolnił część danych http://www.codgik.gov.pl/darmowe-dane.html Oczywiście nie zrobił tego z dobroci serca, ale został przymuszony decyzją Trybunału Konstytucyjnego Tak więc już niedługo na GC PL statystyki z podziałem na gminy A jeśli Trybunał Konstytucyjny będzie dalej sprawnie działać to może doczekamy się możliwości legalnego wykorzystania podkładów geoportalu w innych serwisach internetowych a tym samym w GC PL Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Tak więc już niedługo na GC PL statystyki z podziałem na gminy W tym serwisie dla rowerzystów: http://zaliczgmine.pl/communes/map już od jakiegoś czasu funkcjonuje mapa gmin oparta jakieś inne źródło. Fakt że bardzo ciężko chodzi, lepiej ją uruchamiać per województwo. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Tak więc już niedługo na GC PL statystyki z podziałem na gminy Super, będzie można fajne Challenge robić Ciekawe, kto będzie pierwszym zdobywcą wszytkich gmin w Polsce? Chociaż na razie nikomu nawet z powiatami się zbliżyć nie udało Quote Link to comment
kropka_pl Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 A dlaczego w statystykach nie mam zaliczonych 16 skrytek? Ani za granica nic nie znalazlem i o czas aktualizacji tez nie chodzi. Jak tak dalej pojdzie to ja w zyciu nie przekrocze 200 Witam! Ja mam podobny "problem" na geocaching.com mam 403 łącznie skrytek a na geocaching.pl 393 ... skąd ta różnica? przez to rożne kamienie milowe mi wychodzą... Na keszach eventowych (bo ich mam mało) sprwdziłam czy nie wpisalam się podwójnie ale nie.. byłam na 3 i tyle mam zalogowanych na geocaching.com a na .pl pokazuje tylko 1 ... Czemu tak się dzieje? Quote Link to comment
+dadoskawina Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 A dlaczego w statystykach nie mam zaliczonych 16 skrytek? Ani za granica nic nie znalazlem i o czas aktualizacji tez nie chodzi. Jak tak dalej pojdzie to ja w zyciu nie przekrocze 200 Witam! Ja mam podobny "problem" na geocaching.com mam 403 łącznie skrytek a na geocaching.pl 393 ... skąd ta różnica? przez to rożne kamienie milowe mi wychodzą... Na keszach eventowych (bo ich mam mało) sprwdziłam czy nie wpisalam się podwójnie ale nie.. byłam na 3 i tyle mam zalogowanych na geocaching.com a na .pl pokazuje tylko 1 ... Czemu tak się dzieje? Wały Wiślane 58 i Adwent 9 masz podwójnie (http://project-gc.com/Profile/findbadlogs/?profile_name=kropka_pl&submit=Filter). A na geocaching.pl spróbuj: Ustawienia -> Znalezione skrytki w Polsce -> Aktualizuj (http://www.geocaching.pl/update.php?action=found) Quote Link to comment
kropka_pl Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Wały Wiślane 58 i Adwent 9 masz podwójnie (http://project-gc.com/Profile/findbadlogs/?profile_name=kropka_pl&submit=Filter). A na geocaching.pl spróbuj: Ustawienia -> Znalezione skrytki w Polsce -> Aktualizuj (http://www.geocaching.pl/update.php?action=found) Dziękuję! :-) Faktycznie przy 1 skrytce przez pomyłkę 2 razy wysłał się wpis a drugą zapomniałam że już ją podejmowałam wcześniej haha! Ręczna aktualizacja pomogła, dziękuję bardzo! :-)) (szkoda ze kamienie milowe takie jak chciałam przepadły.. chlip, chlip.. ) Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 (edited) hmm... mimo aktualizacji [i to dwukrotnej], w statystykach nie mam wciąż dwóch keszy z powiatu wołomińskiego GC58NMR Dom nad łąkami oraz GC58NQQ „Głaz narzutowy Edmunda"/„Erratic Edmund " Edited July 28, 2014 by ru.beus Quote Link to comment
+dadoskawina Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 hmm... mimo aktualizacji [i to dwókrotnej], w statystykach nie mam wciąż dwóch keszy z powiatu wołomińskiego Bo to się do challenga warszawskiego nie liczy i system uznał, że nie musisz mieć. Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 hmm... mimo aktualizacji [i to dwókrotnej], w statystykach nie mam wciąż dwóch keszy z powiatu wołomińskiego Bo to się do challenga warszawskiego nie liczy i system uznał, że nie musisz mieć. ale będą mi potrzebne do innego Quote Link to comment
