+Spider Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 (edited) Proponuję zrobić listę najciekawszych skrytek w Polsce zarejestrowanych na Geocaching.com. Koleje osoby proszę o dodawanie linków do konkretnych skrytek, a ja te linki będę wklejał do tego posta. Województwo dolnośląskie: Zamek Lubno Województwo małopolskie: N50_E20 The Kosciuszko Mound The Krakus Mound in Kraków Twardowski Województwo podlaskie Heritage park in Punsk Województwo pomorskie: Abandoned SKM stop - Gdansk Nowe Szkoty "Lesnik" sanatorium Tripoint Edited October 9, 2009 by SpiderPL Quote
+t_e_d Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 wojewodztwo podlaskie Heritage park in Punsk Quote
AndroidPL Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 (edited) Woj.Małopolskie http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...76-997fa6d1e297 Edited October 14, 2009 by AndroidPL Quote
toczygroszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Mam taką propozycję - podając tutaj pojedyńcze skrytki wymieszane regionami niebawem zrobi się bałagan i nie wiem czy ten wątek będzie dalej użyteczny. Jest taka opcja "bookmark", gdzie można zaznaczyć wybrane przez siebie skrytki i nadac tej liście jakąs nazwę, np "the best of Podlaskie", albo "the best hide in Poland found by me", albo "the hardest puzlle caches in Poland" itp. Listę taką można uzupełniać w każdej chwili, a link na forum podać raz, nie trzeba go wówczas edytować albo pisać kolenego posta jak znajdziemy kolejną wartą polecenia skrytkę. Może do tego w ogóle jakiś osobny wątek. Quote
+Spider Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Tylko nie wiem czy użytkownicy nie posiadający konta premium mogą przeglądać bookmarki? (Tworzyć na pewno nie mogą). A jeśli chodzi o ten wątek to idea jest taka, że ja miałem edytować pierwszy post dodając nowe skrytki, ale z tego co zauważyłem po pewnym czasie nie da się już edytować własnego posta (np. tego pierwszego w tym temacie już nie mogę zmienić). Quote
+QVIXOTE Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Tylko nie wiem czy użytkownicy nie posiadający konta premium mogą przeglądać bookmarki? (Tworzyć na pewno nie mogą). Obejrzeć na pewno mogą. Listę Bookmark może nawet obejrzeć nie zalogowany użytkownik. Można by zrobić link do takiej listy na stronie geocaching.org.pl. BTW: fajny pomysł poniżej: osobna mapa do bookmark listy - ciekawe, automat czy ręczna robota ? lista: http://www.geocaching.com/bookmarks/view.a...44-fc6f04b8c978 mapa: http://mescartesmygme.googlepages.com/MeurtheetMoselle.html Quote
+TomPL Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 mapa: http://mescartesmygme.googlepages.com/MeurtheetMoselle.html Rzeczywiście, bardzo fajnie zrobiona mapa. Ładna robota. To chyba niezły pomysł, żeby wykorzystać takie rozwiązanie. Quote
+Spider Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Obejrzeć na pewno mogą. Listę Bookmark może nawet obejrzeć nie zalogowany użytkownik. Można by zrobić link do takiej listy na stronie geocaching.org.pl BTW: fajny pomysł poniżej: osobna mapa do bookmark listy - ciekawe, automat czy ręczna robota ? lista: http://www.geocaching.com/bookmarks/view.a...44-fc6f04b8c978 mapa: http://mescartesmygme.googlepages.com/MeurtheetMoselle.html Super pomysł To najlepiej chyba będzie jak się zrobi taką listę na stronie (każdy będzie mógł dodać skrytkę) i wyświetlać tę listę/mapę na stronie geocaching.org.pl Quote
toczygroszek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Ha, czyli super! A zatem można robić bookmarki. Regionalne i tematyczne. Jest to o tyle wygodne, że można go automatycznie przerobić na PQ i wysłać jako GPX - no oczywiście to już dla "premierów" Quote
+TomPL Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 A zatem można robić bookmarki. Regionalne i tematyczne. Co w takim razie powinien zrobić każdy użytkownik? Założyć konkretne bookmarki i dodawać do nich skrytki? Jeśli tak, to może warto określić ich "standardowe" nazwy - będzie łatwiej i bardziej spójnie. Quote
toczygroszek Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Wymysl coś, ja się dostosuję. Na razie i tak niewiele w Polsce znalazłem, mogę tylko w Krakowie i okolicach polecić skrytki Eli i Toma Quote
+t_e_d Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 mogę tylko w Krakowie i okolicach polecić skrytki Eli i Toma Nie narzekaj - co ja moge powiedzic - w moich okolicach prawie same skrzynki ted'a Quote
+t_e_d Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 A polecasz? Niektore na pewno sa godne polecenia - ale mnie ..... nie wypada Quote
