toczygroszek Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Dzięki za odpowiedź. Moja pierwsza skrzyneczka wczoraj została opublikowana przez recenzenta i zacząłem się martwić czemu jej również nie ma na .pl PS: A oto moja pierwsza skrzyneczka Przy Żwirowni Pierwsza publikacja to ogromne emocje dla założyciela. Gratuluję i witam w gronie zakładaczy. Quote Link to comment
+kuchomik Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Błąd w statystykach - województwa posortowane po ilości skrytek ułożone są w złej kolejności. Malejąco: 1. Świętokrzyskie: 69 2. Małopolskie: 1966 Rosnąco: 15. Małopolskie: 1966 16. Świętokrzyskie: 69 Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 U mnie wyświetla się poprawnie. Kiedyś ktoś sygnalizował podobny błąd, ale pojawiał się tylko u niego. Musisz kupić nowy komputer Quote Link to comment
+wantsky Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Poszłem do sklepu. Kupiłem nowy komputer i mam to samo. (Chrome) Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Poszłem do sklepu. Kupiłem nowy komputer i mam to samo. (Chrome) @Mr. W - Win+FF i dziala dobrze. To samo na Linux+FF Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Ja mam stary komputer i wyświetla się poprawnie (Firefox). Z drugiej strony zawsze jak patrzę na ilość skrytek w małopolskim i sąsiadującym z nim świętokrzyskim, to mam wrażenie, że to jakiś błąd... Quote Link to comment
+Scout_RB Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 (edited) Błąd w statystykach - województwa posortowane po ilości skrytek ułożone są w złej kolejności. Malejąco: 1. Świętokrzyskie: 69 2. Małopolskie: 1966 Rosnąco: 15. Małopolskie: 1966 16. Świętokrzyskie: 69 Też tak mam A już myślałem, że to tylko u mnie Edited March 16, 2014 by Scout_RB Quote Link to comment
EselterPL Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 (edited) Też tak mam A już myślałem, że to tylko u mnie I ja też tak mam (win+chrome) PS: na IE i FF jest ok Edited March 16, 2014 by EselterPL Quote Link to comment
+Scout_RB Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 (edited) Z resztą podobne "krzaczki" pojawiają mi się przy "kamieniach milowych które sortują się tak: 1 2013-09-06 GC3Y041 Skrytka Tradycyjna Zakazany park 50 2013-10-13 37 GC4PJJX Skrytka Tradycyjna Lodowisko Cracovii 200 2014-03-14 62 GC3EW22 Skrytka Tradycyjna Park Strzelecki / GFS 150 2014-01-11 52 GC3NK0E Skrytka Tradycyjna Kościół św. Maksymiliana Marii Kolbego w Krakowie 100 2013-11-20 38 GC4TARX Skrytka EarthCache Na zdrowie! [PL/EN] Edited March 17, 2014 by Scout_RB Quote Link to comment
Kertoipp Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Poszłem do sklepu. Kupiłem nowy komputer i mam to samo. (Chrome) gdybyś poszedł problem by zniknął Quote Link to comment
+Spider Posted March 17, 2014 Author Share Posted March 17, 2014 Poszłem do sklepu. Kupiłem nowy komputer i mam to samo. (Chrome) Nie dziwę się, bo używasz badziewiastej przeglądarki Dzisiaj postaram się to naprawić. Quote Link to comment
+Spider Posted March 17, 2014 Author Share Posted March 17, 2014 Poprawione (kamienie milowe również). Jeśli gdzieś jest jeszcze taki błąd to proszę o informację. Quote Link to comment
+wantsky Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 (edited) gdybyś poszedł problem by zniknął Toć przeca piszę, że poszłem! Edited March 17, 2014 by wantsky Quote Link to comment
+wantsky Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Nie dziwę się, bo używasz badziewiastej przeglądarki A która nie jest? (serio pytam, przyzwyczaiłem się do Chrome'a i może warto wypróbować coś innego) Quote Link to comment
Kertoipp Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 pod względem szybkości, reakcji i stabilności - Firefox. kiedyś bawiłem się z Chrome i po niedlugim okresie czasu zrobił się z niego straszny muł... Quote Link to comment
+Spider Posted March 17, 2014 Author Share Posted March 17, 2014 A która nie jest? (serio pytam, przyzwyczaiłem się do Chrome'a i może warto wypróbować coś innego) Ja używam FF Quote Link to comment
+ru.beus Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Ja używam na stacjonarnym komputerze Maxthon Browser - bardzo fajna przeglądarka Quote Link to comment
