+TomPL Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 (edited) Śmiech to zdrowie. Warto czasem przeczytać/napisać coś śmiesznego, oderwanego od rzeczywistości. W sieci można znaleźć bardzo dużo śmiesznych tekstów, filmów, rysunków. Ale z całą pewnością taki topic potrzebny jest też na naszym forum. A tak na dobry początek: Leci facet w samolocie, zaś obok niego siedzi papuga, strasznie pyskata. W pewnym momencie facet dzwoni po stewardesę. Na pytanie co podać, pasażer mówi: - Kawę poprosiłbym - A dla mnie stara cioto pepsi tylko - wykrzykuje papuga do tejże stewardessy Stewardessa przyniosła pepsi dla papugi lecz zapomniała o kawie dla pasażera obok. Wiec ponownie poprosił ją o kawę. Papuga w międzyczasie wyżłopała swoją Pepsi i klasycznie dorzuciła stewardessie: - A dla mnie, stara cioto, przynieś następną Pepsi. Sytuacja taka powtórzyła się kilka razy, w końcu facet nie wytrzymał i przyjął taktykę papugi, zadzwonił po stewardessę - wykrzyczał do niej: - Daj mi stara cioto kawę!!! Tego stewardessa nie zdzierżyła, poszła po pilota i razem z pilotem wypieprzyli faceta z samolotu razem z papugą. Lecą tak oboje na dół i papuga mówi: - No k**wa, masz tupet jak na kogoś kto nie umie fruwać!!! Jeszcze jeden: Stoi facet na parapecie jedenastego piętra z zamiarem skoku, ale stwierdził, że jest za wysoko, chciał się wycofać i niechcący wypadł. Leci i krzyczy: - Boże spraw żebym przeżył, nie będę pił, palił, przeklinał i kłamał. Spadł, podniósł się otrzepał i powiedział: - Człowiek w szoku to takie głupoty gada... Edited October 15, 2009 by TomPL Quote Link to comment
+TomPL Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 (edited) - Panie kelner, jakie wino poleciłby pan do tego dania - wytrawne, czy półwytrawne? - Pan jest z tą damą, która właśnie wychodziła do toalety? - Owszem. - To polecam wódkę... Zachęcam do pisania w tym wątku - na pewno znacie coś śmiesznego! Edited October 17, 2009 by TomPL Quote Link to comment
+TomPL Posted October 20, 2009 Author Share Posted October 20, 2009 No to parę fotek: http://www.eurostudent.pl/pliki/Image/upload/szkola2.jpg http://i.pinger.pl/pgr296/98a6b4c4002bd93c.../0362230759.jpg http://i.pinger.pl/pgr315/f1aac109002ceaae498ec9ba http://www.obrazky.pl/obrazky/zdjecie-ciek...-OBRAZKY.PL.jpg Quote Link to comment
+RobertPL Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 (edited) http://i.pinger.pl/pgr296/98a6b4c4002bd93c.../0362230759.jpg Tak swoją drogą, zdjęcie zostało wykonane na terenie Politechniki Krakowskiej, która powinna dawać przykład przyszłym inżynierom. Brawo dla naszych polskich fachowców! Ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich serdecznie. Edited October 22, 2009 by Robert_M Quote Link to comment
+TomPL Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 http://i.pinger.pl/pgr296/98a6b4c4002bd93c.../0362230759.jpg Tak swoją drogą, zdjęcie zostało wykonane na terenie Politechniki Krakowskiej, która powinna dawać przykład przyszłym inżynierom. Brawo dla naszych polskich fachowców! Hej, faktycznie!! Ale numer! Studiowałem tam, ale kompletnie nie skojarzyłem budynku jak wklejałem link do tego zdjęcia. Teraz już wiem w którym miejscu uczelni to jest Przypomniałem sobie pewne zdarzenie, które jak najbardziej nadaje się do kategorii "humor", choć najlepiej chyba do "czarny humor". Jeśli też studiowałeś na PK albo przynajmniej znasz jej teren, to pewnie wiesz gdzie były hamownie silnikowe (nie wiem czy jeszcze są). Mieliśmy zajęcia na hamowni, z silnikiem od jakiegoś Volvo. Nad jego korpusem był przyczepiony czujnik ciśnienia oleju, połączony z silnikiem rurką miedzianą. Ale komuś ta rurka była bardzo potrzebna do czegoś innego i ją uciął, a następnie zastąpił igielitową. No więc patrzymy przez pancerną szybę, silnik chodzi na wysokich obrotach, rozgrzany jak piec, przyrządy rejestrują. Igielitowa rurka nie wytrzymała temperatury i się przetopiła. Na rozgrzany korpus i fragment układu wydechowego silnik zaczął pluć olejem. Oczywiście wszystko stanęło w płomieniach, nad tym wszystkim zbiornik z benzyną. Prowadzący szybko zgasił silnik, grupa