+TomPL Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Wymysl coś, ja się dostosuję. Na razie i tak niewiele w Polsce znalazłem, mogę tylko w Krakowie i okolicach polecić skrytki Eli i Toma No tak A co ja mam powiedzieć, jak na razie mam tylko 12 znalezionych skrytek - głównie Eli Hmm, może warto trochę poczekać? Albo założyć bookmark "MyBestCaches" czy coś w tym stylu i powoli dodawać? A jak się już uzbiera trochę to coś z tym zrobimy? Niektore na pewno sa godne polecenia - ale mnie ..... nie wypada Hehe, chyba musimy się wybrać w swoje rejony skrytkowe, żeby można było polecać Quote
+t_e_d Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Mialem na mysli te skrzynke (GC1G06K vel OP0FCE ) Sadzac po opisach - ludziom sie bardzo podoba (miejsce, nie skrzynka) ale jesli to ma byc jakis przewodnik, to chyba ta skrzynka powinna sie tam znalesc Quote
+TomPL Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Mialem na mysli te skrzynke (GC1G06K vel OP0FCE ) Oj kusząca jest ta skrytka Na dodatek ma sporo odkryć. Bardzo lubię takie miejsca. Interesujące miejsce o podobnym charakterze znajduje się w Kurozwękach. Masa zwierzyny. Bizony, dziki, strusie, jakieś egzotyczne ptactwo... Koło Pszczyny i w samej Pszczynie są rezerwaty żubrów. W Pszczynie chyba nie ma jeszcze żadnej skrytki, w Kurozwękach zdaje się też. Ale będą Quote
+woytas Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 W Pszczynie byla jedna fantasyczna na OC ale ktos zarabal jeden z elementow ukladanki - taki laserek. Ja bylem jednym, jedynym znalazca cache Quote
+TomPL Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 W Pszczynie byla jedna fantasyczna Mieszkasz blisko Pszczyny? Tam jest masa fantastycznych miejsc, a skrytek zero. Może by tak... Dla mnie to trochę daleko, ale myślę o wyprawie tam Quote
+woytas Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 hmmmm blisko - jakies prawie 40 kilometrow Rybnik ! Quote
+TomPL Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 hmmmm blisko - jakies prawie 40 kilometrow Rybnik ! W linii prostej mam 75 kilometrów Ale może zacznie się bawić ktoś z Pszczyny Quote
+Spider Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Osobom z Trójmiasta polecam: The City of Gdynia and Naval Museum Quote
+Thathanka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Zielony Pomnik. Nie powiem nic ponad to, że polecam - zobaczycie dlaczego. Głupio brzmi, ale to klasyczny tradycyjny kesz - wystarczą współrzędne. Quote
+Maliniak Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 ja dodam dwie skrzyneczki do kolekcji: Fractal Gdansk oraz Pacholek hill pierwsza - taki przyjemny quiz w sam raz na zimowy wieczór druga - jedna najlepiej ocenianych skrzynek na OC, małe a sprytne - też tylko koordy a nawet i niekoniecznie Quote
+Maliniak Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 (edited) Chemistry on GUT świeżo zdobyty FTF polecam skrzyneczkę, na pewno za quiz i za schowanie - nic więcej nie powiem Edited December 2, 2009 by Maliniak Quote
+M&S Team Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 (edited) Wrocław woj dolnośląskie Hotel "most Grunwaldzki" czyli Most Grunwaldzki - symbol miasta Wroclawia jedna z ostatnio odwiedzonych w Wrocławiu - za pomysł, reazlizację i sposób ukrycia Edited December 2, 2009 by Mezon Quote
+Spider Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Zielony Pomnik. Nie powiem nic ponad to, że polecam - zobaczycie dlaczego. Dzisiaj znalazłem i potwierdzam: jest to świetna skrytka. Quote
+Maliniak Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 na początku lutego wybieram się na kilka dni do warszawy - nie wiem ile czasu będzie na szukanie, ale coś zawsze się znajdzie czy ktoś z grona forumowiczów ma doświadczenie w cache'ach warszawskich i mógłby coś polecić na co warto uderzać? bo fakt jest w czym wybierać ale może są jakieś perełki Quote
+Spider Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Podobno ta jest dobra: http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...ad-da1db888438c Quote
+Maliniak Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 dzięki - weźmiemy pod uwagę i tą skrytkę Quote
+Spider Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Bardzo fajny quiz w Krakowie: Eyes Up Quote
toczygroszek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 A ja z krakowskich quizów polecam ten: Place Krakowa (Squares) Eyes Up da się rozwiązać z google, Squares są niegooglowalne, więc to zawsze plusik Quote
