+y_a_h_oo Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 wydawalo mi sie, ze tutaj jest kacik medialny.... Bywalcy tego forum wiedza doskonale kto kogo bardzo kocha (wiec nie musicie werbalnie tutaj sobie wyznawac uczuc). Sprawy dotyczace pomyslow na cacha'e tez chyba raczej winny byc w innym watku. Dlatego proponuje (niemozliwe: ja wielki wsciekly talib) abysmy na tym zakonczyli omawianie nowej pozycji medialnej i poczekali na nastepne. W SPOKOJU i BEZ UTARCZEK PLEASE!!!!! Pmietajcie, ze czasem na to forum zagladaja osoby nowe i dopiero co startujace w zabawie. Jak popatrza na to co tu sie dzieje... i po co nam to? Z tym milym akcentem koncze i wybieram sie poszukac keszy! (Czego i Wam zycze...) Quote Link to comment
+wantsky Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Zapraszamy na kolejny odcinek Geocaching Polska TV. Zakładamy skrytkę! Quote Link to comment
+ochkarol Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Serwery rozgrzane do czerwonosci po Faktach w TVNie? Quote Link to comment
+Spider Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 No, GC PL ledwo zipie Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 jak material jest ciekawy i dobrze pokazany, to z calym szacunkiem dla naszej koegzystencji, w takim wypadku niewazne sa podzialy, ale zabawa (w materiale bylo o obu serwisach). Ludzie sami zdecyduja, co im pasuje (a moze jedno i drugie?). Wazne ze bylo. @r00t7: please, przekaz "high five" do zespolu Quote Link to comment
+m1strzunio Posted April 30, 2013 Share Posted April 30, 2013 A wczoraj TVN zaszalał i w faktach o `19.00 puścił krótki reportaż o geocachingu. http://fakty.tvn24.pl/zabawa-w-chowanego,322347.html Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Pochwalę się: tuż przed majówka w Radio Kolor poszedł krótki materiał o geocachingu. Oczywiście nie był on tak bardzo zauważony jak materiał w TVN, ale był. Starałem się uciec od naszych lokalnych problemów i opowiedzieć w sposób transparentny o zabawie jako takiej. Chyba nikt nie powinien poczuć się urażony lub pominięty (specjalnie przez cały wywiad nie podawałem adresów www, aby nikt potem nikt mi nie zarzucał stronniczości. Czy się udało - . Co o tym myślicie? Quote Link to comment
+lowca Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Starałem się uciec od naszych lokalnych problemów i opowiedzieć w sposób transparentny o zabawie jako takiej. Ale ucenie waść godos, ze hej! (specjalnie przez cały wywiad nie podawałem adresów www Jak nie jak tak Chyba jeden z najlepszych 'wprowadzających' materiałów. Dobrze, że Pan Dziennikarz się nie wtrącał zanadto i dał się wypowiedzieć. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Jak nie jak tak Chyba jeden z najlepszych 'wprowadzających' materiałów. Dobrze, że Pan Dziennikarz się nie wtrącał zanadto i dał się wypowiedzieć. oops, sorry. zagalopowalem sie. Pan Dziennikarz sie wtracal, ale w jego zamysle "wywiad" mial trwac 15 minut, z ktorych wykorzystalem ponad godzine... Dzieki czemu mial co wycinac i obrabiac. Szkoda, ze "zalapala" sie tylko jedna skrzynka, bo potem bylismy przy keszu Do.Minika Quote Link to comment
+kuchomik Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Kilks przed-mega-eventowych dni w Górznie... no i taki krótki materiał powstał. Zapraszamy do recenzji Quote Link to comment
+Murazor Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Może załoga GPTV wrzuci coś na konkurs filmowy rozpisany przez Groundspeak-a? Quote Link to comment
+wantsky Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Może załoga GPTV wrzuci coś na konkurs filmowy rozpisany przez Groundspeak-a? Jasna sprawa! Quote Link to comment
+lowca Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Może załoga GPTV wrzuci coś na konkurs filmowy rozpisany przez Groundspeak-a? Jasna sprawa! Tylko chyba będziecie musieli się na lengłydż przesiąść, bo jury nic nie zrozumie. Quote Link to comment