nemrodek Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 zanim wszyscy zechcą się podzielić jakiej używają przeglądarki i zacznie się dyskusja, która lepsza, proponuję wrócić do tematu wątku Quote Link to comment
+mpark Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 Strona geocaching.pl nie działa...wyświetla się nazwa.pl z błędem xx:50. Quote Link to comment
+Spider Posted March 26, 2014 Author Share Posted March 26, 2014 Są jakieś problemy w firmie w której stoi serwer Quote Link to comment
+ru.beus Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 coś się nazwa.pl buntuje cały dzień Quote Link to comment
+kuchomik Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Nie żebym się czepiał, ale GS jakiś czas temu zmienił logo Geocaching, a generator logbooków na gc.pl nadal jedzie na starym wzorze. Fe! Quote Link to comment
+Plomba Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Nie żebym się czepiał, ale GS jakiś czas temu zmienił logo Geocaching, a generator logbooków na gc.pl nadal jedzie na starym wzorze. Fe! A ja uważam, że każda taka zmiana nie może się zdarzyć z dnia na dzień, tylko to jest pewien długotrwały proces, o czym zmieniający doskonale sobie zdawał sprawę. I dłuuuuugo jeszcze będziemy mieli okazję spotkać poprzednią wersję. Quote Link to comment
Jelonek8 Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 nieaktualizująca się już od pewnego czasu mapka powiatów to tylko problem na moim koncie? Quote Link to comment
+dadoskawina Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Przeglądając statystyki zauważyłem coś takiego (dotyczy top 10 skrytek mających najwięcej znalezień): - w statystykach ogólnoposkich w czołówce jest "Misterious Gate" - w statystykach województwa małopolskiego brak tej skrytki na liście. Quote Link to comment
+Spider Posted April 20, 2014 Author Share Posted April 20, 2014 Jedna statysyka uwzględnia zarchiwizowane a druga nie. Quote Link to comment
+grzesztof Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Na stronie http://www.geocaching.pl/seek.php nie widzę możliwości wyszukiwania skrytek zagadkowych. Brak ikonki i są one pomijane w wynikach wyszukiwania. Czy to błąd czy z jakiegoś powodu celowo są te skrytki pomijane? Quote Link to comment
+dadoskawina Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Na stronie http://www.geocaching.pl/seek.php nie widzę możliwości wyszukiwania skrytek zagadkowych. Brak ikonki i są one pomijane w wynikach wyszukiwania. Czy to błąd czy z jakiegoś powodu celowo są te skrytki pomijane? Coś się popsuło. Na mapie i w statystykach też nie ma. Wczoraj jeszcze były. Quote Link to comment
hanysek81 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 To chyba pokłosie zmian przez GS typu skrytki z mystery na unknown... Quote Link to comment
+Spider Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Już jest ok (GS zmienił typ z "Unknown Cache" na "Mystery Cache") Quote Link to comment
+grzesztof Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 O super. Dzięki za szybką poprawkę :-) Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Już jest ok (GS zmienił typ z "Unknown Cache" na "Mystery Cache") Wg mnie nie jest OK - przed chwilą sprawdzałem, i w skali całego serwisu GC PL nie widać "mystery" (mapa, lista skrytek, profil, moje skrytki, statystyka itd). Quote Link to comment
+dadoskawina Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Już jest ok (GS zmienił typ z "Unknown Cache" na "Mystery Cache") Wg mnie nie jest OK - przed chwilą sprawdzałem, i w skali całego serwisu GC PL nie widać "mystery" (mapa, lista skrytek, profil, moje skrytki, statystyka itd). No bo to dziwne jest. Czasem jest OK, a czasem nie jest. W tej chwili u mnie też nie jest OK. I raz już wcześniej (już po informacji Spidera, że jest OK) też zauważyłem, że nie jest jak trzeba. Ale pomiędzy tymi przypadkami, wszystko działało i było jak najbardziej OK. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Dziś dalej nie ma quizów na GC PL. Nie rozumiem tej polityki GS'a. Tak poważna zmiana jak zmiana kodu podstawowego typu kesza (pomijając fakt że nie wiadomo po co to robić, wystarczyło zmienić nazwę, chyba że nazwa = kod), powinna być zgłoszona dużo wcześniej, aby wszyscy współpracujący deweloperzy mogli dostosować swoje kody. Locus też nie działa poprawnie. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Ale przecież to jest bug i powinni go poprawić... A poprawienie kodów to nie wystarczy, bo np. GPS-y turystyczne które są w obiegu będą służyć przez lata... Quote Link to comment