+Maliniak Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 po wizycie w Poznaniu chciałbym polecić geocache'a "Virgin Mary Cache" Quote
+HighlanderPL Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Chemistry on GUT polecam skrzyneczkę, na pewno za quiz i za schowanie - nic więcej nie powiem Również polecam powyższą skrytkę Thathanki, jest pod wrażeniem sposobu ukrycia! Ciężko uwierzyć że do tej pory tylko trzy osoby zdobyły tego kesza - być może problem tkwi w trudności quizu - u mnie bez nagłego olśnienia ani rusz. Quote
+Thathanka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Chciałbym polecić bardzo fajne kesze Mosznira, które świetnie sprawdziły się na rodzinnym wypadzie w gronie znajomych (chyba złapali bakcyla): Stary Cmentarz Kleskowo / Old Cemetary Kleskowo i Adolf In Stettin part III (Hakenterrasse). Pierwsza skrytka była pierwszą w ogóle moich znajomych mieszkających w tamtych rejonach i fajnie, że trafiliśmy na tak ciekawą konstrukcyjnie skrytkę. Druga to mój pierwszy i jak dotąd jedyny letterbox-hybrid - świetne wykonanie w historycznej otoczce. No i ta pieczątka - super. Quote
+ejohexteam Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Bardzo fajna skrytka serdecznie polecamy zwłaszcz nocą http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...41-b4a081e63dea Quote
+Spider Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 (edited) Jedna z najlepszych skrytek jaką udało mi się do tej pory znaleźć: Hotel "Grunwald bridge" Edited August 25, 2010 by SpiderPL Quote
+Thathanka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Moja lista polecanych keszy wzbogaciła się o mikro-twórczość Maliniaka: lis, sarna, wiewiórka / fox, deer, squirrel, Park Poludniowy / South Park. Quote
+soolash Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 (edited) A ja chciałbym polecić wszystkim zakochanym i tym którzy będą kochać wspaniałą serię by Thathanka Heart Trial Trail. Odnośnik do pierwszej skrytki. Całość składa się z 10! Znakomite wykonanie, różnorodność, emocje gwarantowane. Polecam spacer po TPK. Gwarantuję, że da się ją zdobyć nawet bez korzystania z dodatkowych informacji (hintów). Do lasu!!! . Edited October 1, 2010 by soolash Quote
+lonely_wolf Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Chcialbym podjac na nowo ten temat, i chcialbym wszystkim polecic bardzo prosta ale przemyslna skrzynke Teda, bez ingerencji w cokolwiek bardzo madrze umeszczona, na skraju Biebrznskiego PN. Ecco 215_nad_Biebrza http://coord.info/GC1YRH8 Quote
+soolash Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Bardzo fajny quiz w Krakowie: Eyes Up Wersja rzymska tegoż quizu: Eyes Up Satysfakcja gwarantowana. Szkoda tylko, że z Gdańska do Rzymu bliżej niż do Krakowa . Będę się starał, żeby krakowski też wpadł w moje ręce. Quote
+keymanPL Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 (edited) Bardzo fajny quiz w Krakowie: Eyes Up Wersja rzymska tegoż quizu: Eyes Up Satysfakcja gwarantowana. Szkoda tylko, że z Gdańska do Rzymu bliżej niż do Krakowa . Będę się starał, żeby krakowski też wpadł w moje ręce. Wczoraj ukazała się wersja Gdańska "mushin63 - Kolorowo Pod Sufitem", niestety nie jest jeszcze dostępna na portalu GC (mam nadzieje że kiedyś będzie). Edited January 27, 2011 by keymanPL Quote
hanka_ Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Odwiedzających Rybnik zachęcam do wzięcia pod uwagę nową skrzynkę Gdzie stare laczy sie z nowym Quote
+M&S Team Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Odwiedzających Rybnik zachęcam do wzięcia pod uwagę nową skrzynkę Gdzie stare laczy sie z nowym W pełni popieramy. Zdecydowanie polecamy Quote
+woytas Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 jako ftf przyznaje racje moim przedmowca Quote
zywcu Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jedna z najlepszych skrytek jaką udało mi się do tej pory znaleźć: Hotel "Grunwald bridge" Czy poza proponowaną (podobno chwilowo nieczynna ), coś szczególnie we Wrocławiu polecacie? 4-5 godzin w niedzielne popołudnie... Quote
+Spider Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 (edited) Tak, moje skrytki Zresztą kiedyś chciałeś się wybrać po to: http://coord.info/GC1PVK4 więc zapraszam Edited February 11, 2011 by SpiderPL Quote
+woytas Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Eberchardy mocki - szczegolnie 1 w parku poludniowym Quote
+Spider Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Niestety oba już dawno nie istnieją Quote
Recommended Posts