seba54 Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Po zalogowaniu wczorajszego kesza Beskid Mały - Kiczora 746m (GC2PY9Q) zauważyłem coś dziwnego. Do statystyk województwa zaliczone jest Małopolskie (i tak ten kesz jest zarejestrowany w gc.com), a do statystyk powiatów - żywiecki. Rzeczywiście lokalizacja kesza jest na grzbiecie górskim, który jednocześnie jest granicą województw. Czy granice powiatów nie są jakoś połączone z granicami województw na gc.pl? Kesz powinien wskoczyć do kombinacji małopolskie/wadowicki lub śląskie/żywiecki, a nie małopolskie/żywiecki. Druga sprawa: można do projektu Szlak Architektury Drewnianej w Małopolsce dodać pod numer 90 kesza Kościół w Krzęcinie (GC58B9H) opublikowany 2014-07-06. Quote Link to comment
+Spider Posted July 28, 2014 Author Share Posted July 28, 2014 Po zalogowaniu wczorajszego kesza Beskid Mały - Kiczora 746m (GC2PY9Q) zauważyłem coś dziwnego. Do statystyk województwa zaliczone jest Małopolskie (i tak ten kesz jest zarejestrowany w gc.com), a do statystyk powiatów - żywiecki. Rzeczywiście lokalizacja kesza jest na grzbiecie górskim, który jednocześnie jest granicą województw. Czy granice powiatów nie są jakoś połączone z granicami województw na gc.pl? Kesz powinien wskoczyć do kombinacji małopolskie/wadowicki lub śląskie/żywiecki, a nie małopolskie/żywiecki. Ja województwa biorę z geocaching.com a powiat jest ustalany na podstawie Państwowego Rejestru Granic. W tym przypadku źle zostało określone województwo na geocaching.com - powinno być śląskie a nie małopolskie. Napisz do recenzenta w tej sprawie. Quote Link to comment
+dadoskawina Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Wyszukiwanie keszy w powiecie z sortowaniem wg nazwy skrytki nie dziala poprawnie (nie sortuje) Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Czy da się sprawdzić, czy istnieją jakieś kesze których nazwa zaczyna się na konkretną literę? A jeśli nie, bo licencja nie pozwala, to czy ktoś z operatorów geocaching.pl mógłby sprawdzić, czy są w Polsce jakieś kesze, których nazwy zaczynają się na "ą" i "ę"? Mamy też jakieś, których nazwy zaczynają się od kropki, przecinka, wykrzyknika, pytajnika? Quote Link to comment
+lowca Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Mamy też jakieś, których nazwy zaczynają się od kropki, przecinka, wykrzyknika, pytajnika? O ile wiem to w Warszawie jest quiz o nazwie '?' 'ą' i 'ę' raczej są wycinane z nazw, a dokładniej pozbawiane ogonków. Serio nie masz innych dylematów? Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Chodzi o to, co można 'napisać' keszami w ramach alphabetic challenge'y. "ł" na pewno w nazwie jest zostawiany, i cyrylicą też można nazwy pisać więc polskie znaki raczej są obsługiwane. Mam inne dylematy, ale nie jestem dylematycznie jednowątkowy Quote Link to comment
+dadoskawina Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 @lowca Problem jest jak najbardziej powazny. Ja przedwczoraj goraczkowo szukalem keszy zaczynajacych sie na "ć" i na "ó". I gdyby nie fakt, ze szczesliwym trafem mialem je w swojej bazie w Locusie, nie wiem czy udaloby mi sie szybko wybrnac z sytuacji. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Czyżby alphabetic challenge na wszystkie znaki polskiego alfabetu już istniał? Sprawdzić, czy ma się w znalezieniach z pomocą np GSAKa, ale znaleźć brakującą literę już jest gorzej... Quote Link to comment
+grzesztof Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Na geocaching.pl też da się wyszukać w miarę łatwo kesze na każdą literę alfabetu. Wystarczy wyszukać wszystkie kesze w Polsce i posortować je według nazwy, a następnie przejść do strony z interesującą Cię literką. Jeśli nie chce Ci się klikać, żeby dojść do interesującej Cię literki, możesz zmienić odpowiedni parametr w urlu strony i będzie jeszcze szybciej. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 A w jaki sposób wyszukać wszystkie? Bo z tego co znalazłem, to wyszukiwarka wymaga, żeby zawsze coś wypełnić, np 1-sze 3 znaki nazwy. Quote Link to comment