+wantsky Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Noł problem. Ja trochę spikuję, Mikołaj coś dolangłydżuje i będzie ekselent i ynkredybul! Quote Link to comment
+lowca Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Noł problem. Ja trochę spikuję, Mikołaj coś dolangłydżuje i będzie ekselent i ynkredybul! E. Jak będzie tak ynkredybul i wunderwaffee wunderful to Was na etat do Seattle wezmą i kto Was zastąpi? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Noł problem. Ja trochę spikuję, Mikołaj coś dolangłydżuje i będzie ekselent i ynkredybul! E. Jak będzie tak ynkredybul i wunderwaffee wunderful to Was na etat do Seattle wezmą i kto Was zastąpi? Podobno nie ma ludzi niezastapionych , ale żaaaaaal w razie czego zaproszą na geo wycieczkę! ! he, he! Quote Link to comment
+ochkarol Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Przyznac sie! Ktory to ma chody w PR 3? Dzsiaj przed poludniem znowu byl gocaching. Quote Link to comment
+kuchomik Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Przyznac sie! Ktory to ma chody w PR 3? Dzsiaj przed poludniem znowu byl gocaching. A co konkretnie? W niedzielę Piotr Baron nagrywał materiał do TV pod jednym z ptaków na Bird Line... Quote Link to comment
+ochkarol Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Nie, to nie bylo nic wspolnego z panem Baronem. Ktos (jakis keszer) opowiadal o geocachingu chyba z Bialegostoku. O ile sie nie myle. Przedstawil sie ale z imienia i nazwiska, ktore nic mi nie mowilo. Bardzo milo,sympatycznie i nieglupio. Quote Link to comment
zywcu Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Z Trójki był w Górznie Piotr Baron, ale była też pani ze Studia Reportażu Polskiego Radia. Rozmawiali z wieloma osobami - pewnie większy materiał z tego powstanie :mrgreen: Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Z Trójki był w Górznie Piotr Baron, ale była też pani ze Studia Reportażu Polskiego Radia. Rozmawiali z wieloma osobami - pewnie większy materiał z tego powstanie :mrgreen: @Zywcu: juz byl Dzis rano (28.05, 9:30) zalapalem sie na koniec reportarzu. Akurat Twoj glos rozpoznalem, wiec moge potwierdzic - byles jednym z tych, co zabrzmieli na falach eteru. Aby nie bylo, ze odbylo sie zawlaszczenie (??) to spiesze dodac, iz oba serwisy zostaly wymiennione. Zreszta z tego co slyszalem sam, i co opowiedzieli mi Przyjaciele, bylo bardzo zwiezle o samej zabawie, o idei, o pomyslach. Generalnie IMHO bardzo fajne nagranie. Dzieki dla dajacych glos! Quote Link to comment
zywcu Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Ciekawe, jak to pociachali? Wiem, że poza mną wiele osób się wypowiadało - fajnie, że pierwsze odczucia pozytywne Wszyscy wiemy, że "w Górznie bywa różnie" ale Ci co byli, wiedzą że było "no offense" Reportaż powinien pojawić się, niebawem TU - posłucham chętnie Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Ciekawe, jak to pociachali? Wiem, że poza mną wiele osób się wypowiadało - fajnie, że pierwsze odczucia pozytywne Wszyscy wiemy, że "w Górznie bywa różnie" ale Ci co byli, wiedzą że było "no offense" Reportaż powinien pojawić się, niebawem TU - posłucham chętnie na razie Dobra Dusza udostepnila zgrane z radia: http://dl.dropboxusercontent.com/u/51291600/OC/PR3-GeoKaczing.mp3 Nazwa GeoKeczing mnie powala, ale to takie drobnostki... Quote Link to comment
zywcu Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 na razie Dobra Dusza udostepnila zgrane z radia To nie ja , i chyba nie ten materiał. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 na razie Dobra Dusza udostepnila zgrane z radia To nie ja , i chyba nie ten materiał. aaa, to przepraszam. moze za malo czasu z Toba spedzilem i nie rozpoznalem poprawnie Twojego glosu Quote Link to comment