zaczęła się chować za co popadnie, a asystent dostał takiego szoku, że przedostał się do pomieszczenia silnika i zaczął dmuchać na płonący silnik, jakby chciał go zgasić niczym świeczkę Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 a asystent dostał takiego szoku, że przedostał się do pomieszczenia silnika i zaczął dmuchać na płonący silnik, jakby chciał go zgasić niczym świeczkę Kiedyś byłem na jakiejś imprezie ogniskowej, kolega leżał w śpiworze i nagle w ogniska wystrzelił kawałek rozżarzonego drewna i prosto na śpiwór. Oczywiście chłopak w pierwszym odruchu zaczął na niego dmuchać, skutkiem czego momentalnie z dziurki wielkości 1zł zrobiła się taka wielkości talerza Dla tego lepiej dmuchać na zimne. Quote Link to comment
kwieto Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Taaa... ognisko po deszczu, ludzie suszą ubrania... Nagle pytanie - co tu tak śmierdzi? "To moje buty!" krzyczy, zrywając się (w butach) jeden z ogniskowiczów :"P Quote Link to comment
+TomPL Posted October 23, 2009 Author Share Posted October 23, 2009 Pewien bankier poprosił Verneta o jakiś rysunek. Malarz przez pięć minut zrobił niewielki rysunek i powiedział: - To będzie kosztować 1000 franków. - Jak to, 1000 franków za rysunek, na który stracił pan tylko pięć minut?! - Tak - odpowiedział Vernet - ale ja straciłem 30 lat życia, żeby nauczyć się robić takie rysunki w ciągu pięciu minut. Quote Link to comment
+TomPL Posted October 26, 2009 Author Share Posted October 26, 2009 A tu proszę kreskówkę: Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 A to moja ulubiona: i jaka życiowa! Quote Link to comment
+TomPL Posted October 26, 2009 Author Share Posted October 26, 2009 Rewelacja A tu coś dłuższego, fajna muzyka: Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 GPS u Wikingów: Quote Link to comment
+TomPL Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 Filmik: http://www.joemonster.org/filmy/20124/Wszyscy_kochamy_Rosje Quote Link to comment
nemrodek Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Jak strona gc.com radzi sobie z różnica czasu :-) (pierwsza skrzynka na liście) Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Znaczy "znaleziona jutro"? Quote Link to comment
nemrodek Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 hehe, dokładnie - przy tej skrytce nikt inny nie miał szans na FTF'a :-) Quote Link to comment
+TomPL Posted November 26, 2009 Author Share Posted November 26, 2009 Ktoś się w czasie przemieszcza? Hmm, trzeba zapytać jak on to robi Quote Link to comment
+Thathanka Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 http://www.joemonster.org/filmy/11963/Dave_Allen_Religia Quote Link to comment
toczygroszek Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 http://www.joemonster.org/filmy/11963/Dave_Allen_Religia Próbowałem skojarzyć o jakim on miejscu mówi, żeby stwierdzić, czy jest tam jakaś skrytka, ale chyba połączył w jedną opowieść kilka różnych miejsc. Obecnie Rathfarnham jest częścią Dublina, a do gór jest jeszcze parę km. Najbardziej kojarzy mi się to z tym miejscem: GC17Q4H Quote Link to comment
kwieto Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Tryptyk: Część 1: Część 2: Część 3: Quote Link to comment
+TomPL Posted December 17, 2009 Author Share Posted December 17, 2009 A tu taki filmik, a właściwie... Quote Link to comment
+Thathanka Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Podejrzałem ten obrazek na sąsiednim forum. Taka skrzynka mocno by mnie wkurzyła. Quote Link to comment
toczygroszek Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 hehe, sprytne Tak mi podsunąłes złośliwy pomysł, żeby umieścić w pojemniku jakieś pisadło z atramentem symaptycznym co znika po kilku minutach - co ktoś przyjedzie to będzie miał FTFa Quote Link to comment
+Spider Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Gorzej jak ktoś przybije pieczątkę lub zrobi wpis własnym długopisem Quote Link to comment