+grzesztof Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Wyszukaj na przykład wszystkie kesze w promieniu 600 km. Na pewno cała Polska się załapie. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Dzięki. Co prawda żeby sprawdzić np. 'ś' trzebaby się dobrze wklikać, ale już widzę, że nie ma w bazie nic na 'ć' (czy to nie błąd, Dado pisał, że coś znalazł...). Ze znaków specjalnych jest tylko pytajnik, gwiazda, hash i nawias okrągły... Chyba powinny być przynajmniej ze 3 kesze na jakąś literę zanim się jej 'zawymaga' w challenge'u? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Dzięki. Co prawda żeby sprawdzić np. 'ś' trzebaby się dobrze wklikać, ale już widzę, że nie ma w bazie nic na 'ć' (czy to nie błąd, Dado pisał, że coś znalazł...). Ze znaków specjalnych jest tylko pytajnik, gwiazda, hash i nawias okrągły... Chyba powinny być przynajmniej ze 3 kesze na jakąś literę zanim się jej 'zawymaga' w challenge'u? W Gdańsku autor skrytki typu challenge alfabetyczny , miłosciwie założył skrytkę na "Ć", oraz NIE WYMAGA nic na ą i ę bo po prostu brak takich wyrazów ! Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 W Gdańsku autor skrytki typu challenge alfabetyczny , miłosciwie założył skrytkę na "Ć", oraz NIE WYMAGA nic na ą i ę bo po prostu brak takich wyrazów ! A czemu ta skrytka na "Ć" mi się nie pokazała w wyszukiwaniu? Można namiar na nią i challenga? Kto powiedział, że nazwa skrytki musi się składać z istniejących wyrazów? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 A czemu ta skrytka na "Ć" mi się nie pokazała w wyszukiwaniu? Można namiar na nią i challenga? http://coord.info/GC5ARXV http://coord.info/GC5AT30 Quote Link to comment
KrystianT Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 NIE WYMAGA nic na ą i ę bo po prostu brak takich wyrazów ! Nie wiem jak "ą" ale wyraz zaczynający się na "ę" jest... Quote Link to comment
+formicaPL Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Nie wiem jak "ą" ale wyraz zaczynający się na "ę" jest... ęą? A z tym wyszukiwaniem na geocaching.pl i sortowaniem, to nie do końca jest tak różowo - mi pierwsze dwie strony wyników składały się z dosyć randomowego doboru pierwszych liter, dopiero potem wygląda jakby się dobrze posortowało. Ale wątpliwość czy gdzieś jeszcze jakieś "Q" nie schowało się została Quote Link to comment
+ru.beus Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Na Ą można zrobić : Ącki Ędward Quote Link to comment
+formicaPL Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 dużo nazw można zrobić: "Ą" "Ą - litera, na którą nie ma wyrazu w polskim języku" "ąwzan ułyt do ąnasip z aktyrkS" itd, itp. Quote Link to comment
+lowca Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 dużo nazw można zrobić: "Ą" "Ą - litera, na którą nie ma wyrazu w polskim języku" "ąwzan ułyt do ąnasip z aktyrkS" itd, itp. Ę tam, przesadzacie z tymi nazwami Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 (edited) Myślałem w pierwszej kolejności o quizach. Nazwa może sugerować, jakie przekształcenie trzeba zastosować żeby dobrać współrzędne. Albo 'nieśmiertelny' Ook! w nowym wariancie: Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą. Ą. Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą. Jest trochę możliwości... Edited August 20, 2014 by GeoLog81 Quote Link to comment
+formicaPL Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Albo 'nieśmiertelny' Ook! w nowym wariancie: Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą. Ą. Ą! Ą. Ą. Ą? Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą. Ą! Ą? Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą? Ą! Ą! Ą? Ą! Ą? Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą! Ą! Ą! Ą! Ą. Ą! Ą. Lubię to ;D Quote Link to comment
vovo_pl Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Witam, bawię się od niedawna i sorry,jeżli pytanie będzie trywialne. Od kilku dni zatrzymał mi się licznik znalezień skrytek na geocaching.pl na 14, mimo, że wpisałem wszystkie znalezienia i na stronie geocasching.com mam prawidłową ilość znalezień czyli 37. Co robię źle? Przy każdej znalezionej skrytce widnieje mój wpis z tytułem "foud it" więc wydaje mi się, że wpisałem wszystko jak należy. Quote Link to comment