+Spider Posted June 22, 2014 Author Share Posted June 22, 2014 Dziś dalej nie ma quizów na GC PL. Już są. Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Dziś dalej nie ma quizów na GC PL. Już są. Pytanie z ciekawości - co się stało że ponownie znikły? Quote Link to comment
+Spider Posted June 22, 2014 Author Share Posted June 22, 2014 Najpierw GS zmienił typ na Mystery a później z powrotem na Unknown. Quote Link to comment
+VladMordock Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 OFF-TOPIC: Najpierw GS zmienił typ na Mystery a później z powrotem na Unknown. Jak mnie ktoś kiedyś nauczył: "Częste zmiany decyzji, świadczą o ciągłości dowodzenia." Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Najpierw GS zmienił typ na Mystery a później z powrotem na Unknown. Żeby życie miało smaczek... Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted June 23, 2014 Share Posted June 23, 2014 Najpierw GS zmienił typ na Mystery a później z powrotem na Unknown. Przypomina wprowadzenie i usunięcie "czelendży" Pewnie na przyszłość trzeba wszędzie zakodować "Mystery OR Unknown". Quote Link to comment
+Spider Posted June 23, 2014 Author Share Posted June 23, 2014 Tylko w jednym miejscu trzeba zmienić co już zrobiłem A tak przy okazji to w API są tylko dwie wartości dla tego typu skrytki: "Unknown Cache" i "Unknown (Mystery) Cache". Nie ma i nie było "Mystery Cache", więc GS wprowadzając tą zmianę nie był zgodny z własnym API Quote Link to comment
+woytas Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 (edited) Nie wiem czy to błąd w statystykach czy ja po prostu nie łapię o co chodzi Dlaczego te liczby nie są równe? Na obrazku zaznaczyłem dni keszowania a powinna być liczba keszy. Edited June 25, 2014 by woytas Quote Link to comment
+HighlanderPL Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Nie wiem czy to błąd w statystykach czy ja po prostu nie łapię o co chodzi Dlaczego te liczby nie są równe? Ciekawe. U mnie z kolei jest 678 vs 679, czyli 1 różnicy. Może chodzi o przypadkowe podwójne znalezienia, jedna statystyka je uwzględnia a druga nie? Quote Link to comment
+woytas Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Też w tą stronę kombinuję - ale to by było bardzo dziwne. Quote Link to comment
seba54 Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 U mnie też podobny przypadek. 82 skrytki, ale 83 znalezienia. Przeglądnąłem wszystkie logi i nie znalazłem żadnego podwójnego wpisu. Pierwszy kamień milowy też przesunięty, więc problem jest gdzieś w pierwszych 50 skrytkach. Oczywiście Aktualizacja (pełne odświeżenie) robione wiele razy i nic nie pomaga... Jak są odświeżane statystyki przy pełnej synchronizacji? Wszystkie są kasowane i jeszcze raz ściągane czy jednak jest to robione jakoś przyrostowo? Quote Link to comment
+Spider Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 Synchronizacja jest robiona przyrostowo więc musiałbym ręcznie usunąć znalezienia, które zostały usunięte na GC. Problem jest z: seba54 GC519QG woytas GC4RKVT GC4YX0N GC57CB2 Quote Link to comment
seba54 Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Spider, dzięki za info. Rzeczywiście miałem dwa wpisy w tej skrzynce (problem z połączeniem z internetem przy logowaniu znalezienia) i widocznie zrobiłem synchronizację pomiędzy wpisami... Czyli rozumiem że pomoże tylko ręczne usunięcie wpisów z bazy? A jeśli usunę poprawny wpis na GC (czyli skrytka stanie się nie znaleziona) i zrobię synchronizację to zobaczę poprawne statystyki, tzn. czy przyrostowa synchronizacja uwzględni usunięcie znalezienia? Quote Link to comment
+Spider Posted June 29, 2014 Author Share Posted June 29, 2014 seba54, usunąłem wszystkie Twoje znalezienia z bazy danych. Zrób sobie odświeżenie znalezień: http://blog.geocaching.pl/2013/04/06/geocaching-live-api/ Quote Link to comment
seba54 Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Spider, dzięki bardzo !!! Nie śmiałem o to poprosić Teraz wszystko się zgadza w statystykach. Coraz bardziej mi się podoba geocaching! Quote Link to comment
Recommended Posts