toczygroszek Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 + 20°C Grecy zakładają swetry + 15°C Jamajczycy włączają ogrzewanie + 10°C Amerykanie zaczynają się trząść z zimna. Rosjanie na daczach sadzą ogórki. + 5°C Można zobaczyć swój oddech. Włoskie samochody odmawiają posłuszeństwa. Norwedzy idą się kąpać do jeziora. 0°C W Ameryce zamarza woda. W Rosji woda gęstnieje. - 5°C Francuskie samochody odmawiają posłuszeństwa - 15°C Kot upiera się, że będzie spał z tobą w łóżku. Norwedzy zakładają swetry. - 17.9°C W Oslo właściciele domów włączają ogrzewanie. Rosjanie ostatni raz w sezonie wyjeżdżają na dacze. - 20°C Amerykańskie samochody nie zapalają. - 25°C Niemieckie samochody nie zapalają. Wyginęli Jamajczycy. - 30°C Władze podejmują temat bezdomnych. Kot śpi w twojej piżamie - 35°C Zbyt zimno, żeby myśleć. Nie zapalają japońskie samochody. - 40°C Planujesz przez dwa tygodnie nie wychodzić z gorącej kąpieli. Szwedzkie samochody odmawiają posłuszeństwa. - 42°C W Europie nie funkcjonuje transport. Rosjanie jedzą lody na ulicy. - 45°C Wyginęli Grecy. Władze rzeczywiście zaczynają robić coś dla bezdomnych. - 50°C Powieki zamarzają w trakcie mrugania. Na Alasce zamykają lufcik podczas kąpieli. - 60°C Białe niedźwiedzie ruszyły na południe. - 70°C Zamarzło piekło. - 73°C Fińskie służby specjalne ewakuują świętego Mikołaja z Laponii. Rosjanie zakładają uszanki. - 80°C Rosjanie nie zdejmują rękawic nawet przy nalewaniu wódki. - 114°C Zamarza spirytus etylowy. Rosjanie są wkurwieni Quote Link to comment
zywcu Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Kopiujesz kawał Teda69, wczoraj opublikowanego na forum OC... Quote Link to comment
toczygroszek Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Kopiujesz kawał Teda69, wczoraj opublikowanego na forum OC... Dziś przyszło mi na maila. Nie czytam codziennie forum Teda. Quote Link to comment
+M&S Team Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Tak do poczytania http://www.ahistoria.pl/index.php/2010/01/europa-wedlug/ Quote Link to comment
+TomPL Posted February 2, 2010 Author Share Posted February 2, 2010 Tak do poczytania http://www.ahistoria.pl/index.php/2010/01/europa-wedlug/ Mocne! Zwłaszcza niektóre mapy Quote Link to comment
+RobertPL Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Na ulicy stoi dziewczynka. Tak biedna, zasmarkana, w podkolanówkach i kokardkach. A minka smutna, że aż strach. Przechodzącemu dziadziusiowi żal się zrobiło biedactwa. - Dziewczynko, może chcesz na pączka? - A jak to jest "na pączka" ??? Quote Link to comment
+M&S Team Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 -Tatusiu, czy ja jestem adoptowany? -Byłeś. Ale cię oddali Quote Link to comment
+TomPL Posted February 12, 2010 Author Share Posted February 12, 2010 Idzie dróżką lis. Nagle z krzaków wyskakuje banda rozwydrzonych, wyrośniętych wilczątek. Po chwili lisek dostał wp*erdol, stracił komórkę, portfel i pobity uciekł sromotnie. Idzie miś. Scenariusz podobny. Miś trochę się stawiał ale efekt ten sam - obrobiony i sponiewierany uciekł. Idzie zajączek wielkanocny niosąc koszyczek z pisankami. Wyskakują wilczki, a zajączek jak nie zawinie koszyczkiem, sruuuu jednego, drugiego, n-tego, kopem poprawił i wilczątka skowycząc zbiegły. Morał: Jak masz jaja to zawsze sobie poradzisz. Quote Link to comment
+Spider Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Ostatnio musiałem wysłać przesyłkę z Czech do Polski i wszedłem na stronę poczty czeskiej by sprawdzić ceny. Jako, że nie znam czeskiego to używałem Google Translate do tłumaczenia strony. I jak zobaczyłem tłumaczenie krajów to byłem lekko zaskoczony: A tak to się nazywa w oryginale: Google wie gdzie jest druga Polska Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 No Donald obiecywał przecież Quote Link to comment