+ochkarol Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 O to to to. Ja to slyszalem w 3. Dobrze slyszalem, ze w Bialymstoku.. Quote Link to comment
zywcu Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 aaa, to przepraszam. moze za malo czasu z Toba spedzilem i nie rozpoznalem poprawnie Twojego glosu Żaden problem! Jak byś chciał osłuchać się , to zapraszam na Jurę! Jeden z eventów w świecie równoległym - będę od jutrzejszego wieczora do niedzielnego przedpołudnia Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Tym razem ZAPOWIEDZ a nie informacja post factuum: "Tak, tak, powoli zbliżamy się do końca tej serii "Lasu Bliżej Nas"... Ostatni, 14. odcinek już w najbliższą sobotę 8 czerwca (7:00 TVP 1). Gorąco zachęcamy do oglądania, tym razem przy pomocy trailera Sezon wakacyjno-urlopowy już majaczy na horyzoncie, więc Piotr Baron postanowił przetestować hasło "Lasy Państwowe. Zapraszamy" i sprawdzić kilka leśnych propozycji na Mazurach.", oraz zajawka odcinka(uwaga na 22 sekunde - co widzimy? Bird Line!!!! ) Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Tak, tak, powoli zbliżamy się do końca tej serii "Lasu Bliżej Nas"... Ostatni, 14. odcinek <ciach> Dzis jest juz dostepny caly odcinek. O Geo od 4:00 Quote Link to comment
KrystianT Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Właśnie słucham w "trójce" wywiady z Górzna... Przed chwilą był Żywcu i Hanbei Quote Link to comment
+ru.beus Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 (edited) Reportaż do odsłuchania :-) http://www.polskieradio.pl/9/325/Artykul/874830,Geocaching-gra-w-to-ok-5-milionow-ludzi rozpoznane gwiazdy medialne - zywcu, pl_krusiaa, y_a_h_oo, hanbei . Edited June 27, 2013 by ru.beus Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Dawno nas tu nie bylo: Dzien Dobry TVN, 19.09.2013 Pozdro! PS. @ochKarol: text mial byc nie do emisji, ale go dolozyli... Quote Link to comment
Kertoipp Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 stringi ze skrzynek ochkarola robią się sławne Quote Link to comment
+lowca Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Dawno nas tu nie bylo: Dzien Dobry TVN, 19.09.2013 Ale spoilerujecie Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Dawno nas tu nie bylo: Dzien Dobry TVN, 19.09.2013 Ale spoilerujecie Jak pojedziesz do Kurnej Chaty, to spoiler nie bedzie potrzebny - kazdy Ci pokaze, gdzie jest kesz Tam sami mili ludzie zyja! A ten "rynkowy" - tez wszyscy go znaja. Lokalsi mieli niezly ubaw, ze caly czas to samo pokazujemy! Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Dla tych, ktorzy zamiast pojsc na kesze beda siedzieli w domach w niedziele ( ) mam nastepujaca propozycje: 29.09.2013, godzina 14:00 Radio Hobby zaprasza na audycje poswiecona lokalnej turystyce, promocji regionow oraz geocachingowi Audycja bedzie trwala od godziny 13:00, geo jako takie pojawi sie od 14:00 audycji mozna odsluchac poprzez internet - oficjalna strona ze streamem on-line: www.hobby.pl oraz w eterze na częstotoliwości 89,4 fm (okolice Warszawy). Pozdrawiam! Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 "Pochwalilem sie" juz na fb, ale przeciez nie wszyscy musza tam miec konta. Dlatego rowniez na naszym forum publikuje link do wystapienia na TEDx Wroclaw: Dziekuje wszystkim, ktorzy maja swoj udzial w tym nagraniu: Arhaja, BOX Team, Hanbei, Kuchomik, Spider, Wantsky - jestescie WIELCY! Quote Link to comment