+Spider Posted August 24, 2014 Author Share Posted August 24, 2014 http://blog.geocaching.pl/2013/04/06/geocaching-live-api/ Quote Link to comment
+longmen76 Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Czy osoba która wysyła rekomendację skrytki do "Skrytki Tygodnia" dostaje informację zwrotną, czy rekomendacja będzie opublikowana czy też się nie nadaje do niczego i nie będzie publikowana ? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Czy osoba która wysyła rekomendację skrytki do "Skrytki Tygodnia" dostaje informację zwrotną, czy rekomendacja będzie opublikowana czy też się nie nadaje do niczego i nie będzie publikowana ? Moje rekomendacje opublikowano, ale żadnego potwierdzenia nie dostawałam. Z tego co wiem, to raczej na nadmiar rekomendacji Zespół Redakcyjny nie narzeka, wprost przeciwnie... ale wiesz... wakacje, wyjazdy... Quote Link to comment
+wantsky Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Za publikację Skrytek Tygodnia odpowiedzialny jestem ja. Skrytki Tygodnia powrócą wkrótce, pracuję nad urozmaiceniem i zmianą formatu, bądźcie cierpliwi. Każda rekomendacja jest cenna i nie jest ignorowana. Quote Link to comment
+longmen76 Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 ufff... ulżyło mi bo wysłałem jakiś czas i nie zostało opublikowane i również nie dostałem też odpowiedzi... Quote Link to comment
+Ainka-in-love Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Czy ktoś może wie czemu na gc.pl w ustawianiach pokazuje mi że mam 469 skrytek w polsce znalezionych, ale w profilu juz tylko 463? Quote Link to comment
+wantsky Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Czy ktoś może wie czemu na gc.pl w ustawianiach pokazuje mi że mam 469 skrytek w polsce znalezionych, ale w profilu juz tylko 463? Skorzystałaś? http://blog.geocaching.pl/2013/04/06/geocaching-live-api/ Jeśli tak, to może pozostałe są założone nie na terenie Polski? Quote Link to comment
+Ainka-in-love Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Oczywiscie ze mam uwierzytlenione bo inaczje by nie dzialalo. I tak, zrobilam aktualizuj. I jak po aktualizacji wracam do "ustawienia" to tam jest 469 a w profilu 463. Teoria o ty ze sa poza Polska upada, bo wszystkich mam ponad 700 znalezionych. Quote Link to comment
+Spider Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 Moim zdaniem jest OK. Quote Link to comment
KrystianT Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 I jak po aktualizacji wracam do "ustawienia" to tam jest 469 a w profilu 463. A odświeżałaś stronę profilową, czy wyświetla co ją z pamięci przeglądarki? Quote Link to comment
+Ainka-in-love Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 dzieki, shift+f5 pomoglo! Quote Link to comment
+dadoskawina Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Hmm... http://www.geocaching.pl/seek.php?county_id=1206 Wały Wiślane #085 - #088 zostały przydzielone do powiatu krakowskiego, a nie do miasta Kraków. Dlaczego? Quote Link to comment
KrystianT Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 (edited) Bo są poza granicą miasta Kraków :-) Tak pokazuje google, OSM oraz geoportal, więcej nie sprawdzałem... Tam jest taki dziwny zawijas wzdłuż takiego wodnego "U"... Edited September 15, 2014 by KrystianT Quote Link to comment
+dadoskawina Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Ech... a już się doszukiwałem luki, którą by można było niecnie wykorzystać Dzięki! Jak widać, dzieki geocachingowi można się wielu rzeczy dowiedzieć. Quote Link to comment
+Miszczus Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Czemu statystyki "Skrytki według liczby znalezień (TOP 10):" nie aktualizują się? Quote Link to comment
+Spider Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 (edited) Wprowadziłem trochę zmian na stronie. Najwięcej na mapie... http://www.geocaching.pl/map.php Edited September 24, 2014 by Spider Quote Link to comment
Recommended Posts