toczygroszek Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Przyszedł mi dziś taki spam, ale za cholerę nie rozumiem o co im chodzi: Witam szanownych Nazywam się Edyta Miss i Your email widziałem na stronie internetowej e-mail i się nią zainteresowanych. mój duch również powiedzieć, napisać do ciebie, chcę czuć się wolna i wrócić do mnie, bo ja jestem nieszkodliwy, i baelieve w przeznaczenie i uważam również, że wiedząc, że przyniesiesz miłość, spokój, błogosławieństwo dla nas obu. Ja również wiedzieć, jak wam więcej, i chcę, żebyś się do mnie z mojego adresu e-mail, tak aby można było wysłać Ci moje zdjęcie, aby wiedzieć kogo l am. Oto mój adres e-mail (edithgabar@yahoo.com) Wierzę, że możemy przenieść tutaj. Czekam na twój mail na mój adres e-mail. Jestem dobrym człowiekiem z miłości, opieki, zaufania, Worthy zgodne z prawdą i uczciwością. (Należy pamiętać, że odległość lub kolor nie ma znaczenia, ale miłość przydzieleniu w sprawach życia). Proszę odpowiedzieć mi mój adres e-mail tutaj (edithgabar@yahoo.com) Będę oczekiwać poczty tak, aby można było powiedzieć więcej o mojej własnej i o moim życiu. edith Pozdrawiam Quote Link to comment
nemrodek Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 po przetłumaczeniu w googlu na angielski jest dużo bardziej zrozumiałe :-) Quote Link to comment
+Thathanka Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Darth Vader recording for TomTom GPS - behind the scenes: Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Przyszedł mi dziś taki spam, ale za cholerę nie rozumiem o co im chodzi: Witam szanownych edith Pozdrawiam NO, jak to, Pani chce sie bliżej zapoznac i o ...zyciu pogadac .... Bedz dzentelmenem ... i wywal to jak najszybciej, bo inaczej zaraz propozycj espadku z Nigerii dostaniesz! Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 To i ja dodam coś od siebie z czasów tzw. studiowania Na pierwszym semestrze (bardzo dawno temu) mieliśmy zajęcia z materiałoznastwa. W tym miejscu należy dodać, że drzwi do naszej auli były wymysłem poprzedniej epoki, dwuskrzydłowe, wykonane z aluminium z klamką zrobioną z aluminiowej rurki. Wyglądało to ogólnie jak wejście do schronu. Pewnego dnia wspomniana klamka odpadła od drzwi. Dwóch panów fachowców (tzw. kierownik i młody) przyszli je naprawiać właśnie w trakcie naszego wykładu z materiałoznastwa. Oczywiście profesor żeby zabłysnąć przed studentami mówi do tych panów (w trakcie wiercenia otworu pod nową klamkę), że do przewiercenia materiału, z którego wykonano te drzwi trzeba mieć diamentowe wiertła (i tu jakaś konkretna specyfikacja specjalistycznych wierteł). W odpowiedz na swój wywód Pan profesor otrzymał "Panie, ale myśmy to już przewiercili". Mina profesora i reakcja 160 studentów bezcenna A tu dodaję linka z innej beczki: Ps mój ulubiony tekst "przepraszam, to moje audi" Quote Link to comment
dziedzickrzysiek Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Darth Vader recording for TomTom GPS - behind the scenes: Świetne, ale wersja z mistrzem Joda wymiata Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 (edited) - Wiesz jak jeździ geocacher? - ? - Jak piorun... - Tak szybko? - Nie.... zygzakiem Edited August 14, 2012 by QVIXOTE Quote Link to comment
nemrodek Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Proszę trzymać się tematu. Wszystkie posty nie związane z tematem zostały usunięte, bo nie mieszczą się w tematyce forum. nemrodek Poland Forum Moderator Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 prawdziwa książka, do kupienia (nomen omen) za 7,90 EUR Quote Link to comment
+soolash Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 He he... Nie zdziwiłbym się jak byłby to poradnik amerykański... Ale niemiecki?! Może jednak przedruk... Tylko skąd papier toaletowy w lesie? A co z liśćmi łopianu?! The best . Quote Link to comment
+soolash Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 W województwie pomorskim mamy nową skrzynkę Jantar 1 - Nadmorskie Krajobrazy! Hura! Dlaczego w tym wątku? Bo opis skałada się z dwóch krótkich zdań a cztery ostanie wyrazy spowodowały, że się uśmiechnąłem dzisiaj pierwszy raz :-). Quote Link to comment
nemrodek Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 a po przeczytaniu pierwszego logu, skrytka staje się niezłym wyzwaniem Quote Link to comment
+Thathanka Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 Jesli myslisz, ze znalazles/as starego geocache'a to co powiesz o tym: http://coord.info/GC1FQKT Quote Link to comment
Recommended Posts