hanysek81 Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 "Pochwalilem sie" juz na fb, ale przeciez nie wszyscy musza tam miec konta. Dlatego rowniez na naszym forum publikuje link do wystapienia na TEDx Wroclaw: Dziekuje wszystkim, ktorzy maja swoj udzial w tym nagraniu: Arhaja, BOX Team, Hanbei, Kuchomik, Spider, Wantsky - jestescie WIELCY! Ciekawy filmik, 16 minuta 14 sekunda - to zmiażdżyło publiczność :/ Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Ciekawy filmik, 16 minuta 14 sekunda - to zmiażdżyło publiczność :/ Dziękuję. Co do wspomnianego przez Ciebie slajdu: cóż, taka jest rzeczywistość i nie można jej ukryć. Warto natomiast ją sobie uzmysłowić. I niczyje żale ani zaklinanie rzeczywistości nic tu nie pomogą. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 "Pochwalilem sie" juz na fb, ale przeciez nie wszyscy musza tam miec konta. Dlatego rowniez na naszym forum publikuje link do wystapienia na TEDx Wroclaw: Dziekuje wszystkim, ktorzy maja swoj udzial w tym nagraniu: Arhaja, BOX Team, Hanbei, Kuchomik, Spider, Wantsky - jestescie WIELCY! To prawda, ale zaraz , obawiam się , pojawia sie posty,że czemu to- to w lengłydżu, przecież nie wszyscy do szkoły średniej chodzili i ogólnie nasze ziemie piastowskie zbrukane wrażą mowa itp.. Quote Link to comment
+kuchomik Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Bo na każdym jednym TEDzie trzeba po angolsku. Quote Link to comment
hanysek81 Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Ciekawy filmik, 16 minuta 14 sekunda - to zmiażdżyło publiczność :/ Dziękuję. Co do wspomnianego przez Ciebie slajdu: cóż, taka jest rzeczywistość i nie można jej ukryć. Warto natomiast ją sobie uzmysłowić. I niczyje żale ani zaklinanie rzeczywistości nic tu nie pomogą. Na południu województwa śląskiego nie jest aż tak źle, choć mogłoby być lepiej, dokładnie wiem jak mapa wygląda 12 km ode mnie na południe, w najbliższym sąsiedztwie mam jeszcze do znalezienia niecały 1000 keszy Z drugiej strony medalu można powiedzieć, że mamy jeszcze sporo ciekawych miejsc do okeszowania, zresztą w Republice Czeskiej już nie ma takiego przyrostu keszy jak u nas, no i wiele ciekawych miejsc jest już tam okeszowanych. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 (edited) Bo na każdym jednym TEDzie trzeba po angolsku. Juści, ale to mało patryotyczne, ojce nasze krwiom własnom walczyly o te ziemie, a tu masz, nic nie łozumiemy! Edited November 18, 2013 by Wiesia.K Quote Link to comment
+Tomal_C Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Nowy artykuł. Chyba się komuś serwisy pomieszały. http://www.pcformat.pl/Na-tropie-przygody,a,3228 Quote Link to comment
u810 Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Upublicznili kordy łamiąc regulamin. Teraz Rubeus może się od nich domagać zwrotu samolotu i fury. Ekstradycja się to nazywa, taka tradycja. Quote Link to comment
seba020 Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Pamiętam że jakieś 3 lata temu właśnie od podobnego artykółu zaczeła się moja przygoda ... fajnie że coś napisali, ale przeszkadza kilka rzeczy... np. to że "straszą" przed oryginalną appką, promując Locusa, a pomijają całkowicie c:geo, które moim zdaniem jest lepsze dla początkujących (konfiguracja jest prostsza) i w kółko krążenie między dwoma serwisami, przez co łatwo się pogubić (przerabiałem to na własnej skórze ...) Szkoda że nikomu z redakcji nie chciało się skontaktować z żadnym z bardziej doświadczonych keszerów, czy choć by przejżeć forum... im było by łatwiej i artykół zyskał by na czytelności... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 A R T Y K U Ł Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 choć by przejżeć forum... artykół zyskał by na czytelności... Zachęcam do P R Z E J R Z E N I A słownika ortograficznego….sorki…. CHOĆBY dla podstawówki Quote Link to comment
+ru.beus Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 hmmm... ciekaw jestem czemu akurat mój keszyk wybrali ? Chyba ów X się im w nazwie tajemniczy wydał :-) Quote Link to comment
Recommended Posts